---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
bunun adı inatla bu hayatı acılarla tecrübe etmek olsa gerek
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:12 ----------
bunun adı inatla bu hayatı acılarla tecrübe etmek olsa gerek
Kuralsızlığın kural olduğu memlekette normal görüntüler bunlar.
az önce feysukta izledim :D ey yüce yaradan nasıl saygısız bisikletçiler yaratıyorsun sen dedim jkafajkhfjkahfa :D
CeHaPe'li çirkefliği diye bir şey var literatürde.
Bu video'da yüzlerce kanıtından bir tanesi.
Çirkef karı sanki 80 km/h hızla gidiyormuş da çarpışacakmış gibi yırtınıyor orada. 6-7 dakika orada sırf çirkeflik yapmak için durmuş. Oysa
kenardan geçmek 10 saniye...
Bu zihniyetin her zamanki gibi maksadı üzüm yemek değil, bağcının anasını bellemek.
Ironiden anlamayan taraftar zürttürsün gitsin...
gezi ruhu ----
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
bende sahile turlamaya çıkınca en uyuz olduğum durum...
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Ben piknik alanında mmotor sürüyormuyum
Kaldırıma motor bırakıyormuyum yok.
Kurallara uyulsun.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
Eşimle yada arkadaşlarımla sahilde yürüyorum, ister istemez bazen bisiklet yoluna kayabiliyorsunuz. Bazen muhabbetin koyuluğu, bazen müzik dinlerken yada ufak bir çizgiden yürüme takıntısı sizi bisiklet yoluna yöneltiyor. Çoğu zaman bisikletçiler zil çalar korna çalar uyarır bende yoldan çıkarım.
Bir bisikletli dursa uyarsa deseki burası bisiklet yolu lütfen girmemeye özen gösterelim. Eyvallah der geçerim adam haklı. Ama öyle gelecek bana sizi şöyle alalım gibi emrivaki yapacak, çocuğum yok ama yeğenine çarparım her yer kan olur gibi saçma sapan konuşacak hani çok da güzel şeyler olmaz orada.
Bu nasıl bir iticliktir yahu. Bisikletçi terörü lan bu resmen. Tamam aile haksız sizin yolunuzu işgal etmişler ama bu size onları kayıt altına alma hakkını vermez. Videonun başında bisikletçilere hak verirken sonuna kadar izleyince o aile ile birlikte betona uzanasım geldi.
İlk başta uyarılmışlar ama bakmış ki takan yok eee bak nasıl çekildiler paşa paşa. Böyle mi olmak lazım tehtitmi etmek lazım.
Kontrol edemediğin güç,güç değildir. ...Ya ALLAH Ya MUHAMMET Ya ALİ... Engin TEPE Yaş:26 Sivas/Hafik
Motosiklet park yerine enlemesine park eden bir araba gördüğünüzde ne hissediyorsanız videodaki arkadaşlar da aynı şeyi hissediyor. Şeridinize siz yokmuş gibi dalan bir araba olunca ne hissediyorsanız o arkadaşlar da aynı şeyi hissediyor. Biz motorlu taşıt olduğumuz halde nelerle karşılaşıyoruz bir de onları düşünün. İlk kez böyle bir olay görmüş olabilirsiniz, ancak bu ilk değil, aynı geçen günlerde otobüsün camını kıran motosiklet sürüsüne atan tutan, hayatında belkide hiç motosiklet kullanmamış kişilerin yaptığını şu an da siz yapıyorsunuz. Bisiklet kullananların karşılaştığı iğrenç durumların onda birini bile yaşamıyoruz. Yorumları yaparken buna da dikkat edin.
Bisikletçilere sallayanlar olmuş ancak,özellikle İstanbul da bu konu yüzünden çok ciddi sıkıntılar yaşayan,bebelere çarpıp ayrıca ailesinden azar işiten,kavga eden sürüyle insan var. Bu insanların bir şekilde öğrenmesi lazım her gördüğü boş yeri kafasına göre işgal edemeyeceğini. Bende eskişehirde bisikletle,bisiklet yolundan yürüyenlerin üstüne sürüyorum,ufaktan ele kola temas ediyorum başka türlü akıllanmıyor insanlar. Ayrıca bir yol bisikletiyle ortalama 40-50 km hızlara çıkabilirsiniz ve üstünde 80 kiloluk bir adamla çarpınca neler olabileceğini az çok tahmin edin düz fizik kanunu. Maalesef,düzgün üslup pek işe yaramıyor artık biraz çirkef olmadan iplenmiyorsunuz bu ülkede.
Dostum burada bisiklet yolunda o hızlara çıkman zaten intihar olur. Bisiklet yolu ve kaldırım zaten iç içe yani oralarda her an karşına bir insan çıkabilir. Çimenlerde oynayan bir çocuk önüne atlayabilir. Hee hani insanların bisiklet yolunda işi ne diyebilirsin ama burası İstenbul yazın oralar insan kaynıyor. Videodan izle bak zaten dar bir alan. Bir kısmı bisikletlere ayrılmış bir kısmı yayalara. Yol bisikletleri genelde yoldan gidiyor, onlar için de trafik terörü tehlike yaratıyor.
Olayın yaşandığı yer benimde sürekli bisikletimi sürdüğüm yer. Evet maalesef yazın oralarda her yer mangalcı piknikçi dolar. Çoğu zaman nefes dahi alamassınız. Bisiklet yolu ve insanların gezdiği alanlar o kadar iç içeki karşılaşmamanız imkansız. Kimi zaman bisiklet sürmeniz bile zorlaşıyor. Şimdi orada mangal yasak değil. Adamda ailesini alıp geliyor mangalını yakıyor. Bisikletçiler haklı olsada üslupları bence çok itici ve ukala. Afedersiniz ama ilk karşılaşmada da...ak geçer gibi sizi böyle alalım hadi bakalım çok kötü olacak diyor. Empati yapın biraz yahu. Siz bir hata yapsanız ve biri gelip sizle alay eder gibi konuşsa ne yaparsınız?
Bu arkadaşlardan en kısa zamanda bisiklet yolunun tam üstüne parkeden doblo, doğan, şahin yada diğer ticari araçları uyardıkları bir video bekliyoruz. Onlar bence çok daha büyük bir sorun.
Tabi ki bende bu üslubu beğenmedim,hatta adamın yerinde olsam dalabilirdim bile biraz kışkırtıcı olmuş. Ama bu insanlarda artık bıkıyor çünkü bitmiyor bu durum. Ha zaten bisiklet yoluyla,yaya kaldırımının yan yana olması inanılmaz saçma,hepsi tamamen göstermelik yapılmıştır. Sözde avrupa şehri Eskişehir de bile. Bisikletlerinde araçtan sayılıp,İngiltere gibi yol kenarına ayrı bir şerit yapılması lazım çünkü yaya bu ne yapacağı belli olmuyor. O vizyona sahip adam da buralardan asla çıkmayacak maalesef,4 tonluk mercedeslerle sağa sola gitmeye bayılan politikacılar olduğu sürece.
arkadaşlar (yada abilerim) sizde oradaki bisikletlilerin amacının ya arkadaşlar hadi dışarı çıkalım ve kurallara uymayan insanları sinir edelim,aşağılayıp küçük düşürelim olmadığını gayet iyi biliyosunuz. oradaki insanların tek bi amacı var o uyarıyı yapmakla SAYGI GÖRMEK evet çok yakından bildiğiniz bi kavram dimi? trafikte saygı görmek.. eğer ortada bi kural varsa uyulmasını istiyorlar, ki ilk başta lütfen bisiklet yolundan çekilin diye rica ettiklerinde aile evet haklısınız farketmemişiz diyip çıksaydı konu uzamicaktı ancak biz Türkler gerçekten kurallara hiç kulak asmıyoruz. bisiklet yolunun haricinde piknik yapmak serbest mi onu hiç saymıyorum bile..
biz nası forumlarda konuşuyorsak bugün şu şöför şöyle yaptı, sinyal vermeden üzerime kırdı, aynaya bakmadan şerit değiştirdi onlarda kendi kurallarına uymayan bu tür kişileri konuşuyor, ve aşağıdaki videodaki gibi bi Türkiye bisiklet hakları talep ediyor (olayı hemen geziye cehepe'ye bağlayan insanlarla bu biraz ütopik)
http://m.youtube.com/watch?v=2rETLfzQrIw
http://m.youtube.com/watch?v=Hb0QjASuuqI
Hollanda'da 100 liralık bisiklete binen adam, Türkiye'de 100 bin liralık motosiklete binen adamdan daha mutlu daha huzurlu olurmuş demek ki.
