Hadi bakalım biraz Teksas-Tommiks muhabbeti yapalım :))
Reklamlar
-
02 Haziran 2006, 11:02
Selam kırmızı urbalıların hışmından avcıların reisi Çelik Blek ve arkadaşları Prof. Oklitus ile Rodi'nin himmetine sığınan yurtsever çizgiroman hayranları... Bin kunduz adına; Kaptan Swing ve dostları Gamlı Baykuş ile Mr. Blöf tutkunları nereden aklınıza geldi 40 yıllık anılar... Yaş ortalaması 40'larda dolaşan motorcu kardeşlerim iyi bilirler; bir kaç kasa ateşsuyuna Kulver Kalesi'ni basan apaçileri, mohikanları... Ve Yüzbaşı Tommiks'in dostları Dr. Sallaso ile Konyakçı'nın mücadelelerini iyi hatırlarlar... Ya o dönemin 1001 surat kahramanı Tom Braks'a ne demeli... Arkadaşları Baron ve Tonton'un köfte lüplemeleri... Hatta geçen zaman içimde Amerika'nın asilerle kurtuluşa ermesiyle işsiz kalan kahramanların dünyaya yayılarak bir tanesinin Afrika'da Kızılmaske adıyla o sıcakta tam tekmil taytla oturup kalkması, diğerinin Latin Amerika'da hurda uçağıyla boş kahramanlık kadroları aradığını kim unutabilirki... Bütün bunlar çocukluğumuzun atari, play station bulunmadığı zamanlardaki hayali kahramanlarımızdı. Arasıra Üsküdar Ahmediye'deki Kançal Pasajının 2. katına gidip Swing, Teksas, Tommiks yayıncısı Hozcomics'i ziyaret ederim. Elle çizilip boyanan Türkçelerinin ne emeklerle oluşturulduğu o hayal kahramanlarının şimdilerde elektronik ortamlarda nasıl ruh bulduğunu izlerim. Bunca senedir severek okuduğum bu yayınlarda tek takıldığım nokta; hiç bir kahraman hiç bir macerasında tek bir hatuna bile yan bakmamıştır. Onlara duyulan platonik aşklara sadece mahçup bakışlarla şaşkınlıklarla mukabele etmişlerdi. Oysa bizim yerli malı kahramanlarımız, Altaylardan kalkıp gelen Tarkanla, Fatihin Fedaisi Karamurat, Malkoçoğlu, Karaoğlan (oğlan lafı hiç uymuyordu ama tuttuğunu götürerek imajını korumuştu) gibi yiğitler Orta Asya'dan Bizansa, Roma'ya kadar 72 milletin bağrına Türk tohumlarını ekerek bugünkü AB oluşumunda Türk olgusunun temellerini atmışlardı. Hey gidi günler hey...
Yaaa nereden açtınız bu başlığı çocukluğuma döndüm geri gelemiyorum ve hep orada kalmak istiyorum....
Hayat hoştur, gerisi boştur
Al motorunu her yerde koştur
Reklamlar
-
02 Haziran 2006, 11:52
Kinova,Teks,Judas,Jeriko,Conan,Kull,Red Sonya,TomBraks,Tenten,Atlantis vardı benimde aklıma gelen,hala bir kısmı duruyor, Sonraları süper kahramanlar geldi, Örümcek Adam,Süpermen,Fantastik Dörtlü, Hulk, Silver Surfer felan..
Hatta geçenlerde Tay yayınlarının eski ürünleri iyi para yapıyor dediler, bir kısmını getirdim ama gökten şey yağsa bizimkine.... hesabı bunlar olmaz dediler..(Yoksa motor için extra katkı olacaktı o biçim)
Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...
-
02 Haziran 2006, 12:11
Mr.Wish adlı üyeden alıntı
Kinova,Teks,Judas,Jeriko,Conan,Kull,Red Sonya,TomBraks,Tenten,Atlantis vardı benimde aklıma gelen,hala bir kısmı duruyor, Sonraları süper kahramanlar geldi, Örümcek Adam,Süpermen,Fantastik Dörtlü, Hulk, Silver Surfer felan..
Hatta geçenlerde Tay yayınlarının eski ürünleri iyi para yapıyor dediler, bir kısmını getirdim ama gökten şey yağsa bizimkine.... hesabı bunlar olmaz dediler..(Yoksa motor için extra katkı olacaktı o biçim)
Vayyyyy eski kurtlar tektek ortaya çıkıyorrrrr
"[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]
-
02 Haziran 2006, 12:16
-
02 Haziran 2006, 12:19
muratdiksöz adlı üyeden alıntı
Yaa dostlar nereden açtınız top
iği
ne zamandan beri kolilerde duran dergileri nasıl etsem de çıkarsam ve oğlum(10 yaş.) şöyle bir okumaya başlasa diyordum ,yaşı40 sonlarında olanlar ne eziyetleree katlanarak okumaya çalışırdık ,şimdi oku filan diyince burun kıvırıp bilgisayara oturuyor
; yaklaşık 60 lı yılların başlarından beri atmaya kıyamadığım dergilerim- 32 kısım tekmili birden-iyi bir arşive dönüşmüş,Ceylan yayınları,1001 roman ,Akbulut kaanlar,vs vay ki vay ne kirli çıkıymışım ben
Dostum daha durrrrrrr
bu topic sadece çizgi romanlar içindi.
Daha nelere el atıcam bizleri eskilere götürücem çocukluğumuza .
ama önce burda bir eskileri yadedelimde sıraylaaaa
"[COLOR="Red"]Ben hayata[COLOR="Red"][/COLOR] çelme atıyorum.Takiii o bana gerçek çelmesini atana kadar"[/COLOR]
-
02 Haziran 2006, 12:39
mesefe adlı üyeden alıntı
Mandrake' de vardı
bunlar benim gençliğimde okuyupta çok begendiğim kitaplardı kılıçbalığı senide konyakçı karakterine benzettim doğrumu düşünüyorum
-
02 Haziran 2006, 12:47
-
02 Haziran 2006, 17:37
oh be vay be demekki ben ve benim gibi kimler varmış evde her tarafı alt üst ettim annem ne saklamış ama bulacam bulamazsam da yeniden alacam acaba nette cizgi roman ları aynen yayınlayan bir site varmıdırki teknoloji gelişti ya googlede bi arayım bakalım
-
02 Haziran 2006, 17:54
-
02 Haziran 2006, 17:59
Sonsovalye adlı üyeden alıntı
Ama hep yüzbaşı olarak kaldı nedenini bilen varmı peki
Bu Yüzbaşı Volkan ile Leman'daki Hamdi Yüzbaşı aslında akrabalar. İkisi de Astsubaylıktan geçme Subaylar. O nedenle Yüzbaşı rütbesinde takılıp kalmışlar.
selam dostum ben birinci sayfada yazdım neden yüzbaşılkta kaldığını.hakkı başçavusun ispiyonlamasıyla olmuş öyle diyolar
-
03 Haziran 2006, 10:55
Ve zaman geldi hiçbiri kesmez oldu o arada bizde büyüyorduk tabi . tommiks teksastan daha çok yazılı kinova kimmmer kralı conan derken mayk hammer sas okumaya başlardık. ben en çok tüm dünyayı gezip ajanlık yapan sas romanını beğenirdim san seramise altesleri prens malko linç ve yardımcısı elko krızantem zamanla bunlarda kesmez oldu tabi iyiki büyüklerimizi dinlememiştik çizgi romanla başladığımız alıştığımız okuma alışkanlığı bizi şu an 35 50 yaş arasında bulunanları türkiyenin en entellektüel kuşağı haline getirdi. iyiki okumuşuz.
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
-
03 Haziran 2006, 16:26
Forumdan Uzaklaştırıldı
kılıçbalığı adlı üyeden alıntı
selam dostum ben birinci sayfada yazdım neden yüzbaşılkta kaldığını.hakkı başçavusun ispiyonlamasıyla olmuş öyle diyolar
Hakkı'nın bir suçu yok bence bu olayda. Hakkı haklıdır.
-
03 Haziran 2006, 18:16
Sonsovalye adlı üyeden alıntı
Hakkı'nın bir suçu yok bence bu olayda. Hakkı haklıdır.
Bencede hakının suçu yok .onun çocukluğunu bilirim.pardon çocukluğum dan beri tanırım.
Geçen görüştük çok üzülmüş ya suçu üstüne attıkları için.
Ben kademede yıllarımı verdim volkan iyi uçsun diye ama kader işte diyor
-
03 Haziran 2006, 23:14
kaptan amerikada benim favorimdi
-
08 Haziran 2006, 10:31
Super Moderator
-
26 Haziran 2007, 19:58
keşke okusaymışım valla görüyonmu şimdi bi halt deyemiom
-
26 Haziran 2007, 20:46
İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat
-
26 Haziran 2007, 22:08
Peki Çiko nun tam adını bilen varmı?......
Hadi bakalım.....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
27 Haziran 2007, 00:55
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Peki Çiko nun tam adını bilen varmı?......
Hadi bakalım.....
Çiko Felipe Gonzales Martinez... diye devam ediyordu
Ben bu kadarını hatırlayabildim. Tamamlayabilene aşkolsun
İnnova 125, nx4 falcon, xt660r, CBF 600s diyerek devam ediyor hayat
-
27 Haziran 2007, 02:48
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler