Sıkıntı cep meselesi değil, Yaşam Standartları ve Hayat Kalitesi.
1971 yılında Amerika'da asistanlık yapmış hocamın fotoğraflarına baktığımda bahçeli bir müstakil ev, önündeki garajda bir adet otomobil yanında da motosikleti var. Bugünün Türkiye'sinde kaç tane asistan bu evi ve arabayı alabilir? 3250 lira maaşla ?
Senin asistanın Amerikalı bir asistandan 40 sene sonra ondan hala aciz bir hayat yaşıyor, sıkıntı yaşam standartları. Benim param olduktan sonra ben internete 50 de veririm 150 de veririm. Ya asgari ücretle çalışan ? Ya bir haftada 35 saat boğaz patlatan öğretmen 2750 lira için ?
Benim lisedeki tarih hocam akşamları bir arka sokaktaki fırında un çuvalı taşıyordu, refah düzeyi çok yüksekti de zevk olsun diye mi yapıyordu. Bir takım elbiseyi 15 gün, bir gömleği 3 gün giyiyordu. Broadway arabası vardı. Yani halk çok zengin de memleketin tek sıkıntısı her sene üst üste zarar açıklayan ETİ veya TEKEL özelleştirmesi mi?
tüplü tv veya 4g'li telefonu üretenler Türk firmaları mı? Sende özelleştirme olsun yada olamsın bu zaten gelcekti. Evindeki tüm elektronik mallar yabancı.
Sen vestel LCD aldım sanarsın ama içindeki LCD panel LG tarafından üretilmiştir.
Casper bilgisayar aldım sanarsın ama içindeki işlemci İntel, RAM kingston, ekran kartı NVidia, ses kartı THX, hard disk Samsung'tur. Yani senin kurumarına bağlı olmadan bu teknolojiler gelecekti.
Ama senin internet sağlayıcın TURKTELEKOM. Özelleştirme olmasaydı sen hala 146 dan internete girerdin o 4G'li telefonunla daha çok bklerdin internete girmeyi eğer TELSIM TMSF tarafından satılmasaydı.
Tm bunları düşünmeden sadece maksat A veya B partisine sataşmak olsun diye hala yazmaya devam edeceksen senin kullandığın telefonun senden daha akıllı olduğunu anlarız.