Para değil tabi ölçüt ama yeni Türkiye'nin insanları ölçüt olarak parayı kullanıyor.
Adam yerine konulmak istiyorsan pahalı araba sahibi olman gerekiyor mesela.
Motosiklete gönül veren insanın Türkiye'deki durumu ise tam bir trajikomedi.
Lüks tüketime giren motosikletini alırken devlet senden bir motosiklette kendisine almanı istiyor.
Yollara bakıldığındaysa motosiklet sürücüsü için herhangi bir düzenleme yok.
Ayrıca diğer araç sürücülerinin gözünde yoldaki fazlalık, gereksiz yer kaplayan ve üzerindeki insanın herhangi bir değeri olmadığı düşünülen araçtır motosiklet Türkiye'de..
Neyse biz gelişince böyle gelişiyormuşuz demek ki. Heryer audi heryer mercedes ama Almanya bizi kıskanıyor.
ne alakası var arkadaşım, bu kafada ki insalar bir gün motosiklet park yerlerine otomobil ile park ettiğinde sen şikayet etmeyecek misin, hakkını aramayacak mısın?
otobanda emniyet şeridi, minibüs yolunda yol ortasında yolcu bindrip indiren minibüsçü, yasak yerde U dönüşü yapıp kazaya yol açtıktan sonra kaçan taksiciler...
yukarıda saydığım örneklerin bu videoda yanlış yaptığını kabul etmeyen insanlardan hiçbir farkı yok.
Videoyu ceken arkadaşlar biraz işin suyunu çıkartmışlar yumuşak aileyi bulunca.. suadiye plajının orada bisiklet yoluna mangal koyanlara da aynı tepkiyi göstersinler adamsınız diyeceğim. bu arada o sahilde düzenli olarak bisiklete binen biriyim ve tabi ki ailenin yaptığını yanlış buluyorum ama işi şova dönüştürmek de aynı şekilde yanlış.. biri herhangi bir durumdan dolayı benim ve ailemin bu şekilde videosunu çekmeye kalksa o telefonu onun arka cebine sokardım büyük ihtimalle.
insanda bilgi ve kültür olmazsa ego tatmini ne girer, kibir ancak kültür ile gemlenir,piknikçi aile yanlış yapsa da , kamera çekimi yapıp ta uyarı yapanlar yanlışı düzeltme amacında değilde , bak bensen ustunum ! seni uyarırım! derdine girmişler ve kibirlerine mağlup olmuşlar gibi, izleyiciye görünmekte.
köylü aç kalmış gelmiş şehre akraba eş dost toplamış yerleştiği semti köye çevirmeye çalışıyor, ne komşuluk var, ne saygı var, ne sevgi var şehirler medeniyet demektir, yüzyıllardır böyle olmuştur ,köylü diye aşağılamam ,bende tarla v.s ilgileniyorum ama şehirler medeni olunca şehir olur, aynı sorun apartman da oturanlar içinde geçerli, 5 sene olacak daha yeni yeni oturduğumuz binayı adam etmeye çalışıyoruz, yeri geliyor kavga da ediyoruz, bir binanın önünde 5.10 halı alıp hemde bina kapısının çıkışında halı yıkamak nedir,? mesele köylü kentli değil, mesele saygısızlık bu insanları gönderin Almanya ya, Avrupa ya hemen hemen hepsi değişir ,açılır saçılır ama kendi memleketi olunca, batırır da batırır, insanı cahil bırakırsan sorgulamaz, kurallara uymaz ,vatanını sevmez sevmek istese de sevemez, çünkü cahildir, zarar kar ayırımı yapamaz
kısacası toplum kurallarına uymaya özen gösterelim arkadaşlar uymayanları saygı çerçevesinde uyaralım baktın olmuyor insanlıktan çıkıp kafa göz dalalım dermişimşaka bir yana en azından bu bisikletçi arkadaşların takındığı üslupla insanlara yukardan bakarak aşağılar bir biçimde konuşmanın alemi yok...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)