Dostum zaten bahsettigin o parayla tavla bile oynanmaz, bahsettiklerini yapamazsın işe başlayınca o kınadığın insanlar gibi olursan benim bu günkü sırıtmamı o gün iyi hatırlamanı isterdim
Dostum zaten bahsettigin o parayla tavla bile oynanmaz, bahsettiklerini yapamazsın işe başlayınca o kınadığın insanlar gibi olursan benim bu günkü sırıtmamı o gün iyi hatırlamanı isterdim
Arkadaşlar gereksiz atışmaya ve birbirinizi kırmaya gerek yok. Başlığı açan kardeşim daha gençsin kafa yapın çok değişecektir. Anladığım kadarıyla sakin ruhlu ve sakin yaşamayı seven birisin. Bende senin yapına sahip bir insanım sana yakın bir düşünce yapım olmuştu senin zamanında. Halada çok fazla değiştimi düşünmüyorum. Ancak yetişkin bir birey olarak hemen hemen her ortama girmen gerekli sosyal ve ruhsal sağlığın açısından. Girersin içmezsin, girersin başkalarının yaptığı gibi başkalarına sarkmaz arkadaş olur muhabbet edersin. Yaşıtlarınla takılamadığını düşünüyorsan hemen güzel bir şirkete staj başvurusu yap. Boş zamanlarında git çalış orda haftasonu ve haftaiçi vakitlerinde böylece yetişkin insanlarla tanışırsın. Bu sana hem sosyal anlamda hem de geleceğin için önemli olan iş hayatı anlamında büyük destek sağlayacaktır. İnsanlara asla o öyle bu böyle diye bakmamalısın yoksa onlardan daha da uzaklaşır ve başkalaşırsın...
Aşırı genç-merkez bir yaklaşım sezinliyorum. Gençlik, mutlaka hayatın bazı yönleriyle dorukta yaşandığı an.
Ama sonrasında hayat çöp olup gitmiyor. Sürekli gençliğine özlem duyup, iş işten geçti moduna bağlama bence orta yaşı olması gerektiği gibi yaşayamamanın bir göstergesi.
"dünyanın en iyi insanıyla evlenmişsin ne yazar" Bu kadar kolay değersizleştirilebilecek bir şey değil bu. Bence insanın hayatında vereceği hemen hemen en önemli karar kimle hayatını birleştireceği. Uğruna gençlik bile feda edilir.
35 yaşındayım senin yaşadıklarının aynısını liseden itibaren yaşadım hala da yaşıyorum ama bir farkla ben kimseyi kınamadım veya ötekileştirmedim tam tersi arkadaş çevremin neredeyse tamamı içki içer bara gider, yazları rus kızlarla kışları türk kızlarla gezer (Antalya'da yaşıyorum) ve buna rağmen benim bulunduğum her ortamda konu illaki döner dolaşır dine gelir belki de Allah yardım ediyordur bu konuda ve ben her defasında bıkmadan usanmadan ve onları kırmadan yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu ve olması gerekenin ne olduğunu anlatmaya çalışıyorum, faydam oluyordur olmuyordur onu bilemem ama ben onlar öyle diye kimseyi dışlamıyorum, sana da tavsiyem kimseyi dışlama eğer nefsine güveniyosan içlerinde kal ve onları sıkmadan doğru bir uslupla doğru olanın ne olduğunu anlatmaya çalış, sakın vazgeçme Allah sanada yardım edecektir, bak motosiklet sitesinde bile bir dini konu buldu beni
Arabistana yerleşebilirsin...
Kısaca ben;
Dogru zamanda yanlis yerlerdesin
konuyu dağıtmaya geldim daha fazla kalpler kırılmasın diye !
bugün 3 video (ördek nasıl sevilir , e5te cep telefonu ile oynayan kadın sürücü , kasaya gel kasaya , hepsi hd .
