Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Bim mi, A101 mi?

REKLAM ALANI
    numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı C.Kaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu'da Bim'mi - A101'miden nerelere geldi ama bu çok normal, sadece alkol - sigara satılıyor diye bir marketten alış veriş yapmayan yobaz toplum ile Türkiye her zaman 3. dünya ülkesi olarak kalacaktır ve her zaman dünya'nın en büyük sömürge ülkesi olmaya devam edecektir.
    Ben alkol kullanmayan biriyim. diğer kötü alışkanlıklarım da yok gerçi. İsteyen içer orası ayrı. Neticede "özgür" bir ülkedeyiz. bunu konuşacak değilim.

Ama ben içkinin (ve diğerlerinin) getirdiği kötülükleri yakından gördüğüm birebir yaşadığım için büfeler dahil içki satan yerlerin tükenmesine katkıda bulunmak için kesinlikle oralardan alışveriş yapmıyorum. bu beni yobaz yapmaz.

"3. dünya ülkesi" diye başladığınız cümleye kesinlikle katılmıyorum. satın aldığınız ürünlerin nerelerde nasıl üretildiğini bilmediğiniz gibi bu ülkede nasıl araştırmalar var, nasıl bilimsel çalışmalar yapılıyor, ne durumda bilmiyorsunuz. TRT HD kanalında tekno hd adında bir program var. fikir edinebilmeniz açısından seyretmenizi tavsiye ederim.

Eğer güzel ülkem 3. dünya ülkesi olarak kalacaksa kesinlikle "içki satan yerlerden alışveriş yapılmadığı için" değil, insanlar ötekileştirildiği için kalacaktır.

bir atasözü:

"Bir şey biliyorsan konuş, ibret alsınlar..."
    image is nothing without power, power is nothing without control.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ALPEROSMANLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace
    Alıntı tanertc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen her yerde din tüccarlığı yapmak zorundamısın. Hadis şerif dediğiniz şey evet palavranın daniskası, senin gibi ona buna biat eden şahsiyetlerin cehaletini kapatabilmek için uydurduğunuz bir araç ve şimdi sen neye dayanarak dinden çıkacağımı söyle. Hangi ayette, Hadis şerif denen şeylere inanmamak dinden çıkartır yazar. onu bana bul yaz. Sen gibiler birde din dersi veriyor ona kahroluyorum. Az açında inandığınız dinin kitabını okuyun . İki tane cahilin sana anlattığı masalları dayatmayın insanlara. O ayeti bekliyorum buraya yazacaksın nasıl dinden çıkıyormuşuz.

(Allah’ın yolu ile, peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150-1]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen kâfirler, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

“Hayır, hayır! Senin Rabbin hakkı için, onlar aralarında ihtilâf ettikleri meselelerde seni hakem kılıp, sonra da verdiğin hükümden ötürü içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın sana tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça iman etmiş olmazlar.”(Nisa, 4/65)

(İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Resulüm de ki, “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(O, kendisine vahyedilenden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

(Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(O ümmi Peygamber, temiz şeyleri helal, pis, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere uyun! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

Hadis-i şeriflerde de buyuruldu ki:
    (Yakında, “Allah’ın kitabının dışında uyacağımız bir şey tanımıyorum” diyenler çıkacaktır.) [Ebu Davud]

(Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar. Bir hadis söylenince, “bunu bırak, Kur’andan söyle” derler.) [Ebu Ya’la]

(Bir zaman gelir, sünnetimi öldüren kimseler çıkacak. Allah bunlara lanet etsin!) [Deylemi]
    (Sünnetimden yüz çeviren benden değildir.) [Müslim]

(Bana uyan Cennete girer, uymayan, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

Resulullaha uymanın önemi anlaşılınca, Kur’an-ı kerimin açıklaması olan hadis-i şeriflere de uymanın gereği anlaşılır. Sünnet, [hadis-i şerifler] olmasaydı, namazların kaç rekat olduğu ve nasıl kılınacağı, zekatın, orucun, haccın farzları, hukuk bilgileri bilinemezdi. Yani hiç kimse, bunları Kur’an-ı kerimden çıkaramazdı. Şu halde Kur’anı anlamak için, onun açıklaması olan hadis-i şeriflere ihtiyaç vardır. Hadis-i şerifleri de anlamak için âlimlere ihtiyaç vardır. Allahü teâlâ, (Peygambere sorun, âlimlere sorun) buyuruyor. Sapıklar, biz de anlarız diye inat ediyorlar. Herkes Kur’anı anlayabilseydi o zaman peygambere ne lüzum kalırdı? Eğer herkes Kur’an-ı kerimi doğru anlasaydı, 72 sapık fırka meydana çıkmazdı.

