Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Hadi bakalım biraz Teksas-Tommiks muhabbeti yapalım :))

REKLAM ALANI
    HULK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tiger 250 Kanuni
    Selam kırmızı urbalıların hışmından avcıların reisi Çelik Blek ve arkadaşları Prof. Oklitus ile Rodi'nin himmetine sığınan yurtsever çizgiroman hayranları... Bin kunduz adına; Kaptan Swing ve dostları Gamlı Baykuş ile Mr. Blöf tutkunları nereden aklınıza geldi 40 yıllık anılar... Yaş ortalaması 40'larda dolaşan motorcu kardeşlerim iyi bilirler; bir kaç kasa ateşsuyuna Kulver Kalesi'ni basan apaçileri, mohikanları... Ve Yüzbaşı Tommiks'in dostları Dr. Sallaso ile Konyakçı'nın mücadelelerini iyi hatırlarlar... Ya o dönemin 1001 surat kahramanı Tom Braks'a ne demeli... Arkadaşları Baron ve Tonton'un köfte lüplemeleri... Hatta geçen zaman içimde Amerika'nın asilerle kurtuluşa ermesiyle işsiz kalan kahramanların dünyaya yayılarak bir tanesinin Afrika'da Kızılmaske adıyla o sıcakta tam tekmil taytla oturup kalkması, diğerinin Latin Amerika'da hurda uçağıyla boş kahramanlık kadroları aradığını kim unutabilirki... Bütün bunlar çocukluğumuzun atari, play station bulunmadığı zamanlardaki hayali kahramanlarımızdı. Arasıra Üsküdar Ahmediye'deki Kançal Pasajının 2. katına gidip Swing, Teksas, Tommiks yayıncısı Hozcomics'i ziyaret ederim. Elle çizilip boyanan Türkçelerinin ne emeklerle oluşturulduğu o hayal kahramanlarının şimdilerde elektronik ortamlarda nasıl ruh bulduğunu izlerim. Bunca senedir severek okuduğum bu yayınlarda tek takıldığım nokta; hiç bir kahraman hiç bir macerasında tek bir hatuna bile yan bakmamıştır. Onlara duyulan platonik aşklara sadece mahçup bakışlarla şaşkınlıklarla mukabele etmişlerdi. Oysa bizim yerli malı kahramanlarımız, Altaylardan kalkıp gelen Tarkanla, Fatihin Fedaisi Karamurat, Malkoçoğlu, Karaoğlan (oğlan lafı hiç uymuyordu ama tuttuğunu götürerek imajını korumuştu) gibi yiğitler Orta Asya'dan Bizansa, Roma'ya kadar 72 milletin bağrına Türk tohumlarını ekerek bugünkü AB oluşumunda Türk olgusunun temellerini atmışlardı. Hey gidi günler hey...
    Yaaa nereden açtınız bu başlığı çocukluğuma döndüm geri gelemiyorum ve hep orada kalmak istiyorum....
    Hayat hoştur, gerisi boştur
    Al motorunu her yerde koştur

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mr.Wish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    :(
    Kinova,Teks,Judas,Jeriko,Conan,Kull,Red Sonya,TomBraks,Tenten,Atlantis vardı benimde aklıma gelen,hala bir kısmı duruyor, Sonraları süper kahramanlar geldi, Örümcek Adam,Süpermen,Fantastik Dörtlü, Hulk, Silver Surfer felan..

Hatta geçenlerde Tay yayınlarının eski ürünleri iyi para yapıyor dediler, bir kısmını getirdim ama gökten şey yağsa bizimkine.... hesabı bunlar olmaz dediler..(Yoksa motor için extra katkı olacaktı o biçim)
    Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...

kılıçbalığı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki vn 800(siyah inci)
    Alıntı Mr.Wish adlı üyeden alıntı
    Kinova,Teks,Judas,Jeriko,Conan,Kull,Red Sonya,TomBraks,Tenten,Atlantis vardı benimde aklıma gelen,hala bir kısmı duruyor, Sonraları süper kahramanlar geldi, Örümcek Adam,Süpermen,Fantastik Dörtlü, Hulk, Silver Surfer felan..

Hatta geçenlerde Tay yayınlarının eski ürünleri iyi para yapıyor dediler, bir kısmını getirdim ama gökten şey yağsa bizimkine.... hesabı bunlar olmaz dediler..(Yoksa motor için extra katkı olacaktı o biçim)
    Vayyyyy eski kurtlar tektek ortaya çıkıyorrrrr
    "[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Yaa dostlar nereden açtınız top iği
    ne zamandan beri kolilerde duran dergileri nasıl etsem de çıkarsam ve oğlum(10 yaş.) şöyle bir okumaya başlasa diyordum ,yaşı40 sonlarında olanlar ne eziyetleree katlanarak okumaya çalışırdık ,şimdi oku filan diyince burun kıvırıp bilgisayara oturuyor ; yaklaşık 60 lı yılların başlarından beri atmaya kıyamadığım dergilerim- 32 kısım tekmili birden-iyi bir arşive dönüşmüş,Ceylan yayınları,1001 roman ,Akbulut kaanlar,vs vay ki vay ne kirli çıkıymışım ben

Motosikleti
    Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı
    Yaa dostlar nereden açtınız top iği
    ne zamandan beri kolilerde duran dergileri nasıl etsem de çıkarsam ve oğlum(10 yaş.) şöyle bir okumaya başlasa diyordum ,yaşı40 sonlarında olanlar ne eziyetleree katlanarak okumaya çalışırdık ,şimdi oku filan diyince burun kıvırıp bilgisayara oturuyor ; yaklaşık 60 lı yılların başlarından beri atmaya kıyamadığım dergilerim- 32 kısım tekmili birden-iyi bir arşive dönüşmüş,Ceylan yayınları,1001 roman ,Akbulut kaanlar,vs vay ki vay ne kirli çıkıymışım ben
    Dostum daha durrrrrrr
    bu topic sadece çizgi romanlar içindi.
    Daha nelere el atıcam bizleri eskilere götürücem çocukluğumuza .
    ama önce burda bir eskileri yadedelimde sıraylaaaa
    "[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]

Alıntı mesefe adlı üyeden alıntı
    Mandrake' de vardı
    bunlar benim gençliğimde okuyupta çok begendiğim kitaplardı kılıçbalığı senide konyakçı karakterine benzettim doğrumu düşünüyorum

Motosikleti
    Alıntı diş taşı adlı üyeden alıntı
    bunlar benim gençliğimde okuyupta çok begendiğim kitaplardı kılıçbalığı senide konyakçı karakterine benzettim doğrumu düşünüyorum

ver gelsinnnnnnnnnnn

nimesay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600 f 2005
    oh be vay be demekki ben ve benim gibi kimler varmış evde her tarafı alt üst ettim annem ne saklamış ama bulacam bulamazsam da yeniden alacam acaba nette cizgi roman ları aynen yayınlayan bir site varmıdırki teknoloji gelişti ya googlede bi arayım bakalım

Forumdan Uzaklaştırıldı Sonsovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Polaris Kar Motoru
    Ama hep yüzbaşı olarak kaldı nedenini bilen varmı peki

Bu Yüzbaşı Volkan ile Leman'daki Hamdi Yüzbaşı aslında akrabalar. İkisi de Astsubaylıktan geçme Subaylar. O nedenle Yüzbaşı rütbesinde takılıp kalmışlar.

Motosikleti
    Alıntı Sonsovalye adlı üyeden alıntı
    Ama hep yüzbaşı olarak kaldı nedenini bilen varmı peki

Bu Yüzbaşı Volkan ile Leman'daki Hamdi Yüzbaşı aslında akrabalar. İkisi de Astsubaylıktan geçme Subaylar. O nedenle Yüzbaşı rütbesinde takılıp kalmışlar.
    selam dostum ben birinci sayfada yazdım neden yüzbaşılkta kaldığını.hakkı başçavusun ispiyonlamasıyla olmuş öyle diyolar

akalteke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tiger
    Ve zaman geldi hiçbiri kesmez oldu o arada bizde büyüyorduk tabi . tommiks teksastan daha çok yazılı kinova kimmmer kralı conan derken mayk hammer sas okumaya başlardık. ben en çok tüm dünyayı gezip ajanlık yapan sas romanını beğenirdim san seramise altesleri prens malko linç ve yardımcısı elko krızantem zamanla bunlarda kesmez oldu tabi iyiki büyüklerimizi dinlememiştik çizgi romanla başladığımız alıştığımız okuma alışkanlığı bizi şu an 35 50 yaş arasında bulunanları türkiyenin en entellektüel kuşağı haline getirdi. iyiki okumuşuz.
    Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)

