Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Protein Tozu

Motovento
    REKLAM ALANI

Ağzına sağlık, benim dediğim iyi bir beslenme yoksa protein tozundan medet beklemesinler. Bilmeyipte konuşan çok, iyi bir yorum olmuş sağol.

Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum protein tozunun hiçbir zararý yokltur. o içtiðiniðz þeyler zararlý diyen insanlar bi elinde bira bi elinde sigara masada yaðlý çerezleriyle göbeklerini kaþýyor. yararý yoktur diyen arkadaþýma da katýlmýyorum. dana bonfile al falan demiþ. kesinlikle protein tozu kullanýyorum belsenmemden kýsayým demeyin. spor yapýyorsanýz beslenmenizi bozmadan zaten protein aðýrlýklý beslenirken besin takviyeleri supplamentlere baþvurun. yani hem düzenli beslenme hemm suplament hem spor. spor yapýldýðý sürece ve belli aralýklarla kan tahlilerine gidildiði sürece, sporun farklý evrelerinde farklý suppþlamentleri kullanmak çok yararlýdýr. mesela protein tozundan örnek verelim;
    çok basite indirgeyerek açýklayacaðým bald dönemde whey, definasyon döneminde izole protein kullanmak yararlýdýr. tabi bunun envayi çeþit detayý var beslenmesi var uykusu var yaptýðýn spor kaldýrdýðýn aðýrlýk setler cardio vs deðiþiyor.

---------- Mesajlar birleþtirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamaný 21:53 ----------

arkadaþ diyor ki bodybuilding yapmayýn ben de diyorum ki salonda çalýþacaksanýz fitness yapýn crossfit yapýn
    telike ve Onurhan D bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

normal bir insanın aort damarı max. 3 cm çapında olması gerekir,benim 4 cm.o dönemde kalbim büyüdü karaciğerim yağlandı,bırakınca kalp ve karaciğer eski haline döndü,ama damarım küçülmüyor.
    Onurhan D bunu beğendi.

maydin02 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbr 250r
    yaklaşık 3 yıldır spor merkezine gidiyorum. amacım fit ve sağlıklı bir vücut. 87 kilodan 79 kiloya düştüm ve uzun süredir de kilom değişmedi. spor salonlarında gençler hızlıca kas yapmak irileşmek istiyor. eğitmenlerde hemen protein tozu kullanmadan yapamazsın diyorlar.
    yeni başlayan ve genç arkadaşlarıma söyleyeceğim şudur. hayatın her alanında olduğu gibi sporda da sabırlı olmak ve istikrar önemli. bu yüzden spor yapmayı belli dönemde şekil için değil yaşam tarzı haline getirmeleridir. bu yüzden kullansanızda kullanmasanızda sporu sağlık için yapı uzun süreli yapın.
    Onurhan D bunu beğendi.

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum protein tozunun hiçbir zararı yokltur. o içtiğiniğz şeyler zararlı diyen insan
    lar bi elinde bira bi elinde sigara masada yağlı çerezleriyle göbeklerini kaşıyor. yararı yoktur diyen arkadaşıma da katılmıyorum. dana bonfile al falan demiş. kesinlikle protein tozu kullanıyorum belsenmemden kısayım demeyin. spor yapıyorsanız beslenmenizi bozmadan zaten protein ağırlıklı beslenirken besin takviyeleri supplamentlere başvurun. yani hem düzenli beslenme hemm suplament hem spor. spor yapıldığı sürece ve belli aralıklarla kan tahlilerine gidildiği sürece, sporun farklı evrelerinde farklı suppşlamentleri kullanmak çok yararlıdır. mesela protein tozundan örnek verelim;
    çok basite indirgeyerek açıklayacağım bald dönemde whey, definasyon döneminde izole protein kullanmak yararlıdır. tabi bunun envayi çeşit detayı var beslenmesi var uykusu var yaptığın spor kaldırdığın ağırlık setler cardio vs değişiyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:53 ----------

arkadaş diyor ki bodybuilding yapmayın ben de diyorum ki salonda çalışacaksanız fitness yapın crossfit yapın
    Bende zaten ilk olarak fitness düşünüyorum sonra bodybuilding ama öyle sırıtacak kadar bi vücut değil fit ve birazda kaslı olmak yani gözüm yükseklerde değil