Kur’an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
    (Eğer onun hükmünü peygambere veya ülül-emre [yetkililere, âlimlere] sorsalardı, öğrenmiş olurlardı.) [Nisa 83]

(Verdiğimiz bu misalleri ancak âlim olanlar anlar.) [Ankebut 43]

(Bilmiyorsanız âlimlere sorun.) [Nahl 43]

(Allah’tan en çok korkan âlimlerdir.) [Fatır 28]

Bu âyetler, Kur’anı anlamak için âlimlerin açıklamasına da ihtiyaç olduğunu bildirmektedir.

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]

(Hadisi bırak, Kur’ana bak diyerek bana inanmayanlar çıkacak.) [Ebu Ya’la]

(Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul ederim diyenler çıkar. İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Cebrail aleyhisselam, Kur'an gibi, açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

(Bana Kur’anın misli kadar daha hüküm verildi.) [İ. Ahmed]

(Bana uyan Cennete girer, isyan eden Cennete giremez.) [Buhari]

Son olarak, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Veda Hutbesi'nde buyurdu ki; "Ey müminler! "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allahın kitabı Kur an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı ALPEROSMANLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (Allah’ın yolu ile, peygamberlerin yolunu farklı göstermek isteyenler kâfirdir.) [Nisa 150-1]

(Allah’a ve Resulüne karşı gelen kâfirler, bilsin ki, Allah’ın azabı çok şiddetlidir.) [Enfal 13]

“Hayır, hayır! Senin Rabbin hakkı için, onlar aralarında ihtilâf ettikleri meselelerde seni hakem kılıp, sonra da verdiğin hükümden ötürü içlerinde hiçbir sıkıntı duymaksızın sana tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça iman etmiş olmazlar.”(Nisa, 4/65)

(İhtilafa düşülen şeyleri açıklayasın diye bu kitabı sana indirdik.) [Nahl 64]

(Resule itaat eden, Allah’a itaat etmiş olur.) [Nisa 80]

(Allah ve Resulüne itaat eden, en büyük kurtuluşa ermiştir.) [Ahzab 71]

(Resulüm de ki, “Bana uyun ki, Allah da sizi sevsin!”) [Al-i İmran 31]

(O, kendisine vahyedilenden başkasını söylemez.) [Necm 3,4]

(Ona uyun ki, doğru yolu bulasınız!) [Araf 158]

(O ümmi Peygamber, temiz şeyleri helal, pis, çirkin şeyleri haram kılar.) [Araf 157]

(Peygamberin verdiğini alın, yasak ettiğinden sakının!) [Haşr 7]

(De ki, “Allah’a ve Peygambere uyun! Eğer [uymayıp] yüz çevirirlerse, [kâfir olurlar] Allah da kâfirleri sevmez.) [Al-i İmran 32]

(Yakında, “Allah’ın kitabının dışında uyacağımız bir şey tanımıyorum” diyenler çıkacaktır.) [Ebu Davud]

(Bir zaman gelir, beni yalanlayanlar çıkar. Bir hadis söylenince, “bunu bırak, Kur’andan söyle” derler.) [Ebu Ya’la]

(Bir zaman gelir, sünnetimi öldüren kimseler çıkacak. Allah bunlara lanet etsin!) [Deylemi]

