Apartmanda kiracının rolü
Reklamlar
-
Meraba beyler daha once apartmana garaj yapimi hakkinda fikirlerinizi almistim simdiki sorum
Şimdi bizim apartman 6 daireli iki 3 ev sahibi
Birisi biz diğeri yanimizdaki otekide bizim ustumuzdeki digerleri kira ben şimdi ytongdan garaj yapmak istesem kiracilardanda izin almam lazimmi yoksa sadece ev sahiplerindenmi almaliyim apartmanın cevresi bahce ve 1 tane kullanilir yer yok ağac dikilmiş bi tek aparana giriş merdivenin alti var 3 cm yuksekliginde ne komurluk var ne baska bisey içerde ise kücük bitane girişte merdiven alti var biz 1. Kattayiz ve evimi ters dublex yanimizdaki ev sahibide oyle oraya benim motor sıgmaz benim motor derken almadim daha alicam inşallah oraya motoru cikarmak zor olur ordan benim bisikletimi caldilar merdivene bağlamistim korkuluklarina kesmis almis bence kiracilarin akrabalari olabilir calan her [IMG][/IMG] artik bıktim bi garaj yapicam kendim ytongdan duvar orup ustune haç sonra alci boya kapiyida demirciye yaptircam biktim
Çunku moto alsam koyacak yeryok benimde hakkim degilmi resimde gorunen ceviz agacindan baslayim saga donen kaldirim tasina kadar olan bolmeye yapicam otaraf bizim ev zaten kullanilmiyor gelen gecen yok
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:01 ----------
Güncel please
Reklamlar
-
Komsular kıl tipler degilse bisey olmaz. Biz en ust kattayiz bizim catiya gunes paneli takalim dedik izin istedik vermediler bizim is yatti gitti. Bana sorarsaniz siz ilk ev sahiplerinden izin alin, kiracilarada izin aldiktan sonra durumu bildirin.Kiracilardan izin alinmasa olur buyuk ihtimal, insanlarin tiplerine bagli olursa iyi olur sizin icin iyi forumlar
-
Deli gibi bağıran bir alarm+sağlam bir kilit daha iyi olmaz mı?
Port motosiklet garajları var da Türkiye'de satılmıyor sanırım.
-
Ya harbi catiya gunes panelinin kime ne zarari var bunu bi aciklasaydilar bu nasil bir kafa yapısıdır arkadaş :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------
Evet garaj varda ingilterede ben ilk demir profilden yapcktim vaz gectim ken dim insatta bekcilik yaptigim icin herseyi gordum bi duvar yapapilirim ytongla veya tuğlayla daha guvenli lur hicbi sekilde disarda birakilmaz resimde gorunen ye caddeye cikar ve surekli islek bi sokak bisikletten sonra olmaz
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:52 ----------
Bu işlerden anlayan başka kimse yokmu
-
kiracının trolü okudum kafayı yedirdi bu troller
-
-
Yap ya kim ne dicek boşver milletten izin almaya kalkarsan illa biri kıllık yapar. Sen yap laf ederlerse size ne diyip geçersin.
-
Ya zaten bixim evin tarafina babam domates sogan patataes falan ekti dirdir ettiler bise diyemediler ama babaı sevmiyo kimse apartmanda kafasina gore hareket edyor ama onun sayesinde bizim tarafa kimse gecemez oldu oranin bizim oldugunu kabullendiler oyuzden ben nezaketen izin alıcam ama kiracilarin haklari varmi bilmiyorum 3 kisinin ortak olani olfugunu biliyorum onlarda bizle beraber ev sahibi
-
diğer daire sahiplerinden muvaffakat alırsan iyi olur. kiracının söz hakkı yok.
-
11 Aralık 2015, 01:46
Kumes yapiorum de cildirsinlar )))
-
11 Aralık 2015, 01:58
Diğerlerinin de işine yarayacak şekilde topluca anlaşıp yan yana barakalar şeklinde yapılabilir.Diğerlerinde depo, garaj gibi kullanırlar.Sadece sen yapmaya kalkarsan mutlaka istemeyen çıkacaktır.Birisi der yer daralır, birisi der bahçe orası v.s.
-
11 Aralık 2015, 07:00
Ev sahibinden izin alacaksın. Fakat kiracı herhangibir sebepten dolayı şikayetçi olabilir ve bu da kabul görür.
Ama yapacağın her ne olursa olsun dikkat edeceğin şey kaba tabirle iskele kurulmadan yapılabilir olması. Yani basit ve imar kanunlarına girmeyen.
Binanın genel durumunu bozacak birşey yapman söz konusu değil.
Fotoğrafdaki yer genel olarak binanın ortak lanı olarak yola ve bahçeye terk edilmiş alanlardır. Kullanım hakkı bütün binaya aittir.
Fakat giriş ve çıkışı senin dairenden se yapacak birşey yok dilediğin gibi kullan.
-
11 Aralık 2015, 09:01
kanun (I)
isim, hukuk (ka:nu:nu) Arapça ḳānūn
1. isim, hukuk Yasa
2. Geçerli olan kural
adap -bı
isim (a:da:bı) Arapça ādāb
1. isim Töre
2. Yol yordam
nezaket
isim (neza:ket) Arapça nezāket
isim Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
-
11 Aralık 2015, 10:21
-
11 Aralık 2015, 10:36
Ortak kullanım alanları ( Koridor otopark bahçe vs) için yapılacak değişiklikler için apartman sakinlerinin çoğunluk rızasını almanız lazım. Arıca çıkarana kadar sizin açınızdan sıkıntı olmaz ama biri dahi şikayet ederse de yıktırırlar. Bu sebeple görüşüp onaylarını alın derim. Bununla beraber ben Bauhau'dan 350 tl ye 280cmx180cm taban alanına sahip sera aldım ve otoparka montajını yaptım. Gerekirse dübelle taktığım için sökebileceğim de. Gayet sağlam oldu ve estetik açıdan da sıkıntı olmuyor. Tavsiye ederim.
-
11 Aralık 2015, 10:37
Bina ortak kullanım ve sorumluluk alanları vardır.
Çatı, bahçe, dış cephe, merdiven, giriş kapısı vs..
Ortak kullanım alanlarında bir değişiklik yapılacaksa mal sahipleri ile istişare edilmesi gerekir.
Çatı akıyorsa alt katta oturan banane diyemez. Yaptırılır masraf daire sayısına bölünür. Mülk sahibi öder kiracı değil.
Kiracıların konuya müdahil olma gibi bir durumları yoktur. Ama dairesini kiraya veren ev sahipleriyle bu garaj işini görüşmen gerekecek.
Aksi halde ortak kullanım alanını usulsüz sahiplenmekten 2 kişiden daha imza alıp yapını kaldırtabilir.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
11 Aralık 2015, 10:40
en mantıklısı cam demirlerine abus gibi sağlam bişeyle kilitlemek. arkasında ki duvar kenarına da bir iki çam dik gelen geçen görmesin
Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur
-
11 Aralık 2015, 13:12
Fotoğraflar o kadar kötü ki birşeyler anlamak çok zor.
Benim anladığım koltuğun olduğu yerden motoru sürerek sokacaksın ve köşe duvar dibine atacağın betonun üstüne çıkaracaksın.
Eğer böyle ise gayet güzel olur.
Betona ve duvara monte edeceğin profillerle de bir kafes yapar gece de rahat uyursun.
-
11 Aralık 2015, 14:16
Demiri keserler olm ln oyuzden ytongdan kendim yapıcam kapısını demirciye yaptiririm ytonga kara sıvada yaptımmı tamdı yüksekliği 1.76 cm olucak duvarın altına beton aticam aynen içini normal bir evgibi guzel yapabilirim fayansvar saten alçiyla gecerim sonra boyadimmi tamamdir alan genişliği 1 tam adım ve yarım adım daha olçmedim eve gidince olcucem atarim buraya
-
15 Aralık 2015, 07:48
Onur Avcı adlı üyeden alıntı
Demiri keserler olm ln oyuzden ytongdan kendim yapıcam kapısını demirciye yaptiririm ytonga kara sıvada yaptımmı tamdı yüksekliği 1.76 cm olucak duvarın altına beton aticam aynen içini normal bir evgibi guzel yapabilirim fayansvar saten alçiyla gecerim sonra boyadimmi tamamdir alan genişliği 1 tam adım ve yarım adım daha olçmedim eve gidince olcucem atarim buraya
şimdi sizin çözümünüz kat mülkiyeti kanununda yazıyor
16.maddeye göre ortak alanda birşey yapılacaksa bütün kat maliklerinden yazılı izin alınmalı diyor
ve sürekli olarak kullanamazsınız diyor.
19. ve 42. maddesine göre ise kat maliklerinden yazılı izin alınarak bağımsız otopark alanında garaj yapılabilir fakat bunun için yine apartmanda bulunan hak sahiplerinin tamamından yazılı izin alman gerekmekte
yani kiracıyla işiniz yok ev ve arsa sahiplerinin tamamından yazılı olarak onay alman gerekiyor
bu arada yanlış anlamayın fakat ben öyle bir apartmanda otursaydım eğer hiç bir şart altında sizin oraya ytongdan garaj yapmanıza izin vermezdim
ki şu an oturduğum apartmanın önü sizin gösterdiğinizden kat be kat fazla alana sahip olmasına rağmen apartman önüne geceleri park edip sabaha kadar oraya bırakan araçları iki kez uyarıp 3. de çekiciyle çektirtiyorum
Lan sen ne pis bir adammışsın dediğinizi duyar gibiyim fakat olaya bir de şu açıdan bakın
ben memur çocuğuyum ömrüm apartman dairelerinde beton yığınları arasında geçti
satınaldığım evin önü yaklaşık 100 metrekarelik bir alan binaya tek giriş çıkış var
oraya bir araç yolu yapılmış o kadar geri kalan alan toprak ve ben oranın tamamına meyve ağacı diktim
(apartmanın tüm sakinlerine ve çocuklarına zorla diktirdim bayağı eylenceliydi)
biri 5 diğeri henüz 6 aylık iki çocuğum var ve ben o çocukların benim gibi evin balkonunda klim üzerinde büyümesini istemiyorum
çocuğum çıkıp o bahçede çamurla oynayıp dalından meyve yemeli o yüzden hiçbir şekilde oraya garaj yaptırmam
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler