Eğer varsa özelden bi konu hakkında danışmak istiyorum.Konuya cevap yazarsanız ben size özelden dönüş yaparım.Teşekkürler...
Eğer varsa özelden bi konu hakkında danışmak istiyorum.Konuya cevap yazarsanız ben size özelden dönüş yaparım.Teşekkürler...
Sana bir dost tavsiyesinde bulunacağım.
Evine yakın bir devlet hastanesinden randevu al ve psikiyatriste git. Ücretsiz
Bunda çekinecek bir şey yok, nezle olmak gibi, herkesin başına gelebilecek şeylerdir psikiyatrik hastalıklar. Üstelik çağımızdaki yaşam koşulları önceki nesillere göre çok farklı ve zor.
Forumda verilecek birkaç tavsiye ve nasihat işe yaramayacaktır. Doktora git, teşhisini koysun, tedavi yöntemini belirlesin ve o yolda devam et.
Doktora gitmek ya da bir yakınını götürmeye karar vermek zordur, bana yazabilirsin bilgim dahilindeyse yanıtlamaya çalışırım.
Psikolojik Danışmanım elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım özelden yazabilirsin.
Psikolojik rahatsızlık bende yaşadım çözmem 2 sene sürdü, bilsem işin uzmanından yardım alarak 3-5 ayda geçeceğini kendi başıma uğraşırmıydım. Ya bu iş biraz abartılıyor psikolog'a gitmek, delilik sanılıyor. Kaldı ki 10 kişiden 8'inin psikolojik sorunları varmış. Benim sorunum anksiyete idi, sorunu çözmesem, Maladaptive, şizofreni'ye kadar yolu varmış (internette derin araştırma yaptım bu konuda özellikle Abd'de bundan çok şikayet varmış) şuan iyi gibiyim bunları söylerken çekinmiyorum, oldu bi kere başıma geldi yapacak birşey yok, hayatın içinde bunlarda var. Bazen herşeyi kabullenmemek gerek, bazı şeyler çözülmesi gereken ciddi sorunlar olabiliyor. Hem fiziksel, hem psikolojik olarak kaliteli yaşamak için, ben şahsen bütün hayatımı değiştirdim, iyi ki de erken yaşta başıma gelmiş dediğim bile oluyor, şuan fiziksel hemde psikolojik olarak iyi durumdayım diyebilirim. Çekinmeye gerek yok, uzman birinin karşısına geçince sana; "Kafayı neden sıyırdın?" demiyor, saygı duyulası insanlar, psikologlar adamdır. Git kurtul, bu yaşadıklarımız iyi birer tecrübe olacaktır.
grip vb.. hastaliklarda ilac kullanmiyormusunuz?
antidepresanin farki nedir? beynin hastalanmis, antibiyotikmi verecek doktor?
Dediğinizde kısmen haklı olabilirsiniz. Ama tedavi dediğimiz süreç sadece kimyasal ürünlerle geçirilmemeli. Tabiki kimyasal destek gerekebilir ancak sırf ilaçla olmaz.
Bu ilaçlar devamlı kullanılması durumunda yada hastanın insiyatifinde kullanıma bırakılırsa geri dönülmesi zor yada imkansız hasarlar açabilir. Antidepresanın farkı da burada başlar...
Kişisel fikrim yaşadıklarımdan da yola çıkarak şudur: hastanın telkine ihtiyacı varsa ilaçlarla telkine hazır hale getirilir. Uyuşunca zaten düşünemiyorsunuz. Söylenenleri doğru kabul ediyorsunuz.
Benim tedavi için gittiğim doktorlarınbüyük kısmının beni uyuşturmaktan başka amaçları yoktu. .
Psikolojik rahatsızlıkların tamamında ilaç kullanılmaz beynin hastalanmış gibi bir yaklaşım söz konusu değildir. Önemli olan rahatsızlığın nedenidir. En basit haliyle rahatsızlık kaynağı fiziksel(yani bir hormonun eksik salgılanması gibi) ise evet ilaç tedavisi mutlak ki gereklidir. Ancak sorunların sebebi yaşantısal ise (iş, aile, geçmiş yaşantılar vs) ilaç tedavisi ancak bu sorunu öteleyecektir. Tedavi bırakıldığında ilk zayıf anınızda sorunlarınız tekrar edecektir. Yaşantısal olaylar için en iyi tedavi yöntemi terapidir. Evet bazı durumlarda buna ilaç ile destek sağlanabilir fakat tek başına ilaç sadece kısa süreli bir çözümdür. Kişiye sorunları ile başa çıkmasını öğretmek ileride karşılaşacağı durumlarda ilaca sarılıp tek kurtuluş olarak onu görmek yerine kendine güven kazandıracaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)