Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

offff...sıkıldım artık kıbrıstan:(((

REKLAM ALANI

dolaşırken rastladım size ve of sıkıldım artık kıbrıstan yazısı ilgimi çekti okuyunca inanamadım ve sinirlendi.ben bir kıbrıslıyım.kıbrısın alınmasından yani1570'lerden sonra ailem buraya yerleşti.türkiyede okudum.sosyoloğum ve insanların düşünmeden aşağılayıcı sözler kullanmasını anlamakta zorlanmak durumunda kalıyorum çünkü bir insanın cahilliğini ya da eksikliklerini yüzüne vurmak doğru ve etik değildir...şu anda çok yoğun olduğum için bu arkadaşa yazacaklarımı sonraya bırakarak haysiyet ve onur konusunda bir topluma yüklenmeden önce neyin acısını yaşadığının cevabını bulmasını tavsiye ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Buraya bir marka yazabilmem için mucize gerekli
    Alıntı cyprus_uA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya artık iice bunaldım burdan.Günler geçmek bilmiyo.Yapacak bişi kalmadı artık.Memleketimdeki üniler teker teker bitiyoken bizimki 27 Haziranda bitcek Sıcaklar iyice bastırdı.Okula gidene kadar eriyoruz.

Zaten insanı insan deil.Türkleri hiç sevmiyolar.Direk 2. sınıf insan muamelesi yapıolar.Neden geldiniz buraya biz rumlarla kardeş kardeş yaşıyoduk diolar Bu kadar nankörlük olmaz ya.Adamlar her ay Türkiyemden gelen paraları çatır çatır yiyolar bide neden geldiniz diyolar

Hayat desen zaten pahalı.Adamlar uçmuşlar.Ne iş yaptıkları belli deil her evde en az 2 tane araba var.100 metrekarelik evleri kiraya verirler senelik parayı peşin isterler.Adam sanki 180metrekare ev kiralıyo da 8-10 milyar para istio.Hayatlarının anlamı para olmuş adamların.

Her gece yatmadan önce Türkiye ye geleceğim günü düşünüorum.İnsanın Memleketi gibisi yok
    ARkadaşım çok yanlış konusuyorsun KIBRISLI lar türkleri çok severler aksine RUMLARDAN kıbrıslılar kadar kimse nefret edemez. Sen kıbrısta Kıbrıs bayrağını yanında türk bayrağı olmadan gördünmü hiç söyle bana Ben hayatım boyunca türkiyede türk bayrağının yanında kıbrıs bayrağını görmedim. Senin türkiyemden gelen paralar dediğin senin sosyetik kumar tutkunu ünli insanlar gidiyor orada kumarhenelerde burda senin benim sırtımdan kazandığı paraları çatır çatır yiyio sende bunu hazmedemeyip densiz densiz konuşuyosun evet zengin bir ülke her evin kapısında 2 araba var benim kız arkadaşımın kapısında 3 tane var nolcak 1 den fazla arabası olanlar kötü işler yapan insanlarmı.Ve senin ev sahibin kıbrıs yerlisi değil bence kıbrıslılar para göz insanlar değil. Ve türk düşmanı değiller. Onlarda türk ve senden daha milliyetçi bir türk olduğuna dair bahse bile girerim. Ayrıca kıbrıslıların mahallelerinde tatlı vs vs yapıp arabalarla TC kışlalarına gönderdiğinden haberin yok galiba nerde yaşadığından bile haberin yok adamım senin RUMLARLA kardeş kardeş YAŞIYOLARMIŞ sacmalık senin nefret ettiğinin 1000 katı nefret vardır onlarda RUMLARA KARŞI bence cok cok ayıp ettin bi özür mesajı yazmalısın!!!!!!

ama ne arabalar be.Yaptıkları iş belli deil.Altlarında son model arabalar.Taksilerin hepsi mercedes.Sakın düşük model zannetme %80i 2000 model ve ustu c ve e serisi.Türkiyede işadamları zor binio burda taxi olarak kullanılıo.Zaten stratejik önemi olmasa 2 dk bıle durmazlar burda bızımkıler.Onlar da biliolar herşeyi.Rumların sağı solu belli olmas.Türkiyeden f 16lar kalktıktan sora buraya gelmesi 4 dk sürüomuş.Onlar gelene kadar gerekli savunma 5 parmak dağlarındaki mühimmat ile çok rahat sağlanıyomuş.Öle diolar yani
    Dostum hakketen mantıksız bir insansın orda takilerin MERCEDES olmasının sebebin acıklayım sana (Bu bilgi mercedeste çalışan bir arkdaşımdan gelmiştir)
    Mercedes bilindiği üzere dünyanın en kaliteli ve GÜVENLİ otomobillerini üretiyor kısaca takilerin mercedes olamsının sebebi tamamen GÜVENLİK eğer gösteriş için olsaydı ferrari yaparlardı yada craysler lamborjini falan benim düşüncesiz arkadaşım bilip bilmedsen ahkam kesme !!!!!!!!!!!!!!!!!11 eşittir bende paylama

Alıntı gcc_ondr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet onlara türk olarak bakmamak lazım, çoktan kendi içlerinde asimile olmuş durumdalar, tarih elbet tekerrür eder ya dur bakalım, şerefsizler
    Peki sen ne kadar türksün ? ? ?

Kimlikteki TC ile bitmiyor bu işler

Yaa bizim içimizdeki batılı doğulu asimilasyonuna ne demeli ? ? ?

Peki TC olarak ne derece bütünüz ? ? ?

Neyse bu soruların devamı gelirse kötü sonuçlar çıkar

EŞİTTİR BENDE PAYLAMA

Alıntı simfer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vay beee yani o kadarmı paragöz olmuşlar helal olsun zannetmiorum ki hiç bi millet canından ve namusundan daha üstün görsün parayı ama görebilene
    Hortumcular, banka sömürenler , vergi kaçıranlar, rüşvet , para için adam öldürenler (GASP) para para para herşey para için tüm bu ve buna benzeri hadiseler bizim canım türkiyemizde aşırı dozda olurken demek sen bu olanları görmeyecek kadar duyarsızsız !!!!! Bizedemi şerefsiz namussuz diyorsun sen YAZIK SANA

EŞİTTİR BENDE PAYLAMA

Alıntı SuperDude adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar iyi güzel hoş diyorsunuz da yanlış da konuşuyorsunuz... Bazı arkadaşlar öyle bir yazmış ki sanki hapishanede cehennem azabı çekiyorsunuz... Kıbrıs'tan bahsediyorsunuz farkında mısınız? Hani dört tarafı denizlerle çevrili yılın 8-9 ayı denize girilen altın gibi kumsalları olan tertemiz havası olan turistik adada okuyorsunuz... Özellikle cyprus_uA, Doğu Akdeniz üniversitesi'nde okuyorsun ve okulunun ne kadar harika bir okul olduğunun farkında değilsin öyle mi? Sen Türkiye'deki diğer okulları görmedin galiba... Hatta İstanbul üniversitesi'nin Avcılar'daki kampüsüne gittin mi hiç? Ya da İtü veya Marmara'nın kampüslerini gördün mü? Gördüysen okulunun kıymetini de biliyor olman lazım ama pek uğramıyorsun herhalde okuluna, yoksa görürdün ne kadar güzel bir okul olduğunu.

Kıbrıs'ta okumaya giden arkadaşlar orada nasıl bir öğrencilik yaşadıklarının farkında değiller anlaşılan. Ben de Kıbrıs'ta okudum, bir de ben gözlemlerimi söyleyeyim;

Kıbrıs'ta okumak bir sporcunun kampa gitmesi gibi birşeydir. Yani oraya okumaya gidiyorsunuz ve yapacağınız tek şey dersinize çalışmak ve arta kalan zamanlarınızda da yıl boyunca mükemmel bir tatil yapmak. Deniz, yılın 8-9 ayı emrinize amadedir. Ders çalışmaktan yorulduğunuzda huzur bulabileceğiniz koskoca bir ada... Hiç düşünmüyorsunuz ki Kıbrıs'ta ne öğrenci olayları vardır, ne sağcı solcu çatışması vardır, ne din istismarı vardır üniversitelerde.. Öyle iddia edildiği gibi herkes bakan oğlu zengin bebesi vs değildir. (Bu arada ben Kıbrıs'lı değilim, bilginize.. İstanbul'luyum...) Öğrenciler de orada lüks arabaya biniyor evet ama vergi ödemedikleri için Türkiye'de 50.000 YTL olan çok lüx bir arabaya orada 15.000 YTL ödeyerek biniyorlar. Türkiye'de bir BMW alacak parası olmayan biri orada zz plaka ile aynı BMW'yi rahatlıkla bir Şahin parasına alabiliyor. Kıbrıs'lıların hepsi birbirinin aynı değil, iddia ettiğin gibi düşünmüyorlar. Orada Fenerbahçe'lilerin Galatasaray'lılardan nefret ettiği kadar bile nefret ve kavga yok. Tabii ki her toplumda aykırı düşünceler vardır ama bunları genele vurmak çok ama çok yanlıştır. Kıbrıs'lıların çoğu Türkiye'ye duacıdır. Garantör olarak Anavatan'ı her zaman yanlarında hissetmenin şükran duygusu ile yaşarlar. Hepsi demiyorum. Ama kötü örnekler her toplumda vardır. Okullarda Türkiye'de rektörün odasına öyle kolay kolay giremezsiniz, orada böyle birşey yok... Öğretmeniniz her öğrencisini tanımaz Türkiye'de, orada öğretmenlerinizle arkadaş olursunuz, hepinizi tek tek tanır. Beş yıldızlı oteller, deniz, güneş, temiz hava... Trafik derdi yok... Evlerin fiyatları İstanbul'da daha mı ucuz sanıyorsunuz? Hayır..

