itiraf et gardaş, bu iş feysbuk işi değil
şöyle bir yöntem uygulayabilirsin kardeşim: bir gün patronla muhabbet et. konuyu evir çevir özel hayatın gizliliğine getir. meraklı insanlardan nefret ettiğini falan söyle. sonrada internet korsanlarından bahset ve onlara küfür et. sonrada geçen gün benim facebookuma girip mesajlarımı okumuş şerrefsizin biri de. adam kendisinden bahsettiğini hemen anlayacaktır. bu muhabbeti yaparken gizli bir şekilde ses kaydı alabilirsin. adamın suratı ekşimeye falan başlarsa üzerine git. de ki benim iş yerimdeki bilgisayarın da mesajları okunmuş acaba kim yaptı hangi şerefsiz yapmış olabilir sizce diye sor. itiraf ederse ve üste çıkmaya çalışırsa hakaret etmeden onunla tartışabilirsin. sonrada ses kaydına dayanarak istifa edersin ve tazminat davası açarsın. nasıl güzel dimi aslında tazminat davası açmak için ses kaydı zorunlu değil ama ses kaydı çok önemli bi delil olur adam suçunu itiraf ederse hatta özel hayatın gizliliğinden ceza bile alabilir. o yüzden tazminat davası açmadan önce sana gönüllü olarak para vermek isteyecektir ama her şeyden önce ilk dediğim kumpası mutlaka kur patronuna.
bizimde sözleşmelerde genel ev kerhaneye vb yerlere gidemez yazıyor sana ne lan amk istediğim yere giderim
mesai saati dışında yaptıklarından sana ne dana
gizli çekilen ses kaydı delil olmuyor hatta adam aynı davayı sana açıyor haberiniz olsun
yiğidin malı meydanda olur
chrome tüm internet geçmişinizi (farklı makinalardan giriş yapsanız dahi) tek database de topluyor. Gmail hesabınızın bağlı olduğu başka bi cihazdan misal cep telefonu, girip kendiniz bakmış olabilirsiniz belki. Bi detayına dikkat edin bence. Emin olun o PC den girildiğine.
Yavrum sen deli misin? Senin işe girerken sözlü olarak "ben face e girerim ama 3 günlük işi 1 saatte bitiririm" şeklindeki anlaşman kanun gözünde bir şey ifade etmiyor, ne davası? Sen dava açarsın, adam da mesai saatlerinde iş yapacağına face bakıyormuş yakaladım der, bitti gitti. Üstelik iş yerinde iş bilgisayarından girmişsin ne mobbingi, sen adama o hakkı vermişsin zaten böyle yaparak. Adam senin özel hayatını ne yapsın, belki huzursuz olduğunu anlamıştır acaba işten çıkacak mı bunu sağda solda yazıyor mu diye bakmıştır. Yaptığını haklı çıkarmaz ama neticede sen de buradan bir şey tutturamazsın, işinden olduğunla kalırsın. Madem memnun değilsin, o zaman başka iş ayarla ondan sonra buradan çık.
yanında muşta da olsun bari sakin ol şampiyon haklıyken haksız duruma düşme sakın fevri hareket edip saygı sınırlarını aşma onun seviyesine düşme daima arkandayız. patronun ne tepki vereceğini tam kestirememekle birlikte pişkin pişkin kusura bakma ya falan diyebileceğini öngörüyorum. madem yüzleşeceksin, her türlü tepkiye hazırlıklı ol. hadi bakalım görelim seni
açık açık sordun mu hayırdır neye bakmıştın diye nedir derdi öğren bakalım neymiş numarası
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)