Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Gümrüğe takılacak büyük ihtimal...

REKLAM ALANI

Alıntı mahyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi satıcıdan aldınız? Link verebilir misiniz. Malum çakmaları çok dolanıyor piyasada
    http://m.aliexpress.com/item/1681520750.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------

Alıntı mahyo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi satıcıdan aldınız? Link verebilir misiniz. Malum çakmaları çok dolanıyor piyasada
    Alıntı porsuk80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ebayde 60 dolara binlerce sj4000 satılırken 40 dolar daha verip gümrükle uğraşmak çok talihsiz olmuş. Keşke biraz araştırsaydınız almadan önce. Güle güle kullanın
    Ben wifi'li versiyonunu aldim

http://m.aliexpress.com/item/1681520750.html

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Aliexpresden aldim 3 hafta once takilmadi.direk geldi rahat ol

Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aliexpresden aldim 3 hafta once takilmadi.direk geldi rahat ol
    Fiyati neydi

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    devlet kargosu ile geliyorsa örnek, PTT-Royal Mail-USPS gibi, hiçbir gümrük bedeli ödemezsin. Özel kargo firması ile geliyorsa eğer sınır 75 euro'dur.

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Alıntı glock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devlet kargosu ile geliyorsa örnek, PTT-Royal Mail-USPS gibi, hiçbir gümrük bedeli ödemezsin. Özel kargo firması ile geliyorsa eğer sınır 75 euro'dur.
    Yurt dışından şimdiye kadar 35-40 tane siparişim gelmiştir. Yanlışınız var. Özel yada devlet farketmez 75euro veya karşılığı kadar usd limiti aşınca %20 gümrük vergisi ödersiniz. Yada gümrük memurları üzerinde yazan fiyatın gerçek olmadığını düşünürlerse sizden ekstreleri vs gibi kanıt niteliğindeki evrakları isteyebilirler. Ama olaki kargonuz fedex ile geliyorsa ve 75euroyu aşmışsa hapı yuttunuz. ilk 3 gün içinde yasal olmamasına rağmen 150TL ardiye parası geçirmeye çalışırlar yerseniz. ilk 3 iş günü ardiye parası almaları yasal değil. Bunu bilin.
    telike bunu beğendi.

tuzsuzdeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07
    Ne kadar çok yanlış bilgi verilmiş başlıkta.

- Kargo hariç 75 euro veya karşılığı doların altında ise zaten takılmaz. İçeriğin elektronik olması birşeyi değiştirmez.

- Bu tutara nakliye dahil değildir. Yani 70 euroluk bir paketi, +20 Euro kargo ödeyerek satın aldığınızda da toplam rakam 90 euro olmasına rağmen, nakliye ve ürün kalemlerii ayrı olarak belirtilmişse bu da takılmaz.

- Bahse konu kameradan ben ve çevrem toplamda 10 tane almışızdır. Hiç biri takılmadı. (75 euro karşılığı 95$ civarından fatura edilmesine rağmen)

- Bu kamera özelinde konuşuyorum, zaten genelde satıcılar, siz talep etmesenizde düşük bir bedel yazıyorlar, paketin üzerinde "hediye" seçeneğini işaretliyorlar.

- Bu arada yurtdışı alışverişleri için genel konuşuyorum, insanlar büyük paketler takılır zannediyorlar. O da yalan. Amazon'dan 40-50 dolara dev gibi oyuncaklar aldığımı bilirim.

- Tutarı 75 euroyu geçen ürünler için konuşuyorum. İlginçtir bazen gümrüğe takılmıyor. Ama olur da takılırsa, Avrupa birliği ülkelerinden gelen kargolar için 19%, diğer ülkeler için 18% vergi ödersiniz. (rakamlar tam tersi de olabilir, o kısım aklımda kalmadı). Eğer paket postacı ile eve geliyorsa kapıda bu parayı tahsil eder, eğer eve teslim alma fişi geldiyse, siz gidip postaneden teslim alırken bu parayı ödersiniz.

- Eğer satıcıyı ikna edebiliyorsanız, bir arkadaşım e-bay İtalya'dan, 150 euroluk yazlık bir motosiklet botunu 70 euro fiyat yazdırarak Türkiye'ye hiç problemsiz getirdi. Ancak tabii ki, fc-moto.de ya da louis.de gibi siteler buna yanaşmıyorlar.

- Yurtdışından alışveriş yapmanın çekinilecek pek bir tarafı yok. Kurallar ve mevzuat gayet nettir.

- Eğer bir yurtdışı seyahatinizde internetten alışveriş yaparsanız da, faturayı o ülkenin havaalanından çıkarken gümrük ofisine kaşelettirip, satın aldığınız yere posta ile geri gönderirseniz de, o ülkede ödemiş olduğınız KDV'yi geri alırsınız. Normalde tax free alışverişte geri aldığınız rakam, komisyon ve hizmet bedelleri sebebi ile 11%'ler civarında iken, bu şekilde net 18-19% (her ne ödendi ise) o bedeli geri alırsınız. Türkiye'de 1800tl liste fiyatı olan Schuberth kaskı Almanya'da 470 euroya satınalıp sonrasında 70 eurosunu geri alıp 1100tl civarına maletmişliğim var.
    serotizm bunu beğendi.
    Dünyaya şahit olmanın yolu, maceranın kendisinden başka bir şey değildir. Çünkü dünyadaki en büyük mutluluk, bu dünyanın şahidi olmaktır.

Motosikleti
    2014 CBR 650F
    Bi sorum olucak, bu tip sitelerden mesela alibaba gibi
    alınan ürünün orjinal olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz ?

Alıntı tuzsuzdeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne kadar çok yanlış bilgi verilmiş başlıkta.

- Kargo hariç 75 euro veya karşılığı doların altında ise zaten takılmaz. İçeriğin elektronik olması birşeyi değiştirmez.

- Bu tutara nakliye dahil değildir. Yani 70 euroluk bir paketi, +20 Euro kargo ödeyerek satın aldığınızda da toplam rakam 90 euro olmasına rağmen, nakliye ve ürün kalemlerii ayrı olarak belirtilmişse bu da takılmaz.

- Bahse konu kameradan ben ve çevrem toplamda 10 tane almışızdır. Hiç biri takılmadı. (75 euro karşılığı 95$ civarından fatura edilmesine rağmen)

- Bu kamera özelinde konuşuyorum, zaten genelde satıcılar, siz talep etmesenizde düşük bir bedel yazıyorlar, paketin üzerinde "hediye" seçeneğini işaretliyorlar.

- Bu arada yurtdışı alışverişleri için genel konuşuyorum, insanlar büyük paketler takılır zannediyorlar. O da yalan. Amazon'dan 40-50 dolara dev gibi oyuncaklar aldığımı bilirim.

- Tutarı 75 euroyu geçen ürünler için konuşuyorum. İlginçtir bazen gümrüğe takılmıyor. Ama olur da takılırsa, Avrupa birliği ülkelerinden gelen kargolar için 19%, diğer ülkeler için 18% vergi ödersiniz. (rakamlar tam tersi de olabilir, o kısım aklımda kalmadı). Eğer paket postacı ile eve geliyorsa kapıda bu parayı tahsil eder, eğer eve teslim alma fişi geldiyse, siz gidip postaneden teslim alırken bu parayı ödersiniz.

- Eğer satıcıyı ikna edebiliyorsanız, bir arkadaşım e-bay İtalya'dan, 150 euroluk yazlık bir motosiklet botunu 70 euro fiyat yazdırarak Türkiye'ye hiç problemsiz getirdi. Ancak tabii ki, fc-moto.de ya da louis.de gibi siteler buna yanaşmıyorlar.

- Yurtdışından alışveriş yapmanın çekinilecek pek bir tarafı yok. Kurallar ve mevzuat gayet nettir.

- Eğer bir yurtdışı seyahatinizde internetten alışveriş yaparsanız da, faturayı o ülkenin havaalanından çıkarken gümrük ofisine kaşelettirip, satın aldığınız yere posta ile geri gönderirseniz de, o ülkede ödemiş olduğınız KDV'yi geri alırsınız. Normalde tax free alışverişte geri aldığınız rakam, komisyon ve hizmet bedelleri sebebi ile 11%'ler civarında iken, bu şekilde net 18-19% (her ne ödendi ise) o bedeli geri alırsınız. Türkiye'de 1800tl liste fiyatı olan Schuberth kaskı Almanya'da 470 euroya satınalıp sonrasında 70 eurosunu geri alıp 1100tl civarına maletmişliğim var.
    çok teşekkürler bu kameradan aldığınızı söylediniz wifi versiyonunu mu aldınız
    Satıcıya üstüne 60 dolar yaz dedim kabul etti. Sanırım takılmaz gümrüğe

DARKSTAR54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Nc700x K13- BMW 1200 GS 2008
    Aynı üründen ben de aydım gümrüğe takılmıyor sadece gümrük kontrole gidiyor elektronik eşya olduğu için 2 tl bir ek ücreti var postacıya ödeniyor ürün elinize ulaşır merak etmeyin... artı üzerine web cam yazıyorlar..