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı movibiker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    normal bir insanın aort damarı max. 3 cm çapında olması gerekir,benim 4 cm.o dönemde kalbim büyüdü karaciğerim yağlandı,bırakınca kalp ve karaciğer eski haline döndü,ama damarım küçülmüyor.
    dostum tamam da o dönemde kim bilir neler yaptın?? belki hatalı yaptın bişeyleri? belki fizyolojik olarka bi sıkıntı vardı. bu yüzden belirli periyotlarla tahliller yapılması doğrudur ya..

yanlış anlama ortaya söylüyorum lafı bu işleri bilgisiz kulaktan dolma yapıp zarar gören, bırakınca SARKAN o kadar çok insan var ki.. zarar görüyorlar bu kulaktan dolma bilgi çöplüğü içerisinde. ya da bilgisizlik mi deseydsaim..
    bırakınca sarkarsın mevzusuna acayip ayarım zaten :D sen spor yaparken deli gibi günde 5 6 öğün ye. deli gibi spor yap yap yap. sonra yemeyi değil sporu bi anda bırak :D eee?? sarktım ben :D sarkarsın tabi kasları diri tutmuyosun bir. aldığın enerjiyi yakmıyorsun iki. kasları sürekli gergin tutmazsan yerçekimine yenik düşer tabi :D
    Onurhan D bunu beğendi.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Onurhan D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben bu konuyu baya araştırdım aslında ama birde sizin yorumlarınızı merak etmiştim ama yine zıtlıklarla karşılaştım kafam yine karıştı
    Onurug bunu beğendi.

dostum tamam da o dönemde kim bilir neler yaptın?? belki hatalı yaptın bişeyleri? belki fizyolojik olarka bi sıkıntı vardı. bu yüzden belirli periyotlarla tahliller yapılması doğrudur ya..

yanlış anlama ortaya söylüyorum lafı bu işleri bilgisiz kulaktan dolma yapıp zarar gören, bırakınca SARKAN o kadar çok insan var ki.. zarar görüyorlar bu kulaktan dolma bilgi çöplüğü içerisinde. ya da bilgisizlik mi deseydsaim..
    bırakınca sarkarsın mevzusuna acayip ayarım zaten :D sen spor yaparken deli gibi günde 5 6 öğün ye. deli gibi spor yap yap yap. sonra yemeyi değil sporu bi anda bırak :D eee?? sarktım ben :D sarkarsın tabi kasları diri tutmuyosun bir. aldığın enerjiyi yakmıyorsun iki. kasları sürekli gergin tutmazsan yerçekimine yenik düşer tabi :D
    çok haklısın kulaktan dolma bilgiler var,genç ve hevesli arkadaşlar mutlaka uzman doktorlar eşliğinde kullansın bu tozları,body salonundaki ortaokul terk hocaları dinlemesinler.kendine hayrı olmayan insanları dikkate almayın.
    telike ve Onurhan D bunu beğendiler.

Benim çok sevdiğim Ümit hocam hep der; İyi salon değil iyi hoca seçin iyi araştırın ve der ki; "Bilmeyen bok atar, az bilen akıl verir, işi bilen işi yapar" Burada ki profesörlere cuk diye oturuyor bu laf. Beceremeyip bok atmaz komik. Neyse dahada konuşmak istemiyorum.
    Onurhan D bunu beğendi.

ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Öncelikle selamlar,

Konu hakkında uzman olmadığımı belirtmek ile birlikte spor yaptığım dönemlerde edindiğim bir kaç bilgiyi paylaşmak isterim.

Öncelikler "kas sarkması" kavramı tamamen toplum hurafesi,kas hücresinin sarkması mümkün değildir. Kask sarkması diye adlandırılan olay,sizin spor programınızı,diyet programınızı rafa kaldırmanız sonucu oluşur. Yani spor süresince inşa etmiş olduğunun kasın üzerini zamanla yağ hücresi alır ve vücutta yağlar kasa göre daha çok yer kaplar. ( Yani 1kg kas kütlesi,1kg yağ kütlesinden daha az yer kaplar).

Gelelim protein tozuna. Öncelikle protein tozunun amacını iyi bir şekilde kavramamız gerekir. Adı üzerinde bu ürünler gıda takviyesidir ve birçoğu sanılanın aksine doğru kullanımda vücudunuza zararlı değil yararlı olur. Bildiğimiz üzere kas kütlesi inşa etmede proteinler çok büyük bir öneme sahiptir. Bu bu durum beslenme programlarında da açıkça görülmektedir ve protein ağırlıklı beslenmeniz önerilmektedir. Eğer siz beslenme programında yeterli seviye de protein alımı sağlayamazsanız kas inşa etme süreciniz uzar bu nedenle protein açığını karşılamak için protein tozu kullanılır. Tabi ki belirtilen ölçek dışında fazla fazla almaya kalkarsanız vücudunuza zararı dokunur çünkü bildiğiniz üzere protein vücutta depolanamaz ve fazlası atılır bu durumda karaciğere zarar verir.

