Duymadim ama bilgilendirirsen sevinirim saygilarimla
Duymadim ama bilgilendirirsen sevinirim saygilarimla
Hangi Dakar'da bakım yapılmadan 900 km sürülüyor merak ettim açıkçası. Bir de o zincir muhtemeln yarıştan sonra çöp oluyordur.
90 numara dişli yağ ile gerektigi zaman yağlıyorum.
Gözle kontrol edilecek, yağ parıldaması varsa yağlanmaz, parıldama yoksa kuruysa yağlanır.Ben çok gördüm yağsız binlerce km yapan insanlar koca cc li motorlar, halende zincir işlevini yerine getiriyor fazla kafaya takılacak birşey değil bu...
Kullanılmış 90 no sanziman yagi vb biseler de olur.
Bagaj kapagina 2 sıra kirmizi led ekledim yeni onunla uğraşıyordum.uğraştırıcı ama sonuc memnuniyet verici.
Sistemin mantığını çözdüm hocam
Gerekli parçalari da aldim
Gerekli parçalar:
serum hortumu ve damlama tertibatı (ücretsiz temin edilebilir tarihi geçmiş vb.olanı vs)
Ince yag kullanacaksan damlama yontemi ideal
Kalin yag kullanirim dersen 12v ile çalışan elektrikli pompalar var 9-10 lira civarı yurtdisindan aldım ebay aliex falan.bir ucunu yag sisesine diger ucunu zincire. gidona da start dugmesi eklenir arada basarsın.kalin yag daha fazla tutunur diye umid ediyorum.bu yontemle arada tusa dokun zincir yağlanır ac kapa derdi yok.istedigin zaman yağla
Diger yontem
Kibar bir plastik şişe gerek
Kapağa matkapla delik
Serum hortumunu bağla
Diger uc zincire
Elektrik bandıyla montaji gerçekleştir
Damlama sıklığı ayarlamak için plastik kontrol ünitesi de sistem içinde standart ozellikler arasinda var .uğraşma al tak
Serum hortumu takarsan siseye ustten hava alma deliği acmana gerek kalmıyor sistem kendi havasını kendi alıyor mekanizmadan. Yoksa üstten delik acman gerekebilir
Kauçuklu gres kullanıyorum sesi daha fazla kesiyor sandigim icin birtürlü bu yönteme gecemedim
Yoksa yüzüp kuyruguna geldim sayılır
Kaucuklu gres sudan da daha az etkileniyor olabilir
Demem o ki ucretsiz bile bu sistemi çalışır hale getirebilirsin
90 liraya ne sistemi merak ettim
Bu aldigim pompalar
12v water pump yaz cesitler çıkar
http://www.ebay.com/itm/Hot-Mini-Wat...item234df2d386
http://www.ebay.com/itm/12V-DC-CPU-C...item3cf5be15d5
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------
Birinin hortum giris cikisi kalin ama güçlü
Digeri cikislari serum hortumu ile aynı ama güçsüz
1 bardak suyu 2 dakikada mi ne dolduruyordu
arkadaşlar el emeği birşeyler yapmak keyif verir lakin bu konuda yaşanan acı tecrübeler var aman dikkat,
kelepçe,yapışkan bant vs ile arka maşaya tutturduğunuz serum hortumu zamanla gevşer yerinden çıkarsa zincir bunu alır dişliye taşır..
sonuç: zincir atması , daha fenası Allah göstermesin dişlilere dolanma ile neticelenebilir..
fabrikasyon üretimlerde bile bu sorun yaşanabiliyor !!!
Edit
Haklilik payin var
Bağlantıları plastik kelepce veya plastik kaplı telle sık sık yapariz.
Hortumu da plastik elektrik hortumu içinden geçirerek güvenliği maksimuma taşırız.
Benzin hortumu ortalıkta
Depo açıkta
Motosiklet surmek zaten acikca risk almak
Hatırlatma icin teşekkürler
Merhaba Saygı değer arkadaşlar,
Sizlere motorsiklet zincir yağlama ve genel temizleme spreyi için Bayiliğini yaptığım "KÖGER" markasını sunacağım sizlere. Mevcut spreylerin (würth, castrol, berner vs.) yanı sıra ürünlerden kaliteli ve eşdeğerdir. Denemek için profilim de bulunan numaradan bana ulaşabilirsiniz. Kalite ve ekonomiyi sizlere aynı anda sunuyoruz.
Teşekkürler.
Vakumlu, elektriksiz otomatik zincir yağlama sisteminden söz ediliyor. Bilen varmıdır çalışma sistemini?
ben vakkumlu yapıyorum elektirik filan gerekmez çok güzelde çalışıyor aynı sisitem yaklaşık bin tl benim yaptıgım 60 tl ye mal oluyor montajı ile birlikte 120 tl istiyene yaparım ben yıllardır kullanıyorum çok memnunum
Zinciri yağla, yapışması için zaman ver, ve devam et. 2 günde 2.000 km bile gidebilirsin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)