forumda ki Ahmet Kaya'cılar
Reklamlar
-
merhaba.
Ahmet kaya dinleyen dostlar, nerelerdesiniz, bir sarılayım sizlere. 21'inci yüzyılın ilk çeyreğindeyiz ve 21. Yüzyıldan anladığım tek şey, şarkılarının betbat ötesi olduğu. Nerede 70'ler,80'ler,90'lar ve o yılların muhteşem şarkı ve şarkıcıları...
Reklamlar
-
Kum gibi desem
-
ARçİL adlı üyeden alıntı
Kum gibi desem
Muhteşem şarkılar kategorisinde birinci sıradadır, derim.
Birde az bilinen munzurlu vardır. İçkiyle muhteşem gider.
-
Keşke siyasi kimliği ön planda olmasaydı da keyifle dinleyebilseydik. Ama maalesef.
-
AurorAbeam adlı üyeden alıntı
Keşke siyasi kimliği ön planda olmasaydı da keyifle dinleyebilseydik. Ama maalesef.
Bence Ahmet Kaya'yı Ahmet Kaya yapan siyasi kimliğiydi. Çünkü bütün albümleri genel bağlamda buram buram siyaset kokuyordu. ülkenin sorunları adına kendini feda etti. Yazık oldu. Fakat bize muhteşem eserler bıraktı. Bize de bu eserleri keyifle dinlemek düşer.
Ah ulan Ahmet, demek sende düşüp gittin azrailin peşine. Peki şimdi beni bu köle dünya da kim anlayacak?
-
Düşüncesiyle de, sesiyle de mükemmel bir insandı.
Ancak ne yazık ki, halkın sorunlarını, kendi görüşlerini, yaşanmışlıkları dile getirenler değil, binlerce dansöz oynatanlar sevilir bu memlekette.
Çatal bıçak fırlatanlar utansın, ne diyelim.
Keşke 'olmasaydı sonumuz böyle'
-
Bu ülkede çanakkale adına şarkı seslendirmiş nadir insanlardandır.
Bugün cepheye gitsek, erlere yalnızca sanmayın ki şarkısımı dinletin yeter. Öyle bir cesaret veriyor ki bu şarkı. Milliyetçilere öneririm. bir kere dinleyin ve Türkiye'nin çanakkale şehitlerimizin gözünden nasıl gözüktüğünü görün.
-
Kum Gibi,Beni Vur,Söyle,Kendine iyi bak,bahtiyar en sevdiğim şarkılarıdır
-
titrek bir mum alevinin havaya bıraktığı bulanık bir is,
ve göz gözü görmez bir sis değildik biz
beni bilimle anla iki gözüm, felsefeyle anla,
ve tarihle yargıla...
-
Bu aksam poyraz karayel de zulfikar(celil nalcakan) acilara tutunmak i soyledi son ses acip eslik ettik. Bunyeye etkileri belli zaten...
-
AurorAbeam adlı üyeden alıntı
bence yoktu siyasi kimliği oda kendi kafasına göre oradan yontuyordu işte ona çatal bıçak fırlatanların kafası belli zaten yazmaya gerek yok Ahmet kaya deyince Yusuf hayaloğluyuda unutmamak lazım
http://www.izlesene.com/liste/bugunde-olmedim-anne
Yüreğimi bir kalkan bilip sokaklara çıktım
Kahvelerde oturdum çocuklarla konuştum
Sıkıldım, dertlendim ,sevgilimle buluştum
Bu gün de ölmedim anne.
Kapalıydı kapılar,perdeler örtük
Silah sesleri uzakta boğuk boğuk
Bir yüzüm ayrılığa, bir yüzüm hayata dönük
Bu gün de ölmedim anne.
Üstüme bir silah doğruldu sandım
Rüzgar, beline dolandığında bir dalın
Korktum, güldüm, kendime kızdım
Bu gün de ölmedim anne.
Bana böylesi garip duygular
Bilmem niye gelir ,nereye gider?
Döndüm işte; acı, yüreğimden beynime sızar
Bu gün de ölmedim anne.
https://www.youtube.com/watch?v=RR2TlTmLbJ4
-
Biz o işi hallettik Ahmet abi..
Gözün arkada kalmasın....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)