senin gibilerin pes ettiği bir ülkede Tayyip asla pes etmiyor ona göre bir kere daha düşün derim
senin gibilerin pes ettiği bir ülkede Tayyip asla pes etmiyor ona göre bir kere daha düşün derim
Lisede yatılı okulda okurken disiplin delisi, darbe dönemi zihniyetinde bir müdür yardımcısı vardı. Adam bağırır çağırır, sıkar, söver, disipline verir, öğrencilere yapmadığını bırakmazdı. Okul müdüründen de ödü kopardı nedense. Öğrenciler o kadar korkmazdı müdürden.
Müdür yaptığı yolsuzluklardan dolayı görevden alındı. Pansiyon müdür yardımcısı kanser oldu (müdür korkusundan), erken emekli oldu.
Sonra ben lise son sınıftayken şeker gibi bir adam okul müdürü oldu. Lise 2'de Psikoloji dersine giren öğretmenimiz de pansiyon müdür yardımcısı oldu. Şeker gibi müdürden dolayı önce okul ve öğrenciler değişmeye başladı. İnsandan anlayan yeni pansiyon müdür yardımcısı sayesinde de pansiyon ve pansiyondaki öğrenciler değişti.
Pansiyon müdür yardımcısı sıkmak yerine serbest bırakarak sağladı disiplini. Önce pansiyon yaşanılır bir yer haline geldi, sonra öğrencilerin refahı ve başarısı arttı. Hatta o yıl okul birincisi pansiyon öğrencisiydi.
Siz de o idealist öğretmenlerden biriymişsiniz gördüğüm kadarıyla. Eminim öğretmenlik yaptığınız süre boyunca bir sürü öğrenciye yol göstermişsinizdir. Ki doğru yolu bulan bir kişiye bile sebep olsanız kendinizi başarılı görmeniz gerekiyor.
Siz öğretmenliği bırakmanız konusunda maaş ve iş konularına hiç girmemişken, burada "salla başı al maaşı yapsaydın" eleştirileri ile karşı karşıya kalmanız ayrıca çok ironik.
Doğru, kendine faydası olmayanın başkasına faydası olmaz. Ancak idealleri, hayalleri, umutları olmayan "boş" biri çok kazansa ne yazar? Hiçbir şeyin özünün farkında olmayan, bir araçla(para) tüm amaçlara ulaşabileceğini sanan, ot gelip saman gidecek insan müsveddelerinin vatana millete faydalı olacağını mı sanıyoruz?
Adam 4 harfli bir kelimedir ancak içi efendy06 ile kara35 arasındaki fark kadar doludur...
Yeni değil bu yalnızlık . . .
Hala var mı böyle mahmut hocalar? Ben lisedeyken bi tane aklı başında hoca görmemiştim ne yalan söyleyim, Tuvaletlerde sigara içen öğrencilerden sigara isteyenlerden tut, sınavda kolay sorun hocam diyen öğrenciye birde domalayım istersen cevap veren dangalak coğrafyacılara kadar manyak hocalar doluydu. Zaten benim lise hayatım 1 sene sürdü, sonra açık lisede aldım soluğu. Lise denen tımarhanede zerre bilgisiz cahil ve cahil kalacak öğrencilerden kurtulmakla iyi etmişsiniz.
Değerli yorumlarını esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler. Öncelikle şunu belirteyim, maddi kaygılarınızı gidermek için öğretmenliğin iyi bir yol olduğunu düşünen arkadaşlar, olayın iç yüzü düşündüğünüz gibi değil maddi açıdan. Sonra geleceğimi falanda yakmadım, yeterince para kazanabiliyorum çok şükür. Babam bana zengin olmayı öğretmedi ama adam olmayı hakkıyla öğretti. Gerisi teferruat. Ben o ne idüğü belirsiz piç dediklerinizin yüzüne baktığımda bu ülkenin geleceğini gördüm yıllarca. Ülkemin fakirliğini, insanların çaresizliğini de orda gördüm. O çocuklara evlatlarım diyebilip sahip çıktığınızda hayat boyu vefa gösterdiklerini de gördüm. Bundan birşey kazandım mı? Evet kazandım, kendime saygı duyuyorum. Gerisi teferruat.
Yine söylüyorum, her şeyin özü insandır. Her şey insanla başlar, insanla biter. Ve sevin yada sevmeyin, o çocuklar bizim çocuklarımız.
Değerli hocam.Keşke ilk başından son okuluma,sınıfıma kadar siz ve sizin gibi olan hocalarımızın eğitim verdiği bir öğrenci olsaydım.Şimdi aynı meslekte olabilirdik....Ama sanırım ben çok erken okumuşum....
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)