biri gönlüme yardım etsin...
Reklamlar
-
30 Temmuz 2015, 22:34
Aşık olmayın da sevin nedir? Aşk elde olmayan bir kimyasal süreçtir. Aşık olma denmez kimseye. Anlamadan olur. Gerçekte hayatın tek amacı devamlılıktır. Yani üremek.. Aşk bunu için var olan bir süreçtir. Sevgi ise çıkar sağladığımız ''şey'' lerle ilgilidir. Faydasını gördüğümüz ya da görmekten koklamaktan keyif aldığımız şeyler gibi...
Reklamlar
-
31 Temmuz 2015, 00:45
Hocam yaş kaç bilmiyorum benim 36 ve bu yaşa kadar, aşk meşk işlerinden ne anladığımı kısaca özetliyeyim.
1- Aşk diye bir şey yok. Aşk zannedilen şey aslında %99,999(9) içgüdüsel bir üreme isteğidir. Alphonse de Lamartin "Sevilmek umuduyla sevmek insanidir. Fakat sevmek için sevmek, meleklere özgüdür." demiş. Bu söz çok derindir.
2- Hiç kimseyi gerçek anlamda mutlu edemezsin. Bir süre sonra mutsuz olmak için bir neden bulur. (bkz. aç gözlülük)
3- Aşk pahalı şeydir ve gerçek bir angaryadır. Hastalanacak neşen kaçacak (en azından öyle düşüneceksin), çeşitli sorunları(nızla) ile mücadele edeceksin.
Bekarlık en güzeli, kendi şahsi düşüncem insanlara emeğinin karşılığını nakit ödemek, ve herkesi mutlu etmek.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
31 Temmuz 2015, 08:23
ahmetkorkmaz adlı üyeden alıntı
Hocam yaş kaç bilmiyorum benim 36 ve bu yaşa kadar, aşk meşk işlerinden ne anladığımı kısaca özetliyeyim.
1- Aşk diye bir şey yok. Aşk zannedilen şey aslında %99,999(9) içgüdüsel bir üreme isteğidir. Alphonse de Lamartin "Sevilmek umuduyla sevmek insanidir. Fakat sevmek için sevmek, meleklere özgüdür." demiş. Bu söz çok derindir.
2- Hiç kimseyi gerçek anlamda mutlu edemezsin. Bir süre sonra mutsuz olmak için bir neden bulur. (bkz. aç gözlülük)
3- Aşk pahalı şeydir ve gerçek bir angaryadır. Hastalanacak neşen kaçacak (en azından öyle düşüneceksin), çeşitli sorunları(nızla) ile mücadele edeceksin.
Bekarlık en güzeli, kendi şahsi düşüncem insanlara emeğinin karşılığını nakit ödemek, ve herkesi mutlu etmek.
yaşım 30 ustam... ben de geçen yıla kadar senin düşündüğün şekilde düşünüyordum ama bir yerden sonra insan hayatında o aşk ve sevgi denilen şeyler olmalı diye düşünmeye başlıyor... o esnada ayarı tutturabilinirse gayet güzel ama benim gibi çırılçıplak dalınırsa durum kötü... ayrıca bu yaşa kadar bu duyguları küçük küçük yaşasaymışım daha ciddi yaklaşabilirmişim diye düşünüyorum... ben ne yaptım biriktirdim biriktirdim tek bi insanın üstüne boca ettim... aynı şeyi o da yapar diye bekledim bir de bunun yanında işte tecrübesizlik mi aptallık mı bilmiyorum....
-
31 Temmuz 2015, 11:02
yanlış anlamazsan beni sana vereceğim tavsiye şu olur ; eğleneceksen ispanyol, latin. evleneceksen katolik Alman kızı nereden bulacağım deme, artık çok kolay Türk kızı mı! aman Allah korusun.
-
31 Temmuz 2015, 19:27
quattromeb adlı üyeden alıntı
yaşım 30 ustam... ben de geçen yıla kadar senin düşündüğün şekilde düşünüyordum ama bir yerden sonra insan hayatında o aşk ve sevgi denilen şeyler olmalı diye düşünmeye başlıyor... o esnada ayarı tutturabilinirse gayet güzel ama benim gibi çırılçıplak dalınırsa durum kötü... ayrıca bu yaşa kadar bu duyguları küçük küçük yaşasaymışım daha ciddi yaklaşabilirmişim diye düşünüyorum... ben ne yaptım biriktirdim biriktirdim tek bi insanın üstüne boca ettim... aynı şeyi o da yapar diye bekledim bir de bunun yanında işte tecrübesizlik mi aptallık mı bilmiyorum....
memer arkadaşın dediği gibi, illa evleneceğim diyorsan, ab den bir hatun bak hocam.
3 nişan atmış biri olarak söylüyorum, bizim sidikli kezbanların bir taraflarını kaldırmaya değmez.
Maddi durumum süper değil ama birçok kişiden de iyidir. Karşı tarafın maddi durumu benim için önemli değil.
Şimdi anlıyorum ki onlar için önemliymiş. Nasıl lüks düşkünü olup çıktılar, sanki saraydan alıp koynumuza sokacağız.
Gö..eri öyle bir kalkıyor ki inanamazsın. Görende miranda kerr zannedecek.
Sen de 50 gr varsa, bende 5 kg var de geç gitsin.
İki şey sonsuzdur insanoğlunun aptallığı ve evren. Albert EINSTEIN
-
01 Ağustos 2015, 00:08
Birisi hep daha çok sever..
Ve gösterilen bu fazladan sevginin çokluğu ile karşıdaki şahsiyetin sizden uzaklaşma oranı doğru orantılıdır.
Söyleyecek çok şeyim var da söyleyeceklerimin bir işe yaramayacağı tecrübeyle sabit..
O sebeple iki söz söyleyip çekiliyorum kenara
1. Geçmiş olsun, sevinmelisin bu kadar zamanda sonuçlandığına
2. Hayırlı olsun, hayatında hiç yenmek istemeyeceğin bir düşmanın var artık. Keyfini çıkarmaya bak
Kal sağlıcakla
-
01 Ağustos 2015, 10:03
Bazı tecrübeler de hep acı ile birlikte öğrenilmek durumunda kalıyor işte maalesef, suçlu aramaya lüzum yok en büyük suçlu biziz zaten, bunun dışında bizi tanıyan tüm insanlar, zaman ile yoluna girecek her şey o belli, biraz eksik biraz yarım olacak, bundan sonra bizler de karşımıza ki insana kaşık kaşık vereceğiz bazı şeyleri, sonra aldığımız ile doğru orantılı ya artacak ya azalıp bitecek, öyle biriktirip çok sevmek ile olmuyor, çok vermek ile olmuyor, karşında ki bunu kaldıramıyor, veremiyor ve bocalıyor, birikenlerin altında ezilip kendini kötü bir insan olarak görüyor ve sende biraz bir şeyler bekledin mi patlıyor...
-
01 Ağustos 2015, 11:22
Abi hayırlısı buymuş deyip yoluna bakacaksın.Hatalar hiç bir zaman tek taraflı değildir,insanlar karşılıklı yıpranırlar.Ama bazıları bu sorunları kafasında iyice kurar ve herkes benzer özveriyi tabi ki de gösteremez.İnsanız karşılıklı hatalar tabi ki olacak ancak seven insan bu hatalara gerektiği kadar katlanır.Demek ki seni yeteri kadar sevmiyormuş.Zamen her şeyi değiştiriyor benden daha iyi bilirsin.Ben 21 yaşındayım ve 3.5 yıllık bir ilişkim var.Bir sürü hatam olmasına rağmen hala yanımda ve bana her zaman destek oldu bugüne kadar,karşılıklı bir sürü fedakarlık yaptık.Bundan bahsetmemin nedeni demek beni seviyor ki yanımda ayrıldığın kişi gerekli özveriye sahip bir insan değilmiş ve senin kadar sevmediği için ayrısınız.Sen üzerine düşeni yaptığına inanıyorsan iş zaten senden çıkmış gerisi Taktiri İlahi.
-
01 Ağustos 2015, 12:09
dundanbiri adlı üyeden alıntı
Bazı tecrübeler de hep acı ile birlikte öğrenilmek durumunda kalıyor işte maalesef, suçlu aramaya lüzum yok en büyük suçlu biziz zaten, bunun dışında bizi tanıyan tüm insanlar, zaman ile yoluna girecek her şey o belli, biraz eksik biraz yarım olacak, bundan sonra bizler de karşımıza ki insana kaşık kaşık vereceğiz bazı şeyleri, sonra aldığımız ile doğru orantılı ya artacak ya azalıp bitecek, öyle biriktirip çok sevmek ile olmuyor, çok vermek ile olmuyor, karşında ki bunu kaldıramıyor, veremiyor ve bocalıyor, birikenlerin altında ezilip kendini kötü bir insan olarak görüyor ve sende biraz bir şeyler bekledin mi patlıyor...
ne kadar acı... bir sonraki ilişkimde şöyle yapacam böyle yapacam bu kadar sevmeyecem demek...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------
dundanbiri adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim... inanın ben de bu derdi bilmeden önce buradaki pek çok arkadaş gibiydim... bana sorsalardı ben de aynı şeyleri söylerdim ama insan başına gelince anlıyormuş sevgiden doğan tavizleri ve güçsüzlükleri... geçiyor mu peki bazı şeyler değişiyor mu sizce...
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:40 ----------
karnımda enteresan bir his var... bu zamana kadar her b-ktan durumun nasıl üstesinden geldiysem bunun da üstesinden geleceğime eminim ama neden diye sormadan da edemiyorum... aradan zaman geçtikten sonra beni üzen durumlar için iyi ki yaşamışım diyorsam da bunda aynı gücü gösteremeyecekmişim gibi geliyor... cevapları için herkese teşekkür ederim... umarım içimde yaşadığım duruma kimse düşmez... sevgi çok basit birşey gibi görülmemeli ama çok ciddi birşey gibi görülünce de bu hale geliyor... bunun farkında olan pek az insan karşı karşıya gelebiliyor ve mutlu olabiliyor... farkedemeyenler ise benim durumumda... hayırlısı böyleymiş diyorum ben de... buna inandırıyorum kendimi...
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
yunusus adlı üyeden alıntı
Birisi hep daha çok sever..
Ve gösterilen bu fazladan sevginin çokluğu ile karşıdaki şahsiyetin sizden uzaklaşma oranı doğru orantılıdır.
Söyleyecek çok şeyim var da söyleyeceklerimin bir işe yaramayacağı tecrübeyle sabit..
O sebeple iki söz söyleyip çekiliyorum kenara
1. Geçmiş olsun, sevinmelisin bu kadar zamanda sonuçlandığına
2. Hayırlı olsun, hayatında hiç yenmek istemeyeceğin bir düşmanın var artık. Keyfini çıkarmaya bak
Kal sağlıcakla
teşekkür ederim...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)