Arkadaşlar merhaba. Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. Bilişim okuyorum fakat bölümümü pek sevmiyorum, üniversiteye geçerken bölüm değişme hakkım var mı? pek bir bilgim yok. Bilgilendirebilir misiniz?
Arkadaşlar merhaba. Meslek lisesi son sınıf öğrencisiyim. Bilişim okuyorum fakat bölümümü pek sevmiyorum, üniversiteye geçerken bölüm değişme hakkım var mı? pek bir bilgim yok. Bilgilendirebilir misiniz?
Ilk once ygsye giriceksin baraji gecersen lysde atiyorum sozelin iyi sozelden giriceksin oyle degistirebilirsin bolumunu yada kpss sinavlarina girip memur oluyordun sanirim.
Bu sene polislik sinavlarin var ona basvur
Meslek liselerinin bildiğim kadarıyla 2 yıl yatay geçiş hakları var bölüm devamı olarak , önlisans okuyabilirsin. Onun dışında üniversite sınavına girerek aldığın puana göre farklı bölümler de seçebilirsin tabi ki. Başarılar.
Bence ygs-lys ye girip istediğin üniversiteye gitme hakkın var.Mesela .Benim aklımda Sosyal hizmetler yada kamu yönetimi ile memur olmak var.Kısacası matematik ve fen yapabiliyorsan hiç uğraşma lys mf bölümlerinden rahat rahat bir iş bulursun.Ama benim gibi matematik aıkıntılı isen Türkçe sosyalden eşit ağırlık yada sözel bölümler yaz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)