Ah...Ahh.. dedirtiyor sabahlar yine !
Gökyüzü beni çağırıyor bugün yine.. Güneşini göstermeden,gizlemiş bulutların ardında,sür diyor..Yollar beni sana getirecek .. Bir aşk hikayesi bu , sonu belli,başı belli olmayan..Çizmeye çalışıyor,parmak ucları ile dokunarak klavyeye bu aşkı.. İki tekere sığdırabildiği kadar belki tüm hayatı..
Dinledikçe ve yudumlandıkça çay, okundukça ezber edildikçe kullanım kitapçıkları , kafa karıştırıyor, gittiği yollar.. Ardında bırakılan teker izlerini silmek için,tekrar geri dönüyor aynı yoldan ve sürdükçe artık başkalaşıyor..
Ah.. ahh.. dedirtiyor bu günler yine !
Yapılan planlarını , sürmeye yönelik , teker teker gerçekleştirdikçe yaşadığı tatminsizliği ve bir dahaki sefere daha uzak yerlere sürüşleri istiyor..Aklıma bir hikaye geldi ! Kendimce, klavyeyle buluşturalım hadi onu , tam yeri !
Günün birinde, Bir müslüman hacca gitmek için para biriktirirmiş,tüm arkadaşları o müslümanın ne kadar çok hacca gitmek istediğini ve bunun için çalışıp,didinip, mücadele ettiğini görürmüş..Müslüman, günün birinde hacc için gereken parayı toparlamış ama hala üzgün,mutsuzmuş.. Arkadaşları sebebini sormuş.. Bak,yıllarca istediğin,dilediğin şey olan hacca gitmek için gereken parayı sonunda buldun ! Artık mutlu olmalısın,hacca gidebileceksin,demişler..
Adamcağız, demiş ki , evet..sonunda ömrüm boyu istediğim bir şey olan hacc için gereken parayı tamamladım..Ancak korkuyorum, hacca gidip döndüğümde amacsız kalmaktan korkuyorum..Ömrüm boyunca bir hedefim vardı ve artık onu gerçekleştirebilirim,peki ya döndüğümde ne olacak ?
işte burada herkes için ifade eden anlam farklılaşır.. Kim bu cümlelerden ne çıkartıyorsa, ona'dır..
Farkettim ki, yollar belki bu yüzden hiç bitmesin istiyorum.. Ulaşmanın hüznünün , hüzünsüzlüğü işte bundan ibaret !
ahh..ahh dedirtiyor bu sabahlar yine ve ben çayımı yudumlarken , sürmek üzere yola çıkmak üzereyim.. ve günün birinde, vakit imkan vuku buldukça biliyorum ki,sürmek üzere çıktığım yolculukta bu sefer "nereye?" diye düşünmeden sürebilmeliyim..
Çünkü artık yollarım biliyor, nereye gideceğini..
Ah..ahh
Keyifli Pazar sürüşleri, kazasız belasız