Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

TEKNİK KONU / Su kuyusu / 100 metre derinden su almak " ELEKTRİKSİZ "

REKLAM ALANI

100 metrede su varlığı bilinen kuyudan, ELEKTRİK / SOLAR/GÜNEŞ/RÜZGAR kullanmadan , sadece KAS gücü ile, asgari bahçe hortumu çapında su çekmek mümkünmüdür?

Eski tulumbaları araştırdım en fazla 8-10 metrelerde işleyebiliyorlarmış, yani bu konuya uygun değil.

Teknik bilgi sahiplerinden yardım taleb ediyorum.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    < iLk@yy > - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '01 CBR600F4i(2011-?) / '07 Burgman400(2018-?)
    Dişli çark sistemi ile bir pompa kullanabilirsin aslında dişli çark yazmamın sebebi sen kolun1 tur çevirirken pompanun daha çok tur atabilmesi için
    Carbondioxid bunu beğendi.

Alıntı < iLk@yy > adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dişli çark sistemi ile bir pompa kullanabilirsin aslında dişli çark yazmamın sebebi sen kolun1 tur çevirirken pompanun daha çok tur atabilmesi için
    Peki buna bi örnek varmı acaba? araştırıp duruyorum, en iptidai çözüm gerek bana , sadece günlük su yıkama yıkanma için, söz gelimi günde 1 ton su gibi az miktar, umarım anlata bilmişimdir.

100 metre bahçe hortumunun içine su doldursan belki bir damacana su eder, hesap yapmak lazım.

bir damacanayı 100m çekmek zordur heralde pompa lazım gibi duruyor.

gv650i - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 650 HYOSUNG AGUİLA
    özel su pompaları mevcut yapan arkadaş var afrikaya gönderiyorlar özelden yazarsan yardımcı olmaya çalışırım burda yazınca site yetkileleri kızıyor.

Alıntı gv650i adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    özel su pompaları mevcut yapan arkadaş var afrikaya gönderiyorlar özelden yazarsan yardımcı olmaya çalışırım burda yazınca site yetkileleri kızıyor.
    Güzel haber , KAS kuweti harici nereji rüzgar ile çalışmayan tip ise ne ala , pm attım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    bizim uyu hem çarklı hem motorlu yarın resim atarım

Survivalsyk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhabalar
    Önereceğim şey tam motorcuya göre.
    Gerekli malzemeler.
    1.Makara
    2.ip.
    3.3 tane 2m civarı sopa.
    4.110 -120 m ip.
    5.Olmazsa olmazı motosiklet
    6.araba şambyeri.
    7.tahta.
    8.Bıçak,keser,balta,matkap,matkap ucu.
    9.Biraz daha tahta.
    10.Biraz çılgın,olmaz olmaz demeyen motorcu arkadaş =>.
    Yapılışı
    Öncelikle kuyunun üzerine üç sopayı tüfek diker gibi dikiyoruz ve birbirine sıkıca bağlıyoruz.Tahtadan bir silindir yapıyoruz.Silindirin ortasını delıyor ve ortasından sopa geçirip ortasını yağlıyoruz.Gres yağ olabilir mesela.Sopayı aşağı 2 tarafından sopaya çivileyip o 2 sopayı yere çakıyoruz.Şambyeri motorun arka lastiğinden geçirip silindirden geçiriyoruz.Motorun ikili ayaklığı yoksa altına taş vs. ayarlıyıp kıç bölgesini havaya kaldırıyoruz.Tabi silindir ucundaki sopa biraz uzun olmalı ipi saracak.Kuyunun üzerindeki makaradan ipi geçirip silindirin ucundaki ipe tutturuyoruz.Motoru çalıştırıp ön frene ve öne yüklenip vitesi 1 e atıp suyu çekiyoruz.
    Gerçi kas gücü değil ama sonuçta motosiklet sitesinde benden bu kadar.
    Yazım ve anlatıp hatalari için şimdiden özür dilerim.Umarım işinize yarar.
    Ayrıca sadece kas gücüyle ilgili de fikrim var ama çok teferruatlı istenirse özelden yazabilirim.
    Saygı ve sevgilerimle.
    Carbondioxid ve ferhatkars bunu beğendiler.

