Ne olacak iş mi ki o, hemen öğrenirsin maximum 2-3 saat :D :D :D
Matematikle, geometriyle aran nasıl?
Guzel meslektir, geleceği de var. Emeğini verir, karşılığını da alırsın. Masa başı işler gibi değildir, daha yorucudur ama mekanik-teknik işlerin içinde en temizi ve zevklisidir.
Zeka ve bilgiyle yapılan bir iştir. Matematiğe kafası basmayan, geometride zorlanan, okumayı ve öğrenmaeyi sevmeyen adam, bu meslekte başarılı olamaz.
Benden sana 5 yıllık kalkınma plani:
Ise gir, sebat et. Verilen her işi yap. Güvenlik önlemlerini kavramak önceliği olsun. Asla bu benim işim değil deme. 6 ay içinde elin is tutmaya başlayacak.
Ikinci altı ay sana verilmeyen islere de bulaş. Ustanı biktirana dek soru sor. Böylece birinci senenin sonunda işi ogrenmeye başlayacaksin.
Ikinci yıl. Sorumluluk almaya başla. Eline aldığın işte ustalas.
Üçüncü yıl masa basindakilerle muhattap olmaya çalış. Isleri hakkında soru sor. Mantığını kavramaya çalış.
Üç yıllık teknik elemanlık deneyimin seni yeterince pisirmis olmalı. Masa başında çalışanların kullandıkları programların kursuna git.
Beşinci yılda masa başına geçmeye çalış. Pratiği de öğrenmiş olduğun için kıymetli bir eleman olma Şansın var.
cnc'yi bide pressi ogrenirsen ufak tefekte bilgisayardan anlıyorsan tabela vereklam piyasasinda güzel para dondurursun
kral siyensi'ci fatih iyi günler diler
cnc ve genel olarak talaşlı imalat işleri sizi hem bedenen hem de zihnen zorlayacak ve devamlı istihdam açığı bulunan kıymetli mesleklerdir.
yukarıda bir arkadaşın da değindiği üzere matematik, geometri bilginiz ve analitik düşünme yeteneğinizle de ilişkilidirler.
bunun yanında cnc operatörlüğünün ve programcılığının sonraki adımı olan bilgisayar destekli tasarım(CAD) ve bilgisayar destekli imalat(CAM) uygulamaları devamlı gelişen ucu açık bir sektördür.
cnc operatörlüğü ile girdiğiniz sektörde kabiliyet ve azminiz ölçüsünde iyi bir CAD-CAM uygulayıcısı olabilir ve büyük fabrikalarda iyi pozisyonlarda iş edinebilirsiniz.
her sektörde olduğu gibi burada da iş sizde biter.
sektör kalifiye elemana aç,
burada belirleyici olan kapasiteniz, kabiliyetleriniz ve azminiz.
elini yağdan esirgemeyen ve nispeten basitçe sayılabilecek matematiksel bağıntılar gördüğünde far görmüş tavşan gibi kalakalmayan biriyseniz tavsiye edebileceğim bir meslektir.
diğer sektörlere göre sanayi ortamı biraz daha uzak ve soğuktur,
bu da ayrı bir detay.
sağlıkla ilgili de birkaç şey söyleyebilirim;
çalıştığınız işyerinin durumuna bağlı olmakla beraber bor yağına, yağ kokusuna maruz kalacağınız bir ortamdır.
iyi havalandırmalı yüksek bir fabrikada çalışabileceğiniz gibi 70 metrekare, yağlı bir atölyede de çalışabilirsiniz.
gözünüze çapak kaçar, elinize talaş batar, tuvalete girmeden önce elinizi yıkarsınız
kafanıza takılanı çekinmeden sorunuz.
Yanlış alıntı yaptım
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Elektrik elektronik Anadolu meslek çıkışlıym. Bu meslek benim aklımda hiç yoktu. Tanıdık biri vasıtasıyla gittim görüştüm. Patrkn çok ilgiliydi. Makine mühendisi kendi iş yeri. 3 kişi çalışıyor. Bana da patron öğretecek işi. Dediğim gibi beni sevdi. Matematikle falanda pek isim olmadı bu güne kadar. Ama lazım olursa yapacağıma inanıyorum. Sürekli gelişeceğim için bana bu meslek sıkıcı gelmez diye umuyorum. Bu is ise Allah izin verirse çırak olarak gireceğim. Merak ettiğim nereye kadar ilerleyebilirim. Misal cnc ve dediğiniz diğer otoket cam vs öğrendim bu dallarda daha değişik işler yapan yerlere sırtımı dayayabilir miyim? Ankarada bu işler yaygın zannediyorsam genel olarak ortalama bir kişinin maaşı ne kadar. .siz bu meslekle ne zamandır uğraşıyorsunuz ve nerden nereye geldiniz. Hikayenizi anlatır mısınız. Son soru bu iş zevkli mi =)
ben de makine mühendisiyim ve küçük bir cnc atölyesinden geçiniyorum.
16 senedir bu işlerdeyim.
maaş konusu muallak, yelpaze geniş.
benzer işi yapıp 1500 alana da 3500 alana da rastgelebilirsin.
"nereye kadar ilerleyebilirim" konusu da muallak,
yıllar sonra bir atölye yönetebilirsin, fabrikada bir birimin başında olabilirsin, kendi işyerini açabilirsin...
benim için bunlar arasında en iyi seçenek kendi işyerini kurmak oldu.
sana tavsiyem de bu yönde olacaktır,
zira mühendislik ya da benzeri bir diploman olmadığı için dışarda çalışarak ulaşabileceğin pozisyon biraz tıkalı görünüyor.
hayırlısı olsun.
Coşkuyla yapılınca şöyle bir meslek gibi görünüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=aeKZCjoC2Qc
Fatih Başkan, nasıl bir iş çıkarmış eleman bir yorumlar mısın bizim için?
Bende orman endüstri mühendisliğinden bu sene mezun oldum henüz kendi işimi yapmaya başlamadım ama stajımı mobilya fabrikasında yaptım. Mühendis olarak bizim iş daha çok çizim üzerine yani sen sıfırdan başlıyosun durum biraz farklı ama fabrika ortamını görmüş biri olarak yazayım dedim. çoğu iş sektörüne göre daha az eğlenceli daha gürültülü, tozlu vs. olabilir ama severek yapılacak bir iş. CNC yi kullanan ustayla aramız iyiydi devamlı soru sorardım kafa dengi bir adamdı zamanla kendini kurslarla felan geliştirip mühendislerden bile yüksek maaşlar alabilirsin. 5 yıl üniversiteyi okuduktan sonra şunu anladım diplomaya değil senin ne bildiğine bakıyorlar bu sektörde kalifiye bir usta müdürden daha vasıflı olabiliyor
Topic sahibi nerde ne yapıyor acaba ??
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)