Bilgisayar donanımından anlayan biri yardım edebilir mi?
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar bu forumla alakasız konu olabilir ama en aktif takıldığım yer burası.Ben bir bilgisayar topladım %90 birbiriyle uyumludu parçalar ama size de sormak isterim uyumlu mudur yoksa değil mi?
Asus geforce 750ti OC EKRAN KARTI
Asus M5A97 LE R2.0 DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+ anakart
AMD FX 4300 X4 3.8 GHz 8MB AM3+ işlemci
HI-LEVEL 8 GB DDR3 1600 MHz SOĞUTUCULU RAM
Codegen SX750 750W Game APFC 24+8Pin 14Cm Led Ps
Eski bilgisayarımı düzenlediğim için hdd ve kasaya ihtiyacım yok. Bu parçaları alsam herhangiş bir uyumsuzluk yaşarmıyım birbiriyle?
Reklamlar
-
Anakartın sitesinde uyumlu ramler listesine bakıver, alacağın ramle uyumlumu.
Onun dışında bi sorun yok.
Ayrıca %90 uyumlu demissiniz. %10 luk uyumsuzluk fikri hangi parçadan dolayı aklınıza takıldı.
-
eğer ileride ekran kartını veya işlemciyi geliştirmek gibi bir fikriniz yoksa o güç kaynağı o sisteme fazla 500w 80+ işinizi görür
-
EthanHunt adlı üyeden alıntı
Anakartın sitesinde uyumlu ramler listesine bakıver, alacağın ramle uyumlumu.
Onun dışında bi sorun yok.
Ayrıca %90 uyumlu demissiniz. %10 luk uyumsuzluk fikri hangi parçadan dolayı aklınıza takıldı.
Genel olarak bilgilere bakarak yaptım.İşlemci anakart arası aklıma takıldı
-
işlemci anakart uyumludur dostum. aynı anakart ve işlemciyi kullanıyorum ben de. hi-level yerine kingston'a veya corsair'e bi bak bence.
-
bütçe nedir? ne amaçla kullanılacak?
-
Moderatör
Uyum konusunda bir problem yok da, Ram ve Power Suppley markaları resmen çin malı motosikelt gibi birşeydir bilgisayar sektöründe.. O yüzden Ram olarak Corsair , OCZ, Kingston vb. tercih edilmeli diye düşünüyorum, ayrıca ps olarak da Cooler Master - OCZ - Thermaltake gibi markaların cok daha uzun ömürlü olduğunu belirtmek isterim (Naçizane)..
-
Sistem diski olarak SSD almanı tavsiye ederim. 120GB SSD fiyatları da uygun.
-
aldım artık hepsini neyse uyumlu olmasına sevindim
-
AMD işlemciyle Asus anakartta sorun yaşamıştım, 2 kere değişti anakart yine olmadı.Gigabyte sorun çıkarmadı.
-
ssd yi ben de öneriyorum... 25 sn de pc kullanıma hazır...
60 gb lık kingston ssd aldım.. sistemi oraya kurdum... depolama içinde ayrıca 500 gb hdd var...
-
işlemci olarak 6300 öneririm am bir fp
-
O sisteme o power supply sıkıntı. Daha kaliteli birşey lazım diğer parçaların selameti için.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)