Genç nüfus orada çok fazla.. Tam bir öğrenci şehri gibi koca ülke.. Bir şehirden diğerine 40 dakikada yarım saatte gidebiliyorsunuz.. Evet, hava sıcak, vantilatör de gayet güzel serinletiyor gerektiğinde. Okullarınızda klimalar var.. Çuvaldızı kendimize batırmak da gerekirse; eskiden orada Kıbrıs'lılar hırsızlık nedir, cinayet nedir bilmezlermiş.. Evden çıksalar bile kapılarını kilitlemek akıllarına gelmezmiş, kapıları hep açık dururmuş. Kıbrıs polisi silah taşımazmış.. Taa ki Türkiye'den işçiler göçmenler gelene kadar.. Türkiye'den gelen göçmenler ilk olarak cahil kesimden geldiği için inşaat işçileri, kör cahil kalabalıklar Kıbrıs'ta yaşamaya başladıktan sonra Kıbrıs'lı hırsızlıklarla cinayetlerle suçlarla tanışmış... Türkiye'lilerin Kıbrıs'ta lakabı "karasakal" dır. Karasakal denmesinin sebebi de sakallı paspal işçiler ameleler, tabiri caizse it kopuk takımı orayı istila edince böyle bir imaj oluşmuş. "Türkiye'liler" diyorum çünkü onlar Türk'ler - Kıbrıs'lılar olarak görmüyorlar. Çünkü kendilerinin de Türk olduğunun, Kıbrıs Türk'ü olduklarının farkında, kabulünde ve bilincindeler. Onun için "Türk'ler" diye birşey yok, "Türkiye'liler" diye bir kavram var.

Daha birçok şey var Kıbrıs'ın okumak için de yaşamak için de aslında ne kadar güzel bir yer olduğunu anlatmak için. İstanbul'un kargaşası ile, insan profili ile, pislikleri ile, trafiği, kirliliği, suç oranları, fiyatları ve bir sürü olumsuzlukları ile Kıbrıs'ı karşılaştırdığınızda orada öğrencilik yapan birinin aslında ne kadar şanslı olduğunu görebilirsiniz. Orada Kıbrıs'lıların Türkiye'liler için öyle böyle demelerini anlatırken Türkiye'lilerin de Kıbrıs'lılar için böyle sövmesi onları kardeş gibi sahiplenmemesi, oradaki şehitlerimizin ruhunu sızlatmaz mı? Onların sizlere bakışını bu kadar eleştirel anatırken dönüp bir de kendi dediklerinize bakarsanız o zaman ne farkınız var o beğenmediğiniz Kıbrıs'lılardan? Mezun olup geri geldiğinizde oraları çok özleyeceksiniz emin olun. Kumarhanelerden para kazanmaları ayıp değil ki.. Kumarhaneler dünyanın çok ülkesinde Turizm kapısıdır. Türkiye'de kumarhanelerin kapatılması ile beraber basın dahil çok yerden eleştiri almadılar mı? Kumar iyi birşey demiyor kimse. Ama kaybetme riskini göze alan birinin kumar oynama özgürlüğüne kim karışabilir? Öğrencilerin kumarhanelere girmesi zaten yasak. Madem o kadar bilinçli öğenciler, niye girmek için can atıyorlar? O zaman Motosiklet de riskli bir araçtır. Hayatınızı kaybetme riskinizin oranı arabadan daha fazla. Motosiklet de kumar gibi bir nevi hastalık... Motosiklet kullanmak da yasaklanabilir mi bu durumda? İsteyen biner, isteyen binmez. İsteyen dersine çalışır denizine girer gezer dolaşır, isteyen diskolardan barlardan çıkmaz. Türkiye'de farklı mı? çok şey var yazacak çoook... Şimdilik bu kadar yazıyorum, yoruldum... Bu arada kampüsleri de kıyaslayın isterseniz.. oradaki üniversitelerin bazılarının kampüsü Türkiye'de olsa Boğaziçi ile Koç ile Yıldız ile Bilkent ile yarışır, çok güzel imkanlar var... Kaç tane üniversitenin çim futbol sahası var, Ortadoğu'nun en büyük kütüphanesi Kıbrıs'ta bir üniversitededir, bilgisayar sistemleri ile modern bir kütüphanedir... Bu arada ben 1995 te mezun oldum, Kıbrıs'ta okuduğum için çok şanslıyım, Kıbrıs'lıları da çok seviyorum. Orayı da ikinci vatanım gibi görüyorum, aralarında kötüler olduğu gibi iyiler de var, hem de iyiler daha fazla.. Tıpkı İstanbul'da veya başka bir ilimizde de iyiler olduğu gibi kötüler de var. Her toplumda vardır böyle uçlar. Dezavantajlarını sayarken biraz da şükredip iyi taraflarını da görün.. Orada boşuna şehit vermedik, orası da bizim namusumuzdur, Kıbrıs'lıları kurtardık diye onları ezme hakkımız da olamaz. Yüzlerine sürekli vurmak da doğru değil. Ne istiyoruz yani kendi bağımsızlıkları olmasın, bize tapınsınlar mı istiyoruz? Kıbrıs'lılara hükmetmek mi istiyoruz? Onların da gururu var ve böyle şeyler söylendiğinde her insan gururuna yediremeyip artık seni istemiyorum diyebilir. O kadar da belden aşağı vurmayalım... Kıbrıs güzel bir adadır, cennet gibidir, problemlerden dolayı geri almıştır, işgal altında çok eziyetler görmüştür, yaraları hala sarılmamıştır. Maddi açıdan refahta gibi görünebilirler, refah içinde de olabilirler, sizin istediğiniz onların sürünmeleri mi, bizlere muhtaç olmaları mı? Yoksa gerçekten onları kendi ayakları üzerinde durur hale getirmek mi? İsterseniz daha çooook şey yazarım Kıbrıs hakkında ama yoruldum yani. Daha sonra isterseniz tartışırız güzel güzel. Ama bir ulusa "şerefsizler" vs gibi kelimeler kullanmanız çok yanlış. Atatürk bile başka bir ulusun onurunu zedelememek adına yunan da olsa bayrağa ve insana (düşman da olsa) saygıda kusur etmeyen bir kişişlikti. Biz ise kendi soyumuza el uzatacağımıza küfür edip çatışıyoruz.. Olmaz...

Bu arada "Lefkoşa sıcak olur deniz yok bişey yok, Allah yardımcısı olsun" diye durumu dramatize eden arkadaşıma küçük bir şey hatırlatayım: Lefkoşa ile Girne'nin yani denizin arası 15 dakikadır. Lefkoşa ile Magosa'nın arası ise 25-30 dakikadır. Yani İstanbul'da Maslak'tan Etiler'e 1 saatte gelemiyorsam, karşıya geçmek için iki saatimi köprüde geçiriyorsam, Şişli'den Maslak'a veya Taksim'den Beşiktaş'a 2 kilometrelik yolu bile zaman zaman en az 1 saatte milim milim gidiyorsam Lefkoşa-Girne arasındaki 15 dakikalık yolu trafik bile olmayan bir memlekette nasıl bu kadar dramatize edebiliyorsunuz anlamış değilim. Lefkoşa'da oturuyorsa denize uzaklığı 15 dakikadır. Atlarsın bir vasıtaya 15 dakika sonra denize atlarsın. İzmir'de en yakın denize girebileceğin yer kaç dakika?? Ya da İstanbul'da? Bırak denizi, İstanbul'da okuluna bile kaç dakikada gidebileceğini sanıyorsun? Boğaziçi üniversitesi'nde okusan ev tutmaya kalksan hangi semtte tutacaksın? Okul Etiler'de, en yakın yerler Bebek, Ulus vs gibi lüks semtler.. O evlerin kiraları kıbrıs'takinin kaç katı biliyor musun? Peki Beşiktaş'ta ev tutsan okuluna kaç dakikada gideceğini sanıyorsun İstanbul trafiğinde?? .. Neyse, tek söylemek istediğim şey kurusıkı sallamayın Kıbrıstaki yaşam üzerine.. Orada yaşayan ve farklı görüşleri olan insanlar da çıkabilir, meydan boş değil, haksızlık yapmayın lütfen.
    DOSTUUUM eline aklına fikrine sağlııık HELAAAAAALL sana

Alıntı nitovikla adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dolaşırken rastladım size ve of sıkıldım artık kıbrıstan yazısı ilgimi çekti okuyunca inanamadım ve sinirlendi.ben bir kıbrıslıyım.kıbrısın alınmasından yani1570'lerden sonra ailem buraya yerleşti.türkiyede okudum.sosyoloğum ve insanların düşünmeden aşağılayıcı sözler kullanmasını anlamakta zorlanmak durumunda kalıyorum çünkü bir insanın cahilliğini ya da eksikliklerini yüzüne vurmak doğru ve etik değildir...şu anda çok yoğun olduğum için bu arkadaşa yazacaklarımı sonraya bırakarak haysiyet ve onur konusunda bir topluma yüklenmeden önce neyin acısını yaşadığının cevabını bulmasını tavsiye ederim.
    Heralde kıbrıslı bi hatundan Tekmeyi yedi kıl oldu ahahaha

Neyse bu topicin cılkı cıkmadan Kitleseler bari

Motosikleti
    kymco venox
    arkadaşlar bu yazıların bireysel düşünceler olduğunu düşünüyorum yanlış aktarmış yada yaşadığı bir hadiseden yola çıkarak sitem etmiş olabilir bunu bir topluma meal etmemiz doğru değil olay geçmişte yaşanmıştır.bizler hepimiz kardeşiz kardeş ve dostca yaşayalım bir ömür herkese sevgilerle

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Yapmayın arkadaşlar Bende Kıbrıs ta öğrenciyim Bu yıL gitmedm seneyee ordayım inşş
    Kıbrıs'ın tadı başkaa ! Tamam kendi memleketin gibisi oLamas ama yine de tadı başkaa

Ben sana sıkıLma derim ! Ortamını ii ve kaliteLi seçersen sıkılmassın zaten
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

kıbrıslı olarak cevabım

Ya artık iice bunaldım burdan.Günler geçmek bilmiyo.Yapacak bişi kalmadı artık.Memleketimdeki üniler teker teker bitiyoken bizimki 27 Haziranda bitcek Sıcaklar iyice bastırdı.Okula gidene kadar eriyoruz.

Zaten insanı insan deil.Türkleri hiç sevmiyolar.Direk 2. sınıf insan muamelesi yapıolar.Neden geldiniz buraya biz rumlarla kardeş kardeş yaşıyoduk diolar Bu kadar nankörlük olmaz ya.Adamlar her ay Türkiyemden gelen paraları çatır çatır yiyolar bide neden geldiniz diyolar

Hayat desen zaten pahalı.Adamlar uçmuşlar.Ne iş yaptıkları belli deil her evde en az 2 tane araba var.100 metrekarelik evleri kiraya verirler senelik parayı peşin isterler.Adam sanki 180metrekare ev kiralıyo da 8-10 milyar para istio.Hayatlarının anlamı para olmuş adamların.

Her gece yatmadan önce Türkiye ye geleceğim günü düşünüorum.İnsanın Memleketi gibisi yok
    geçen hafta rastlamıştım offf sıkıldım artık kıbrıstan konusuna ve çok sinirlenmeiştim.işlerimin yoğunluğundan dolayı o gün kısa bir cevap vermekle yetinmiştim şimdi vaktim var ve söylemek istediklerimi yazabilirim...
    kıbrıs adası 1570'de osmanlılar tarafından alındı burada yaşayanlar rumlar ve diğerleri yanında osmanlıdan insanlar göç ettirilerek buraya yerleştırildi.buradaki türklerin hikayesinin başlangıcı budur.osmanlı idaresi altında buraya yerleştirilen türklerle burada yaşayanlar birbirlerini etkileyerek farklılıklar içinde ortak bazı kalıplarda oluştururlar zamanla.kültür adına elbette.1868 de politik nedenlerle kıbrıs ingilizlere kiralandı.osmanlının zor dönemlerinde aldığı ya da almak zorunda olduğu bu karar doğrultusunda kıbrısta yönetim ve yaşam değişir.türk çocukları ''yaşasın kraliçemiz ''sloganlarıyla okula gider.Yaşamın her noktasında ingilizler kendi sistemlerini kurarlar.ingilizlerin sömürü ve asimile çalişmalarına rağmen türk olduğunun bilincinden asla kopmaz kıbrıslı türkler.1868-1960 yılları arasında milli bilinçten asla kopmaz kıbrıslı türkler ama artık burada normal olarak türkiyedeki kültürden daha farklı bir kültür vardır burada.bu yaşamın ve sistemin getirdiği yaşam koşulları içinde normal bir seyirdir ve kültür farklı olsa bile temeli aynıdır.bizi bir ingilizden bir rumdan bir maronitten ayıran da osmanlıdan getirdiğimiz temel kültür kalıplarımızdır.bunu normal sıradan bir vatandaşın algılamamasını normal karşılamak olası ama eğtimli insanların hala bunu konuşması ve bize hiç benzemiyorlar demesi utanç vericidir.ingiliz yönetimi altında bazı kıbrıslı türkler ingiltereye bazıları türkiyeye ve pek çok ülkeye dağilirlar.benim ailemin büyük bir kısmı ingiltrede avustralyada ve türkiyededir.hemen hemen her kıbrıslı türkün bir ayaği yurtdısındadır.oralarda yaşayanların getirdiği kültürel değerlerin de buradakiler üzerindeki etkileşimini düşünürsek türkiyedeki kültürden farklılığımız daha da anlaşılbilir sanıyorum...
    ingiliz dönemi 1960 yılında kurulan birleşik kıbrıs cumhuriyeti ile son bulurken aslında kanlı sayfaların da açılmasını sağlar...işte bu tarihten sonra her geçen gün ölüm ve vahşetin işlendiği anları doğurur...bir avuç kıbrıs türkü büyük bir mücadele örneği sergiler ve 1974 yılına kadar dayanır ama nasıl dayandığını nedense bizler hakkında olumsuz düşünenler pek sorgulamaz...
    hala daha türkiyede yaşayan pek çok türk bizlerin türk olduğumuzun farkında değil.cahilliğin böylesi üzücü.hala daha kıbrıslıyım dediğimde türk müsün ?sorusu içimi sızlatırken bu uğurda canlarını verenlerin kemiklerini un ufak ediyordur...hala daha türk olmamakla ve hatta ingiliz piçi olmakla suçlayanlar var bizleri ben de soruyorum onlara, bu adayı 1868 de ingilizlere kiralayan kimdi.ve hatta uzun yıllar kıra bedelini bile almayan kimdi?bizi hala daha gavur olmakla suçlayanlr var ben de onlara soruyorum neye göre benim insanımı dinsizlikle suçluyorsunuz?sizin gibi olmak zorunluluğunu nasıl dayatabilirsiniz?bir ulusu asimile etmek ve değiştirmek için sömürgeci devletler önce dili sonra dini ve yavaş yavaş milli benliklerini yok etmeye çalışır.1868 de kıbrıs ingilizlere geçtiğinde burada neler oldu sanıyorsunuz.bizlere buyurun dilediğiniz gibi yaşayın mı dediler?ingiliz idaresinde insanlar milli benliklerini koruyabilmek adına savaşım verirken dinlerini içselleştirdilerve zamanla unutulan pek çok dini kuralın ardından bize kalan içsel olarak yaşadığımız değerlerdir.hoşgörü,sevgi,saygı,yardımseverlik,anl ayış ve barış duyguları.savaş dönemlerindeki huzursuzluklardan sonra kapılarımızı kilitlemeyi 74 sonrası buraya gelenler sayesinde öğrendik(onları da suçlamıyorum yokluk insana pek çok şey yapytırır).ingiliz dönemindeki zorlanmalar zamanla bizlere laik olmanın güzelliklerini getirdi.elbette ki ingilizlerin hedefi bu değildi ama sonuçta hiçbir kıbrıslı türkü dini konularla etkileyemez ve yönlendiremezsiniz çünkü kıbrıslı türk kendisiyle rabbi arasına hiçbir kimseyi ve hiçbirşeyi koymaz ve dinsel konularda rabbinden başka da kimselere hesap vermez.
    her toplumda bilinçli bireyler yanında bilinçsiz bireylerde olabilir bunun getirilerini tüm topluma genellemek sizinde bilinçsizliğinizi vurgular.
    türkiye cumhuriyetindeki pek çok insan anlamalıdır ki burada kendilerinden farklı ama türk olan bir millet var.
    yine bazı insanlar anlamalıdır ki bireyle Allah arasına girmek ve üstüne düşmeyen değerlendirmeler ve yorumlar yapmak doğru değildir.önce herkes kendi inancını ve nasıl yaşadığını bir sorgulasın ve unutmasın ki islamiyet hoşgörünün kaynağıdır.
    1868 de bu adayı ingilize veren de 74 de alanda aynı devlettir.bu uğurda canını verenlere olan minnet borcumuz asla bitmez.ama sürekli olarak bunu gündeme getirenler unutmamalıdır ki şehitlerin dökülen kanı üzerinden söylev çekilmez.
    karnınızı biz doyuruyoruz paranızı biz veriyoruz diyenler unutmamalıdır ki uuzatılan el verilen yardım karşı tarafın yüzüne vurulmaz.
    türkiye cumhuriyetinde yaşayan insanların çoğunluğu bizler burada can verirken bizimle beraber ağladı ama pek çok insanda unutmamalıdır ki hiçbir ülke çıkarı olmadan kendi insanını feda etmez.
    çok zor dönemlerden geçtik ve çok genç bir devletiz her geçen gün kendi bilincimizin farkına varıyoruz ve bu da bazı kişileri rahatsız edebilir dostlar ama gerçek bu...kıbrıslı türkiyeli,alamancı,bulgar demeden birbirimize saygı gösterebilirsek ve farklılıklarımızı anlayabilirsek türklük ve insanlık adına zenginleşebiliriz...

insanı insan değil diyen arkadaşım sana kızmadım sadece sinirlendim.üniversitede okuyan bir insan daha bilinçli olmalıydı umarım kendini geliştirir ve burada ki farklılıkları anlayabilirsin................

Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet bi tarafları çok havalarda nedense...Bizim askerler orada onların g..lerini korumasın bakalım, o kardeş kardeş yaşadıkları rumlar naapıyolar onlara İnsan tarihten hiç mi ders almaz yahu Tabi önce insan olmak lazım di mi

Arkadaşım sabır ve sebat etmekten başka bi çaren yok gibi duruyo ! kolay gelsin
    insan tarihten hiç mi ders almaz yahu tabi önce insan olmak lazım diyorsun arkadaşım da acaba sen ne kadar insan olmuşsun.konuşma ve yazma adabı diye birşey vardır .rumların ne yaptıklarını tarih yazıyor peki sizlerin bu şekilde olumsuz ve aşağılayıcı sözlerinizin nerelerden kaynaklandığını ve iki tarafıda nerelere götürdüğünün farkında mısınız?kimse kimsenin bir yerlerini korumak zorunda değil elbette ama ortada bir yardım var ise de yardım yapanın aşağılayıcı bir şekilde bunu ikide birde karşı tarafın yüzüne vurması ne kadar doğru?bu davranış yardım yapanın büyüklüğüne yakışır mı...

Alıntı Huséyín07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alanya 'dan arkadaşlarım da kıbrıs da öğretim görüyor. Arkadaş diyor çocukları bi görücen hepsi artis hepsi bilmemne bakanının oğlu diyor

Allah sabır versin arkadaşım
    herkes bir bakanın oğluysa bu ülkede başka bir işle uğraşanda yok herhalde lütfen arkadaşlar daha mantıklı ve daha bilinçli olmak için çaba gösterin.

