Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

NTV'de DEVRİM otomobilinin testi

REKLAM ALANI
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tek TÜRK yapımı DEVRİM otomobilinin makus talihini ve hikayesini anlatıyorlar.
    Aynı programda Harley davidson efsanesi'de anlatılıyor.Çok ilginç devam ediyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    http://www.tulomsas.com.tr/1961.htm

adamlar 4,5 ayda yapmışlar arabayı yaa,hemde türkiyede,hemde sıfırdan başlayarak.helal olsun yapanlara ve sonrasında onu rezil edenlere

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    insan şu belgeseli başlamadan haber verir, değil mi ama?
    May the Force be with McLaren Mercedes

-------------------- (Yanlış yere yazmışım...)

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Ben Harley Davidson kısmına yetiştim.

Hava soğutmayı ve kullanılan ilkel teknolojiyi, "Bakın bu kanallar çok önemli, bu motor 4 zamanlı ama hava soğutmalı" gibi garip cümlelerle uzay teknolojisi gibi göstermeleri komik geldi.
    [COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]

İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Bundan 20 dakika öncede cnn de 5n1k dada motorlar anlatılıyordu
    Haydi hükümeti yıkalım yerine AVM yapalım.

aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekrarı olacak Harleyler enfesti...

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Vlad'ın dediği gibi Türk halkına kendi ülkesinin damgasıyla araba kullandırma macerası,yabancı firmaların köstekliğiyle daha trafiğe çıkamadan fiyasko olarak sonuçlanmıştır.Nice girişimimiz gibi yani;yazık...

camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Seyrettim oturdum ağladım yahu

Biliyorum bukadar olduğunu ama tekrardan ortaya NTV çıkarınca üzüntümü gizliyemedim dün akşam. Sen bu işin başında ol sonra benzin bitti diye sinirlen ve bu kadar emeği hiçe say.

Belki ozaman devam etmiş olsaydı dışa bukadar bağımlı olmiyacaktık.

Aynı şey uçak fabrikamızında başına gelmiş. Açılmış üretmek için uğraşmışlar maliyetler yurtdışı ile aynı olunca yurtdışındaki firmalar ucubik şekilde fiyat kırmışlar ve bizim akıllı hükümetimizin politikacıları fabrikayı kapatmışlar hemen yurtdışından almışlar. aradan bi süre geçince bizim maliyetimizin üstünde fiyatlara satmaya başlamışlar.

Nefret ediyorum. Neden üretemiyoruz illa tüketiyoruz.
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

crato - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800XC idi, calindi.
    ....
    29 Ekim sabahı, Devrimler motosikletli oldukça kalabalık bir trafik ekibinden oluşan eskortun arasında yola çıktı. Çıktı ama, eskorttakiler, benzin alma işinden haberleri olmadığı için, Mobil' e uğramadan yola devam ettiler. Meclis' in önüne gelindiğinde durum anlaşıldı, acele getirilen benzin 1. Arabaya kondu. 2 numaraya konacağı sırada Cemal Paşa Meclis' in önüne gelmiş ve Anıtkabir'e gitmek üzere 2 numaralı Devrim Otomobiline binmişti. Yola çıkıldı. Fakat 100 m. Kadar sonra motor öksürerek durdu. Cemal Paşa' nın “ Ne oluyor ? “ sorusuna direksiyondaki Yüksek Mühendis Rıfat SERDAROĞLU “ Paşam, benzin bitti. “ cevabını verdi. Paşa' dan özür dilenilerek 1 numaralı Devrim' e geçmesi rica edildi. Buna uyan Cemal Paşa Anıtkabir' e bu otomobil ile gitti. İnerken ünlü “ Batı kafasıyla otomobil yaptınız ama, doğu kafasıyla benzin ikmalini unuttunuz ” sözlerini söyledi.

Ertesi gün bütün gazetelerin söz birliği etmişcesine “ 100 metre gidip bozuldu “ başlığını attıkları 2 numaralı Devrim, aynı gün Hipodrom' daki geçit törenine katılıyor, ne bundan, ne de Cemal Paşa' nın Anıtkabir' e bir başka Devrim otomobili ile gittiğinden söz ediliyor; yalnızca haber, yorum ve fıkralarda harcanan bunca paranın boşa gittiğinden dem vuruluyordu. Oysa aynı yıl Tarım Bakanlığı bütçesine konmuş bulunan “ At neslinin ıslahı “ için 25 Milyon TL. ödenek ve sonucundan kimse söz etmiyordu.
    kaynak

yetişemedim dün bu belgesele ama yazık yahu, gerçekten çok yazık...
    Ben, kimine göre deli, kimine göre keyifli, kimine göre lanet-li, kimine göre pek bi’ dertli, kimine göre efendi, kimine göre sadece biri, kimine göre hiç biriyim.
    Ben, crato’yum.

camadan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XTZ 1200 Süper Tenere
    Dün anlattılar

İngiltere Kraliçesi bi ingliz limuzinine binmiş milleti selamlıyarak geçerken benzin bitmiş ve araba kalmış hemen oradaki bütün lordlar ve diğer üst tabakanın insanları arabanın arkasına geçmişler ve iterek bu selamlamayı bitirene kadar itmişler.

Biz ahhh biz varya yatacak yerimiz yok herzaman tukaka hiç mükafat yok
    KocaAdam(Süper Teneke) & Camadan & ChomChok & G.ECE

DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sayın arkadaşlarım,bende tam ortasında yakalayabildim.Hemen haberdar etmek istedim. Eğer biz bu otomobili üretseydik şimdi üretici olan 15-20 ülkeden biri olacaktık.Sanayide dolayısıyla tüm dünya ekonomisinde söz sahibi olan devletlerin başlangıcı hep otomotivdir.Devrim'in üretime geçmemesi tabiki sadece yakıt koymamayla biten bir hikaye değildir.Biz niye hala motosiklet veya otomobili sıfırdan üretemiyoruz sanki bilmediğimizdenmi?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler