ülgenhan adlı üyeden alıntı
bir abin olarak konuşuyorum, sert olacak ama, yetti artık arkadaş!
nerde "tarih bilinci, ırkçılıksız milliyetçilik, değerlerimiz" diye konuşan adam varsa işi gücü başkalarının hayatlarından maduriyet çözmek kendine. neymiş, onların hayatı sahteymiş, samimiyetsiz sanalmış, instagrammış içkiymiş... bin tane maduriyet sıralıyorsun bakıyorum ama bu işnsanların sana tek bir zararından bahsetmiyorsun.o insanlar kendi hayatlarını yaşıyor sen bunun üstünden madur oluyorsun, bahsettiğin insanlar boğazından aşağıya içki dökmüyor, geceleri evine girip yatağına hatun sokmuyor, başına silah dayayıp "check-in yap ulen" demiyor... kimse sana müdahele etmiyor, sen yinede durduğun yerde madur oluyorsun...
saf anadolu çocıkları demişsin bir de...
her insan kendi yolunu çizer, saf anadolu çocuğunun olduğu gibi kalması demek, hayatta bilgi açısından ilerlese dahi kişilik ve kazanımları gerçekleştirememesi demek çünkü o gencin anadoluda yaşadığı koşullardan oluşmuyor dünya. her haltı deneyimlemeyebilirsin ama şahit olmanın tecrübe açısından sonsuz faydası vardır. muhafazakar kesimin osmanlı ütopyasını osmanlının kendisi bile yaşamıyordu. bunu söyleyen de ben değilim, bizzat osmanlı devletinden kalma evraklar...
sen kent hayatının nispeten rahat yaşandığı çok az yerden birindesin şu an ve bu hayat sana batıyor. yine de, dışarıdan baskı görmeden mezbut hayatını devam ettirebiliyorsun, tersini düşün arkadaşım... o kent hayatını yaşayan insanlar, senin çıktığın yerde o hayatı yaşayabilirler miydi? yaşasalar bir güruh tarafından yakılmaları-linç edilmeleri ne kadar sürerdi? anadolu anadolu diye yücelttiğimiz coğrafyanın tarihi farklılıkların şiddet yolu ile yokedilmesi denemeleri ile doludur. "gerçekler, tarihimiz" diyorsak buna artık sırtımızı dönemeyiz.
90 ları hatırlamayan insanlar şu an kentlerde bir azınlığın yaşayabildiği hayatı "fazla serbest, fazla özgür" bulabilir ama 20 yıl öncesine nazaran kişisel hayatlarımız devlet eli ile zaten baskılanmış durumda...
bara gitmek istemiyor musun, gitme. içmek istemiyor musun, içme. namaz mı kılmak istiyorsun, kıl. mazbut mu yaşamak istiyorsun, yaşa.
lakin başkasının hayatlarından oluşturduğun maduriyetleri bir köşeye bırak, millet "dur bi check-in yapayım da şu mazbutlar gücensin" diye yaşamıyor hayatını...