Yavru Köpek Hakkında Gerçekten Önemli/Acil
Reklamlar
-
Yeri burası değil biliyorum ama idare edin.
Kısaca konunun özeti şu, 50 günlük olduğu söylenen ancak daha küçük olduğunu düşündüğüm husky cinsi bir köpek yavrusu geçti elime. Almışlar, bakamamışlar, 2 gün sonra sıkılmışlar falan klasik hikaye. Sadece süt içiyor, o da ishal yapıyor. Kuru maması var ama yemiyor. Ne yedirebilirim? Konu çok acil çünkü köpek çok küçük, ishali kaldırabilecek kadar gelişmiş değil.
Reklamlar
-
Kedi icin veteriner pilav yedirin demisti.
Birde bildigin bebek mamasi aptamil v.s...
Tavuk hasla parcala ver..
Sut ciddi sikinti,olume goturebiliyor....
-
bence bi veterinere götür efendy kardeş.
-
Köpeğin yer değişikliğinde yemek yememesi normal kardeşim Sen Sütle ekmegı karıştırda ver yavaş yavaş alışır o prınc pılavı felan ver
-
Dostum hiçbir yaştaki köpeğe süt tavsiye etmiyor veteriner, hepsini ishal yapıyor diyorlar. Kesinlike süt vermesin deniyor. Yavru köpekler için olan kuru mamalar var, daha küçük taneli, onları verebilirsin. Ya da konserve mama almalısın. Bunları yer.
-
sütle ekmeği yumuşat parçala öyle ver benimde 70 günlük köpeğim var ordan biliyorum
-
Moderatör
Önce veterinere götürün, yeni doğan köpeklerin öncelikle Kanlı ishal ve corona aşılarını yaptırmanız gerekli. 50 günden daha küçük bir yavru ise, zaten kuru mama olmaz,, anne sütü ile beslenmesi gerekir, anneden ayrıldıysa, biberon ile süt ile beslenir.
Bu ilk iki aşı hayati önem taşır.
-
Sütü yarı yarıya suyla karıstır arkadasım. Direk süt ishal yapar
-
sütü suyla karıştır yarım litre süte 1 su bardağı su biraz ısıt kısık ateşte 3 veya 4 dakika 1 çorba kaşığı kepek ununu dök karıştır servise hazır.
ara ara az pişmiş haşlanmış tavuk suyu içinde tavuk dilimle ver.
50 günlük bağışıklık sistemi gelişme evresidir.
-
08 Temmuz 2015, 12:19
Biraz önce genel yazmıştım ama detaylı yazayım şimdi.
Öncelikle köpek sana kimlik-aşı kartı ile birlikte mi teslim edildi? Eğer öyle teslim edilmediyse eski sahiplerine gerekli aşılarının yapılıp yapılmadığını sormanı tavsiye ederim. Eğer hiçbir şey yaptırmamışlarsa bir an önce veterinere gidip kimlik kartını çıkarıp aşılarını yaptırmalısın. Daha sonra gerekli aşılar hep o karttan takip edilecek.
Köpeklerin alması gereken belli besin değerleri vardır. Köpek mamaları yapılırken bu besin değerleri hesaplanır ve gerekli malzeme içine konur. Sadece inek sütü ve ekmek vs gerekli değeri vermez. Zaten süt ishal yapar. Eğer köpeğini gerçekten severek sahiplendiysen ve ekonomik durumun da müsait ise, o zaman mamalardan şaşma. Ekmeğe süt basayım, sütü suyla incelteyim işlerine girme. Yavru köpekler için olan kuru mama ya da konserve mama ile besle. Zaten gideceğin veteriner de sana bunu tavsiye edecektir. (kız arkadaşım veteriner, konuyu görünce kendisine sordum, onun tavsiyeleri bunlar)
-
08 Temmuz 2015, 12:25
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.
Aşıları yapılmış, veterinere götürmek hususunda sıkıntı yok. Daha önce de köpek besledim. Mesele şu ki şu an işteyim, sipariş ile mama vs. artık ne yiyecekse, getirtmeye çalışıyorum. Akşam veterinere iftar sonrası köpeği getircem haberin olsun dedim, tamam dedi mecburen ama zaman kaybetmeden mama, vs, ne yiyecekse sipariş edeceğim, o yüzden soruyorum.
-
08 Temmuz 2015, 12:32
20 Yıldır 20 den fazla köpek besledim hala besliyorum. yavrular için kendi tercihim;
yarım litre süte yarım litre su + Bebe bisküvisi karıştırıp yediririm. hepside aslanlar gibi oldu
-
08 Temmuz 2015, 12:39
efendy06 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler.
Aşıları yapılmış, veterinere götürmek hususunda sıkıntı yok. Daha önce de köpek besledim. Mesele şu ki şu an işteyim, sipariş ile mama vs. artık ne yiyecekse, getirtmeye çalışıyorum. Akşam veterinere iftar sonrası köpeği getircem haberin olsun dedim, tamam dedi mecburen ama zaman kaybetmeden mama, vs, ne yiyecekse sipariş edeceğim, o yüzden soruyorum.
Royal canın puppy mamanın 3 kiloluk olanından alıp deneyebilirsin.
-
08 Temmuz 2015, 12:41
kesinlikle süt verme. süt sadece zarar verir. kopek sutu ve inek sutu tamamen farklidir. yapman gereken kaliteli bir yavru kopek mamasi alip onu ilik su ile mama kivamina getirip onune koyman.henuz disleri guclu olmadigi icin mama yumusak olmali.(proplan mama fena degildir.) alisana kadar yemeyebilir. yavru kopekler icin gunluk ogun miktari fazla olmalidir. ztn hayvan annesinden ayrildigi icin sikinti icersinde. sen ilgi gosterr stresini al. sana alissin. ewden giderkende kullandigin kokunun sindigi atletini yanina koy kopegin.bi nebze sen yokken rahatlar. ayrica veterinere gotur karnesi ile. bir baksin. sonrasinda veteriner yol cizer sana.
-
08 Temmuz 2015, 12:50
Nohut yedir belki hoşuna gider. Pişir öyle ver yerse canlanacağı kesin, bol proteinli bi besin.
-
08 Temmuz 2015, 13:06
biraz yeşillik alana bırak hayvanı kendi ot falan yer inek gibi ishalini düzeltir kendi kendine sütü olduğu gibi verme bi kaynat bez gibi biseyden suzdur sonra yarısını su yap öyle ver kusar sütü direk verirsen Ciğerleri kabul etmez yağı
-
08 Temmuz 2015, 13:09
efendy06 adlı üyeden alıntı
Yeri burası değil biliyorum ama idare edin.
Kısaca konunun özeti şu, 50 günlük olduğu söylenen ancak daha küçük olduğunu düşündüğüm husky cinsi bir köpek yavrusu geçti elime. Almışlar, bakamamışlar, 2 gün sonra sıkılmışlar falan klasik hikaye. Sadece süt içiyor, o da ishal yapıyor. Kuru maması var ama yemiyor. Ne yedirebilirim? Konu çok acil çünkü köpek çok küçük, ishali kaldırabilecek kadar gelişmiş değil.
kardeşim hiç vakit kaybetme ilk fırsatta mahallendeki veterinere götür. o sana yardımcı olur ücret dahi almaz. olmazsa belediyenin veteriner işleri var. orayla da görüşebilirsin. ama vakit kaybetme çünkü ishal yavrularda direk ölüm sebebidir.
-
08 Temmuz 2015, 13:15
Bu gün 10:00 12:00 a kadar arka arsadaki yavru köpeği kurtarmak için uğraştım inan bir kamyon toprak kazdım annem farketmiş sesleride allahdan kurtardım belediyeyi aradım geliyor (pet shopda çalıstım besleme süt tozlarıvar yavrular için suyun içine atıyosun onu içiyolar normal süt içirme zararlı
Yaşamın Gizini Kendinin İzini Sürmek Güzel...
-
08 Temmuz 2015, 13:39
ulassal'ın dediği gibi;
ulassal adlı üyeden alıntı
kesinlikle süt verme. süt sadece zarar verir. kopek sutu ve inek sutu tamamen farklidir. yapman gereken kaliteli bir yavru kopek mamasi alip onu ilik su ile mama kivamina getirip onune koyman.henuz disleri guclu olmadigi icin mama yumusak olmali.(proplan mama fena degildir.) alisana kadar yemeyebilir. yavru kopekler icin gunluk ogun miktari fazla olmalidir. ztn hayvan annesinden ayrildigi icin sikinti icersinde. sen ilgi gosterr stresini al. sana alissin. ewden giderkende kullandigin kokunun sindigi atletini yanina koy kopegin.bi nebze sen yokken rahatlar. ayrica veterinere gotur karnesi ile. bir baksin. sonrasinda veteriner yol cizer sana.
Yavru şuan stres altında dostum, bu evrede yediğine içtiğine çok dikkat et ve sakın tersleme hor davranma(ses tonuna dikkat et) halına pislese bile. İlk 2 ay çok önemlidir. Korku stresini atlatmasına yardım et, güven ve şefkat göstermeye çalış. Hatta benden tavsiye, yattığın yerde kalmasına izin ver bi iki hafta kadar. Sonrasında tozu dumana katmaya başlar zaten :D
-
08 Temmuz 2015, 13:47
sadece süt hayvanda birsey yapiyordu olmesine kadar gidiyordu sulu sut verin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)