Herkese iyi geceler.. Bu konuyu açmamın sebebi kafamda düşündüğüm projeye yaklaşımınız nasıl olurdu acaba? diye kamuoyu yoklaması yapmak..
Önce kendimi tanıtayım biraz..
İsmim emre
Ailemiz 3 kuşaktır berberlik yaparak geçimini sürdürüyor
Dedem, babam, dayım, 2 tane teyzem var onlarda bayan kuaförü ve ben... dedem zamanında taa 1950 küsür yıllarda eski tarlabaşı dolapdereye gelmiş ve orada bir dükkan açmış babamıda yanına almış daha sonrada dayımıda yetiştirmiş eski mobilyacılar çarşısı büyük eskidji binasının oralar.. (emekli oldu tabi dede.. bu senede benim babayı ben emekli edicem inşallah..) bende orta okul lise döneminde haftasonları yardıma gide gele gide gele yetiştirdim kendimi ama daha sonra taksimdeki birol şenel ustamdan değişik saç modelleri üzerine 2-3 ay kadar püf noktalarını öğrenmeye çalıştım.. liseden sonra üniversite daha sonra askerlik ve şuan bulunduğumuz konumdan ötürü askerlikten sonra bi 4 yıl ara verdim başka işlerde çalıştım.. ama elin işi baya meşakkatli baktım çok zor ne hakkını alabiliyorsun nede insan gibi muamele görüyorsun.. Uzuuunca düşündükten sonra tekrar kürkçü dükkanına dönmeye karar verdim 3 yıldır dolapdere de dükkanım var berberlik yapıyorum ev ile iş 5 dk yürüme mesafesinde olunca burada çakılıp kaldık kısacası..
Konum olarak taksime çok yakın bir yer fakat bu aralar aşırı bozuldu esnaf çok sıkıntıda... hani tekelden saat 10 da alkol alamıyorsunuz yasak ama illegal herşey alkol almaktan daha kolay diyeyim siz anlayın gerisini.. fakat son yıllarda gerek kentsel dönüşüm (tarlabaşı projesi,istanbul bilgi üniv yıkıldı,oteller geldi acıbadem hastanesi geldi vs.vs) gerekse elinde yüklü miktar parası olan abiler otel falan açmakta hatta koç sanat müzesi bile yapılıyor.. Kısacası yavaş yavaş gelişmekte düzelmekte..
Durumu açıkladıktan sonra asıl olaya gelirsek..
Dükkan kendimizin şuan ki konumdan memnunum ama insan profili çok acayip.. yanlış anlamayın yadırgamıyorum ama bi gelin görün ne demek istediğimi anlarsınız.. berberlik işi çevre ile olacak iştir burayı satıp başka bir yerden yer almak bütün müşterilerimi kaybetmeme sebep olabilir bakkal yada büfe gibi birşey değil ve sistemi oturtana kara geçene kadar 2 yıl kaybım olacak.. babam 78 yılından beri burada ona göre hesap edin müşteri kitlesini tanınmak bilinmek vs.vs. gibi..
bizim dükkan en son 96 da tadilat görüp yenilenmiş bayaa oldu eskidi artık.. bende ipleri elime alacağım için başka yere dükkan açıp müşteri kitlemi kaybetmektense biraz tadilata bütçe ayırıp kendime göre dükkanımı dizayn etmek istiyorum.. bende motosiklet sürdüğüm için dışarıdan bakan bir insan benim cıbırı dükkanın önünde görünce az çok anlıyorlar ''sahibi bu'' diyorlar ama ben biraz da motorculara özel bir berber dükkanı gibi gözüksün istiyorum.. işte duvarlara şöyle eskilerden retro efsane motor fotoğrafları, kısım kısım boşluklara zincir, dişli, hava filtresi belki eksoz, motor bloğundan gazetelik yada sehpa dergi bölümünde motoron motorbike yabancı dergilerdende mcn yada bike magazine gibi dergiler almayı,motosiklet maketleri hatta şampuan kutularını motul yada ipone castrol kutularından falan yapmayı düşünüyorum istedikten sonra baya bir fikir var bunun gibi..
esas olay şu berber dükkanı berber dükkanı gibi mi olmalı? yoksa böyle birşey yapılsa güzel olur mu? ne düşünürsünüz? olumlu yada olumsuz fikirlerinizi merak ediyorum.. böyle dedim diye de taşlamayın hemen
Not: Bu şekilde yaparsam motorcu olmayan giremez gibi değilde değişik bir tarz olarak düşündüm.. Kapımız herkese açık ama motorculara ayrı açık gibi
Vakit ayırdığınız ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum..