Bu bataryadan nerede bulabilirim !
Reklamlar
-
Arkadaşlar çaresiz kaldığım için böyle bir konu açtırm,çünkü aramadığım yer kalmadı
İlçemizde bulunan bütün aksesuarcıları dolaştım yinede bulamadım
Nette BT serisi olarak aradığımda ise hiçbir sonuç alamadım
Kaskımda bulunan bluetooth cihazının bataryası ömrünü tüketmiş,bu seride bir pil nereden bulabilirim
En.. 34mm
Boy. 53mm
Kalınlık..4,5mm
Reklamlar
-
-
3,7 lityum batarya... Burdan bkınca Nokia 1100 bataryası ile aynı gibi görünüyor. Bir dene bakalım,belki aynıdır. Ölçüler 3 aşağı 5 yukarı aynıysa gerisi kolay. İyi bir elektronikçi halledebilir. Üst kısımda şarj alan''temas eden'' bakır kısım tutmasa bile halledilir. Yeteki eski bataryayı atmamış ol. Yapacak birini bulamazsan bana özelden numara bırak. Ben yardımcı olurum.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
-
Pil üzerinde model:BT Lion/3.7V yazınca google aramasın hiç bir anlam ifade etmiyor. Bluetooth cihazın markası nedir bir de öyle arasak googledan.
-
scooboy adlı üyeden alıntı
Teşekkürler,siz göstermeden ben yarım saat önce bakmıştım Ölçüleri maalesef tutmuyor yoksa tam aradığım batarya
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:48 ----------
esc adlı üyeden alıntı
3,7 lityum batarya... Burdan bkınca Nokia 1100 bataryası ile aynı gibi görünüyor. Bir dene bakalım,belki aynıdır. Ölçüler 3 aşağı 5 yukarı aynıysa gerisi kolay. İyi bir elektronikçi halledebilir. Üst kısımda şarj alan''temas eden'' bakır kısım tutmasa bile halledilir. Yeteki eski bataryayı atmamış ol. Yapacak birini bulamazsan bana özelden numara bırak. Ben yardımcı olurum.
Sağolun,evet o pillerden bir adet satın aldım,fakat o pili bir türlü şarj etmiyor
Bu billerde 3 adet pin var,ve yanılmıyorsam + ve - nin yanı sıra ortadaki pin bayağı bir iş görüyor
Bu cep telefonu pillerinde galibaa bu ortadaki pinin bir özelliği yok,en azından benim baktıklarımda
Galiba ortadaki pin jarj seviyesini ölçüp akımı kesiyor,zaten bu cep telefonu pilide şarj ışığını yakmıyor,şarj etmiyor manasında
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
Pil üzerinde model:BT Lion/3.7V yazınca google aramasın hiç bir anlam ifade etmiyor. Bluetooth cihazın markası nedir bir de öyle arasak googledan.
Arda hocam pil burada,fakat maalesef ülkemize satışları yok, Hans bey bana böyle dedi
https://www.louis.de/en/artikel/batt...biker/10004699
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html
-
Worldwide shipping deyip Türkiye'yi worldwide'dan saymamak
-
Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
-
li-ion pillerin şarj sistemi ni-mh yada ni-cd lere göre oldukça farklıdır.onların şarj aletleri li-ion u şarj etmez aksine büyük tehlike oluşturur...
çok özel bir şarj fonksiyonu vardır...15 gündür uğraşmama rağmen henüz başaramadım li-ion pili şarj etmeyi...mutlaka kendine özel üretilmiş şarj cihazı gerekiyor..
aynı pili bulmak zorundasınız..yada çok iyi bir elektronikçi...
ha bu arada pili elinize alıp çevrenizdeki tüm telefoncuları gezmenizi öneririm..hiç ummadığınız bi yerde ummadığınız bir cihazda kullanılıyor olabilir..bir telefon,bir gps cihazı biz mp3 çalar bile olabilir..aksesuarcılarıda ihmal etmeyin...
en son çare cihazınızın markasına teknik destek veren servislerden sorup almayı deneyin...
-
-
20 Temmuz 2014, 00:35
İşe yarar mı bilmiyorum ama aynı batarya Caberg J"ust Speak" intercomlarda da kullanılıyormuş.
http://www.lubie-motocykle.pl/bateri...-speak,p,42668
Bir de bu pili en çok Polonyalılar satıyormuş
-
20 Temmuz 2014, 00:46
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
li-ion pillerin şarj sistemi ni-mh yada ni-cd lere göre oldukça farklıdır.onların şarj aletleri li-ion u şarj etmez aksine büyük tehlike oluşturur...
çok özel bir şarj fonksiyonu vardır...15 gündür uğraşmama rağmen henüz başaramadım li-ion pili şarj etmeyi...mutlaka kendine özel üretilmiş şarj cihazı gerekiyor..
aynı pili bulmak zorundasınız..yada çok iyi bir elektronikçi...
ha bu arada pili elinize alıp çevrenizdeki tüm telefoncuları gezmenizi öneririm..hiç ummadığınız bi yerde ummadığınız bir cihazda kullanılıyor olabilir..bir telefon,bir gps cihazı biz mp3 çalar bile olabilir..aksesuarcılarıda ihmal etmeyin...
en son çare cihazınızın markasına teknik destek veren servislerden sorup almayı deneyin...
Bluetooth kaska fabrikasyon takılıydı,kaskta ülkemizde satılmıyor teknik destek zor
Bende bugün fark ettim şarj etmediğini,aksesuarcıdan aldığım benzer cep telefonu pilini alalı bir ay olmuştur,hafta sonuları gezilerinde Bluetooth sürekli açık,buna rağmen pilin şarjı bir aya yakın gitmiş,oysa ben her geziden sonra şarja taktığımda doluyor sanıyordum
Eski cep telefonumun harici batarya şarj aleti vardı,satın aldığım pilin + ve - uçlarını denk getirip şarja koydum.Dolduktan sonrada kaska takıcam
Tak çıkart şimdilik idare edicem ,petler çıkabildiğinden fazla sorun olmuyor
Çıkan pil elimde dediğin gibi binlerce pil arasında mutlaka biri denk gelicektir
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
acayüp adlı üyeden alıntı
Sağolasın ama maalesef pil üzerinde bir numara bulunmuyor,barkot var
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:44 ----------
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
Abi bu iyi oldu,işime yarayacağı kesin en azından bir ip ucu
zahmet oldu teşekkür ederim,(uyanıklara bakın bulunamayan pilleri intercomlarda kullanmışlar )
-
20 Temmuz 2014, 02:58
lg C2500 bataryası deniyebilirsin. Eski bir telefon ama uyar diye düşünüyorum
C2500 ploymer batarya imiş.
Onun yerine http://www.akilliphone.com/urun_deta...=7209&renkID=1
Bakılabilir tasarım aynı gibi sanki ?
-
20 Temmuz 2014, 04:33
Cihazın çin malı ise , orjnal nokia pili alıp kullan. Nasılsa üzerindeki pilde nokianın çakma pilidir. Sadece etiketi değişik.
Hatta piyasadaki sahte nokia pillerinin etiketinin altında türlü çeşitli etiketler çıkar.
Bizim uyanık girişimciler o pilleri alıp nokia etiketlerini burada yapıştırıp satarlardı.
Marka modele takılma özellikler aynı. Tek ihtiyacın olan konnektör ve boyutların uyması. Konnektöründe uçlarının sıralaması aynıdır tek fark sağda yada solda olmasıdır.
Bu elindeki pili bir ömür bulamayabilirsin.
Birinin bir dönem uydurduğu model numarasıdır.
Çinde böyle şeyler çok dikkate alınmaz. aynı mal üzerinde binlerce farklı model yazmak çok olağan bir durumdur.
ayrıca alt resimdeki numaranın bu konu ile alakası yok. Sadece tesadüfen önüme ilk gelen resim oydu. Seni ilgilendirmiyor.
Nokia pillerinin orjinalliğinin doğrulanmasına yarayan bir numaradır.
-
20 Temmuz 2014, 12:45
Merhaba, ankara ve istanbulda farklı tipte cihazlar için pil satışı yapan yerler vardı. İnternetim hızlı olmadığından yardımcı olamıyorum ama biraz araştırmayla bulursunuz sanırım. Birde başka bir teknoloji forumunda şarjlı pillerle alakalı onlarca sayfalır bir konu vardı. Ordaki arkadaşlar da yardımcı olacaktır.
-
20 Temmuz 2014, 12:52
daha önce fotograf makinesini pili için araştırma yaparken internet rastlamıştım. ancak hata pilde çıkmayınca gerek kalmamıştı.
bayağı iddalı gözüküyorlar. http://www.pilci.com/index.htm
-
20 Temmuz 2014, 19:18
brssvs adlı üyeden alıntı
Yardım için teşekkürler,fakat görmekle olmuyor,ölçülerini aradım oda yazılmamış
Yoksa böyle ölçüleri yazılmamış yüzlerce pil var,elimdeki pil yuvasına tam oturmakta
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:11 ----------
acayüp adlı üyeden alıntı
Cihazın çin malı ise , orjnal nokia pili alıp kullan. Nasılsa üzerindeki pilde nokianın çakma pilidir. Sadece etiketi değişik.
Hatta piyasadaki sahte nokia pillerinin etiketinin altında türlü çeşitli etiketler çıkar.
Bizim uyanık girişimciler o pilleri alıp nokia etiketlerini burada yapıştırıp satarlardı.
