Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Allah'ın kudreti ne kadar BÜYÜK.Çok mutluyum.

Motovento
    REKLAM ALANI
    SAKAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Matrix 150
    ABİ KESİNLİKLE SÖYLÜYORUM BU OLAYI STV DE YAYINLANAN SIRLAR ODASI DİYE PROGRAM VAR ADI DEĞİŞİYOR AMA O PROGRAMI BİLİRLER SEN BİLMESEN BİLE SEN EN İYİSİ BU OLAYI YAZ ORAYA YOLLA, BENCE KESİNLİKLE HİKAYEYİ GÖRÜNTÜYE ÇEVİRİRLER

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 125-CBR 600 RR/Yamaha R1 (2007)AB RH (+)
    AB RH (+) 506 357 7316
    http://www.facebook.com/vatandogukan
    https://www.facebook.com/Jand.komd.ozel.harekat

mesefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki AN400 burgman
    kurban olduğum ALLAH'ım insanları doğru yoldan ayırmasın.
    [center][b][size=2][color=Yellow]A[/color][color=Red]L[/color][color=White]A[/color][color=Black]Y[/color][color=DarkRed]I[/color][color=Blue]N[/color][color=Red]A[/color] [color=Black]İSYAN[/color] [color=Red]ÖLÜMÜNE [/color][color=Blue]FE[/color][color=Yellow]N[/color][color=Blue]ER[/color][/size][/b][/center]

ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Alıntı SAKAL adlı üyeden alıntı
    ABİ KESİNLİKLE SÖYLÜYORUM BU OLAYI STV DE YAYINLANAN SIRLAR ODASI DİYE PROGRAM VAR ADI DEĞİŞİYOR AMA O PROGRAMI BİLİRLER SEN BİLMESEN BİLE SEN EN İYİSİ BU OLAYI YAZ ORAYA YOLLA, BENCE KESİNLİKLE HİKAYEYİ GÖRÜNTÜYE ÇEVİRİRLER
    arkadaşım öncelikle fontu değiştirmene gerek yok

dediğin programlara da sinir oluyorum. tamam inanç bizde de var ama aksakallı dedi heryerden çıkmaz. ışınlanmalar olmaz yani.
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Ya bu başlığı görünce tüylerim diken diken oldu... Çünkü bugün, daha birkaç saat önce benzer bir olayı da ben yaşadım:

Gece saat 01:30 civarında acıkıp dışarı çıktım motorla evime yakın olan marmaris büfe'ye gittim. Orada yemeğimi yerken bir çocuk yaklaştı yanıma. Kağıt mendil satıyordu. İster misin dedi, istemem dedim. Sonra dedim ki "baksana masalarda kağıt peçeteler var, kim alır ki senden mendil burada" dedim. Sonra dedim ki "sen neden bu saatte sokakta bunları satıyorsun, okula gitmiyor musun? Sabah okulun falan yok mu?" dedim. Gidiyorum dedi.. Sabah 8 de gidiyormuş okula... Sonra dedim ki ben senden mendil almam ama yemek yemek istersen gel otur masaya, ne yemek istiyorsan ısmarlayayım dedim masaya çağırdım. Önce istemedi, sonra çekinerek geldi oturdu.. Ona hamburger söyledim, ayran söyledim, bu arada da benim yemem bitmişti. Onun siparişinin gelmesini bekledim. O sırada bir polis arabası durdu yanımızda, çocuk tedirgin oldu, elindeki mendil torbasını saklamaya çalıştı polisler götürmesin almasın diye.. Ben de dedim "korkma, sen burada müşterisin şu anda, onlar da senin özel eşyan, mendillerini kimse alamaz şu an senden, merak etme, hem benim misafirimsin burda" dedim. Polisler de zaten bakmadı bile çocuğa, büfeden birşeyler alıp gittiler. Çocuk yemeğini yerken ben yemeğini bitirmesini bekledim masada ki hesabı ödeyip kalkayım, masada yalnız kalmasın diye ve yedikten sonra hesabı ödeyeyim diye. Onunla muhabbet ettim yerken. Babası çalışıyormuş, annesi çalışmıyormuş, dersleri iyiymiş ama ki zayıfı varmış.Türkçe ve Trafik dersi zayıfmış. Sabah okula gidip gelince derlerini yapıyormış sonra bu civara gelip mendil satıyormuş mendiller bitene kadar. 4-5 gibi eve dönüp 2-3 saat uyuyup okula gidiyormuş. Senin bu yaşta uykunu alman lazım dedim ama insanın içi burkuluyor işte bu çocukları sokaklarda görünce... Yemeği bitince hesabı ödedim, sordum ne zaman gideceksin eve diye.. Bunlar bitince dedi.. Kaç tane sattın son 2 saatte dedim, 2 tane dedi.. Baktım torbasında daha 8-10 tane daha mendil var... Kaça satıyorsun dedim, tanesini 25 kuruşa satıyormuş...

Çocuğa çıkardım bozuk paralarımı da verdim, 4 YTL vardı cebimde. Sonra dedim ki sen al şimdi bu parayı, ama buradan git eve, uyu, yarın sabah okula dinç gidersin dedim. Ama gitmezsen burada görürsem seni mendillerini de alırım verdiğim parayı da dedim. Birazdan dönüp bakacağım burda mısın diye dedim... Çocuk tamam abi dedi toplandı, o giderken ben de motoruma bindim, eve geliyordum ki evime 200 metre kala olan kavşakta iki araba birbirine girmiş, bir tanesinin önü kağıt gibi paramparça... Sonra ben de düşündüm; o çocuğa yemek yedirmeseydim, yerken karnını doyurmasını beklemeseyip gitseydim acaba ben de bu kazaya karışır mıydım diye aklıma gelmişti... Yaralı falan yoktu ama ben motorla oralarda olsaydım kaza anında korumalarım olmasına rağmen herhalde o sürücülere birşey olmasa da bana olabilirdi.. Sonuçta motordayım yani. Onlar araç içinde ve şehir içi.. Gerçi gece geç saat olduğu için belli ki hızlı gittikleri ve ışıklarda nasıl olsa başka araç gelmiyordur diye hız kesmeden sağlarına sollarına bakmadan geçtikleri için kaza yapmışlardır...

Yani hakikaten bunu okuyunca iki üç saat önce ben de benzer birşey yaşadığım için bir garip oldum.. Gerçekten hayatta olan biten herşeyin bir sebebi var...
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bir yerden geçerken başka biriyle karşılaşman gibi tesadüf, verilen örneklerin konuyla ne ilgisi var anlamadım, verilen örnekler tamamen doğal ve biyolojik örnektir ayçiçeğinin güneşe dönmesi gibi,
    ayrıca konu dönüyor dolaşıyor dine geliyor, şundanda emin olmalıyız ki, çok yakından ilgilenenler daha iyi bilir, din tamamen kul ile allah arasındadır, kimin ne kadar dindar veya değil olduğunu asla bilemezsin ve yapılan ibadet de tamamen kişinin kendisi içindir, hiç bir kimseyi dine zorlayamadığın gibi hiç bir kimseyide ibadet yapıyorsun diye laf söylememelidir.
    lütfen bu gibi başlıklarda konuları saptırmayalım, bu site bir motosiklet sitesi bir dostluk sitesidir, her zaman sağ duyulu ve anlayışlı davranmak kendimiz yararınadır.
    tüm mt. üyelerine sonsuz sevgi ve saygılarımı yollyorum.

yeşil96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    125ZN mondial
    allah her şeye kadirdir, inş. sizlerde tesadüf saçmalığından sıyrılıp gerçekleri, dünyanın nasıl bir işleyiş içinde olduğunu farkedersiniz.
    her zaman doğruyu söyle,ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın!!!

SuperDude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Herkesin inancı kendine...
    Havalı tiplerin içi boştur çünkü "hava" boşlukları doldurur. Balonun içinde de hava vardır...

kuvva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yeşil96 adlı üyeden alıntı
    allah her şeye kadirdir, inş. sizlerde tesadüf saçmalığından sıyrılıp gerçekleri, dünyanın nasıl bir işleyiş içinde olduğunu farkedersiniz.
    sanırım siz özel çiçek istediniz tamam