Forumdan Uzaklaştırıldı Sonsovalye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Polaris Kar Motoru
    Alıntı kılıçbalığı adlı üyeden alıntı
    selam dostum ben birinci sayfada yazdım neden yüzbaşılkta kaldığını.hakkı başçavusun ispiyonlamasıyla olmuş öyle diyolar

Hakkı'nın bir suçu yok bence bu olayda. Hakkı haklıdır.

Motosikleti
    Alıntı Sonsovalye adlı üyeden alıntı
    Hakkı'nın bir suçu yok bence bu olayda. Hakkı haklıdır.
    Bencede hakının suçu yok .onun çocukluğunu bilirim.pardon çocukluğum dan beri tanırım.

Geçen görüştük çok üzülmüş ya suçu üstüne attıkları için.
    Ben kademede yıllarımı verdim volkan iyi uçsun diye ama kader işte diyor

Motosikleti
    Artık Yok...
    kaptan amerikada benim favorimdi

Super Moderator Olcan138 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    İlgilenenlere;

1-3-8........................................138
    FORUM KURALLARI ve KULLANIMI HAKKINDA

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    as 150 t 'idi as 220 t oldu ahmet abim sağolsun :D:)
    keşke okusaymışım valla görüyonmu şimdi bi halt deyemiom

muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Alıntı kılıçbalığı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zembla daki yeye nin kaskında ne yazıyordu hadi bilin bakalım
    Ben söyliim.. MP yazıyodu (bathu duymasın)

Tombraks vardı, hiçbirşey hatırlamıyorum hakkında..

Kinnowa vardı (Kızılderili görmesin, kafa derilerini yüzerdi hep. Sebebi de kendisinin kafa derisi yüzülmüştü kızılderililer terefından. İntikamcıydı ve maskeliydi kendileri

Mister No diyen olmuş muydu Amazonların üzerinde uçan serseri Amerikalı Vietnam gazisi. Güzel görmesin kaçırmazdı hiç. Çok özenirdim ya hergeleye Sahici bir karakterdi işte..

Aklıma gelirse yazarım yine
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Peki Çiko nun tam adını bilen varmı?......

Hadi bakalım.....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

muvattali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki Çiko nun tam adını bilen varmı?......

Hadi bakalım.....

Çiko Felipe Gonzales Martinez...
    diye devam ediyordu

Ben bu kadarını hatırlayabildim. Tamamlayabilene aşkolsun
    İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat

patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Tombraks'ın köfte seven bir arkadaşı vardı.
    Yanlış hatırlamıyorsam adı Tonton'du.

Bir de Mandrake vardı.
    Sihirbazlık mesleği ile iştigal ederdi.

Yüzbaşı Tommiks de aynı Yüzbaşı Volkan gibi bir türlü rütbe alamadı.
    Suzi ile herhangi bir aşna-fişne durumlarına da şahit olamadık maalesef.
    Tommiks meseleside benim kafam hep o konyakçı ile Doktor Sallaso'ya takılmıştır.
    Abicim o içtikleri konyak olamaz.
    Konyak onların içtiği gibi içilecek bir içki değil.
    Büyük ihtimalle viski içiyorlardı.
    Ama zamanın tercümanları Konyak ile rakıdan başka içki tanımadıklarından olsa gerek, biz yıllarca konyak içtiklerini zannettik.
    Rakı içirecek halleri yok.

Tüm bu kahramanlar arasında tek tabanca takılan bir tek Mister No'ydu.

Peki Kızılmaske'nin zenci bir hizmetkarı vardı.
    Onun adı neydi?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler