Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motosiklet ve Üniversite

REKLAM ALANI
    ugur377 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Merhabalar öncelikle. Bu yıl DGS'yi kazandım. Memleketim ve bu yaşıma kadar yaşadığım (21 yaşındayım) yer olan Kastamonu'yu bırakıp Trabzon'a (KTÜ İİBF) gideceğim inşallah.

Aklımda birkaç soru var öncelikle siz abilerime, kardeşlerime danışmak istedim.

Trabzon'a giderken motosikletimi yanımda götürmek gibi bir düşüncem var tabi kalacak yer vs. ayarlandıktan sonra. Öğrencilikte motosikletimi götürmem bana ekstra külfet, sorumluluk mu olur, yoksa artısı daha mı çok olur buna karar veremedim.

Birde sonuçta farklı şehir ve ihtiyaçlarımdan dolayı burs, yurt başvurusu yapacağım(Burs olmazsa kredi). Motosikletim kendi üzerime kayıtlı resmi olarak. Bunun benim burs almama etkisi olur mu? Karar vermemde yorumlarınızın büyük etkisi olacak. Teşekkürler, hayırlı günler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Garip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PCX 125
    Tekirdağ'dan Halil kardeşim Cbf150 ile gitti okul basında, okul sonunda tekrar döndü. Onunla bir görüş istersen. Numarasını özelden atıyorum
    ugur377 bunu beğendi.
    birGarip..

Motosikleti
    CRF 250 L
    katü üniversite okumak için çok güzel bir yer birde motorun olsa bence çok güzel bir okul hayatın olur.
    ugur377 bunu beğendi.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sadece benzin parası masrafı olur ki toplu taşıma parası ve yolda geçen zamanı kıyasladığımda benim için motorla ulaşım sağlamak çok daha avantajlı.
    ugur377 bunu beğendi.

Motosikleti
    Fazer
    Eylül'de gidip kışa tekrar motosikletimi memlektime getiriyorum kapalı yerde dursun diye,bahar dönemi tekrar götürüyorum.Bunun dışında motosikletini koymak için sağlam bir yer bulmanı tavsiye ederim site içerisinde oturuyordum yine de motosikletimi düşürdüler.

Ben ilk sene götürememiştim.İlk sene başka bir şehiri yabancılayabilirsin yeni bir çevre edinmen için sıkıntılı bir süreç.
    İmkanın varsa kesinlikle götür motosikletini hem şehri kısa sürede tanırsın hem de istediğin zaman stresini atarsın

Kredi almanda etkisi olmuyor diye biliyorum,detaylı araştırmak lazım.
    ugur377 bunu beğendi.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Öncelikle merhaba KYK kredisini hemen hemen herkese veriyorlar zaten üzerinde gökdelen olsa bile olsa fark etmez yani

Bence Motosiklet ile gitmek avantaj olur, tutacağınız ev belki okulunuzdan uzak olacak otobüse - minibüse vereceğiniz parayı benzine verip hem daha kaliteli hemde daha huzurlu bir yolculuk çekebilirsiniz + Olarak şüphesiz %30 daha karizmatik bir insan olacaksınız motor sayesinde otomatikman

Yani işin özeti ben motosikletim ile giderdim
    ugur377 bunu beğendi.

dovahhkin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 250 ABS
    KYK Geri ödemeli burs başvuranların toplamda % 80'ine cıkar.

ve bu yüzde 80lik dilimin yüzde 20 sine geri ödemesiz burs çıkar (sınıfta kalmamak koşulu ile kalırsanız parayı ödersiniz)

Şimdi işin en eğlenceli yanı da şudur. bu yüzde 80 dilimlik kısma gerçekten ama gerçekten maddi durumu kötü babası vefat etmiş bi arkadaşım dahil olmadı burs çıkmadı.

ve para bursunun yurtla bi alakası yok, öyle derler hikayedir.

Türkiye'dir buranın adı. Sistem kafasına göre seçer şanslıysan cıkar. bana çıktı şahsen o dönemde üzerime ev ve motosiklet vardı.
    ugur377 bunu beğendi.

safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    motosiklet burs yada kredi almanı hiiç etkilemez hatta bankadan kredi kartı çıkarırken bile dikkate almazlar. istersen s1000rr a bin yine de onlar için bişi ifade etmiyor.

ulaşım için müthiş bir alternatif
    şöyle ki (ankara için durum bu)bazen gideceğin yere 3 vasıta ile gidip dönmek zorunda kalıyorsun bu da sana yaklaşık 10-12tl ye mal oluyor halbuki aynı yolu motosikletle en az 2-3 defa gider gelirsin o paraya. yani toplu ulaşımdan da ucuza geliyor motosiklet.

motorun nabzına göre kullanmak
    eğer en az yakacağın devri bilerek kullanırsan tadından yenmez. benim köroğlu uzun yolda 2.2 yakıyor 100km de izmir ankara arası da yaklaşık 600km yani yol boyunca 13.2litre benzin yakıyorum bu da şimdiki benzin fiyatı ile 65-70 arası bir fiyat ki ben zaten otobüse 55-60 veriyorum. aradaki farka hem istediğim tüm eşyalarımı evime getirebiliyorum. hem uzun yolun tadını çıkarabiliyorum. yani bence değiyor.

ayrıca yeni tanışacağın (kadın erkek fark etmez) ''hani şu motorcu çocuk'' diye anmaları da insanın yüzünde ayrı bir gülümseme yaratıyor

tabii bunlara ek olarak okulunuzda bir de motosiklet topluluğu varsa tadından yenmez aynı sırayı paylaştığın insanlarla kampa geziye gitmek ayrı bi zevkli oluyor. bunun yanında da canın sıkıldı mı ufak çaplı kafana göre de gezi yapabilirsin. mesela vizeler bitti yakında ödev teslimi falan yok rahata ermişsin bi hafta sonu bütçeyi denkleştirip 150-200km lik bir geziye çıkabiliyorsun ki bu bir öğrenci için büyük velinimet

ev eşyası taşıma işinde de kullandım ben önceki motorumu ayıptır söylemesi arkadaşım evine elektrik süpürgesi almıştı motorun arkasına bağlayıp getirdim

bunlar güzel yanlarıydı

arkadaş çevrende çok afedersiniz 150cc motora binsen bile ''zengin p'çi'' diye yaftalayacak insanlar olacak
    yada her gün kendisini eve bıraktırmak isteyen kadınlar olacak (aman dikkat) gerçi sadece kadında olmayabiliyor bazen erkek arkadaşlarınla da yaşarsın bu durumu. kibar yoldan reddetmeyi bil ve alışkanlık haline getirmesinler. ha ihtiyacı olana köstek ol demiyorum ama iyi niyeti suistimal edecek illa ki çıkar.
    evet motor biraz külfet bazen derse yetişmek için alelade motoru bir yere bırakıp sonra derste çılgınlar gibi motorun anahtarını arayacaksın yada köşedeki taksici ''motoru devirir mi la?'' diye kafanda deli senaryolar üreteceksin. bunun çözümü de şöyle: rutin olarak gittiğin yerlerde güvenli park yeri arasın gözlerin (özellikle ilk günden gözüne kestir bu köşeyi) ve hep o sabit yere bırak. hatta mümkünse güvenliğin dibinde bir yer olsun. güvenlikçi abiyle de muhabbeti kur oldu bu iş.

zira kalacağın yurt içinde aynı durum geçerli

genel olarak durum bu. mümkün olduğunca zincir kilit disk kilidi alarm falan olsun ve o gün sadece okula gitmeyi planlasanda yanında bulunsun. zira okul çıkışı abi şuraya gidelim mi dediğinde sırf yanında kilitler olmadığı için gitmek istemeyebilirsin. o nedenle her daim tam techizat iyidir.

başka sorun olursa seve seve yardımcı olurum. aynı şeyler benimde başıma geldi şimdiden yeni öğrenim hayatında başarılar dilerim
    ugur377 bunu beğendi.

enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    2 sene boyunca okula opel insignia ile gittim. 3ncü sene (hyosung gt250r ve 600F)ile gittim.

Arabayla giderkenki 2 senede anlatacak bir hikayem yok.

3ncü sene bir seferinde motor yerine otobüs ile okula gittim. Otobüste gördüğüm derse giren doçentlerden biri hayırdır motora birşey mi oldu diye sordu Ayrıca derste hocalar bazen naber motorlu çocuk, aman yavaş git falan diyor :D Okula motorla gelen tek kişi olmanında etkisi vardır tabi.

Birde motorunun kurcalanmasına hazır ol. Mutlaka birileri sinyalleri, farları, aynaları falan kurcalıyor. Üzerine binene denk gelmedim ama ders esnasında neler olup bittiği konusunda fikrim yok.

Burs konusunda ise fikrim yok. Genelde kredi değilde, burs çıkması için fakir olmaktan öte anne ve babanın ikisininde ölmüş olması gerekli diyenleri duyuyordum. Şahsen ben ve ailemdeki diğer 4 kardeşime hiç bir burs çıkmadı. Nice durumu iyi olmayan arkadaşıma da burs yerine kredi çıktı.
    ugur377 bunu beğendi.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    trabzonda motosiklet şart.
    ugur377 bunu beğendi.

Motosikleti
    150 MR Vulture
    Ben yeni aldım motorumu ve üniversiteye kesinlikle götürmeyi planlıyorum. Burs herkesin dediği gibi zor çıksa da zaten krediye dönmesi fazla sürmüyor ( mühendislik okuyorsan bu ihtimal daha yüksek ). Kredi çıkmama ihtimali sadece benim gibi bir durumda çıkmıyor. Bağkurlu değilsen yani firma sahibi veya iş veren değilsen %80 çıkar ki arkadaşımın babası galerici üstüne 6-7 araba kayıtlı ona rağmen çıkmıştı. Kyk konusunda şansına kimisi zengin kyk çıkar durumu olmayana çıkmaz kimisi torpiliyle girer ihtiyacı olanın hakkına girer anlayacağın şansın olacak. Bende Bartın'da okuyorum tek sıkıntı olarak şuan Karadeniz'de eksik olmayan yağmur! Bu arada kyk çıksa bile örneğin bizim kampüsün uzağında yeni kampüse 4 eskisine 15 km doğal olarak otobüsle gidip gelmektense açarım kontağı giderim istediğim yere Birde motorun cidden fazla yakmayan bir motorsa süper olur. Yukarıda biri bize taş attı 150 cc kullanıp ta adınız "zengin p.çi" olarak geçiyor demişsiniz. 1000cc de olsa aynı damgayı yersiniz otobüsle gidip gelen herkesten yani cc ayrımı yapmazsak güzel olur Bizim üniversitede 1 tane 125 r vardı başka motorlu yoktu millet geçerken Bi süzüyordu motoru
    ugur377 bunu beğendi.

Ben gelecek yıl kesinlikle motosikletimle gidicem, bi çok zamanda kurtarıcın olacaktır "bence"
    ugur377 bunu beğendi.

Motosikleti
    Pulsar 200NS
    Gülümseten, içime su serpen yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Söyledikleriniz, tecrübeleriniz gerçekten işime çok yarayacak

anılbel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Wolf 125/ VSTAR
    Ben olsam trabzona kadar gitmisken Gürcistana da gecerim malum benzin bedavadan az pahalı oralarda ...
    ugur377 bunu beğendi.

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Biraz klişe olacak ama hepimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar

Ben de aynı dertten muzdaripim. Ben Kütahya'ya gidiyorum. Kışları biraz sert geçiyormuş o yüzden motorumu götürmeme ailem izin vermiyor. Kışın kar, buz oluyormuş. O yüzden Mart-Nisan gibi götürmeyi düşünüyorum :(
    ugur377 bunu beğendi.

hayko5 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V-Twin Café racer
    Hayırlı uğurlu olsun adınıza sevindim, ben kazanamadım malesef. Bence götürün hem keyifli olur hemde üniversite de işinize yarar bence götürmek daha mantıklıdır.
    ugur377 bunu beğendi.

brooklynnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yeşil fıstık 300
    Keşke başladığım gibi motorun olsaymış. Son sınıfta oldu iyi ki oldu. Sınava geç kalırsın yetiştirir , arkadaş ortamını genişletir, motorcu hoca varsa sempati ayağına geçersin gibi gibi
    ugur377 ve kngsze bunu beğendiler.

Motosikleti
    Pulsar 200NS
    İlk etapta kalacak yer sıkıntısını atlatmanın ertesinde, bayramdan sonra motorumlar gideceğim inşallah arkadaşlar. Sağolun yorumlarınızı esirgemediğiniz için

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eski mesajlarıma bakarken bu konuyu gördüm. Naptınız motoru götürdünüz mü ?

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Garip adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekirdağ'dan Halil kardeşim Cbf150 ile gitti okul basında, okul sonunda tekrar döndü. Onunla bir görüş istersen. Numarasını özelden atıyorum
    Halil sakaryA da benzinlikte tanıştık....iyi bi arkadaş bende 59 plaka görünce slm verdi baya lafladık
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)