Ev taşıyacağım lütfen acil yardım edin
Reklamlar
-
Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi yolculuklar dilerim tekeriniz düz bassın.
14 ekim tarihinde evimi taşıyıcam ancak odamı boyamadan taşınmak istemiyorum
Renge karar verdim gri renk duvar yapıcam mobilyaları da lake siyah tercih ettim
Şimdi sorularıma geliyorum
Hayatımda hiç boya badana yapmadım
yapı markete gittiğimde bana neler lazım olacak ne alayım?
anadolu yakasında bu malzemeleri en ucuz nerden bulabilirim?
işi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
resimli şekilde yada watsappten yardım edecek olanların da pmini numarasını rica ediyorum
LÜTFEN BİLEN ARKADAŞLAR ŞU GENÇ MOTORCU ARKADAŞINDAN ESİRGEMESIN BİLGİSİNİ
Reklamlar
-
Sarı renk te kolı bandı gibi bantlar var mutlaka al tavan kısmını komple onunla dön kestirme yle ugraşmak tan kurtarır ;)
-
Öncelikle odanın duvarlarının ve tavanın metrekaresini hesaplayıp boyayı ona göre alman gerekli.
Tavan boyasını kesinlikle beyaz almanı tavsiye ederim yoksa çok basık bir odan olur.(beyaz olmasın diyorsan yinede açık bir renk kullan)
Rulo 2 adet al ( biri duvarlar için diğerini tavanda kullanırsın) tavanı ve yuksek yerleri boyamak için, ruloyu ucuna takabileceğin bir fırça sapı benzeri bir çubuk al.
Boyayı duvarın özelliğine göre seç (alçıpan , pürüzlü ya da pürüzsüz yüzey özelliklerini belirt)
4 numara bir fırça al. (yapı markette duvar ve tavanın kesiştiği yerleri boyayacağım dersen anlarlar) duvar ve tavan birleşim noktalarını onunla boya.
hsk nın dediği gibi sarı renk kağıt bant al.
-
boya malzemeleri en uygun koçtaş'tan alabilirsin. Ama daha önceden hiç boya badana yapmadıysan sıkıntı olur, bence hiç uğraşma git bir boyacıdan işçilik fiyatı al bir günde bitirsin çıksın.
-
eğer oda 7m2 den küçük ise boyacıya inan ihtiyacın yoktur. KENDİN YAP
Harika keyif alacaksın fakat dikkatli ve özenli olursan sonuçtan gurur duyarsın.
UNUTMAMAN GEREKEN ;
*duvara sürdüğün 1 kat boya kurumadan kesinlikle 2.kat boya atmanı önermem.
*yukarıda bahsettikleri bant olayını kesinlikle uygula çünkü ben beyaz tavanı bozdum kenarlar kısımları kötü oldu.
*yerlere boya damlayacak hemde çok damlayacak bol eski gazete varsa muşamba kat kat yay
*yukarılara uzanmak için sandalye değil merdiven kullan hem daha güvenli hemde daha rahat çalışmanı sağlar.
*Üstüne eski elbiselerinden giy üstüne damlatmadan çalışmak imkansız oluyor çünkü
Aldığın boyayı bir miktar sulandırmanı öneririm ama ne kadar boya alacağını bilmediğim için oradaki arkadaşlara danışmak daha doğru
tavan bantı olayını bilmiyordum ben keşke bilseymişim. Sen kesinlikle unutma
https://www.facebook.com/cenk.toker.3
Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]
-
Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim öncelikle
_bant olayını yapmayı düşünüyorum daha onceden duydum.
_oda yaklaşık 9 mt2 bu oda için kaç lt boya yeterli gelir tavan zaten önceden boyalı sorunsuz sadece duvarlar
_duvarlarda pürüz var oturdugum ev ofisimin duvarları hiç boyle değildi. bu neden olabiliri hangi boya turuyle giderebilirim
_altta iki hafta once yapılmış bi boya zaten var. ben renk değişikliği yapıcam üstüne su bazlı boya atsam akar gider mi tutar mı
şimdiden hepinize cok teşekkürler
-
Önceden vurulmuş olan boya , son yapacağın boyanın tonunu etkiler. Bu yüzden önce bir astar boyası vurmanda fayda var.
Duvarlar pürüzlü olduğundan boya emilimi çok olur bu handikapı da astar boya ile gidermiş olursun.
Büyük ihtimalle silinebilir, yapı markette bu tür pürüzlü yüzeyler için silinebilir ipeksi mat ya da mat boya önerecektir.(ipeksi boyanın rengi daha parlak olur bu arada)Yine de sormakta fayda var.
9 m2 bir yer için küçük boy yada orta boy da ki kova boyalar yeterli olacaktır. (bizim ürün yelpazemizde küçük 3.5 lt büyükte 5 yada 7 lt idi yanlış hatırlamıyorsam).
Alacağın boyayı mutlaka üzerinde yazan şekilde nekadar su ile karıştırılması gerekiyorsa öyle karıştır. Fazla ya da az su ile karıştırma sakın. Boya kutularının üzerinde mutlaka nekadar alan boyayabileceği yazıyordur sıkıntı etme.
-
Ev taşıyacağım yardım diye görünce nakliye için adam lazım sandım
-
Sana bi tüyo vereyim boya yapacağın duvarın önüne yani yere bi şey sermen gerekli tabiki ama sermek zor geliyor ve yerler parke yada fayanssa camsil şişesine su koy yada camsilde olur onu duvarın önüne yere sık yanında da bi tane vileda olsun o damlayan boyalar suyla temas edeceği için yere yapışmaz işin bittiğinde silersin ha bide her zaman önce boyaya tavandan başlaman gerekli..
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
İstanbulda olsam yardım ederdim ama uzak :D benim uzmanlık alanım da :D D:
-
-
Canlar hepinize cok teşekkür ettim ))
verdiğniz bilgiler işime cok yarayac
Ayrıca yardım konusuyla gelenlere de ayrı teşekkür ediyorum burdan çok sağolun hepiniz cansınız şimdilik kendim halledıyorum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)