Saolun arkadaslar .Ya herşeyi geçtim tamam,adamlar Türk askerine işgalci güç olarak bakıyolar.Aşırı derecede bi antipatileri var.Sanki biz öldürdük atalarını,sanki biz tecavüz ettik bacılarına Türkiye 1 ay para yollamasın bunlar ingiliz veya rum bayrağını çekerler.Herkes öle dio.Kendilerine soruncada ses çıkarmıolar.Zaten onlar TÜRK deil kıbrıslı.Kendileri de kabul ediyo bunu.Biz kıbrıslıyız diolar
    Hemde ne artistlik varya.Görsen sadrazamın oğlu zannedersin hepsini.
    ben bir kıbrıslıyım kıbrıslı türküm türk askerine işgalci gözüyle bakmadım bakmamda ama ortada bazı gerçekler varsa da söylenir söylenmek zorundadır.74 yılından bu yana kaç yıl geçti neden türk askeri hala burada.?cevabını da ben vereyim bir devlet kurduk ama hala kendi ayaklarımız üzerinde duramıyoruz ve hala daha rumlarla olan sorunlarımız halledilmedi yani hala daha güçlü bir korumaya ihtiyacımız var.74'den bugune kadar türkiye buradaki yeni oluşumu ayakta tutabilmek için sürekli olarak finansman sağladı peki neden güçlü yatırımın buraya gelmesine ve buranın kendi ayakları üzerinde durabileceği bir oluşuma gitmesine olanak hazırlamadı.neden bütün seçimlerde hep türkiyenin parmağı hissedildi.bu ülke insanı değil bir ay yıllarca parasız kaldı da kendini satmadı ne ruma ne ingilize şimdi mi satacak.büyük ve güçlü bir devlette olmanın rahatlığında oturup konuşmak kolay.bu ülke insanının yerine koyun bakalım kendinizi neler hissedebilirsiniz.burada okuyan gençlik bilir türk diyerek türkiyeliler kastedilir kıbrıslı diyerek de bizler.neye göre türk olduğunuzu ida ederken bizlerin olmadığını vurguluyorsunuz.öncelikle bu zihniyettir ayrımı koyan.kıbrıslıyım ve türküm bundan da gurur duyarım.ingilize direndik ruma direndik ve şimdi bu düşünceye yani bizi olduğumuz gibi görmeyip aynileştirmeye çalişan ve farklılıklarımız için bizi suçlayan düşünceye direniyoruz.ve inanıyoruz ki bunlar konuşarak aşılabilir yeter ki karşımızda o isteğe sahip insanlar bulalım

Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türkiye para göndereceğine yatırım yapsın. bizim paralarla millet kendine araba alıyomuş demek ki.
    para göndereceğine yatırım yapsın güzel de acaba bugüne kadar neden ciddi yatırımlar yapılmamış arkadaşım.herkes kendi kazancıyla alır arabasını işte yine bir yanılgı burası kıbrıs türkiye değil ve bizim şarlarımız farklı sizinkiler farklı...

ama ne arabalar be.Yaptıkları iş belli deil.Altlarında son model arabalar.Taksilerin hepsi mercedes.Sakın düşük model zannetme %80i 2000 model ve ustu c ve e serisi.Türkiyede işadamları zor binio burda taxi olarak kullanılıo.Zaten stratejik önemi olmasa 2 dk bıle durmazlar burda bızımkıler.Onlar da biliolar herşeyi.Rumların sağı solu belli olmas.Türkiyeden f 16lar kalktıktan sora buraya gelmesi 4 dk sürüomuş.Onlar gelene kadar gerekli savunma 5 parmak dağlarındaki mühimmat ile çok rahat sağlanıyomuş.Öle diolar yani
    bu sözler için tek bir sözcük geliyor içimden ''yazık ''.bu kadar da olmaz.bir insan kendini bilmeden bu kadar da talihsiz konuşmaz kıbrıslı türklerin şimdi direndiği ve savaşım verdiği düşünce işte bu hem bizi kullandığınızı düşünecek hemde sürekli size tapınmamızı isteyeceksiniz.sonrada bizi gavurlukla dinsizlikle şerefsizlikle suçlayacaksınız .ayıp gerçekten ayıp düşüncelerinizdeki çarpıklığı ve ezikliği farkedebilmeniz ümidiyle diyorum..

Motosikleti
    Nitovikla boşuna kasma arkadaşım anlamazlar

Alıntı gcc_ondr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet onlara türk olarak bakmamak lazım, çoktan kendi içlerinde asimile olmuş durumdalar, tarih elbet tekerrür eder ya dur bakalım, şerefsizler
    şeref ne demektir sözlükten bakıp öğrenmenizi rica ediyorum.şerefli bir insan karşısındakini aşağılarken kendisini de küçülteceğini bilir .bizlere türk olarak bakmamak lazım da neden geniş bilginizden faydalanmamıza olanak tanırsanız mutlu olacağım.kendi içlerinde çoktan asımile olmuş durumdalar derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım.asimile nedir bir bakınız lütfen .bir de bakmışken kültür değişmelerini de incelerseniz sizin için sanırım faydası olur.

