Köpekler gerçekten insanların dostu mudur?
Reklamlar
-
Öncelikle hayvan sever olduğumu belirtmeme izin verin.
Fakat küçükken köpeklerle ilgili yaşadığım kötü anılar sebebiyle hep bi köpek fobim olmuştur. Yakin zamanda ailecek yine (eğitimli) köpeklerden ucuz yirttigimiza belirteyim.
Bugün bir gazetede okuduğum haber bana bu soruyu yine sordurdu.
Köpekler gerçekten insan dostu mudur?
Bilen arkadaşlar açıklama getirebilirler de aydınlanmış olacağım.
"Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
Epiktetos
Reklamlar
-
olayın yalan olduğu ortaya çıktı..kadında hiçbir iz ısırık veya kan yokmuş..köpekler aç olmalarına rağmen dokunmamışlar bile...üstelik birisi uyanması için başında bekleyip yüzünü yalıyormuş...
Eskişehirdeki hayvanseverler habere çok büyük tepkiler gösteriyorlarmış...
sonradan duyduklarım böyle...
-
Belki doğrudur ama küçük bir ilçede yaşıyorum ve burada 1-2 km mesafe bile gitseniz hemen size saldırır geçen yaz sahilde kendi marketimi kapatıp yeni aldığım elektrikli scooter ile ilk turumu atmak istedim gece 3 tü ve etrafta sarhoş sesi bile yoktu bir anda köpekler salsiri ben sağımda ve solumda 10 tane köpek saydım ve arkadanda gelen vardı motor 40 km hıza ulaşınca rahatladım*çünkü köpeklerin max.Hızı o kadar olabilirdi bir paylaşım da okumuştum ve rahatladım yalnız bu olay 10 saniye sürdü ama yaptığım telaş ve panik çok yüksekti kendi köpeğim olmasına rağmen bir köpeğe ilk defa zarar vermek istedim bunu yapmak hata olurdu ama günde 1000 den fazla aracın geçtiği yolu kullanmak o köpek kadar benimde hakkım buna iyi yada kötü bir çare bulunması lazım
-
Köpekler kimseyi parçalamaz. Yemez. Helede kendilerini besleyen birine bunu yapmaz.
Kuduz köpekler hariç.
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Köpekler kimseyi parçalamaz. Yemez. Helede kendilerini besleyen birine bunu yapmaz.
Kuduz köpekler hariç.
Kuduz bir virüstür ve hayvanların salyasında bulunur. Bu hayvanı saldırgan yapmaz. Çok sakin bi köpekte olabilir fakat ısırdığı zaman ölümcül olur.
-
Bu haberi duyunca bende çok şaşırdım acaba ordaki başıboş köpeklerin cinsi neydi ? Pitbull veya onun gibi saldırgan bi ırk varsa olabilir veya dövüş için yetiştirilmiş bir köpek olabilir
-
Bir kedi kadar iyi bir dost değildir.
-
Sykkuno adlı üyeden alıntı
Kuduz bir virüstür ve hayvanların salyasında bulunur. Bu hayvanı saldırgan yapmaz. Çok sakin bi köpekte olabilir fakat ısırdığı zaman ölümcül olur.
Kuduz Olan Hayvan Nasıl Anlaşılır?
Hastalığın gidişatına göre üç farklı safhası vardır: prodromal başlangıç dönemi, saldırgan dönem ve felç dönemi. Hastalık belirtileri ortaya çıktıktan 3-7 gün sonra hayvan ölür.
Başlangıç dönemi 2-3 gün sürer. Davranış bozuklukları olur ve beden ısısı artar. Hayvan ısırık bölgesini yavaş yavaş ısırmaya ve tırmalamaya başlar.
Saldırgan dönem 2-4 gün sürer. Kuduz kedi ve köpek başlarda ürkek ve korkak olur, yabancı cisimlere karşı ilgisi artar. Alışık olmadığı gıdaları yeme isteği olur.İştah azalır buna karşın su içme isteğinde belirgin bir artış görülür.Hasta hayvan sık sık idrar yapar, yara yerini kaşır. Gözlerde irileşme ve kızarıklık olur. Hasta hayvanlar loş yerlere saklanmayı sever. Kediler dolap ve kanepe altlarına saklanır.. Bilinç giderek kaybolur ve hırçınlaşarak her şeye karşı olur. Sahibinin emirlerini dinlemez. Her önüne gelen canlıyı bu arada sahibini de ısırır. Köpekler evi terk ederek bir daha geri dönmez. Ağızda bol salya akar. Maksatsız havlama ve miyavlama dikkati çeker. Normalde köpeklerden çok korkan kediler, kuduz hastalığında çekinmeden köpeklere saldırırlar. Tilkilerde korkmadan meskun mahallere gelerek buradaki kedi, köpek ve diğer canlılara saldırarak ısırırlar.
Felç dönemi 2-4 gün sürer. Hastalık ilerledikçe öncelikle ısırılan organdan başlayan ve daha sonra tüm vücutta felçler meydana gelir.Havlaması değişir ve salyası belirgin olarak artar. Hayvan rahat hareket edemez,dengesini kaybeder, zig-zag çizerek yürür ve daha sonra yere düşer. Tam felç gelişmesinden sonraki 1-2 gün içerisinde hayvan ölür.Klinik belirtiler ortaya çıktıktan sonra tedavisi yoktur.
Kuduza yakalanmış hayvanlar 1 hafta içinde mutlaka ölürler.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Motosiklet Eğitmeni
Dostmudurlar değil mi bilemeyeceğim ama insanlardan daha tehlikeli değiller.
-
Benim anlamadığım sürekli söylenen şeyler bunlar..
Kizdirirsan ısırır kuduzsa ısırır korktuğunu anlarda ısırır..
Anladığım kadar kopek belirli ırklar dışında (golden vs gibi) evcil değiller ve tehlikeliler..
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
olayın yalan olduğu ortaya çıktı..kadında hiçbir iz ısırık veya kan yokmuş..köpekler aç olmalarına rağmen dokunmamışlar bile...üstelik birisi uyanması için başında bekleyip yüzünü yalıyormuş...
Eskişehirdeki hayvanseverler habere çok büyük tepkiler gösteriyorlarmış...
sonradan duyduklarım böyle...
Ben olaya başından beri inanmıyorum. Yunuslar bile denizdeki insanı köpekbalıklarından koruduğu görülmüşken köpeklerin heleki sık sık köpek besleyen tanıdıkları bir kadını parçalamış olma ihtimalleri yok. ormandaki yabani kurtmu bunlar.
Başından beri büyük şüpheli bir olay. Kokusu çıkacak...
-
Moderatör
Dünyadaki en acımasız, vahşi, nankör ırk insan ırkıdır. Dünyadaki en acımasız ırkın dostu olarak sayılabilecek ilk üç hayvan çeşidinden biri köpeklerdir.
-
Yoldaki köpekleri bilmemde parklarda , sitelerde köpek sahipleri köpeğine ya taşma takmiyor yada takiliysa bile serbest birakiyor ve tutmuyor benim kopek fobim var ve boyle sorumsuz insanlara da sinir olurum.
Örnek
https://youtu.be/nQtdqA-rCLw
Burada çocuğun tepkisi normal korkmuş ve tepkisi bu olmuş topu atacağı falan yok sanırım ben de ayni tepkiyi verirdim.Burada hatası olan köpekte değil sahibi elinde tasması köpeğine bağlanmamış şekilde duruyor.Çok sakıncalı
-
herhangi bir hayvan türü insanların gerçekten dostu olmalı mıdır? elindeki her türlü imkanı kullanarak pek çok hayvan ve insanları besleyen doğayı katleden, her çeşit hayvana pek çok farklı şekilde zarar veren insanlara hayvanlar dost neden olmak zorundadır?
insan doğasının müthiş bencilliğini başlıkta da gayet net görebiliriz. bu soruya pek çok kişi hayır dese sokaklarda köpek kalmayana kadar kaldırıp kaldırıp uyuturlar hayvanları
-
Yillardir evinde ve bahcesinde cesitli kopekler beslemis biri olarak detayli bir sekilde aciklayayim:
Kopekler kurt tabiatindan gelmedir. Yani suruler halinde yasarlar. Gerek kurt, gerek kopekler suru ya da bulundugu ortamdaki suru liderine itaat ederler.
Hani ben bu kopegin sahibiyim beni dinliyor derler ya, iste orada aslinda kopek o sahibi surunun lideri gordugu anlamina gelir.
Bu gerceklestigi surece kopekler kesinlikle liderine zarar vermeyi birak havlamaya bile cesaret edemez. Oyle insani parcalamak insana saldirmak falan ekstrem durumlar icin gecerlidir, ki o durumlarda bile kuduz virusu tasiyan kopekler haric tum kopekleri kontrol altina alabilirsiniz.
Dunyanin insandan iyi tek dostu kopeklerdir, size istediginiz her seyi yapmak karsiliginda sevgi haric hic bir sey beklemezler.
-
Köpek fobisi diye bişey var adamı gezmekten sogutuyor. Dün sabah zinciriyle kacmis bi tane coban kopegi ile karsilastim zor attim eve kendimi. Vel hasil besleyen dikkat etmeli sokaga basibos salmamali yaslandigi icin bir ormana terk etmemeli
-
Haber yalandır bence.Bizim insanımız ve medya olayları çarpıtmaya böyle fantastik ve şiddet içeren fantaziler uydurmaya bayılıyor.Benim bildiğim kadarıyla bir köpek sahibine asla saldırmaz.Sadece pitbull ve benzeri insanlar tarafından özel amaçlarla farklı ırkların karışımından yaratılmış bazı cinsler saldırgan oluyor.Köpekleri bırakın ben askerde kurtların ve ayıların bile durup dururken insanlara saldırdığını görmedim aç kurtlar ayılar karakolun dibine kadar gelirdi çöpleri karıştırırlar kimseye zarar vermeden çıkarlar giderlerdi.
-
Havlar bazıları saldırır ve bazılarıda bu saldırıda ısırır. Ama yemez yemeye kalkışmaz. Kınıyorum Belediyeyi bunu haber yapan medyayıda.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ...
Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
-
Lucas adlı üyeden alıntı
Dünyadaki en acımasız, vahşi, nankör ırk insan ırkıdır. Dünyadaki en acımasız ırkın dostu olarak sayılabilecek ilk üç hayvan çeşidinden biri köpeklerdir.
nankörlük konusunda doğru yazdın...
-
Sj's adlı üyeden alıntı
Yillardir evinde ve bahcesinde cesitli kopekler beslemis biri olarak detayli bir sekilde aciklayayim:
Kopekler kurt tabiatindan gelmedir. Yani suruler halinde yasarlar. Gerek kurt, gerek kopekler suru ya da bulundugu ortamdaki suru liderine itaat ederler.
Hani ben bu kopegin sahibiyim beni dinliyor derler ya, iste orada aslinda kopek o sahibi surunun lideri gordugu anlamina gelir.
Bu gerceklestigi surece kopekler kesinlikle liderine zarar vermeyi birak havlamaya bile cesaret edemez. Oyle insani parcalamak insana saldirmak falan ekstrem durumlar icin gecerlidir, ki o durumlarda bile kuduz virusu tasiyan kopekler haric tum kopekleri kontrol altina alabilirsiniz.
Dunyanin insandan iyi tek dostu kopeklerdir, size istediginiz her seyi yapmak karsiliginda sevgi haric hic bir sey beklemezler.
Söyediğin her şeye sonuna kadar katılıyorum.
Başlıktaki soru için ise; Evet, hem de hiç bir karşılık beklemeden, sadece sevilmeye ve bunun gösterilmesine muhtaç, asla yalanı olmayan canlılardır köpekler. Sevgisini de, kızgınlığını da çok net bir şekilde anlayabilirsiniz. Siz ona tehdit oluşturmadığınız sürece o size asla ama asla zarar vermez!
When the world is messed up and you can't make sense of it, Go out and ride!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)