Resulullaha uymanın önemi anlaşılınca, Kur’an-ı kerimin açıklaması olan hadis-i şeriflere de uymanın gereği anlaşılır. Sünnet, [hadis-i şerifler] olmasaydı, namazların kaç rekat olduğu ve nasıl kılınacağı, zekatın, orucun, haccın farzları, hukuk bilgileri bilinemezdi. Yani hiç kimse, bunları Kur’an-ı kerimden çıkaramazdı. Şu halde Kur’anı anlamak için, onun açıklaması olan hadis-i şeriflere ihtiyaç vardır. Hadis-i şerifleri de anlamak için âlimlere ihtiyaç vardır. Allahü teâlâ, (Peygambere sorun, âlimlere sorun) buyuruyor. Sapıklar, biz de anlarız diye inat ediyorlar. Herkes Kur’anı anlayabilseydi o zaman peygambere ne lüzum kalırdı? Eğer herkes Kur’an-ı kerimi doğru anlasaydı, 72 sapık fırka meydana çıkmazdı.

(Eğer onun hükmünü peygambere veya ülül-emre [yetkililere, âlimlere] sorsalardı, öğrenmiş olurlardı.) [Nisa 83]

Bu âyetler, Kur’anı anlamak için âlimlerin açıklamasına da ihtiyaç olduğunu bildirmektedir.

(Yalnız Kur’andaki helal ve haramı kabul ederim diyenler çıkar. İyi bilin, Peygamberin haram kılması, Allah’ın haram kılması gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Cebrail aleyhisselam, Kur'an gibi, açıklaması olan sünneti de getirdi.) [Darimi]

Son olarak, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Veda Hutbesi'nde buyurdu ki; "Ey müminler! "Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allahın kitabı Kur an-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir.
    Burada hadislere inanmayan dinden çıkar diye bir ayet okuyamadım, hatta içerisinde hadis kelimesi geçen bir ayet okuyamadım. Sahi hadisleri kim yazmıştı ?

Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace
    Alıntı umuttuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hep yaptiginiz gibi demogoji hic bitmez sizde seviyene uygun biriyle tartis sen iki boy buyuk geldim ben sana yanlis bisey yapmamis insani dinle korkutamazsin bosuna ugrasma yok dinden cikarmisim falan dinimiz kimsenin tekelinde degil hele hele sizin gibilerin hic degil
    Benden daha üstün olduğunu yazmışsın, inan hiç alınmam, ALLAH katında üstünlük takva iledir. Hangimizin takvası üstün ise ALLAH nezdinde o üstündür.

Dinle korkutmak mı? Dini tekelimize almak mı?

Ben sana İslama göre hüküm ne ise onu söylüyorum, ispatını da gösteriyorum. Bunları kafamdan uydurmuyorum. Ama sen inanmak istediğin şekliyle inanmaya devam edebilirsin, hepimizin mezarı ayrı, hesap defterimiz ayrı.

Kardes hikayeyi birak sadede gel hirsiza hirsiz diyebiliyormusun diyemiyormusun o zaman kime kulluk ettigin ortaya cikar.degil 3. Dunya ulkesi amerika bizi kullanmiyor olsa 5.dunya ulkesi bile olamazdik cok mu uzak zannediyorsunuz komsumuzda ku ic savasin bize uzanmasi.ha bi de sirf sii oldugu icin sunniler tarafindan oldurulen muslumanlar nolucak acaba ya da mezhep farkliligi yuzunden katliam yapan sunniler de musluman mi acaba

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:34 ----------

Allah senin gibilerle karsilastirmasin amin

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Alıntı numangokce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben alkol kullanmayan biriyim. diğer kötü alışkanlıklarım da yok gerçi. İsteyen içer orası ayrı. Neticede "özgür" bir ülkedeyiz. bunu konuşacak değilim.

Ama ben içkinin (ve diğerlerinin) getirdiği kötülükleri yakından gördüğüm birebir yaşadığım için büfeler dahil içki satan yerlerin tükenmesine katkıda bulunmak için kesinlikle oralardan alışveriş yapmıyorum. bu beni yobaz yapmaz.

"3. dünya ülkesi" diye başladığınız cümleye kesinlikle katılmıyorum. satın aldığınız ürünlerin nerelerde nasıl üretildiğini bilmediğiniz gibi bu ülkede nasıl araştırmalar var, nasıl bilimsel çalışmalar yapılıyor, ne durumda bilmiyorsunuz. TRT HD kanalında tekno hd adında bir program var. fikir edinebilmeniz açısından seyretmenizi tavsiye ederim.

Eğer güzel ülkem 3. dünya ülkesi olarak kalacaksa kesinlikle "içki satan yerlerden alışveriş yapılmadığı için" değil, insanlar ötekileştirildiği için kalacaktır.

bir atasözü:

"Bir şey biliyorsan konuş, ibret alsınlar..."
    Ben dahada bir şey demem, alkol'ün kötü etkilerine gelince bende çok iyi bilirim onları.

Ancak bu alkol ve tütün mamülleri satan yerleri sizin deyiminizle ÖTEKİLELEŞTİRİP alış veriş yapmanıza engel olmamalı

Ve ne yazık'ki ülkemiz son 10 - 20 yıldır hiç güzel değil sokaklarda her gün kavga her gün birileri öldürülüyor - her gün birileri haraç yiyor - her gün birileri aç uyuyor - her gün birileri sokak hayvanlarına tecavüz ediyor - her gün bir kadın öldürülüyor..

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800

Hadisler islamı bozmak isteyen kişiler tarafından uydurulmuş sözlerdir.

Peygamber efendi değildir sadece elçidir. Allah onunla birlikde herkeze öğretiyor ayetleri indirerek.
    Sizi sadece kuran okumak kesmiyor, hikayede lazım size hadis adı altında bir dünya hikaye var.
    Hakka suresini okuyan peygamber geriye bir söz bırakabilirmi? azabı tatmayı göze alabilirmi.

Sanki Hz.peygamber yıllarca kuran üzerine ihtisas yapmış, oda herkez gibi indirilen ayetlere göre yaşantısını düzenliyor.
    Kuran okuyormusun sen, kuranda şu ifadeler vardır; sen iman nedir bilmezdin herşeyi biz öğretiyoruz sana der.
    Tek rehber var, oda kuran. Peygamber gitmiş sadece kuran kalmış. Kim rehber şimdi? Peygambermi yoksa kuranmı.

Peygamberler Allah sözleri dışında birşey söylemeye cesaret edemezler. Allahın onları yakından izlediğini bilirler, korkarlar. Kendi yaşadıkları toplumlarda elbette bir şeyler söylemişlerdir ama onlar tarihe gömüldü, kuran her zamana hükmeder anlayarak okuduğun zaman. Kuranda her şey var, yeter ki okumasını bil. Tek seferde olacak şey değil bu hayatını vereceksin. Bende Hz.Muhammedin farz namazlarını 2 rekat kıldığını öğrendim nasıl olcak şimdi bu iş. Kuranda olmayan şey ya yoktur, yada önemsenmemişdir. Rekat sayısı yoksa demek ki önemli değil, kalben Allaha boyun eğmek önemli.

Neden sürekli kuran dışında birşeyler arıyosunuz Allahın öğrettikleri size yetmiyormu. Kuranda şu ifade vardır Allaha dininizimi öğretmeye çalışıyonuz .Peygamberler değerli insanlardır öyle olmasalar Allah onları seçmezdi ama herkez gibi görevlerini yapmışlar zorluklarla mücadele etmişler ve gitmişler geriyede Allah sözlerini bırakmışlar hz.muhammede uyan Allaha uyar olayıda budur hepsi bizi kaynağa yönlendirmişdir Kaynak tevhid dinidir onun kitabıda kurandır tevhidi zedelemeyin.

Yazdıklarımda bir tanıdığımdan alıntılar vardır.

Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace
    Burada hadislere inanmayan dinden çıkar diye bir ayet okuyamadım, hatta içerisinde hadis kelimesi geçen bir ayet okuyamadım. Sahi hadisleri kim yazmıştı ?

Yeterli değil mi?

Peygamber Efendimiz'in vefatından sonra 10 bin küsür Sahabe Mekke ve Medine'de kalmış, yüz binden fazla Sahabe ise İslamiyeti yaymak, Allah'ın kitabı Kuran ve Peygamber'in sünnetini insanlara anlatmak için tüm dünyaya yayılmıştır. Imam-I Azam, İmam-I Buhari, İmam-I Rabbani, Mevlana Celaleddin Rumi, İmam-I Gazali gibi daha bir çok büyük alim bu irşat ve tebliğ vazifesini devam ettirmişler, bugün bizleri aydınlatan eserler meydana getirmişlerdir.