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı HamzaGcr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiyati neydi
    102 dolar,,,,,,,,,,,,,
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yurt dışından şimdiye kadar 35-40 tane siparişim gelmiştir. Yanlışınız var. Özel yada devlet farketmez 75euro veya karşılığı kadar usd limiti aşınca %20 gümrük vergisi ödersiniz. Yada gümrük memurları üzerinde yazan fiyatın gerçek olmadığını düşünürlerse sizden ekstreleri vs gibi kanıt niteliğindeki evrakları isteyebilirler. Ama olaki kargonuz fedex ile geliyorsa ve 75euroyu aşmışsa hapı yuttunuz. ilk 3 gün içinde yasal olmamasına rağmen 150TL ardiye parası geçirmeye çalışırlar yerseniz. ilk 3 iş günü ardiye parası almaları yasal değil. Bunu bilin.
    Siz 35-40 tane sıpariş vermiş olabilirsiniz, daha dün İngiltere'den yaklaşık 365 dolarlık parça sıparişim geldi, RoyalMail tarafından gönderildi ve PTT tarafından direk teslim edildi, gümrüğe falanda takılmadı.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    +1 özellikle fatura miktarına inanmayabilirler. ki saçma sapan bi motor parçasının bile fiyatını bilip tahmin edip sıkıntı çıkarttıkları oldu bize.
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

Alıntı bilginozi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunun gibi birçok örnek verebilirim, bende yıllardır yurtdışından motosiklet ve diğer araçlar için parça getirtiyorum ayrıca sektörün içinden biriyim. Söylemiş olduğunuz kurallar doğrudur zaten böyle biliniyor. Ancak benim bahsettiklerim kanıta ve tecrübeye dayalıdır.

telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Siz 35-40 tane sıpariş vermiş olabilirsiniz, daha dün İngiltere'den yaklaşık 365 dolarlık parça sıparişim geldi, RoyalMail tarafından gönderildi ve PTT tarafından direk teslim edildi, gümrüğe falanda takılmadı.
    http://i.hizliresim.com/XYVb6j.png
    fiyat göremedim. hediye gbi bişe gönderimlerinde bu şartlar değişiyor öyle bişey olabilir mi? fatura ibrazı ile mi gönderilmişl ürün?

hediye olması mümkün değil, online store firmalarından alışveriş yapıyorum, faturalarıda mevcut tabiki. Bu söylediğim sadece PTT için geçerlidir, kısacası PTT ile yapılan alışverişlerde sorun yaşamazsınız.

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar türkiye de 240 liraya satan var. o kadar çok para verecekseniz buradan da alabilirsiniz. bu satıcıyı öneririm. ben geçen hafta aldığımda 100'den fazla vardı. şimdi 10 kadar kalmış. ebay puanı yüksek.

burda da wifi'siz olanı var

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...88747857/detay

Şu linkten bakabilirsiniz;

file:///Users/denizpektas/Desktop/Triumph%20Motorcycle%20Parts%20%7C%20Motorcycle%20 Gear%20%7C%20British%20Customs.webarchive

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:34 ----------

Posta gümürükleri oldukça yoğunlar ve gözden kaçanparça oluyor.

Böyle alıp satış yapan bir arkadaşım bu yüzden kaçakçılık suçuyla yargılanıyor. Ve posta gümrüğüne çağrılmadığı halde, eline ürün aynı yukarıdaki gibi gümrük işlemi olmadan ulaşan malı kullanmadan satmıştı.

150TL tutan ürün için sadece avukatlık parası 7500TL ye anlaştılar. Davası halen sürüyor.

Sakın olaki alıp satmak amaçlı bu işlere kalkışmayın. Zaman aşımı 8 yıldır ve 8 yıl boyunca yargılanma ve hapis cezası alma durumunuz olur.

Alıntı solmyr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar türkiye de 240 liraya satan var. o kadar çok para verecekseniz buradan da alabilirsiniz. bu satıcıyı öneririm. ben geçen hafta aldığımda 100'den fazla vardı. şimdi 10 kadar kalmış. ebay puanı yüksek.

http://i.hizliresim.com/ozGNAQ.jpg

burda da wifi'siz olanı var

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...88747857/detay
    Bu linkteki ürünler Sjcam değil. YAni orijinal değil.
    Sj4000 diye satılıyor sadece.
    solmyr bunu beğendi.

allpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Bunun gibi birçok örnek verebilirim, bende yýllardýr yurtdýþýndan motosiklet ve diðer araçlar için parça getirtiyorum ayrýca sektörün içinden biriyim. Söylemiþ olduðunuz kurallar doðrudur zaten böyle biliniyor. Ancak benim bahsettiklerim kanýta ve tecrübeye dayalýdýr.
    Bunun gibi birçok örnek verebilirim, bende yýllardýr yurtdýþýndan motosiklet ve diðer araçlar için parça getirtiyorum ayrýca sektörün içinden biriyim. Söylemiþ olduðunuz kurallar doðrudur zaten böyle biliniyor. Ancak benim bahsettiklerim kanýta ve tecrübeye dayalýdýr.
    İngiltereden önfren diski alicam. Bana çift lazim. Çifti 240 dolar cift alirsam kargoda 30 dolar indirim oluyor. Çevremde bi kac kisi cift alirsam gumruge takilacagini soyleyip, tek tek almami onerdi.
    Sizin öneriniz nedir. Çift mi yoksa tek tek mi alayim?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)