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    as 150 t 'idi as 220 t oldu ahmet abim sağolsun :D:)
    etme bulma dünyası kardeş eğer ki ona yardım etseydi adam 1 yardımına 700 yardımla gelen olacaktı ALLAH HZ.Ebubekir ile HZ.Osman arasında geçen bir konuşmada söylenmiştir bu

cemal yortanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XVS 1300A MİDNİGT
    kader ve kadere iman dört hak kitaptada vardır..buna inanmak için müslüman hristiyan yahutta musevi olmanız yeterli..kadere inançsızlık ateizmde vardır.ki ateistlerde manevi güçlerin ve maneviyatın hiçbir gerçekliği olamaz onlarca..birde deistler vardırki bunlar yaratıcıya inanır ama resullere inanmazlar bu gruptakilerdede kısmı kader inancı vardırki bu yaratıcıya inandıklarından olayın yaratıcı tarafından kaynaklandığı varsayımıyla hareket ederler...bizim islam inancında başımıza gelecek olayların tamamı allah c.c tarafından yazılmıştır yazılan olayın gerçekleşmesinede kaza denir..örneğin bu sitede bazı üzücü ölüm haberleri alıyoruz..tabiki bizlerde çok üzülüp taziye mesajları çekiyoruz..bu bir motor kazası bir trafik kazası bir uçak düşmesi vs vs olabilir bunu dahada genişletebiliriz..bu kaderin neticelenmesi yani kaza oluyor..hiçbir şey bunu engelleyemez..beş dakika önce geçseydi böyle olmayacaktı..on dakika önce söyle yapsaydı yaşayacaktı gibi sözler biz insanoğlunun kendini kendini teselli olayıdır..bu topicteki arkadaşında yazdığı gibi şayet o arkadaşın vadesi yetmemişse allah.cc bazı sebebler halk eder ve o kişiyi oradan uzak tutar bu sebeblerin hikmetini bizler idrak edemeyiz sadece yorum yaparız...her insan allah ın kendisi hakkında yazdığı kaderi yaşar ne bir fazlasını ne bir eksiğini...adnan menderesi hepiniz bilir veya duymuşsunuzdur..tc eski başbakanı rahmetli uçak düştü ölmedi bir zaman sonra idam edildi..bu gibi örnekleri çoğaltabiliriz..bu yazdıklarım islam inancına inananlar için geçerlidir diger semavi dinler içinde durum aynıdır..bu mesajı sadece bilgilendirebilme açısından yazdım..aynı inancı taşımayan diger arkadaşlarımızın tepkisini çekebilir veya onlara saçma gelebilir ..adı üstünde inanç ve inanma meselesi ben müslümanım böyle inanıyorum digeri başka inanç sahibi öyle veya böyle inanıyor..bu kimseyi lehte veya alehte ilgilendiren bir konu değildir..topictede görüldüğü gibi herkes karşı tezini sunmakla meşgul..sakin kafayla lütfen bir düşünün neyi tartışıyorsunuz bir bakın..hiçtartışılmayacak bir konuyu inanç konusunu..şunu unutmamak lazımdırki herkesin inancı kendine ait ve herkesin inancı kutsaldır..kimse kimsenin kutsalına dil uzatmadıkca bu formdada başka yerlerdede kardeş kardeş geçinilir kanısındayım..siz değerli arkadaşlardan ricam bu mesaja olumlu veya olusuz birşey yazmayın..zira etki tepkiyi doğuracak ve gereksiz bir kırgınlığa sürtüşmeye gireceğiz..hoşgörü herşeyin anahtarı hoşgörü herkese inandığı doğrultuda sağlıklı günler dilerim

asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    tesadüf yerine tevafuk diyorum,şans kelimesi yerinede çoğu zaman bunu kullanırım

olaylar zinciri sizinde bahsettiğiniz açıdan gelişmiş olabilir,bilemeyiz tabi

yaptığınız iyilik karşılığında aldığınız bir hayır duası da sizi olası bir kazadan korumuş olabilir,tabi bu işin dini boyutu,gerçi "Konu Dışı" kısmında konuşuyoruz

sevap vs. neyse hadi de yolda kalan o insanlara yaptığınız iyilik çok makbule geçmiştir hakkaten

kazada ölenlere Allah rahmet eylesin,o manzara ile karşılaşmakta çok acı
    kalpten giden kişi içinde bulunduğu duruma dayanamadı galiba(gerçi vade geldikten sonra elden ne gelir)

@LesPaul'un dediği gibi yaralılara çok çok acil bir durum olmadığı sürece(araçta olası yangın durumu vb. olaylar)müdahale etmemeli aslında

abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    BLACKHAWk en doğrusunu yapmışsın.. bu konudaki düşünce vede fikirlerine katılıyorum.. Allah ne dilerse o olur....
    KIRMIZI BOĞA..