Bir Ehli Sünnet İslam Alimin Sahih dediği Hadise yalan demek, Peygambere yalancı demektir, insanı dinden çıkarır.

Ayrıca din tüccarı değilim, bu çok çirkin bi ifade. Rıza-i İlahiden başka bir beklentim yok.

Afarozu da siz mi yapiyorsunuz?tam ortacag karanligi hristiyanlar bu yuzden batti ders almadik ayni yoldayiz.su yazdigin sureyle ne alakasi var anlattiklarinin

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800

Yeterli değil mi?

Peygamber Efendimiz'in vefatından sonra 10 bin küsür Sahabe Mekke ve Medine'de kalmış, yüz binden fazla Sahabe ise İslamiyeti yaymak, Allah'ın kitabı Kuran ve Peygamber'in sünnetini insanlara anlatmak için tüm dünyaya yayılmıştır. Imam-I Azam, İmam-I Buhari, İmam-I Rabbani, Mevlana Celaleddin Rumi, İmam-I Gazali gibi daha bir çok büyük alim bu irşat ve tebliğ vazifesini devam ettirmişler, bugün bizleri aydınlatan eserler meydana getirmişlerdir.

Bir Ehli Sünnet İslam Alimin Sahih dediği Hadise yalan demek, Peygambere yalancı demektir, insanı dinden çıkarır.

Ayrıca din tüccarı değilim, bu çok çirkin bi ifade. Rıza-i İlahiden başka bir beklentim yok.
    Bir yanda Allahın indirdiği kitap bir yanda Peygamberin ölümünden 2 asır sonra yazıldığı iddia edilen hadis. Kuran dururken hadislerden uydurmalar verip benim dinimi kirletiyorsun. O yüzden din tüccarlığı yapma lütfen. Cemaat abilerinin ağzına bakma açta kitabı oku.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Bim'de alkol - sigara satılmıyor ama prezervatif satılıyor

Amannn tanrımmmmm bu zamana kadar bim'den alışveriş yapan herkes bim'de prezervatif satıldığı ve oradan alışveriş yaptıkları için günahkar oldular

Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace
    Bir yanda Allahın indirdiği kitap bir yanda Peygamberin ölümünden 2 asır sonra yazıldığı iddia edilen hadis. Kuran dururken hadislerden uydurmalar verip benim dinimi kirletiyorsun. O yüzden din tüccarlığı yapma lütfen. Cemaat abilerinin ağzına bakma açta kitabı oku.
    Hastalandığımız zaman tıp kitabını açıp okuyup hastalığımızı teşhis edip kendi kendimize reçete yazabilirmiyiz? Yoksa o kitabın ilmini tahsil etmiş doktora gidip muayene mi oluruz? Kuran-I Kerim'i de kendi kendimize okuyup mana çıkarmaya çalışmak buna benzer.

Hadislere uydurma diyerek öncelikle Peygamberi olmak üzere ne kadar büyük İslam alimi, evliya, Allah dostu var ise hepsini İslam'i kirletmekle suçladınız. Cemaat abileri derken Fethullah Gülen cemaatini kastediyorsanız bağlı olduğum Cemaat İsmailağa Cemaati'dir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------

Alıntı umuttuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Afarozu da siz mi yapiyorsunuz?tam ortacag karanligi hristiyanlar bu yuzden batti ders almadik ayni yoldayiz.su yazdigin sureyle ne alakasi var anlattiklarinin
    Afaroz? Haşa! İslamda hüküm ne ise odur. Bir adam sabaha kadar namaz kılsa ve dese ki "aslında kılmasak da olur, farz değildir" bu adam kafir olur.
    Bir adam sabaha kadar içki içse ve içkinin haram olduğunu, büyük günah olduğunu kalben tasdik ederek bunu yapsa kafir olmaz, günahkar olur. Bu İslamda böyledir. Bunları ben kafamdan uydurmuyorum, İslamda böyledir. Bütün Ayet Hadis ortadadır, bütün İslam alimlerinin eserleri ortadadır, biraz araştırın lütfen.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:31 ----------

Alıntı C.Kaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bim'de alkol - sigara satılmıyor ama prezervatif satılıyor

Amannn tanrımmmmm bu zamana kadar bim'den alışveriş yapan herkes bim'de prezervatif satıldığı ve oradan alışveriş yaptıkları için günahkar oldular
    Doğum kontrol yöntemi olarak prezervatif kullanmakta dinen sakınca yoktur. Siz bunun günah olduğunu nerden duydunuz?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    [QUOTE=ALPEROSMANLI;3450940]Hastalandığımız zaman tıp kitabını açıp okuyup hastalığımızı teşhis edip kendi kendimize reçete yazabilirmiyiz? Yoksa o kitabın ilmini tahsil etmiş doktora gidip muayene mi oluruz? Kuran-I Kerim'i de kendi kendimize okuyup mana çıkarmaya çalışmak buna benzer.

Hadislere uydurma diyerek öncelikle Peygamberi olmak üzere ne kadar büyük İslam alimi, evliya, Allah dostu var ise hepsini İslam'i kirletmekle suçladınız. Cemaat abileri derken Fethullah Gülen cemaatini kastediyorsanız bağlı olduğum Cemaat İsmailağa Cemaati'dir.[COLOR="Silver"]

Zaten bende ismailağa cemaatini kastediyorum en baştan beri.
    Fettullah veya ismailağa veya bir başkası aranızda hiç bir fark yok benim gözümde.
    Hayatınız palavra, masal, hikaye ve iftira üzerine kurulu.

Kur'an'ın anlaşılır ve açık bir kitap olduğunu söyleyen Allaha rağmen, "biz bu kitabı anlayamayız" düşüncesine sahip olanlar,
    bilinçsizce Allah'a iftira etmektedirler.
    Allah, kendisine bu tür iftirada bulunanları zalim olarak nitelendirmektedir: "Allah'a karşı yalan uyduranlardan daha zalim kim“. Kur'an kendisinin açık ve anlaşılır bir kitap olduğunu şu ayetlerle açıklamaktadır:

Biz bu Kur'an'ı Allah'a karşı gelmekten sakınanları müjdelemen ve inatçı milleti uyarman için senin dilinde indirerek kolaylaştırdık" (19 Meryem-97)

Andolsun ki Kur'an'ı öğüt olsun diye kolaylaştırdık* Öğüt alan yokmudur?' (54 Kamer -17)

"Biz onu anlayasınız diye, Arapça bir Kur'an olarak indirdik" (12 Yusuf- 2)

Bilmeyenler dediler ki: Allah bizimle konuşmalı ya da bize bir ayet (mucize) gelmeli değil miydi? Onlardan öncekiler de işte tıpkı onların dediklerini demişlerdi. Kalpleri (akılları) nasıl da birbirine benzedi? Gerçekleri iyice bilmek isteyenlere ayetleri apaçık gösterdik. " (2 Bakara - 118).

"Andolsun ki Biz bu Kur'an'da türlü türlü örneği gösterip açıkladık. İnsan amma da çok tartışıyor" (18 Kehf - 54).

Andolsun ki biz size açık açık bildiren âyetler, sizden önce yaşayıp gitmiş olanlardan örnekler ve takvaya ulaşmış kimseler için öğütler indirdik." (24 Nur-34).

Andolsun ki, sana apaçık ayetler indirdik. Onları sadece yoldan çıkmışlar inkar eder"
    (2 Bakara - 99)

Motosikleti
    Honda Cb 125 Ace
    İsmailağa Cemaati'ni bilip bilmeden palavracı olarak nitelemeyin, bu Cemaat içerisinde yıllardır insanları irşad eden büyük Veli'ler, Allah dostları vardır. Cemaatin başındaki kişi Mahmut Ustaosmanoğlu'dur. Kendisine icazet veren kişi ise 4 mezhep müftüsü, Padişahın tefsir dersi hocası Ahıskalı Ali Haydar Efendi'dir. Bu silsileyi geriye doğru takip ettiğinizde Nakşibendi Hazretlerine gider. Nakşibendi Hazretleri'nin silsilesine baktığınızda Hz. Ebubekir'e ulaşır. Hz.Ebubekir kime bağlıdır? Hocası kimdir? Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'dir. Bugün İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Süleyman Efendi Cemaati Ehli Sünnet cemaatlerdir.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    konu nerelere gelmiş yaa

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    Şehrizar konaklarından yalı dairesi almak için para biriktiriyorum ve aburcubur ürünleri glikoz şurubu yerine beyaz şeker(kötünün iyisi) içerdiğinden ve Torku günlük pastorize süt bulunduğundan A101'i tercih ediyorum.
    tanertc bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    İsmailağa Cemaati'ni bilip bilmeden palavracı olarak nitelemeyin, bu Cemaat içerisinde yıllardır insanları irşad eden büyük Veli'ler, Allah dostları vardır. Cemaatin başındaki kişi Mahmut Ustaosmanoğlu'dur. Kendisine icazet veren kişi ise 4 mezhep müftüsü, Padişahın tefsir dersi hocası Ahıskalı Ali Haydar Efendi'dir. Bu silsileyi geriye doğru takip ettiğinizde Nakşibendi Hazretlerine gider. Nakşibendi Hazretleri'nin silsilesine baktığınızda Hz. Ebubekir'e ulaşır. Hz.Ebubekir kime bağlıdır? Hocası kimdir? Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem'dir. Bugün İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Süleyman Efendi Cemaati Ehli Sünnet cemaatlerdir.

Daha düne kadar cübbeli lakaplı şahıs, akp siyonistlerle işbirliği içerisinde israil yandaşı diyerek ortalığı ayağa kaldırdı. Seks kasedi kadın muhabbeti mafya işbirliğinden içeri tıkıldı. Bir daha akp ye atmıyacağım dedi serbest bırakıldı. Dün israil işbirlikçisi dediğiniz adamı cumhurbaşkanlığında desteklediniz. Şimdi ehli sünnet oldular. Arkadaş daha bir kaç yıl evvel tasdikli dolandırıcı cemaat üyeniz jet fadılla bayrampaşada otellerini açarken fatiha okuyordunuz bugün Hz Muhammedle akraba yaptın adamları. Korkuyorum uhudda beraber savaştılar diyeceksin. Yanar dönersiniz, bak bu adamlar sana bu iyidir derse sende iyi diyeceksin, bu kötü derse sende kötü diyeceksin. Hala daha İslam üzerinde atıp tutuyorsun.

y.akan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Evet İsmailağa Cemaatti çok güzel bir cemaattir. Ünlü büyüklerinden biri Cübbeli Ahmet Hocadır.
    Bu saygı değer hocamız, AK parti öncesinden söylediği vaazlardan ötürü hapis yatmış bir alimdir.
    AK parti hükemeti döneminde Pezevenklik yaptığı için hapis yatmıştır.

Düzeltme: PEzevenklik yazmışım direk, kusura bakmayın insan ticari için suç örgütü kurmak gibi bir suçtu.
    tanertc bunu beğendi.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu nerelere gelmiş yaa
    sorma

bu arada beni alkol satan yerlerden alışveriş yaparak "ötekileştirmekle" suçlaya arkadaşlara cevaben, isteyen istediği yerden istediğini alır. bunun adı ötekileştirmek değil tercih yapmaktır. kişisel olarak neden böyle bir tercih yaptığımı ise haketmeyen kişilerle paylaşmayı uygun görmüyorum. merak ettinizmi? tabiki hayır.
    ben bu memleketin her karışının güzelliklerle dolu olduğunu düşünenlerdenim. aksini düşünenleri burada kimse zorla tutmaz.
    siz beni sabit düşünce şeklinizle böyle hatırlayın, yada hatırlamayın.

fromghetto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TDM 850, Tiger 250
    o değilde bimde hollande waffle diye bişi var karamelli sabah çayla mükemmel gidiyo başkada biyerde bulunmuyo nimet

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)