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post3774606
Nefret veya kınama mutluluk getirmiyor. Mutluluk başkalarının ne yaptıpı, ne yapmadığı, seninle ne yapıp yapmadığı değildir. Senin ne yapmak isteyip ne yaptığındadır.
Murat,kıskançlık bela değil mi?
Kafayı yedirir insana.Beceriksizlik,başkalarını suçlayarak çözülemez.Sen burada "ben özelim" diye yırtınmışsın resmen.Yazık.İnsanların kalplerinin küçük olduğuna inanırım.Ya sevmeye,ya da nefrete yer olur sadece.Sen yanlışı seçmişsin gibi gözüküyor.10 yıl sonra da değişmez "Bunlar yoldan çıkmış aaaabiiii,insan değilller abiiii,boşver ben en doğrusunu yapıyorum :( " diye düşünüp durursun sen.
Bi fikra vardir bilirsin temel arabayla ters yone girmis butun arabalar tersten geliyor demis...onun icin bence bahsettigin ornek verdigin insanlar farkli sen icki icmeyen namaz kilan biri olarak gayet normalsin kafana takicak bisey yok aman onlar sana uysun sen onlara uyma..
Din, hayat tarzı, siyasi görüşler, genel geçer doğrusu yanlışı olan şeyler değil, sadece tercihler söz konusu. Bu noktada da yargılamayı bırakıp şahsi tercihlere saygılı olmak şart. Birbiriyle yaşamayı, geçinmeyi bilmeyen milletler başarılı olamıyor. Açıkçası ülke olarak önümüzdeki en büyük engelin bu olduğunu düşünüyorum.
Dostum şimdi sen bu devrin adamı değilim diyorsun , yaşıtlarımdan çok daha olgunum diyorsun ya , aslında çok yanlış bir teşhis koymuşsun kendine . Klasik kimlik bunalımı içindesin ve gelecekte kendini içine koymak istediğin çerçevenin adı sosyopat kişilik bozukluğu olacak.
"Yaşıtlarım gibi değilim onların zevk aldığı şeylerden zevk alamıyorum , onların yapmacık gülüşlerine karşılık veremiyorum, yeni modalara pardon tırnak içinde trendlere ayak uyduramıyorum samimiyet istiyorum.Usandım artık onların beni farklı görmesinden ben farklı değilim.Evet sizin gibi içki içmiyorum, babamın bana zorla yolladığı parayı geç saatlere kadar barlarda kızlarla yemiyorum, her kafede check-in yapıp yapmacık fotoğraflarımı instagrama atmıyorum.Yapamıyorum."
Evet yaşıtlarının zevk aldığı şeylerden zevk almayabilirsin ki ben de öyleydim bu sana özel bir durum değil. Ergenlik ya da gençlikte olabilir. Sen de kendini başka bir ilgi alanı yarat. Parayla pulla da işim olmaz demişsin , para sadece barda içki içmek için lazım değil, arttırabiliyorsan bununla ihtiyaç sahibi insanlara yardım et sende...
Ben de kahveden bataktan zerre zevk almazdım üniversitede kimse de kafama silah dayayıp oynatmazdı. Namaz da kıldım ama kimsenin haberi olmazdı. Şimdi içki de içiyorum ama yine bana sosyal aidiyet hissi versin diye değil hafta sonuna kadar kazan gibi olan kafamı boşaltmak için içiyorum .
Sen , olmadıklarından geriye kalan değilsin, bu sözümü iyice sindir kafana . Kendine eklediğin sıfatlar adının üstüne değil altına inmesi gereken sıfatlar.
