Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Gümrüğe takılacak büyük ihtimal...

REKLAM ALANI

SJ 4000 Wifi Action cam aldım Türkiye gümrük sınırı 75 dolar aldığım ürün ise 100 dolar

Adam ile konuştum kargoya 60 dolar yazacak geçme ihtimali yüksek gibi ama bilmiyorum

En fazla gümrüğe takılır %20 vergi ödeyerek alırım. Gümrüğe takılınca işler nasıl ilerliyor onlar mı iletişime geçiyor benimle ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    iyi araştırmamışsınız, geçen hafta 70 dolara aldım ebaydan. kargo dahil. sınır 75 euro. dolar değil.

Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi araştırmamışsınız, geçen hafta 70 dolara aldım ebaydan. kargo dahil. sınır 75 euro. dolar değil.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-...o-muafiyetleri

Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.
    solmyr bunu beğendi.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı HamzaGcr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiyenin Gümrük sınırı 75 dolar

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-...o-muafiyetleri

Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.
    avro mu dolar mı? euro = avro
    motogünlüğüm: youtube.com/c/Bereñârı

Motosikleti
    Şu an yok.
    Herşeyden önce mal hafif, değeri de 75$ altı. Yükte de pahada da hafif. Ancak elektronik ürün, takılma ihtimali yüksek. Buradaki fiyati baz alırlarsa kesin takılır.

Ben transalpim için optik ayna setiyle sticker vs bir dünya ürün sipariş etmiştim, 1 haftada sorunsuz gelmişti.

Ancak zincir dişli takımı sipariş ettiğimde ağır olduğundan gümrüğe takıldı.(Türkiye'de bin liraya satılan zincir dişli setinin ürün bedeline satıcı 50$ yazmış ama yemediler.. ) Postaneye çağırdılar, % 20 vergisini ödedim teslim aldım ama yine de karlıydı.
    HamzaGcr bunu beğendi.

Alıntı Yurdukoru adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyden önce mal hafif, değeri de 75$ altı. Yükte de pahada da hafif. Ancak elektronik ürün, takılma ihtimali yüksek. Buradaki fiyati baz alırlarsa kesin takılır.

Ben transalpim için optik ayna setiyle sticker vs bir dünya ürün sipariş etmiştim, 1 haftada sorunsuz gelmişti.

Ancak zincir dişli takımı sipariş ettiğimde ağır olduğundan gümrüğe takıldı.(Türkiye'de bin liraya satılan zincir dişli setinin ürün bedeline satıcı 50$ yazmış ama yemediler.. ) Postaneye çağırdılar, % 20 vergisini ödedim teslim aldım ama yine de karlıydı.
    İstanbul da değilim gümrüğe takılırsa yaşadığım şehre yolluyorlar değil mi ?

100 doların %20 si 40 TL yapıyor sanırım

mustang256 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar
    Bende bu aralar almayı düşünüyorum alet süper umarım sıkıntı cıkmaz. Çıksa bile %20 ile bile ucuz sıkıntı yok
    HamzaGcr bunu beğendi.

Alıntı mustang256 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bu aralar almayı düşünüyorum alet süper umarım sıkıntı cıkmaz. Çıksa bile %20 ile bile ucuz sıkıntı yok
    aynen herşeyi göze aldım 2 saat önce sipariş ettim. geldiğinde konuyu hortlatırım :D
    mustang256 bunu beğendi.

Motosikleti
    Şu an yok.
    Yaşadığınız il ya da ilçenin postanesine gönderiyorlar.

Ancak asıl sıkıntı, ürünün asıl değeri değil de kendi biçtikleri değerinden % 20 vergi +damga+harç+ kdv vs. alıyorlar. Tamamen oradaki memurun insiyatifine kalmış. Bu kamera burada 500$ eder deyip ona göre de vergilendirebilir ki işte o zaman getirttiğinize deymeyebilir. Tabi temennim o ki hiç takılmadan gelsin. Tahminim % 99 takılmayacak, içiniz rahat olsun.

