Akşam eve giderken sağ tarafımdan bizi enayi yerine koyarak tek tük geçen 4 tekerler en sonunda kafamı bozdular...
Aldım elime kağıt kalemi... Trafik sıkışık zaten... Adım adım gidiyoruz...
Emniyet şeridi ihlali yapan her arabanın plakasını yazdım... Saati de kaydettim.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü' ne doğru gidiyoruz ama ben Levent ayrımından döneceğim...
50-60 kültürsüz araba kullanıcısının plakasını, Levent ayrımına gelmeden önce yolun sağındaki Trafik Polisi ekip otosunun yanında durarak memur arkadaşa verdim... gülerek dediki bende bu plakalardan 500 tane daha var... Geride arkadaş bize zaten bildiriyor zaman zaman dedi... Biz de daha sonra bu plakalara cezalarını gönderiyoruz dedi... Benim yazdığım saatlere bakınca bu saatte plaka bildiren arkadaş oradan ayrıldı dedi ve plaka bilgileri için teşekkür etti...
Hemen ekip otosunun yanına giderek içerde oturan arkadaşa plaka bilgilerini verdik ve arkadaş zaman kaybetmeden cezaları yazmaya başladı...
Bu arada bir çok motosiklet te emniyet şeridini kullanıyordu... Onların plakalarını yazmadım ... Çünkü az ilerde önümüze girerek bizi yavaşlatmayacaklardı....
Ama arabalar emniyet şeridini kullanarak hem bizi enayi yerine koyuyorlar hemde az ilerde polis gibi bir siluet görünce önümüze girmeye çalışarak kargaşaya yol açıyorlar...
Ben memur arkadaş ile konuşurken bir çok motosiklet yanımızdan yani emniyet şeridinden geçti gitti... Onlara bir şey denmedi...
Bu demek oluyor ki benim gibi birisi birgün kağıt kalemi eline alarak emniyet şeridini kullanan her motosikletlinin plaka numarasını yazarak ceza almasına sebep olabilir...
EMNİYET ŞERİDİNİ kullanan arabaların plakalarını almaya ve ceza yemelerini sağlamaya devam edeceğim arkadaşlar...