Genç yaşlarda sosyal aidiyet ihtiyacı yüksektir ve bunu sömüren grupların en iyi başardığı şey aralarında zıtlık ilişkisi kurarak seni bir takım çıkarları uğruna (ya da en kör ifade ile salt çoğunluk olsun diye) seni kendi tarafına ait kılmaktır. Sen farkında olmadan önce ruhunu sonra karakterini alır bir güzel yoğururlar bazıları bedenine de müdahale eder ve seni radikal yaparlar. Patlayan canlı bombalardan tut , cemaat abilerine kadar ya da dağdaki teröristten şehirdeki hücrelerde silahlı eylemcilere kadar geniş bir seçenek olur önünde . (Tabi Allah korusun seni ve senin gibi kafası karışık gençleri)
Ben kimim sorusuna cevap ararken , kim olmadığından yola çıkarak , kim olması gerektiğine karar verenlerin acı sonu budur. Hal bu ki Allah insanlara akıl ve vicdan vermiş bu seni diğer canlılardan ayıran temel özellik. Buna karşılık sana ödevler vermiş. İlk olarak OKU diyor sana gönderdiklerimi , papağan olmadığına göre okumalı ve anlamalısın . Anlamadığın bilmediğin bir dilde papağan gibi tekrar et demiyor. Sonra , öldürme , çalma , yalan söyleme , kul hakkı yeme yani özetle iyi bir insan ol diyor kaldı ki vicdan ve akıl dediğin terazi zaten başlı başına yeterli iyiyi kötüyü ayırt etmek için. Sonra benim varlığıma , gönderdiğim kitaba ve peygamberlere inan ve sana vaad edilen sonsuz hayata ermek için iyi insan olmaya ilave olarak verilen sana da faydalı olan vazifeleri yap diyor. Namaz kıl , oruç tut , beni an , gücün varsa kurban kes , zekat ver hacca git sosyal sorumluluk görevlerini de yap diyor. Kuran'da şekil itibari ile tarif edilmeyen konularda da sana gönderilen peygamberin sünnetini takip et diyor. Çok basit aslında değil mi böyle yazınca. Tek mücadele etmen gereken nefsin , sağında solunda içki içen gel sen de instagramda resim paylaş diyen adamlarla falan alakası yok konunun...
Milliyetçilik , tarihini saygıyla anma ve ders çıkartma , bir tercihtir , evrensel ya da çağdan bağımsız , seni başkalarından üstün kılan ulvi değerler değildir. Seçim meselesidir. Ve bu değerleri taşıman seni geriye kalan değerlerden muaf tutmaz. Evrensel değer nedir biliyor musun ? Yetimin saçını okşayınca bile sevap kazanmaktır. Sevap kazanmak için değil bunu insan olduğun için yapmandır. Komşun açken tok yatmamaktır. Bu seni iyi bir Müslümandan önce iyi bir insan yapar. Sana kalan ömründe bir faydası olmayacağını bildiğin halde onlarca yüzlerce ağaç dikmektir. Bunu “Yaş kesen baş keser” dendiği için değil gelecek nesillerimize nefes alabilecekleri bir dünya bırakmak için yapmaktır evla olan.
Bulduğu aşıyı , patent hakkı almadan tüm insanlığa bağışlamak ?
Robot kol teknolojisini ev ortamında hayata geçirerek engelli insanlara çok çok ucuza engellerinden kurtulma şansı vermek ?
Ellerini yıkadığın lavabodan gelen su ile klozetin rezervuarını dolduracak tasarımı yaparak binlerce ton su kurtarmak ?
Sınır tanımayan doktorlar birliği ile haritada yerini bilmediğin ve tanımadığın çocuklara yardım götürüp onları tedavi etmek ?
Sence yukarıda birkaç örnek verdiğim faaliyetleri gerçekleştirenlerin , tarih bilinci , milliyetçiliği , hangi dine inandığı gibi konularla ilgilenen var mıdır ? Bence yoktur. Bunları yapanların ilk amacı insan olmak sonrasında diğer insanlara faydalı olmak . Bunu yaralı bir köpeği veterinere götürerek , hafta sonları artan harçlıklarınla birkaç fidan dikerek , huzurevinde yatan insanlara gönüllü yardım ederek yapabilir ve kişiliğinin nasıl olması gerektiğine sen karar verebilirsin.
Ya da muhteşem bir ticari zekaya karşılık parayı sevmeyen bir insansındır ve devasa servetler yaparak vakıflar kurup yüzbinlerce insanı toptan kurtarabilirsin.
Denize çöp atmayabilirsin , yaşlıların torbalarına taşımasına yardımcı olabilirsin, yere düşen bir çocuğu kaldırabilir yarasını silebilirsin.
Bunlar, senin ihtiyacın olan aidiyet duygunu tatmin edecektir. Çünkü dünyadaki en büyük iki gruptan birisi olan “İYİ İNSAN” grubuna ait ve dahil olacaksın.
Spor , müzik , görsel sanatlar , bilimsel başarı , ticari başarı , akademik başarı vb. “İYİ İNSAN” grubunun alt kümelerini oluşturur.
Bu konularda göstereceğin çabalar seni bu alt gruplara dahil eder. Daha dar ve benzer bir grupta daha da farkında bir mutluluk yaşarsın.
Etnik , milli , dini gruplar gerçek değildir. İçlerindeki üyeleri , o grubun içinde diye “İYİ İNSAN” olmak zorunda değiller bunu unutma . İçlerinde kötü ya da farklı bir çıkar amacı ile bir araya gelmiş olma ihtimalleri yüksektir.
Bu seni bocalamaya ve bugün olduğu gibi kendini değil , diğerlerini sorgulamaya iter.
Herhangi bir dine mensup olmak ve gereklerini eksiksiz yapmak seni evliya ya da aziz yapar belki ama onu Allah bilir biz bilemeyiz , bir etnik kökenin en iyi örneği olmak ki bunu da antropologlar bile tayin edemez artık o kadar karışmışız ki , seni yapsa yapsa damızlık yapar . Bir milletin örnek ferdi olman da bugünün kapitalist yapısında vergini tamamen ödemen ve sabıkan olmaması anlamına gelir bu da seni iyi bir vatandaş yapar.
Kim olmak istersin ?
Evliya mı ?
Damızlık mı ?
Örnek vatandaş mı ?
Yoksa
İYİ İNSAN mı olmak istersin ?
Unutma !
Sen , olmadığın şeylerden geriye kalanlar değilsin …
Umarım faydası olacaktır sana yazdıklarımın .
NOT: Merak edenler için ben aşırı milliyetçiyim : ))
herkes kendisini diğerlerinden farklı zanneder.eğer bi insan diğerlerinden farklı olduğunu düşünmezse kendisine biçtiği değerle çelişir.mutsuz olur."ben farklıyım"a inanmak eşittir kendini kandırmaktır.
Sen farklı değilsin çevren idealindekinden farklı buda seni farklı hissettiriyor
Bu yüzyıla ait oldmadığın doğru. 1800 lere aitsin. İnsanları senden farklı yaşadıkları için eleştiremezsin. Sen kendine yaşamına bak, onlar da kendi yaşamlarına.
Ben direk sizi hedefe alarak yazmamıştım aslında. Sadece çok kullanılan tabirler "Arabistana git o zaman", "İran'a yerleş", vs. Genel olarak da tahammülsüzlük içeren negatif yaklaşımlar.
İşim icabı dünyanın birçok çok yerine, bazılarına defalarca, gittim. Yine bir çok ülkeden yakın sayılabilecek iş arkadaşlarım var. Arap yarımadasında bulunmadım daha, ancak senelerdir Katar, Dubai ve Şarja'da yaşayan Türk ve Amerikalı tanıdıklarım var, düzenli görüşüyoruz.
Az çok fikrim var yani
Espiri olsun diye birşeyler yazıyoruz ortam yumuşasın diye fotoğraf ekliyorum gelip admin bey fotoğrafı silip espiri mahiyetindeki yazımı gönderimi siliyor.Bunun altında başka şeyler olduğuna inanıyorum, silen admin bey buradan yazarsa ne sorun vardır hep birlikte bilelim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)