Zato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 dragstar
    Pek mümkün gibi görünmüyor. 160 metredeki kuyudan dalgıç pompa yardımı ile (ki pompa 100 metrede duruyor, daha aşağıya yalnızca ek bir hortumu uzanıyor ve ucunda da filtreli emiş aparatı mevcut) su çekiyoruz. Mümkün görünmemesinin temel sebebi kas gücü ile su haznesine basitçe kova veya benzeri bir araç salarak çoğunlukla suyun elde edilememesi veya edilse bile filtrelenmeden gelmesi. Su birikintileri özellikle yerin böylesine derinlerinde taş, çakıl, kil, kum vs gibi maddelerle bir arada bulunuyor. Dolayısıyla bir emme gücü de üretmek gerek, kas gücüyle de biraz zor. En iyi çözüm basit bir dalgıç pompa kurmak bence...

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    morelini bozmak gibi olmasın da;
    günde 1 ton suyu 100 metreden kas gücüyle usain bolt olsan çekemezsin.
    100 metrelik sondaj işi de ciddi bir maliyet.
    Carbondioxid ve ferhatkars bunu beğendiler.

Mesjlar için teşekkür ederim , teferruat vermek gerekli bu durumda , Kuyu hali hazırda mevcut , su" sanırım 70 metrelerde " toplam açma derinliği 100 metre , ve kuyu içinde 3.5 dalgıç var , yani benim kabahtim eksik yazmışım , kuyu üstüne ip çark kurmak mümkün değil , kılıflı tilki yuvası çapında diyelim anlaşılsın.

Sebeb olarak dalgıç pompa 3. arızasını verdi ve halen 3 senedir kuyu dibinde yatmakta , mal değneği aile fertleri konuda bilgili olduğu halde, en az haftada 1 çalışması gerekli pompayı çalıştırmayıp kireç mahareti ile kilitletmekteler , artık usanmıştık kitlenen pompayı çıkarttırmaya masrafa.

Düşüncemde çocukça olmuş belliki , 100 metre bahçe hortumu kuyuya sarkılıtılıp , yüzeyden insan kuweti ile gündelik su çıkartmaya yönelikti.

Özetle el yordamı kas gücü tulumba mantığı ile en azından extreme koşullarda su tedariği için böyle bir proje hazırda durmalı diye düşündüm Allah lazım etmesin , ancak pollyanna varsa aramızda tatlı rüyalar, tatlı hayal mikmeler dilerim , neyse durum özetle bu sanırım elektriğe göbekten bağlıyız.

Solar sistemlere kanalize olayım, araştırayım teşekkür ederim herkese.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    şöyle bişi olar mı
    Carbondioxid ve Survivalsyk bunu beğendiler.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    amcamda elektrikli su motoru var ama sanayi elektrigi ile çalışıyor bağ sulamak için
    belki işini görür

Kurulu sistem 3 fazlı dalgıçlı zaten , Allah aşkına okuyun özümseyin durumu , İkra.

dalgıç arızalaniyor pekâlâ hidrofor kurulsa

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dalgıç arızalaniyor pekâlâ hidrofor kurulsa
    TEKNİK KONU / Su kuyusu / 100 metre derinden su almak " ELEKTRİKSİZ "ELEKTRİKSİZELEKTRİKSİZ

Moderatör yahut Admin ağalardan konunun silinmesini taleb edeceğim , olmayacağını anlamış oldum , yazıp fikir eyan edenlere teşekkür ederim.

abi artık beni de sinir ettin yahu senin dediğin olmazzzzz bu kadar basit aklıma başka gelen rüzgâr tribunu yaparsan belki olabilir
    nerede oturuyorsun imkanlar nedir bilmiyoruz
    yukarıda kuvvetmira nin dediği gibi usain bolt olsan bile o suyu kas gücüyle çıkaramazsın
    100 metreden yahu el gücüyle su çıkarmak akıl işi mi
    traktörün kuyruk miline su motoru bağla bak elektriksiz ama mazotla çalışıyor

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)