Marka modele takılma özellikler aynı. Tek ihtiyacın olan konnektör ve boyutların uyması. Konnektöründe uçlarının sıralaması aynıdır tek fark sağda yada solda olmasıdır.
Bu elindeki pili bir ömür bulamayabilirsin.
Birinin bir dönem uydurduğu model numarasıdır.
Çinde böyle şeyler çok dikkate alınmaz. aynı mal üzerinde binlerce farklı model yazmak çok olağan bir durumdur.
ayrıca alt resimdeki numaranın bu konu ile alakası yok. Sadece tesadüfen önüme ilk gelen resim oydu. Seni ilgilendirmiyor.
Nokia pillerinin orjinalliğinin doğrulanmasına yarayan bir numaradır.
Cihaz çin malımı bilmiyorum,kaska entegre geldi görünüş olarakta çin malına benzetemedim
Ama bencede dediğiniz gibidir,pil yatağına dikkat ettimde orada sadece 2 pin var,yani ortadaki üçüncü pin pek işe yaramıyormuş
Ama hala elimdeki pili neden şarj etmiyor anlayamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:14 ----------
hakan_biolog adlı üyeden alıntı
Merhaba, ankara ve istanbulda farklı tipte cihazlar için pil satışı yapan yerler vardı. İnternetim hızlı olmadığından yardımcı olamıyorum ama biraz araştırmayla bulursunuz sanırım. Birde başka bir teknoloji forumunda şarjlı pillerle alakalı onlarca sayfalır bir konu vardı. Ordaki arkadaşlar da yardımcı olacaktır.
Çok aradım ama maalesef bulamadım,belkide bulduklarımda acayüp arkadaşın dediği gibi ayni tipti,fakat neden şarj olmuyorlar anlayamadım
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:16 ----------
soneryılmaz adlı üyeden alıntı
daha önce fotograf makinesini pili için araştırma yaparken internet rastlamıştım. ancak hata pilde çıkmayınca gerek kalmamıştı.
bayağı iddalı gözüküyorlar. http://www.pilci.com/index.htm
Sitelerine şöyle bir göz attım,galiba biraz ağır tip çalışıyorlar,yani piller büyük
pirde pili göndermem isteniyor,biraz zor
Yinede teşekkürler
-
20 Temmuz 2014, 19:56
abi mevzuya baktımda,(elektronikçi değilim)orjinal olan sistem üzerindeki bataryada değerler neyse haliyle alacağında bataryadaki değerlerde aynı olacak bu durumda batarya voltajı aynı olduktan sonra ister lityum iyon isterse nikel cadmanlı (sanırım böyleydi)pil şarj olacaktır.ha olmuyorsa şarj sisteminde sıkıntı var demektir.ölçü aletiyle bir fikir edinebilirsin.mesela şarj olurken voltaj kaç,seri bağlarsan şarjda çekilen akım nedir gibi.sırf şarj sisteminde sıkıntı varsa alternetif şarj sistemini iyi bir elektronikçi dışarıdan kuracaktır.
-
20 Temmuz 2014, 21:01
COMTAN adlı üyeden alıntı
abi mevzuya baktımda,(elektronikçi değilim)orjinal olan sistem üzerindeki bataryada değerler neyse haliyle alacağında bataryadaki değerlerde aynı olacak bu durumda batarya voltajı aynı olduktan sonra ister lityum iyon isterse nikel cadmanlı (sanırım böyleydi)pil şarj olacaktır.ha olmuyorsa şarj sisteminde sıkıntı var demektir.ölçü aletiyle bir fikir edinebilirsin.mesela şarj olurken voltaj kaç,seri bağlarsan şarjda çekilen akım nedir gibi.sırf şarj sisteminde sıkıntı varsa alternetif şarj sistemini iyi bir elektronikçi dışarıdan kuracaktır.
Az önce kaskı dağıttım ne kadarda zor birşeymiş,herşey yerli yerinde girintiler çıkıntılar kaskın içi bu cihaz için tasarlanmış
Akşam çalışmıyor dediğim pili eski lg cihazımın harici şarj cihazında şarj ettim,gördümki doldu sorun pilde değilmiş,seninde yazdığın gibi herhalde sorun şarj sisteminde
O yüzden cihazı tümden kasktan ayırdım,yarın elektronikçi bir kardeş var herşeyden anlar ona götüreceğim,bakalım karın ağrısı neymiş öğreneyim
Tekrardan zaman ayırıp yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim...
-
21 Temmuz 2014, 00:24
Kaskı nereden kaça aldın. Memnunmusun, sürüş esnasın da sesin karşıya net gidiyormu, epeydir ben de düşünüyorum.
-
23 Temmuz 2014, 16:09
Vodafone 945 'in bataryasina benziyor bi bak belki uyumludur
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)