Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

PC Toplama İşinden Anlayanlar İçeri Buyrun :)

REKLAM ALANI
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Anakartı biraz daha yükselttim , işlemciyi i7'den i5'e düşürdüm . Bu şekilde sizce nasıl ?

Anakart : http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ml#genel-bakis
    İşlemci : http://www.vatanbilgisayar.com/intel...m-islemci.html
    Ekran kartı : http://www.vatanbilgisayar.com/zotac...ran-karti.html
    Ram : http://www.vatanbilgisayar.com/gskil...l-kit-ram.html

Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    söylediğin işlemcinin tek çekirdeği
    benim şuanki bilgisayarımın (6 çekirdek Phenom-II-X6) 2 katı performansda..

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-6500-vs-AMD-Phenom-II-X6-1055T

yani evet alınabilir gayet güzel.

yanına birde bundan çek

http://www.hepsiburada.com/sapphire-...41g-p-BD804406

bende r9 270x var açamadığım oyun yok şu an itibari ile..

dadından yenmez, ha ssd yi de unutma yoksa gene kötü performans alırsın, hatta
    2 veya 4 ssd al raid yap, win 7 yükle ramı en az 6gb yap sora gel bize, pc im şu kadar sn de açılıyo diye hava at )
    Amd ekran kartları fiyat olarak baya uygun ama bi Gtx 970 performansını veremeyebilir diye düşünüyorum ? Sdd konusunu daha sonra yazıcam . Önce şu 4 ana bileşeni halletmem lazım . Sdd de zaten bi 240 lık falan takarım illaki , yoksa dediğin gibi sistem yine yavaş olur .
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anakartı biraz daha yükselttim , işlemciyi i7'den i5'e düşürdüm . Bu şekilde sizce nasıl ?

Anakart : http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ml#genel-bakis
    İşlemci : http://www.vatanbilgisayar.com/intel...m-islemci.html
    Ekran kartı : http://www.vatanbilgisayar.com/zotac...ran-karti.html
    Ram : http://www.vatanbilgisayar.com/gskil...l-kit-ram.html

Amd ekran kartları fiyat olarak baya uygun ama bi Gtx 970 performansını veremeyebilir diye düşünüyorum ? Sdd konusunu daha sonra yazıcam . Önce şu 4 ana bileşeni halletmem lazım . Sdd de zaten bi 240 lık falan takarım illaki , yoksa dediğin gibi sistem yine yavaş olur .
    Böyle bir anakart almaya karar verdiysen çarpan kilidi açık yani overclock yapılabilen sonunda K ibaresi olan işlemcilerden almanı tavsiye ederim. Eğer K ibaresi olan işlemcilerden almak istersen içerisinden stok soğutucu çıkmadığı için bileşenlere işlemci soğutucusu da eklemen gerekecek.
    Nvidia ekran kartları hem daha az güç tüketiyor ve yazılım desteği amd'ye nazaran daha iyi diye düşünüyorum.
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı gurkanerkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Böyle bir anakart almaya karar verdiysen çarpan kilidi açık yani overclock yapılabilen sonunda K ibaresi olan işlemcilerden almanı tavsiye ederim. Eğer K ibaresi olan işlemcilerden almak istersen içerisinden stok soğutucu çıkmadığı için bileşenlere işlemci soğutucusu da eklemen gerekecek.
    Nvidia ekran kartları hem daha az güç tüketiyor ve yazılım desteği amd'ye nazaran daha iyi diye düşünüyorum.
    Overclock hız aşırtmayı ben pek sanmıyorum yapacağımı . Belki ileride gerek olabilir ama zaten iyi bir işlemci alırsak overclock a ihtiyaç kalır mı ki ?

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Overclock hız aşırtmayı ben pek sanmıyorum yapacağımı . Belki ileride gerek olabilir ama zaten iyi bir işlemci alırsak overclock a ihtiyaç kalır mı ki ?
    Güncel işlemcilerde gerek olacağını sanmıyorum. İlerisi için bir yatırım olur sadece.

remomax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni dlp-100>>Ybr 125>Kymco 200i>cb12f>Gsx-125
    Toplayacağınız pc hangi amaçla kullanacaksınız eğer oyun,internet basit video düzenleme-kesme vb... işlerde kullanacaksanız topladığınız sistem tamamen israf bence İntel-nvidia ikilisi yerine Amd tercih edin ;
    amd fx serisi 4 çekirdekli işlemci
    amd tabanlı orta seviye 2 gb ekran kartı
    8 veya 16 gb ddr3 ram
    250 gb ssd+500 hdd
    ve bunları destekleyen bir anakart
    sizin işinizi rahatlıkla görecektir benzer bir sistemi 2011 de topladım hala işimi rahatlıkla görüyor
    bahsettiğim sistemin maliyeti ortalama 2500 tl
    Ezio41 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    i5 yeterli i7 gereksizdir
    sectiğiniz anakart gereksiz pahalı
    ekran karto ılarak amd r9 390 alın 8gb fiyat performans ürünü
    8 gb ram yeter tek modul alın ileride bir adet daha 8 alıp 16 gb yapabilirsiniz
    1 tb harddisk olsun tercihen 650wat 80 plus bir güç kaynağı edinin
    ++++
    şuradaki arkadaşlara sormadan sakın ha alma bende buradan yardım alark toparladım gerçekten 2500 liraya en iyisi oldu.

http://tablet.donanimhaber.com/showF...sp?forumid=475
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı gurkanerkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güncel işlemcilerde gerek olacağını sanmıyorum. İlerisi için bir yatırım olur sadece.
    İlerisi için evet iyi bir seçenek olur . En azından biraz daha artırılabilir hızı overlock ile .

Alıntı remomax adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Toplayacağınız pc hangi amaçla kullanacaksınız eğer oyun,internet basit video düzenleme-kesme vb... işlerde kullanacaksanız topladığınız sistem tamamen israf bence İntel-nvidia ikilisi yerine Amd tercih edin ;
    amd fx serisi 4 çekirdekli işlemci
    amd tabanlı orta seviye 2 gb ekran kartı
    8 veya 16 gb ddr3 ram
    250 gb ssd+500 hdd
    ve bunları destekleyen bir anakart
    sizin işinizi rahatlıkla görecektir benzer bir sistemi 2011 de topladım hala işimi rahatlıkla görüyor
    bahsettiğim sistemin maliyeti ortalama 2500 tl

Pc'yi günlük temel amaçlar , yüksek kalitede full ayarlarda oynayabileceğim oyunlar , diğer ufak tefek işler için kullanacağım .Ortalama 5 yıl boyunca fazla bir performans kayı yaşamak istemediğim için yüksek modelleri seçtim. 2. sayfanın başına bakarsanız eğer orada biraz daha uygun işlemci falan seçtim . İ7 ye gerek kalmadan i5 6500 nesil ile de işimi hallederim sanırım ? Amd'nin fiyatları keşke intel ve nvidia da olsa ama şuda varki nvidia ve intel daha performanslı ve daha az düşük güçle çalışan aygıtlar .

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:26 ----------

Alıntı snappy x adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    i5 yeterli i7 gereksizdir
    sectiğiniz anakart gereksiz pahalı
    ekran karto ılarak amd r9 390 alın 8gb fiyat performans ürünü
    8 gb ram yeter tek modul alın ileride bir adet daha 8 alıp 16 gb yapabilirsiniz
    1 tb harddisk olsun tercihen 650wat 80 plus bir güç kaynağı edinin
    ++++
    şuradaki arkadaşlara sormadan sakın ha alma bende buradan yardım alark toparladım gerçekten 2500 liraya en iyisi oldu.

http://tablet.donanimhaber.com/showF...sp?forumid=475
    Donanımhabere de bakacağım evet haklısınız . Amd en son seçenekler arasında şuan için .

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    1400 liraya iki adet ekran kartı alıp SLI veya Crossfire yapmak çok daha mantıklı olur.
    Ezio41 bunu beğendi.

Ddr 4 un biraz daha oturmasini bekle derim
    Ezio41 bunu beğendi.

işlemciler nm boyutuna takılmış durumda, intel i7 serisi ile elindeki mimariyi olabildiğince zorlamakla uğraşıyor, zira nm küçültürerek daha hızlı işlemci yapabilme şansı zor,

bunu amd önceden gördü ve apu işlemcilere ağırlık vardı neredeyse 3 yıldır yeni işlemci sürmüyor piyasaya.

quantum ve optik işlemcilerle uğraşıyorlar, kepler amcamızdanda yeni mimari bekleniyor,
    miki softun directx desteği ayana yeni ve daha ağır işletim sisteminide şart koşması, performans handi kapını beraberinde geliyor,
    yoksa yükle xp pro yu taş gibi performans alırsın ssd ye bile gerek yok )

ben dahil bir çok kişi os desteğinin(xp) dx 11 ve 12 desteği olmadığından win7 ye update yapması gerektiki oyunları oynayabilsin,
    akabinde bir performans kaybıda beraberinde geldi sistemin, üstüne birde win7 de çalışan yeni oyunların ağırlıkları bindi, zira
    64bit üzerinde yüksek ram kullanımı ile geldiler, baya bi performans kaybı oldu, aynı oyunun 32bit exe sini win7 de açınca ciddi performans artışı yaşanıyor, ama bir çok üretici 32bit exe yi koymuyor..

5yıl uzun bi süre, bence sen 2 yıl içinde iyi performans alacağın bir sistem oluşturki çok fazla para harcamamış olursun, sora o sistemde 8gb ram 1gblık flaş disk gibi kalır..

kaldıki, senin o yeni sistemini kullanabileceğin kaç tane oyun çıkıyor?
    ben bir tek kaale alınacak oyun olarak donanımın hakkını veren witcher 3 ü gördüm, gerisi çöp idi... birde güzel oyun çıkmasını beklersin sora..
    Ezio41 bunu beğendi.

sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM Joymax
    pc ye şu sıralar çok bütçe ayırmamanı öneririm.Yakın zamanda gtx 970 aldım battlefield 4 te online olarak denedim fps de eski kartıma göre mükemmel bir artış olmadı.Markaya takılmaman iyi olur.Dolar kuru çok yüksek amd ye yönelmeni tavsiye ederim.Alıcağın Ramlerin gecikme değeri CL9 alman daha iyi bir seçim olur.Aynı fiyatlarda nede olsa.Gereksiz ürünlere çok paralar harcıyarak öğrendim OEM ürünlerini.İstiyosanız bütçenizi yazın size sistem toplıyım arkadaşlarada sorun bir değerlendirin...
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1400 liraya iki adet ekran kartı alıp SLI veya Crossfire yapmak çok daha mantıklı olur.
    SLI düşündüm ama bence gereksiz 2 tane ekran kartı. SLI yapılsa bile tam 2 katı performans vermeyebiliyor. Nvidianin sitesinde gösteriyordu grafik karşılaştırmasını.

Alıntı mchi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ddr 4 un biraz daha oturmasini bekle derim
    Ne açıdan beklemek lazım hocam ?

Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işlemciler nm boyutuna takılmış durumda, intel i7 serisi ile elindeki mimariyi olabildiğince zorlamakla uğraşıyor, zira nm küçültürerek daha hızlı işlemci yapabilme şansı zor,

bunu amd önceden gördü ve apu işlemcilere ağırlık vardı neredeyse 3 yıldır yeni işlemci sürmüyor piyasaya.

quantum ve optik işlemcilerle uğraşıyorlar, kepler amcamızdanda yeni mimari bekleniyor,
    miki softun directx desteği ayana yeni ve daha ağır işletim sisteminide şart koşması, performans handi kapını beraberinde geliyor,
    yoksa yükle xp pro yu taş gibi performans alırsın ssd ye bile gerek yok )

ben dahil bir çok kişi os desteğinin(xp) dx 11 ve 12 desteği olmadığından win7 ye update yapması gerektiki oyunları oynayabilsin,
    akabinde bir performans kaybıda beraberinde geldi sistemin, üstüne birde win7 de çalışan yeni oyunların ağırlıkları bindi, zira
    64bit üzerinde yüksek ram kullanımı ile geldiler, baya bi performans kaybı oldu, aynı oyunun 32bit exe sini win7 de açınca ciddi performans artışı yaşanıyor, ama bir çok üretici 32bit exe yi koymuyor..

