[/COLOR]
Birader, Gül'e hizmet eden personel sayısının özelleştirme ile alakası ne ? Yok Gül'ün AKP kökenli olmasından dolayı bana laf çarpıtmaya çalışıyorsan ban sana bir kere daha yazayım ben AKP'ye oy vermedim.
Ama yine de Gül'ün yanına aldığı tüm araç ve personel o adamın ANAYASAL hakkıdır, kanunsuzluk yoktur. Kanunda yazıyor ki adam yanına hizmetçi de almış şöför de koruma da.
Gül'den bu yana geçersek;
TEKEL ve TELEKOM aslında kar eden ama devletin sırtına yük olan kuruuşlardı.
Mesela, TEKEL anakra'da 2 tane gökdelen yaptırdı. Asıl ederi 100 milyon lira olsun, ihaleyle bu binaları 300 e verdiler. Yıl sonu devlet hani lan sizin karınız( ticari işlem sonucu elde edilen net gelir olan) diye sorunca cevap olarak " e görmüyon mu bina diktik" diyorlardı.
1. nokta, tekelin bu 2 gökdelene ihtiyacı var mıydı ?
2. nokta ihale bedeli eder değeri ile aynı mı?
3. nokta eskinde kamu kurumlarının gelirlerini bildirmek zorunda olduğu bir kurum yoktu, varsa bile naylon faturalar ile kamu kurumları devletten para saklıyorlardı. Bu sebeple para basan TELEKOM ve TEKEL her sene devletin sırtına yüktü.
4. nokta, bu kurumun asıl değeri 50 bin lira olsun, sen ihaleye çıktığında hiç bir alıcı sana 50 bin lira vermiyorsa sen bu kurumu nasıl değerine satarsın ?
5. nokta, şu anda açılan büyük ihalelere bir bak, mesela 3. köprü yada büyük metro istasyonları, altgeçitler veya körfez otobanı. Aklına ne gelirse ihale tekliflerine bak. Teklif veren 10 firmadan 6-7 tanesi hükümet yandaşı firmalar. E kardeşim bu ülkede Koç var, Sabancı var ki kendisi inşaat işinde, MNG var, o var bu var. Bu adamların hiç birisi elini taşın altına koymuyor, 2000 lira verip ihale dosyası bile satın almıyor, ihaleye sadece yandaş kurumlar başvuru yapıyor, sonra çıkıp yandaşa ihale verildi diyorsun. Lan MNG daha ucuz teklif verdi de öyle mi kazanamadı ihaleyi ?