Ancak asıl sıkıntı, ürünün asıl değeri değil de kendi biçtikleri değerinden % 20 vergi +damga+harç+ kdv vs. alıyorlar. Tamamen oradaki memurun insiyatifine kalmış. Bu kamera burada 500$ eder deyip ona göre de vergilendirebilir ki işte o zaman getirttiğinize deymeyebilir. Tabi temennim o ki hiç takılmadan gelsin. Tahminim % 99 takılmayacak, içiniz rahat olsun.
    kendi fiyatlandırması çok saçma
    diyelim ki 500 dolar dedi almazsam tekrar satıcıya yolluyorlar mı ?

Motosikleti
    Honda Forza 250
    Kafasına göre kimse fiyat belirleyemez,ekstreyi alır çekilen tutarı gösterir ve siteden verdiğiniz siparişi gösterirsiniz aldığınız bedel üzerinden vergisini ödersiniz. Gümrüğe takılacağını zaten hiç sanmıyorum ayrıca 75 euro sınır. 50 dolardan-500 dolara kadar sürüyle malzeme aldım aliexpressten,bir kere bile sıkıntı olmadı ama hep gift işaretli ve 100 dolar altı gösterttim faturayı.
    dockerengin bunu beğendi.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250

normalde paypal çıktını göster diyorlar, gösteremezsen orada 1 dk içinde bir fiyatta anlaşıyorsunuz
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    normalde paypal çıktını göster diyorlar, gösteremezsen orada 1 dk içinde bir fiyatta anlaşıyorsunuz
    aliexpress'den aldım ben hesap özetini gösteririm artık :D

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Kozmetik ve elektronık kesın takılıyor , gümrükte adamın yoksa geçmiş olsun .

mahyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HYOSUNG GT 250
    Hangi satıcıdan aldınız? Link verebilir misiniz. Malum çakmaları çok dolanıyor piyasada

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    takılmaz çok fazla alışveriş yaptım içiniz rahat olsun. Aliexpressteki arkadaşlar olayı çözmüş zaten sen söylemesende düşük yazıyolar fiyatını. şimdiye kadar aldığım hiçbir üründe düşük yaz demedim ve hepsinde düşük göstermişler. sj4000 sj1000 alan çok oldu hiç takıldığını duymadım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    CBR 600RR '15
    ebayde 60 dolara binlerce sj4000 satılırken 40 dolar daha verip gümrükle uğraşmak çok talihsiz olmuş. Keşke biraz araştırsaydınız almadan önce. Güle güle kullanın

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Bilen bilmeyen herkes yorum yapmış. 11inde %15 indirimle aldım 96 dolardı fakat 106 dolar gözükmüş hediye olarak gönderilmiş. Üzerinde ismim bile yazmamasına rağmen 2 gün önce sıkıntısız teslim aldım. İçiniz rahat olsun

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    gümrük sınırı 100 dolar/80 euro gümrükten geçer. ben 81 dolara aldım geçti.
    geçmezse elektronik diye geçmez. ha ola ki daha pahalı bi ürün aldın. aldığın siteden (ki ebay kullanırım en sağlamı bence odur) tracking id kısmını türkiyeye giriş yaptıktan sonra ptt yi telefonla dahi arayarak öğrenebilirsin. geldiğinde fatura, kredi kartı ekstresi, paypal ödeme çıktısı gibi bi belge ile gidip, gümrük vergisini yine ptt ye ödeyerek ürününü alabilirsin. sene içerisinde 3-4 kere alma hakkın var tam hatırlamıyorum. fazla aşırı satınalma yaparsan kaçakçılık daire başkanlığı hop diyebilir sana :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    Ebaydan aldıysanız paypal ödemeniz üzerinden Gümrük vergisi ödersiniz sanırım %20. Kamera olduğu için takılma ihtimali yüksek. Posta ile geldiğini varsayıyorum. Dhl veya ups ile geliyorsa daha zor.

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)