5yıl uzun bi süre, bence sen 2 yıl içinde iyi performans alacağın bir sistem oluşturki çok fazla para harcamamış olursun, sora o sistemde 8gb ram 1gblık flaş disk gibi kalır..

kaldıki, senin o yeni sistemini kullanabileceğin kaç tane oyun çıkıyor?
    ben bir tek kaale alınacak oyun olarak donanımın hakkını veren witcher 3 ü gördüm, gerisi çöp idi... birde güzel oyun çıkmasını beklersin sora..

Microsoft amcaya ailecek tepkiliyiz zaten hocam. Orjinal sürüm almaya kalksak 300-500 tl arası lisansları. Zaten pc'yi toplasam bile mecbur orjinalden kopya windows kullanacağım. Yeni sistemler dediğiniz gibi baya performans isteyen gereksinimler gerekli.

5 yıl bir pc için uzun bir süre evet ama sonuçta iyi bir sistem alırsak, her ne kadar 2 3 yıl sonra yavaşlasa bile yine de internette gezmek amaçlı bile olsa kullanabiliyorlar. Evde 8-10 yıllık babamın kullandığı eski bir kasa var . Hala sağlam , her ne kadar yeni oyun oynatmasa da internette sörf yapabiliyor

Alıntı sandıkçı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    pc ye şu sıralar çok bütçe ayırmamanı öneririm.Yakın zamanda gtx 970 aldım battlefield 4 te online olarak denedim fps de eski kartıma göre mükemmel bir artış olmadı.Markaya takılmaman iyi olur.Dolar kuru çok yüksek amd ye yönelmeni tavsiye ederim.Alıcağın Ramlerin gecikme değeri CL9 alman daha iyi bir seçim olur.Aynı fiyatlarda nede olsa.Gereksiz ürünlere çok paralar harcıyarak öğrendim OEM ürünlerini.İstiyosanız bütçenizi yazın size sistem toplıyım arkadaşlarada sorun bir değerlendirin...

Hocam bütçem yaklaşık olarak 4.000 tl civarında. Acelem yok hemen almayacağım pc zaten. İyice araştırıp öyle karar vericem .Yukarıda attığım linkler sadece fikir amaçlı . Amacıma uygun olanı bulduktan sonra alma aşamasına geleceğim.

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Aslında nasıl bir bilgisayar ve hangi bileşenleri alacağınız, hangi uygulamaları kullanacağıhıza bağlı. Örneğin ben hiç oyun oynamam. Windows işletim sistemi kullanmam. Kullandığım 2 çekirdekli Amd sistem bozulana kadar gider. Oyun oynamıyorsanız 4000TL fazla. O bütçeden bir pc bir de motosiklet gezisi çıkar
    Ezio41 bunu beğendi.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    ciddi performans ihtiyacın yoksa pahalı işlemci almana gerek yok
    ancak mevcut amd işlemcilerin tek çekirdek performansları intele nazaran düşük
    çok çekirdek kullanamamak ta dx11 yüzünden
    henüz dx12 ye geçilmediği için de intel işlemcilerin gerisinde bir grafik çiziyor
    zen mimarisini bekliyoruz artık
    bu sebeple şu anakartla beraber alacağın bir i3 6100 işlemci de standart bir kullanıcı ve oyuncu olarak işini görür
    ekran kartı konusunda 2. ele de yönelebilirsin
    700-800 bandında bulabileceğin temiz bir bir r9 290 da gtx 970 e yakın bir performans verecek, geçiş süreci için
    zira amd ve nvidia hbm 2. nesile geçmek üzere, cidi bir bant genişliğiyle birlikte performans artışı geliyor
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı acemi60 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında nasıl bir bilgisayar ve hangi bileşenleri alacağınız, hangi uygulamaları kullanacağıhıza bağlı. Örneğin ben hiç oyun oynamam. Windows işletim sistemi kullanmam. Kullandığım 2 çekirdekli Amd sistem bozulana kadar gider. Oyun oynamıyorsanız 4000TL fazla. O bütçeden bir pc bir de motosiklet gezisi çıkar

Oyun çoğunluk olarak ps4'te oynuyorum zaten. Pc'de daha az oyun oynayacağım ama almışken de biraz iyisi olsun istiyorum . Strateji oyunları konsollarda olmadığı için , pcde strateji oyunları oynayacağım daha çok. Onun dışında günlük genel kullanımlar için ve uzun dönem değişmeden kullanmak istiyorum . Şaka maka bi ybr parası gidiyor iyi bir sistem için.

Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ciddi performans ihtiyacın yoksa pahalı işlemci almana gerek yok
    ancak mevcut amd işlemcilerin tek çekirdek performansları intele nazaran düşük
    çok çekirdek kullanamamak ta dx11 yüzünden
    henüz dx12 ye geçilmediği için de intel işlemcilerin gerisinde bir grafik çiziyor
    zen mimarisini bekliyoruz artık
    bu sebeple şu anakartla beraber alacağın bir i3 6100 işlemci de standart bir kullanıcı ve oyuncu olarak işini görür
    ekran kartı konusunda 2. ele de yönelebilirsin
    700-800 bandında bulabileceğin temiz bir bir r9 290 da gtx 970 e yakın bir performans verecek, geçiş süreci için
    zira amd ve nvidia hbm 2. nesile geçmek üzere, cidi bir bant genişliğiyle birlikte performans artışı geliyor

Açıkçası elimde ki bütçe ile amiral gemisi performansı beklemiyorum. Sonuç olarak 10 bin tl'ye bile sistemler kurulabiliyor. Ev içinde kullandığım için , notebook'a gerek kalmıyor.O yüzden elimdeki imkan kadar alabildiğimin en iyisini almaya çalışıyorum. Şu an için araştırma aşamasındayım. Yukarıdaki attığım ürünler illa olacak diye bir kaide de yok . Ekran kartlarında yeni teknoloji gelecek evet haberim var.Ama onlarda çok pahalı olur. Anca biraz daha bekliyeyip şu anki ekran kartlarının fiyatlarının düşmesi beklenebilir .

Motosikleti
    Yamaha YZF R25
    Merhabalar, http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...0522592/detay/ linkteki bilgisayarı kendim topladım. Eğer düşünürsen sitede numaram var ulaşabilirsin. Technopat ailesinin toplamış olduğu pc nin aynısı zaten linkte bakarsanız ekran kartı hariç diğer parçalar aynı. Bu arada benim sistemdeki ekran kartı daha kaliteli

https://www.youtube.com/watch?v=nK3eArmf64c

Motosikleti
    Alıntı sokamarukun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...0522592/detay/ linkteki bilgisayarı kendim topladım. Eğer düşünürsen sitede numaram var ulaşabilirsin. Technopat ailesinin toplamış olduğu pc nin aynısı zaten linkte bakarsanız ekran kartı hariç diğer parçalar aynı. Bu arada benim sistemdeki ekran kartı daha kaliteli

https://www.youtube.com/watch?v=nK3eArmf64c

Merhaba , 2. el düşünmüyorum hocam teşekkür ederim .

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

Bu anakart sizce nasıl beyler ? ilk attığım ddr3 idi . Bu ddr4 modeli .

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-...ml#genel-bakis

AliCem Yener - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Akıllardaki soruyu ben sormak istiyorum :D Gta 5'i kaldırır mı?
    Ezio41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı AliCem Yener adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akıllardaki soruyu ben sormak istiyorum :D Gta 5'i kaldırır mı?
    Fazla fazla kaldırır artar bile

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Öncelikle bu pc yi ne için kullanacaksınız onu bir netleştirmek lazım.
    Eğer oyun oynarım diyorsanız elinizdeki TV bence yetersiz olacak. Bence monitör almalısınız. Elinizdeki TV yide film falan izlemek için kullanırsınız.

Anakartı DDR4 olarak seçin Asrock z170 extreme 3 ler iyidir. Bendeki AMD sistemde asrock var çok memnunum
    SSD kesinlikle şart
    Ekran kartına r9 390x alternatif olabilir gtx 970 den daha performanslı.

DDR4 veya ddr3 olan anakarta DDR 5 ekran kartı takabilirsiniz.
    DDR3 olan anakartada ddr4 ram takamazsınız. Anakartı DDR4 almanız lazım.
    Ezio41 bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)