ani su ısıtıcı (banyoda kullanılan türden) problemi ?
Reklamlar
-
Yalnızca trifaze elektrik tesisatı (sanayi tipi elektrik diye de geçer) kullanan ani su ısıtıcılardan verim alınabilir, hatta bu ısıtıcılar iki musluğu aynı anda ısıtacak kapasitede debi üretebiliyor. Piyasada bulabileceğiniz örneğin Siemens ani su ısıtıcısı, 38 derecede 11,5 L/dakika, 60 derecede 5,5 L/dakika su besleyebiliyor (dakikada ortalama 5L kullandığımızı öngörebiliriz). Yalnız bu tür ani su ısıtıcılar, 32 amper sigorta ve 4x4 (3 faz, 1 toprak) antikrom bakır tek damarlı elektrik tesisatı gerektirir. Mevcuttaki sıcak su ve soğuk su tesisatı da 9.5 - 12.5 cm aralığında olmalı.
Tüm bu zorluklarla uğraşmamak için; evde termosifon kullanmak en mantıklısıdır, zira eğer suyu depolayacak yer varsa ve saatlerce sıcak su kullanılmayacaksa, başka bir opsiyon düşünmeye gerek. (tüp konusunda herhangi bir şey söylemiyorum bile)
dipnot: mimarım.
Reklamlar
-
soğuklar geçtikten sonra durum daha iyi
bell ki makine gerekli altyapıyı alamdığından kendini yeterince ifade edemiyor
alakadar olan herkese teşekkür ederim
pratikliği olsa her dem favorimdir.
-
Ben de İhlasınkini taktırdım geçen hafta. Sigortayı attırdı durdu, servis sigortanın amperi büyüyecek değiştircen ded, vaktim yoktu dün bi deneyeyim dedim, hiç bi sıkıntı yok 3. kademede bile çalıştı. Evde günısı olduğu için senede çok olsa 20 gün ihtiyaç duyarım Antalyada.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)