SeRHaTeKiNci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco (Satılık)
    Türk askerine yakışan davranışı göstermişsin.
    Bence bunu Sırlar Dünyası programına mektup olarak yaz.
    Gidersen Öyle Bir Gitmelisin ki;
    Ayrılıklar Bile Seninle Gurur Duymalı..

pg13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600F
    güzel bir davranışta bulunmuşsun orası tartışılmaz..
    ama geri dönüp benzin almasaydın kesin kaza yapacaktın diye birşey yok, allah'ın işi fln değil bu, sadece rastlantı..

samanyolu tv belgesellerindeki spikerin her doğa olayını, evrim sonucu doğal ayıklanmayı allah'a bağlaması gibi bişey..

cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    ya arkadaşlar bir senelik mesajı nerden buldunuz da günyüzüne çıkardınız valla helal olsun.Her koyun kendi bacağından asılır. Blackhawk ve Superdude kardeşimin yaptığı iyilik elbette öbür dünyada karşılığını bulacaktır.Bir kere böyle bir dini mesaj attım ve de bbr tarafından mesajım silindi ve de uyarı aldım. bence daha fazla dini içerikli mesajları, bu foruma atmayın.
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

nitrious81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Octavia
    Onu dıyen arkadaslara sozum onlara degıl alınmasınlar ama "Tesadüf sözü" Darwincilerin Meteryalistlerin Allah ınanmayanların lafıdır.Genelde bu tür lafları Ateistler der.Ama onu dıyen arkadaslarımıza degıl sozum ogledırler demıyorm.Kadere ınanmayıp herseye tesaduf dıyenler Allah Şirk koşanlardır unutmayalımkı o tesadufler bıle bızım kaderımızde yazılı.He dın konusunda cok bılgım olan bı ınsan degılım ama dusuncelerım bole.Saygılar.

He dedıgınız gıbı ılla kaza yapacaktı dıye bısı yok yardım etmesede belkı sag salım gıdecegı yere ulasırdı orası dogru tamamen kader ama arkadas boyle guzel bısıye yormuş bunda kötü bişi yok.
    Biri şu Düzcedeki kasksız ehliyetsiz üstüne üstlük Abart egzozları ile kafa ...... bir dur desin !!!

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Yaratıcının haberi olmadan bir sinek kanadını dahi çırpamaz..... yani her şey yaratıcının yaratış mucizesine bağlıdır. hayat çizginde hala devamlılık varmış ki sen hem bir iyilik yapıp kazanç sağlamışsın, hem de aynı zaman aralıklarında bazı kazalara denk gelmeden atlatmışsın.
    arkadaşlar, aynalara bakıp arkamızı kollarken, yanımızdan bir arabanın hızla geçtiğini fark ettiğimizde, o an siz de şerit değiştirmek üzereyseniz o "anlık" hayata tekrar tutunuş mucizesini yaşamadınız mı hiç??? "az daha" ölüyorduk diyen yok mu hiç aranızda????
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    bende bunun benzerini yasadim, birgun otobusle yasadigim yerden Tekirdag/Kapakliya gitmek icin yola ciktim.cebimde kisitli para.neyse Kapakli merkezde indim.cebimde kalan paraya baktim,ya 1 paket sigara alacaktim yada sehirici minibuslere binip sigarasiz kalacaktim.kenarda ne yapayim diye dusunurken yagmur basladi.kendi kendime dedim Sinan sen yurumeye basla,bosver minibusu falan.Koyuldum yola, 10-15 dk yurudum.birden arkadan biri bana seslendi,arkaya baktim 2 kisi var ,buyurun dedim :''Buraya calismak icin geldik,2 gunden beri birsey yemedik,lutfen bize ekmek alirmisin paran varsa''.normalde dilencilere para vermem cunku nereye gittigini bilmem ama bu adam bana ekmek alirmisin dedigi icin cebimde sigara parasi olarak ayirdigim parayi verdim hemen hic cekinmeden.adam tesekkur etti.arkami dondum adimimi attim ve dondum kaldim.20-25 mt uzagimdaki tahta direk devrildi.arkami dondum adamlara bakmaya kimse yoktu.kostum saga sola belki onlari bulurum diye ama kaybolmuslardi.Eger ben adamlara param yoq diye yalan atip vermem deseydim herhalde o direk benim kafama inecektim ve belkide hayatimi kaybedecektim.
    Hala aklima geldikce tuylerim diken diken oluyo,
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

Motosikleti
    2006 fazer a
    Alıntı kuvva adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tamamen tesadüf, iyilikler kendin içindir, ama olması gerekeni yaptığın için yüreğine sağlık.
    tesadüf diye bişey yoktur.bunu bilmeyenler bu tür olayları tesadüf zannederler.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler