Arkadaşlar ,Uçaklar da geri vites ve korna var mı, bu konuda bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa memnun oluruz......
Arkadaşlar ,Uçaklar da geri vites ve korna var mı, bu konuda bilgisi olanlar bizi aydınlatırsa memnun oluruz......
Uçaklarda vites diye birşey yok, türbinler var. Türbinler ters yönde dönüp uçağın geri gitmesini sağlayabilir ancak o zaman havayı arkadan alıp öne doğru itecek. Havalanında çıkış kapılarına, pencerelere falan o kadar yakın olan uçağın öyle birşey yapması durumunda cam falan kalmaz ortamda. Ondan ötürü zaten uçağın geri gitmesi gerektiği durumlarda hep yerden bir araç destek olur.
Uçakta korna olmaz. Sesten hızlı gidiyor alet. Kornaya basınca kuyruğun gerisinde çalar o korna :D (şaka bir yana yok öyle birşey sahiden)
Yok diye biliyorum.
tamam neyse var veya yoktur ama aklına nerden takıldı bu soru
Normal yolcu uçakları sesten hızlı gitmez. Yani korna olmamasının sebebi bu değil.
Var mı yok mu bilmiyorum da, yoksa da çok büyük oranda gerek olmadığı içindir. Kule ve yer görevlileriyle sürekli iletişim halinde olmaları kornayı gereksiz kılıyor sanırım.
Havada ise zaten kornanın gereksizliğini konuşmaya bile gerek yok bence
Korna gibi birşeye gerek yok daha uçak pistten kalktığı an ne zaman ineceği hangi piste ineceği hangi hangarda tutalacağı belli yüzden karmaşa yok ,korna yok.
ben de şunu merak ettim arkadaşlar.
uçakta hacet giderince o hacet nereye gidiyor. :-)
drekt aşağı iniyorsa bizim çatılar demekki .ok içinde kalması lazım.
yok eğer poşete koyup........ off kafa gitti gene....
İki tane seger korna koyacaksın araya da röle attın mı super olur.
Soruyu ciddiye alip cevap verenler olmus. Boyle konu mu acilir, ne acayip isler bu isler var kardesim var. Korna tir kornasi, sanayide takiyorlar, drift yarislari bile var, kolombiyada, gecen yaz gitmistim, ets, pegasus, thy felan hep ordaydi, geri vites yok el freni var, bir cekiyorsun, kuyruk salliyor. Ehliyet alacaksan amcamin ucak ehliyeti kursu var, sabiha gokcende direksiyona girip alabilirsin 2,5 ayda... yaa bu ne arkadas, yuh yani. Zamana yazik
bağzı pervanli uçaklarda pervanenin açısını değiştirip ileriye itki sağlanabiliyor. http://www.youtube.com/watch?v=mRAY7vWMrs4 ne kadar çabuk durduğuna dikkat edin. sonra da geri geri gidiyor.
jet motorlarında eğzostun yönünü döndüren iniş sırasında kullaılan bir sistem var.
http://www.youtube.com/watch?v=VrETuZeahbg
http://www.youtube.com/watch?v=3_kOHtV-JLM
bildiğim kadarıyla korna da var ama kullanıyorlar mı bilmiyorum?
vites bilmem ama el freni var onu biliyorum, korna da vardır sanırım. Sonuçta uçağı pistte park edebilmek için gereklidir diye düşünüyorum.
uçak alıcam kaç cc ile başlamam gerekir?
amerikan jetleri kapısı açık olan thy uçağına sellektör yapıyor fakat bizimkiler anlamıyor amerikanlar korna çalmaya devam ediyor bizimkiler tabi sinirleniyor hava yolunu komple kapatıyorlar bagajdan levyeler pıçaklar çıkıyor, sen misin bize korna çalan deyip dalıyor, güzel bir konuymuş roman yazacaktım yaw
onca yıl havacılıkta çalıştım ve hiç bu kadar saçma sorular görmedim. 1. uçakta vites diye birşey yok çünkü tekerleklere herhangi bir güç ileten mekanizma yok + korna olmaz hele ki oldu diyelim o uçağın motor gürültüsünde o kornayı nasıl duymayı planlıyorsun : )
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)