Not: Alkol ve sigara kullanımı supplement kullanımından kat kat daha zararlıdır.

Tabi supplement alımını beslenme programıyla ve antrenman programıyla desteklemeniz gereklidir.

Bildiklerim bu yönde. Yine de supplement alımına başlamadan önce sağlık kontrolünden geçmenizde fayda var,kafanıza göre direk almaya başlamayın.
    Onurhan D bunu beğendi.
    XV

Kas sarkması zaten tamamen komik, eğer anabolik ilaçlar kullanmıyorsanız sarkma gibi durum olmaz lastik mi bu? Aniden diyeti bırakmanız halinde kaslar hacim ve güç kaybeder bunun adı, Atrofi'dir. Eğer steroid kullanıyorsanız, meme uçları büyür adı Jinekomasti'dir (Yanlış yazmış olabilirim ismini) eğer tedavi kürü uygulamadan bırakırsanız meme uçları bielr miktar sarkar. Sarkma budur.
    Onurhan D bunu beğendi.

ozgranl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf SB250
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kas sarkması zaten tamamen komik, eğer anabolik ilaçlar kullanmıyorsanız sarkma gibi durum olmaz lastik mi bu? Aniden diyeti bırakmanız halinde kaslar hacim ve güç kaybeder bunun adı, Atrofi'dir. Eğer steroid kullanıyorsanız, meme uçları büyür adı Jinekomasti'dir (Yanlış yazmış olabilirim ismini) eğer tedavi kürü uygulamadan bırakırsanız meme uçları bielr miktar sarkar. Sarkma budur.
    Jinekomasti aslında steroid ile pek bağlantılı değil. Bir nevi hormonal bozukluk yani steroid kullanmadan da meydana gelebilir ve toplumda çok yaygın. Ameliyatı mümkün kişi kendiyle barışık değilse büyük bir dert
    Onurhan D bunu beğendi.
    XV

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı SlimShady1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meme uçları değil meme kopmle büyür erkeklik organı küçülür.

Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Meme uçlarý deðil meme kopmle büyür
    erkeklik organý küçülür.
    Steroidler bunu tetikler yani içinde ki anabolik hormanlar damar, kalp, karaciğer, meme ucu büyümesi yapar ve kaslar deriden daha hızlı büyüdüğü içib bırakma halinde meydana gelir "Genellikle" Bunun cinsel etkileride var tabi çook geniş bir konu Ümit hoca olsaydı hepimizi çok iyi aydınlatırdı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:45 ----------

Alıntı ozgranl adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jinekomasti aslýnda steroid ile pek baðlantýlý deðil. Bir nevi hormonal bozukluk yani steroid kullanmadan da meydana gelebilir ve toplumda çok yaygýn. Ameliyatý mümkün kiþi kendiyle barýþýk deðilse büyük bir dert
    Steroid zaten hormondur, vücutta ki hormon dengesini bozar. Dediğiniz doğru, hormon bozukluğudur. Sebebi steroid veya başka birşey olabilir

Motosikleti
    R125 >> MT25
    Dostum öncelikle macro hesaplaması yapman gerekir. Yani bir günde alman gereken kaloriyi yağ karbonhidrat ve proteine ayırmaktır bu. Ortalama 80-85 kg birinin kilo almak için 3000 kalori alması gerekir. Tabi bu rakam kişinin matabolizma hızına calısma sıklıgına vsvs birsuru detaya göre farklılık gösterir. Herneyse sen macronda yaptıgın hesapta gunluk alman gereken protein miktarını yemek düzeninde tamamlayamıyorsan yani 150gr alman gerekirken diyelimki sen 110gr alıyorsun o zaman 40 grlık protein tozu takviyesi yapabilirsin. Bunun bir zararı yok hatta faydası var. Protein tozu seni kaslandırmaz bu arada antreman yapmak seni kaslandırır yani vucudunu iyi analiz edip iyi antreman yaparsan çok fit ve şekilli bir kütleye sahip olabilirsin. Ama spor yaptım 2 sene kaslandım sonra kocaman göbege dönüşücekmi dersen tabiki dönüşmeyecek kaslar yağ, yada yağlar kas olmaz. Fakat spor yaparken aldığın 3000 kaloriyi sporu bıraktan sonrada almaya devam edersen o zaman tabiki yağlanarak kilo alacaksın. Yani ilk önce düzgün bir macro, sonra düzgün bir antreman programı en son supplement alabilirsin ama supplementi gözde büyütmeye gerek yok. Dediğim gibi bbu işte farkındalık çok önemli. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Onurhan D ve telike bunu beğendiler.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    steroid muhabbetine hiç girmeyelim arkadaşlar. gerçekten doğru bilgi çok az bu konuda. slimshaddy dostum steroid bir hormon değildir. hormon steroidler de vardır. mesela anabolik steroidler testosteron etkilerini taklit eder. yani testosteron etki gösterir. bu da büyümeyi ve anabolizmanın hızını arttırır. düzenli beslenme supplament uyku ve spor devamında büyümeyi hızlandırır. farklı çeşit çeşit steroidler vardır. definasyon kürleri katabolikler vs.. vs.. ben de daha fazla detaylı bilmiyorum bu kadar bildiklerim
    Onurhan D bunu beğendi.

steroid muhabbetine hiç girmeyelim arkadaþlar. gerçekten doðru bilgi çok az bu konuda. slimshaddy dostum steroid bir hormon deðildir. hormon steroidler de vardýr. mesela anabolik steroidler testosteron etkilerini taklit eder. yani testosteron etki gösterir. bu da büyümeyi ve anabolizmanýn hýzýný arttýrýr. düzenli beslenme supplament uyku ve spor devamýnda büyümeyi hýzlandýrýr. farklý çeþit çeþit steroidler vardýr. definasyon kürleri katabolikler vs.. vs.. ben de daha fazla detaylý bilmiyorum bu kadar bildiklerim
    Facebook'ta "Steroid ve supplementler" grubunda var mısın bilmiyorum eğer varsan Farxad Alimirzoyev abimi tanırsın. Orada da çok tartışıldı bu konular bir çok ilaç vs.vs. Katabolik hormonlar anaboliklerin aksine stres anında yıkıcı etki gösterir, mesela 30-40 dakikayı geçirmem idmanlarımı. Zaten ben güç ve kuvvet prensipli idmanlar yapıyorum. Steroid konusu hem tehlikeli, hemde özendirici. Boş vakit ve bol parası olmayan için biraz kalın gelir. Çok detaylı konuşmak için hocalarımdan makale istemeliyim, ama bu konunun yeri burası değil bencede. Yani günlük alması gereken protein ihtiyacını karşılayan birinin bence Supplement'e ihtiyacı yoktur. Ha nerede devreye girer, gerçek besinlerden alınan proteinlerin bir kısmı vücuttan atılır, onun eksiğini tamamlak amacıyla veya idman sonrası hızlı kana karışan whey protein iş "görebilir" İlla almak niyetinde olmak isteyenlere;

Weider Optimum Gold veya Premium
    Muscle tech Güvenilir markalardır bunları önerebilirim.
    Onurhan D bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Protein tozu iyidir, direk çubuğa gider

Motosikleti
    KTM Duke 200 ABS '14
    Youtube'dan Savaş Cebeci'nin videolarına bir bak.
    Onurhan D bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Spor salonları için bu "takviyelerin" satışı çok büyük bir gelir kaynağı. Sadece üye aidatı ile ayakta kalmaları mümkün değil. O yüzden hiçbir hoca - bunları kullanmayın - demez, diyemez. Sporcuları/üyeleri özellikle bu ürünlere yönlendiriyorlar.
    Onurhan D bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda Forza 250
    4 senedir bu işle amatörce uğraşıyorum,protein tozu aynen arkadaşların dediği gibi takviyedir. Spordan sonra parçalanan kaslar onarım için acil protein ister,protein tozuda kana çabucak karışması sebebiyle tercih edilir. Ama zaten beslenmeniz programlı,protein ağırlıklı değilse, en az 4-5 öğün yemiyorsanız isterseniz günde 1 kova protein tozu alın yine etki göremezsiniz. Hacim almak istiyorsanız bu işin %90 ı beslenmedir. Yurtdışı gibi 30 dolar civarı bir fiyatı olsa neyse de 200 lira civarlarına almak bana pek mantıklı gelmiyor,eskiden biraz alınabilir düzeydeydi. O parayı beslenmeye yatırın derim. Dozunda kullanırsanız,yeterli su tüketirseniz hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
    Onurhan D bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)