Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Var mı İzmir gibisi? (İstanbul'lular alınmasın)

REKLAM ALANI
    TenTen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BIR IZMIRLI YAZMIS BUNU... .
    insan ömrünün en güzel dört senesini; onsekizim’den yirmiiki’me kadarını bağışladım İstanbul'a. her köşesinin kıymetini bilerek soludum ve kazıdım hafızama. ama ne bebek'te yenen dondurma, galata kulesinde saçlarımı uçuran rüzgar, ne Üsküdar sahilinde içilen çay, ne Nevizade' deki buzlu rakı serinletemedi içimi henüz yarısı kurumuş İzmir balkonu kadar...

İstanbul' da aşk, hep biraz hüzündür. gözlerinizden taşan mutluluk ve umudu zapteder, salamazsınız, utanırsınız çevrenizdeki yasam çilesi meşgulü milyonlardan. serin serin okşarken rüzgar, tokatlamaya baslar. Kızkulesi sadece ayrılık anlatır. Beyoğlu sadece siz içip unutasınız diye vardır. Kapalıçarsı'da kaybolursunuz ne aradığınızı da unutarak. anadolu kavagi'nda tüm dertlerden sıyrılmış; nefis bir balığı rakı ile sularken kaçan vapur, tüm yollarınızı kapatır. Hiç bir kartpostala sığmayan Karaköy - Üsküdar, Beşiktaş - Kadıköy, Eminönü – karşı kıyı her yer vapuru manzarası dururken, neden gözlerini yere diker insanlar?

tüm aşkımla kollarımı açıp; dört bir yanına sarılmak istedim İstanbul' un; Beyazıt sahaflarını sevdim, sivil polis çıktılar; Beyoğlu tüneli sevdim, bir salata yemeye yetmedi param; Üsküdar'ı sevdim Kadıköy' e kadar diye almadı taksici; koşmaya kalktım Yeniköy sahil boyu okkalı söz geldi kulağıma. balkonsuz ve elli metrekare bir evde hergün için bir çizik atarak doldurdum dört seneyi, kollarım boşta kalınca. İzmir hep kalbimin ilk aşk köşesinde tazecikti.

temmuz sıcağında yanan ayaklarımı lastik pabuçlarla beraber yıkadığım Karşıyaka’daki cami avlusu, Kemeraltı'nın her sokağını gezerek aradığım şeftali-muzcusu, limonlu turşu suyu, her köşe başı midyecisi, kordon' da buz gibi bira ve gün batimi, Güzelbahçe’de taze balık ve yakamoz. pazarda seçmece sebze, İzmir tulum - dünyanın en güzel peyniri - , buldan bezi gömlekler...

İzmir' i İzmir yapan muhabbettir. herkes acelesi yokmuş gibi yasar. plazalar olmadığı gibi, plazadan taşan insan güruhu da yoktur. açık hava tiyatro ve konserlerine yarısında girebilir İzmir insani, kalbinde sanata saygısızlık asla yoktur, Akdeniz havasından olduğunu sanatçı da bilir ve ayıplamaz. yanık tenle gezer yılın sekiz ayı tüm İzmir, erkeklerde şort, kadınlarında rengarenk uçuşan etekler...

herkes herkesi bilir gibidir. market kuyruğunda bile muhabbet kurulur, kaynaşılır. tüm evler balkonludur ve yazın mutfakta yemek ayıptır. kimsenin gözü kimsede kalmaz ve kalın perde sektörü zayıftır. gece yarılarından sonra bile sahilde yürüyüş yapan kadınlar vardır, aceleleri yoktur. bisiklete bir yerden bir yere gitmek için binilir ve Bostanlı sahilinde güreşmek serbesttir.

tüm kızlar güzeldir, çünkü tenleri yanık, saçları uzun ve sağlıklıdır, hepsi yüzme bilir ve sever, dolayısı ile incedir bedenleri. vapurlar zevk içindir, belki bu yüzden hiç inmeden geri gitmek ücretsizdir. El ele gezilebilir her semtinde, öpüşene gülümseyerek bakılır. sıraya girer insanlar, itişme yoktur. pideci doludur her semt ve pide lahmacunla neredeyse ayni fiyattır. Çiğdem çitlenir yaz akşamları sahil boyu, kaynamış mısır ve dondurma yenir.

ne kadar kaybolursan kaybol, bir yerler mutlaka denize çıkar ve bu hayatin en büyük lütuflarındandır. aşk hep gülümsemektir İzmir' de, sınırı geçtiysen hasret. İstanbul'dan otobüse binip uyuya kaldığımız sevgili ile Sabuncubeli'nde gözlerimizi açtığımızda el ele tutuşmamız dört sene boyunca, rastlantı mıdır, İzmir midir?

bu aksam balık pişiricisine uğramalı, balıklar pişene kadar sahile inip, bir yarim saat yürümeli. balkon'da yenen balığın yanına buzlu rakı eşlik etmeli, yarin belki Çesme' de oluruz, sandaletleri meydana çıkarmalı. sevdikçe daha çok sevmeli. uzattığım kolları bos çevirmedi bu şehir diye, şükretmeli

Sanırım bizim yerimizde duramamamızı çok güzel anlatıyor bu yazı. Akdeniz insanıyız nede olsa. Diğer şehirlere göre Motosiklet ayrı bi zevk, ayrı bi tutku bence. Tadı değişik yani. Yaşasın motosiklet kardeşliği, yaşasın izmir, yaşasın KSK.......

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    asya09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    slm izmirli ben aydından gökhan sana bir şey soracağım ben bu hafta sonu izmire gelcem de ama benim 150 CC asya motor var 13 jant buna göre beyaz yanak satan yer var mı bildiğin izmirde haber ver lütfen slmlar

TenTen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selam aydınlı. Aradığın izmirde muhakkak vardır. Yalnız konu dışında da konu dışına çıkmışsın ya helal olsun.

Aradığını bulman dileğiyle

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=10142 buraya tıklarsan sanırım sana yardımcı olabilecek birilerini bulabilirsin.

ceko35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X-EVO & Ducati Monster
    izmirimmm.. karşıyakammm.. kutsal topraklarım benimmm..

insanada en cok koyan buralardan ayrı kalıp hasret cekmektir.. :
    KSK FOREVER ... 35½

Motosikleti
    yakında..
    izmir gibisi yokturrrr... değişmem onu hiç bir şehire..
    aynen katılıyorum..

bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    Alıntı wesot adlı üyeden alıntı
    izmir gibisi yokturrrr... değişmem onu hiç bir şehire..
    aynen katılıyorum..
    bende
    ayrıca halkapınar ın kokusu hiçbir şehirde yoktur
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Burada okulu bırakıp İzmir'e gidesim geldi ha abartmayın dellendirmeyin adamı
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

APV41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ SV 650
    izmir ve izmir insanı budur yazanada bize taşıyanada TEŞEKKÜRLER
    MT İZMİR HUZUR EVİ SAKİNİ
    nereye gittiğin değil kiminle gittiğin ÖNEMLİDİR :wiinkk
    CENGOMOTO

leventkozcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x9 500
    helal olsun onurum cok guzel tbr.. canım ızmırım bır omre bedelsın
    Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar.
    Asiller idare eder. Acizler şikayet eder. Basitler ise iftira eder...

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hele o karşıyaka sahili yokmu
    akşamları eksik etmez imbat'ı
    hergün tövbe ettirmiştir,
    tövbekarı,
    eksik etmemiştir, masasından,
    kavun u rakıyı

shadow45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    asya t-1
    Manİsali Olmama Ragmen İzmİrİ Çok Sevİyorum BÜtÜn İzmİrlİlere Selam Olsun...
    Söylemediğin sözün hakimi söylediğin sözün mahkumusun...!

sokemon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ...
    seviyorum seni izmir değişilmezsin....

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    İstanbullu olarak hiç alınmadım,İzmir'i de tek geçer..dim eğer bir MODAsı olsaydı...

leventkozcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    x9 500
    canım ızmırım
    Dünyanın her yerinden herkesin yenileceği bir yer vardır. Kimilerini yenilgi yıkar , kimileriyse zaferle küçülür, bayağılaşırlar. Büyüklük, hem yenilgiyi, hem de zaferi kabullenebilen kişilerde yaşar.
    Asiller idare eder. Acizler şikayet eder. Basitler ise iftira eder...

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı
    İstanbullu olarak hiç alınmadım,İzmir'i de tek geçer..dim eğer bir MODAsı olsaydı...
    haklısın ama bostanlı ve karşıyaka yı sanırım görmedin, bekleriz dostum başımızın üstünde yerin var, çünkü izmir e yerleşmeye karar vericeksin, mt.izmir adına sevgiler

İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    İSKENDERUN derim başka bir şey demem isterse Dünya'yı getirsinler

EN BÜYÜK İSKENDERUN ONDAN BAŞKA BÜYÜK YOOOOK

___KILIÇ___
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler