işlemciler nm boyutuna takılmış durumda, intel i7 serisi ile elindeki mimariyi olabildiğince zorlamakla uğraşıyor, zira nm küçültürerek daha hızlı işlemci yapabilme şansı zor,
bunu amd önceden gördü ve apu işlemcilere ağırlık vardı neredeyse 3 yıldır yeni işlemci sürmüyor piyasaya.
quantum ve optik işlemcilerle uğraşıyorlar, kepler amcamızdanda yeni mimari bekleniyor,
miki softun directx desteği ayana yeni ve daha ağır işletim sisteminide şart koşması, performans handi kapını beraberinde geliyor,
yoksa yükle xp pro yu taş gibi performans alırsın ssd ye bile gerek yok
)
ben dahil bir çok kişi os desteğinin(xp) dx 11 ve 12 desteği olmadığından win7 ye update yapması gerektiki oyunları oynayabilsin,
akabinde bir performans kaybıda beraberinde geldi sistemin, üstüne birde win7 de çalışan yeni oyunların ağırlıkları bindi, zira
64bit üzerinde yüksek ram kullanımı ile geldiler, baya bi performans kaybı oldu, aynı oyunun 32bit exe sini win7 de açınca ciddi performans artışı yaşanıyor, ama bir çok üretici 32bit exe yi koymuyor..
5yıl uzun bi süre, bence sen 2 yıl içinde iyi performans alacağın bir sistem oluşturki çok fazla para harcamamış olursun, sora o sistemde 8gb ram 1gblık flaş disk gibi kalır..
kaldıki, senin o yeni sistemini kullanabileceğin kaç tane oyun çıkıyor?
ben bir tek kaale alınacak oyun olarak donanımın hakkını veren witcher 3 ü gördüm, gerisi çöp idi... birde güzel oyun çıkmasını beklersin sora..