Alıntı Motorize_deli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nitovikla boşuna kasma arkadaşım anlamazlar
    kastığım falan yok ama ortak noktalar olması gerekiyor yoksa birilerinin aşıladığı bu zihniyet her iki tarafı da zehirleyecek.türkiyeli gençlerin bir kısmı böyle düşünüyor kıbrıslı gençlerin bir kısmıda türkiye hakkında olumsuz düşünceler içinde yanlışları söylemek başka kesin yargılarda bir milletin değerleriyle oynakam başka...

Motosikleti
    Yok arakdaşım kasma derken uğraşma boşuna yani onu demek istedim öngörü ve ön yargıyı değiştirmek imkansızdır

eğer tarih tekerrür eder ve bende kıbrısta olursam ılk iş olarak bunlardan başlıcam zaten
    bu düşüncelerle zaten başlamışsın arkadaşım

Alıntı m.q adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende kıbrısta okuorum..su annatacağım olay adamların hayatlarının sadece paradan ibaret olduğunu gösterio..bi kıbrıslıylıyla 74 teki savaş hakkında bi muhhabete girdim..ve adamın bana dedikleri aynen sunlardı..''tamam türk ordusu bizim canımızı kurtardı,ırzımı namusumuzu kurtardı ama malımızı mülkümüzü,paramızı kurtaramadıktan sonra neye yarar'' işte klasik kıbrıslı zihniyeti..parası,namusundan ırzından ve canından daha önemli..gelin görün ki,tüm kıbrıslılar ortalama en az 2 araba 2 eve sahip..(abartı yok)
    bir evim var hala tapusu bende değil bankadan borçla aldım ve daha uzun yıllar borç ödeyeceğim 10 yaşında da bir arabam var anlaşılacağı gibi son model de değil.iyi bir gelirim var ama buradaki hayat pahalı ve anca yetiyor.türkiyede her keseye uygun alışveriş yapabilirsiniz ama burada zenginde fakir de aynı yerlerden alışveriş yapar çünkü fiyatlar aşağı yukarı heryerde aynı ve ucuz değil.türkiyede elli ytl'ye bir haftalık yiyeceğinizi pazardan kolaylıkla alabilirsiniz ama burada bir haftalık yiyecek için üç dört katını harcarsınız.''tamam türk ordusu bizim canımızı kurtardı,ırzımı namusumuzu kurtardı ama malımızı mülkümüzü,paramızı kurtaramadıktan sonra neye yarar'' işte klasik kıbrıslı zihniyeti.. diyorsunuz bir söyleşiden edindiğiniz izlenim sonucu peki bunu tüm kıbrıslılara nasıl mal ediyorsunuz.savaş sonrası pek çok aile herşeylerini yitirdi yanlarına alabildikleri üçbeş kıbrıs lirasını da savaş sonrasında türk parasına geçerken kaybetti.hiç bir zaman hayatlarımız paradan ibaret olmadı olmaz da çünkü onun ötesinde çok farklı ve değerli duygularımız ve beklentilerimiz var hayattan.

Alıntı Motorize_deli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok arakdaşım kasma derken uğraşma boşuna yani onu demek istedim öngörü ve ön yargıyı değiştirmek imkansızdır
    düşündüğün için sağol arkadaşım ama hayatta hiçbirşey imkansız değildir .önyargıyı değiştirmek zordur ama imkansız değildir.yeterki cahilliğin ve dar bakış açısının genellemelerinden kurtulalım.

aaa öle deme abi onlar rumlarla çok ii geçiniyolar.gelip de düzeni biz bozduk burda.rumlar onlara onlar rumlara....anlayan anladı.tutamıcam kendimi kötü şeyler olcak
    bundan daha kötü ne olabilir dostum adamın yüzüne tükürüp beni kızdırma yoksa tüküreceğim demenin saçmalığı ortadadır herhalde.nasıl bir ortamdan geldiniz bilemiyorum.ama sanıyorum ki buraya gelirken kafanızdaki kıbrısla burada karşılaştığınız kıbrıs aynı değil.nasıl bir ezikliktir bu nasıl bir öfkedir bu anlayamıyorum...böyle konuşma hakkını kendinizde nasıl buluyorsunuz.türkiye istila edilse ve yakınlarına tecavüz edilse nasıl hiisederdin.ve bu da yetmez miş gibi aynı kökten geldiğin bazı insanlar karşına geçip ''gelip de düzeni biz bozduk burda.rumlar onlara onlar rumlara....anlayan anladı.''dese ne hissederdin.ikinci defa tecavüze uğramış gibi değilmi hemde bu sefer sana en yakın olandan gelen bir tecavüz seni ilk tecavüzden kurtarandan yani kurtarıcından gelen bir tecavüz.ilkini anlarsın düşmandır ama ikincisini anlayamazsın...bir milletin namusu ve onuruyla bu kadar kolay oynanmaz dostum...

rayjay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 1000RR
    konuyu degistiriyim;
    motorcular nasi yasar kibrista, ss lerin hararet durumu nasi
    [COLOR="Red"][B]Been here, done that before and survived[/B][/COLOR]

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler