bu zenginlerde hiç akıl yok 1.6 dizel passat en dolusu 140.000 tl ona bineceğime , adam gibi makineye binerim yeni civic type r 54.000 Euro üstüne az daha koy type r a bin diyesim geliyor
bu zenginlerde hiç akıl yok 1.6 dizel passat en dolusu 140.000 tl ona bineceğime , adam gibi makineye binerim yeni civic type r 54.000 Euro üstüne az daha koy type r a bin diyesim geliyor
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Abi a5 in 2.0tdi coupe lerini oneririm,universite icin bende bakiyorum arada
Vergi falan hak getire bi fn2 alda baskan gazlayalim ahahash
Abi simdi bizdede b8 passat var,daha dogrusu amcamin arabasi. Kendisi ticaretle ugrasiyo ve araba ticarette prestij acisindan cok onemlidir. Bunlari zaten bilirsin. Arabasini 3 gunde bir yikatir,hergun tras olunur,takim elbiseye toz konmaz vsvs. Musterinin gozundeki imaj cok onemlidir. Dusunsene musteriye fk2 typerla varex acik halde geliyosun
Mustafa abi dusuncen yanlis,arac spor veya super sport olmadikca oncelik konfor olmalidir,daha sonra yakit ve vergi gelir. Unutmamak gerekki arabayi almak kolay,yurutmesi zordur. 1.4tsi vag grubunun,ozelliklede vw'in goz bebegidir. Bilmem farkettinmi ama her arabasinda vardir 1.4tsi motor. 1.4tsi (gti) polonun k20 lere kafa attigini unutmamak gerek. Ayriyetten cc nin youtube daki videolarina bakarsan,araba hicte hantal degil. Devir artik amerikan kasi devri degil,findik motor devri abi.
hayallere gelirsek; 1060 kg lik arabaya 7000cc v8 motor; 700nm tork (silindir başına 900cc gibi bir hacim düşüyor) uygulanırsa ne olur sorusuna cevap;
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:24 ----------
dostum polonun kasası kaç kg cc nin kasası kaç kg polo 1.4 ona lafım yok. ama CC ye 1.4 neden garip olur sanayiye gidince anlarsın:D koyduğum videoda 51 yaşındaki araba halen orjinal motorla ilk günkü gibi çalışıyorsa sebebi düşük sıkıştırma oranı ve güç/ kg oranıdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:28 ----------
bir de denenmiştir. yolda bizi taciz eden 1.4 tsi cc ve e46 318... cc'nin bizden 30 hp fazlası olmasına rağmen 170 den sonra kafa tutamıyordu. yüksek devirlerde turbo motora her zaman zarar verir çalışmasını zorlaştırır bu sebeple yeni type r de belli bir devirden sonra turbo duruyor ve vtec açılıyor
Vallahi bende çok merak ediyorum bu kadar haram beygirle vw'nin motor ömrünü, çok kötü patlayacak gibi geliyor ama inşallah birşey olmaz.
Abi senin suan bahsettigin arabanin yaris arabasindan farki nedirki? Benzinin bol,basi bos beygirlerin havada ucustugu bi donemde,o donemin hizli arabalarindan. Simdi donelim polo ve cc karsilastirmasina. Polo gti 180hp ki k20 ye kafa tuttugundan bahsediyoruz. Buda onun ne denli hizli oldugunu ortaya koyuyor demektir. Gelelim ozaman cc ye 1.4 tsi motor var,eski kasalari 160hp,guncel kasalari 150hp bmt li motora sahip. Bos agirligi 1500 kusur kg. Ki buda hicbisey demektir. Polonun bos agirligi nekadar biliyomusun peki abi? 1200kg. Buda demektirki cc yanlizca 300kg daha agir ve giris seviye pololara gore nerden baksan 60hp fazla guce sahip. Buda demektirki her 5kg icin 1hp duser. Cokta bi fark yok diye dusunuyorum abi. Unutmamak gerekki,tam bilgim yok bu konuda altini ciziyorum. Ben sanmiyorumki cc ile polo arasinda detaylarda fark olmasin. Ne bileyim bi turbo buyuklugu,oranlarda farkliliklar vs gibi. Sonuc olarak cc 1.4 tsi motoru ile bukadar satiyor,bukadar tutuluyorsa alaninda sataninda bir bildigi vardir. (1.4 tdi poloya cokca kez bindim,benzinlisine binmedim. Cc tecrubem olmadi,bunlar sadece dusuncelerimdir)
Edit:Turbonunda buyuklugune gore bi kapasitesi vardir,ve turbo dolduktan sonra dolmadan onceki performansini vermez tabiki. Ama bugun hangi arabaya baksaniz cokca turbo goreceksinizdir. Bknz:2jz
