Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Anket: Hangisi

Katılımcı sayısı
26. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • İkinci el Arai,Shoei

3 11.54%
  • Sıfır Agv, Bell

23 88.46%

İkinci El Kask ??

REKLAM ALANI
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaşlar hepinizi selamlıyorum ,

Şimdi başlıktan da anladığınız gibi bi sorum var ama şunları baştan diyeyim ;

1-) Evet kişisel üründür, alıp kafana takıyorsun nefes alıyorsun,aksırıyorsun,öksürüyorsun iç dış yıkasan bile ne kadar temiz olabilir ? Haklısınız arkadaşlar.

2-) Kask yere düşmüştür belki, içindeki koruyucu madde işlevselliğini yitirmiştir, dış düzeyden anlaşılmaz.
    Haklısınız arkadaşlar.

Peki şimdi diyelim ki şöyle bir durum var. Arai,Shoei gibi sağlam bir kask buldunuz, ikinci el fiyatı 3te 1 fiyatına, kullanıcı kısa bir süre kullanmış zaten dış yüzeydeki parlaklıktan vs. belli. Alır mıydınız ? Yoksa gidip aynı özellikte Agv,Nolan gibi bir kaska mı yönelirdiniz sıfır olsun diye ?

Fiberglass kaskım merdivenlerden düşünce vizörü bağlantı noktasından çatlamıştı. Artık işe yaramaz diye geçen sene fuardan LS2 kask aldım, 2 gün kullandım sonra gittim ilk kaskıma vizör siparişi verdim. Çünkü hiç güvende hissetmiyordum kendimi. Sizce de geçerli bir mantık değil mi ? 600 TL'ye sıfır fiber Agv mi, ikinci el fiber Arai mi ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    F850 Gs
    Merhaba,

Ikinci el kask satanlar var , alicilar da var ancak malumumuz güvenilirliginden , koruyacağından emin olmadan taktigimiz giydigimiz her ekipman kaza esnasında islevini yerine getirmeyecekse almanin mantigi yok.

Ikinci el olabilir, disi parlıyor dahi olabilir ama allayip gullemedikleri ne malum ??

Çok ambiyane olacak ama , evlisin bebek istemiyorsun ama kullandigin prezarvatifi yikayip yikayip tekrar kullanmak gibi bisey olur bu..

Ha, nasil emin olursun, kaskin dusmediginden allanip gullenmediginden...
    Kafa olcum xs-s arasında, s almistim satip xs olarak degistirmek istedim ..
    Kaskimin ne düşmüşlugu vardi, ne çizigi gicir gicir...

Etrafimda vardı bunu bilen,kaskin sağlamlıgini bilen vs , almak isteyenler oldu.. Ben sırf, ekipman parasına ilave olsun diye satmayi dusunmustum.. Sonradan vazgeçtim..

Eminsen eğer neden olmasin.. Ama pacalar da sivanir öyle gecilir dere diyorum. bazı şeyler riske edilemez...

Madde 1 e hitaben ,
    Kask ici pedler yikanabilir, ici cikmiyor olsa dahi..
    Sokollu bunu beğendi.

Merhaba ,

Detaylı yorumun için teşekkürler. Evet ambiyane oldu örnek ve kararımı değiştirmeme yetti

Zaten mesafeli duruyordum ama meseleye "bütçemin elverdiği en sağlam kaskı almalıyım" olarak bakınca, Arai ve Shoei markası gözümde belirdi. Kaskın satış nedeni de önem arz ediyor dediğiniz gibi. Tarz değişikliği nedeniyle, motoru sattığımdan ötürü gibi bahanesi olan satıcılardan uzak duruyordum.
    Gözle farkedilemeyecek bir düşmenin,darbenin olma ihtimalini kafamda taşımak yerine, fuara gideyim deneyip alayım.

Hadi arkadaşlar biriniz çıkıp " Arai lan bu boru mu, neşesi yeter" desin, yoksa konuyu kapatcam

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    geçende ybr de 3500 km yağ değişmedi sıkıntı olur mu diye bir konu açmıştı artık 2. el benim için rafa kalkmıştır böyle bir ortam varken 2. el ?

Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçende ybr de 3500 km yağ değişmedi sıkıntı olur mu diye bir konu açmıştı artık 2. el benim için rafa kalkmıştır böyle bir ortam varken 2. el ?
    Af buyur kardeş, anlayamadım yazdıklarını

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    motor neyse de giyim eşyalarının 2.elini nasıl alıp kullanırlar anlamam. Başkasının ağzından çıkan sigarayı içmek gibi bişey.
    F54 bunu beğendi.

fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    5 yildir ebay'den az kullanilmis olarak aldigim shoei kaski kullaniyorum. 50 Pound (200TL) gibi ucuz bir fiyata almistim, biraz riskli bir alisveris oldugunu kabul ediyorum.Avrupa ve Amerika'dan alinan 2.el malzemeler genelde temiz oluyor, saticilardan da neredeyse hic kazik yemedim diyebilirim.
    Turkiye icin ayni durum gecerli degil ne yazik ki.

BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kaskı az kullanıp, model veya marka değiştirmek için satanlar evet var. Fakat konu 1-2 yıl kullanılmış bir kask ise yere düşmesi Vs mutlaka olacaktır. (geçenlerde konu açılmıştı yere düşen kaska bir şey olmaz diye o ayrı)
    Kullanılmış fakat yeni vé asfalt ile haşır neşir olmayan bir kask alınır, olanı alınmaz. Kesin bir kural koyamayız bu işe. O yüzden mümkün olduğunca paraya doymuş(doysa kaskını satar mı o ayrı) veya tanıdık kimselerden bakınmak gerek
    2. El motosiklet gibi bir şey işte... turşu da çıkabilir

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    2. El kask alınmaz.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    İyi fiyata alınır evde saksı veya avize yapılır

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Bence oluröyle nin örneği tam kask için verilecek örnektir.

The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    esasında sorun sadece kask ile ilgili değil,
    her türlü eşyanın ikinci el alımında aynı sorun var.
    satıcının güvenilirliği genelde yakın çevreden alış veriş ile sağlanıyor.

kask konusunda tanımadığım birisinden kesinlikle alma taraftarı değilim,
    site üzerinde yapılan alış verişlerde insanların ne tür sorunlar ile karşılaştığını görüyoruz,
    benim diyen firmalar bile türlü türlü sorunlar çıkarabiliyorlar.

baskın kültür, ekonomik, sosyal anlayış insanların etik kurallardan uzak, bihaber ve uygunsuz yaşamalarını sağlıyor,
    sorun içimizde.
    ne zaman karşımızdakini kandırmanın aslında kendimizi kandırmak olduğunu anlarsak bu konularda daha rahat ederiz.
    benim fikrim budur.

olur un örneği bana çok abes ve alakasız geldi.
    kafamıza takacağımız şey ile başka bir yere takacağımızın kıyası teşbihte sorun yaratıyor.

pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    olmaz hocam olmaz.. içine sinmez insanın..
    Benim motor hocam pahalı/ucuz kask konusunda şunu söylerdi...

"Kafanı kaç para değerinde görüyorsan, o değerde kask al".

Motosikleti
    F850 Gs
    Dude,

Kaski kafamıza ne için takariz, gorevini yerine getirecegii şaibeli bi ekipmani kullanmak risk almaktir.. Olay takmak degil, tesbih ise ekipmanin ya da herneyse takılan yerleri kesinlikle degil..

Ne dersek diyelim , iletisim karsimizdakinin anladığı kadar maalesef..
    Siz tesbihi yanlis eyleme baglamissiniz..

Sayin Rahmi Barutcu beyi, saygiyla selamliyorum burdan

Kazasız belasız

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Af buyur kardeş, anlayamadım yazdıklarını
    güvenirlik konusu adam daha 3500 km ybr ye yağ değişimi yapmamış ve bunun zararı olup olmadığını sormuştu(forumda arayabilirsiniz) niye bu örneği verdim sitede mevcut diye
    şimdi böyle bir güven konusu varken 2. el kask yani vücudunun önemli bir bölümü olan kafanı koruyacaksın

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)