araba ağır olunca onu hareket ettirmek için ihtiyaç olan tork artıyor. şimdi motor küçük olunca strok boyu da küçük oluyor bu sebeple krank milinin balta uzunluğu daha kısa o kısa olunca zaten fazla uygulanması gereken tork için çok yüksek miktarda bir kuvvet gerekiyor. yan yüzeye uygulanan basınç= piston çatısına gelen basınç; çatıya gelen basınç*piston yüzey alanı= F ; metali kopmaya zorlayan kuvvet=2*piston çatısına gelen P/A
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:43 ----------
buradan yaklaşık bir hesap çakıldığında tasarımsal olarak olabilecek en uzun strok boyu ile hesap yapıldığı takdirde 4 silindir 1.8 motor, aynı gücü veren 4 silindir 1.4 motordan yaklaşık 2 kat daha uzun ömürlü oluyor.(aynı malzeme teknolojisi ve aynı ağırlıkta araçlar)
Polo k20 ye kafa tutar ama typeR 180 den sonra rahat rahat ayırır ama normal hem hacim hem beygir farkı var.İşin kötüsü 96 1.6 vti bile 1.4tsi 160 lık sciroccoyu ayırıyor
Mustafa, aga türkçe konuş ne dediğin anlaşılmıyor
2002 kasada 1,8 motor yokki?5500deki ses dohc olan 1,6vti lerin sesi.diğer vtec yazanlarda bu ses olmaz.yani her devirde vtec olanı ile 5500-5850(modeline göre) vtec açanlar farklıdır birbirinden
vtec olayı kapalı subapları açma olayı değil.
her vtec 5500den sonra şahlanmaz
otomatikleride vardı tr de dizelleride.reno 11lerin turbo modelleride hatta electronic bile var tr de.
vtec yakıt tasarrufu değil,japon yollarına,otomobillerine uygun ufak hacimli motorlardan yüksek güç çıkarmak ve otomobil yarışlarında kullanmak için geliştirilmiştir.ama f1 i hondanın domine ettiği dönemde bile yasaklandığından kullanılamadı
clio-megane-laguna 3lüsü gerçek renaulttur.üstündeki mühendislik fazladır.avrupalı kullanıcı birinci hedeftir.symbol bizim için üretilen bir araç ve clio kadar iyi olmamasıda normal.hizmet ettiği kesimin işini görüyor mu görüyor.ama latitude un neye hizmet ettiği belli değil.son kasa laguna latitude dan ciddi derecede iyi bir otomobil.tüm sürüş kriterlerinde ve genel kalitesinde latitude dan çok ötede bir araç.çünkü biri ne istediğini bilen ve otomobilden anlayan avrupaya diğeri ise 4 tekkerlek olsun götürsün denen asyaya üretilmiş bir araçtır.ben ne symbol nede latitude un iyi otomobiller olduğunu düşünmüyorum.benim için renault bundan ötesi değil
300kg çok şey değiştiriyor. ya benim bahsettiğim motor çalışma basıncı meselesi... zaten 60 hp fazla olması bu yüzden daha bir sıkıntı malzeme daha fazla yorulacak. 520i sadece türkiyede 1.6 litre ve 170 hp diğer nereye varsan hep 2.0 170 hp
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
sayenizde mukavemet çalıştım
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:56 ----------
hakkaten haa dsg yi unutmuşum abowwwwwwwww:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------
fastback adı altında geçen bi kasa var son üretimi 2002..1997 ile 2002 arasında üretilmiş 1.8 169hp kaynak:http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=12246
Initial-D alinti yapmadan yazayim. Oncelikle vtech konusundaki yanlisimi duzelttigin icin tesekkur ederim,subaplarin tekrar ayarlanmasindan,kapanmasina nasil kaymisim bilmiyorum. Her aracin vtech actiktan sonra sahlanmayacagi su goturmez gercek,benim o cumleyi kurus amacim aracin vtech acarak uzayip gitmesi degil daha cok o sesi duymak istememdir. Yoksa konu basliginda yazan vtec2 lerde vtech aciyor,ama biyere gittikleride yok
Edit:Symbol konusundada farkettiyseniz fluence ile karsilastirdim. Fluence e gore daha basarili oldugunu dusunuyorum. Laguna cok eskilerden gelen ve makam araci olarakta cokca kullanilmis bir aractir,latitude ise turkiye piyasasina hemen hemen yeni girmis sayilabilir. Turkiyede latitude un bir ust klasman oldugunuda rahatlikla soyleyebiliriz. Bakin karsilastirmiyorum altini cizerim,klasman olarak ondan yuksek oldugunu belirttim.
gece gece ben de V-TEC açtım yardırdım hesaplar felan kusura bakmayın. initial-D abi bi yanlış anlaşılma olmuş bahsettiğim araç V-TEC değildi vti olması lazım(vti bile olmayabilir)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:12 ----------
bir de memleket mersin araç dışardan gelmiş olabiir
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:14 ----------
3.5 tr plaka accord gördüm ben 3.0 v6 accord kullanmışlığım var ve bu araçlar tr de yok mesela adana mersin karışır hocam
symbol fluence konusunda ben fluence ın megane dan kötü olsada symbolden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.elektrik destekli direksiyon,yanak profili yumuşak bir lastik,bakımsız bir alt takım,düşük lastik basıncı,direksiyon kutusu arızası vs birçok nedenden dolayı bunu hissedebilirsiniz ama otobanda symbolun fluence den daha çok güven vermesi mantıksız geliyor bana
laguna ile latitude aynı platformu kullanan otomobiller.lagunanın eski kasasında (laguna 2) kullandığı platform gene aynı sınıfa aitken, eski kasa latitude (koreli sm 5-tr ye gelmedi) daha bir üst sınıf platformu kullanıyordu.latitude olarak tr ye giriş yapan araç aslında üretimi biten lagunanın alt yapısını kullanan demode bir otomobil bugün için.vaad ettikleri ile yerine getirdikleri açısından bakınca lagunadan üstün olması gerekirken değil.çünkü güney amerika ve asyadaki rekabette geri düşmemesi için elde hazır olan çok iyi bir şasiye inşa edilmiş otomobil.ama dediğim gibi avrupa düşünülerek yapılmış değil ve detaylar eksik bence.lagunadan üst sınıf falanda değil donanım,motor kombinasyonlarında.safrane adı altında satılıyor güney amerikada ama adını kullanıyor sadece.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:26 ----------
belkide.r32 gtr bile var bu memlekette ona bakarsan ama tr ye resmi giriş yapan euro civicler 1,6 120lik.adıda fastback değil onların euro civic.ama dediğin gibi vtec değilse yada vti yazmıyorsa zaten 170hp 1,8 olma ihtimali bile yok
yıllardır şu renault'u anlayamadım.Bi F1 deki durumuna bakıyorum;(v6 1.6 litre motor öncesi) bir de yol araçlarına sonra bi baş ağrısı alıyor beni(yol araçlarını başarısız bulduğumdan değil,bi performans sedan görmek isterdim renodan).
sonuç olarak gözlerim kararıyor ben yatar, Palabıyık Hocamızın dersi var yarın
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:35 ----------
r32 gtr yi 4 sene önce arabam.comda görmüştüm satılık ilanını bu arada araba VTI imiş(babama sordum)
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:40 ----------
neyse hacılar allaha emanet olun
Soyle izah edeyim ozaman,ortalama bir hiz ele alirsak 150 gibi,symbol bu hizlarda viraji kasasina iletmiyor. Yani belki biraz daha zorlasan tekeri kaldirir takla atar ama bunu size belli etmez. Fluence ise viraja girdigin an kabini direk virajin disina dogru atiyor,belki tekeri kaldirmaz. Ama bu olay cidden guvensizlik hissi veriyor. Fluence de tas gibi,esnemiyo araba. Tumseklerden kut kut geciyo,ama symbol daha yumusak ve tumseklerden daha konforlu gecebiliyosunuz. Yoksa iki arabayi yan yana koyun,mercekli farlarindan kasasina,kasasindan kapi kulpuna kadar fluence tabiki daha donanimli bir arabadir.
Ozan, symbol alırsam farlara bi-xenon mercek yaparım
bu foruma motosiklet sormaya üye olduydum ama Doğan S alacam gibi duruyor bu gidişle:D
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
şöyyyyle bi yere bassak bir de şu tencere gibi olan jantlardan da taksak amortisörleri de kısaltırız böyle seke seke gitsin motor kaputunu karbonfiber yapsak
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)