Dün Özdilek'in marketinde 1 liralık paket mamalar gördüm. Baya pratik. Muhtemelen Migros'ta da vardır. Yolunuz düşerse atın topcase'e birer tane. Faydamız dokunsun.
Hortingen , gölgede dahi kavurma..
Tık tık tık
bu arada bazı köpekler içme suyu olmazsa içmiyor. kokudan anlıyolar sanırım. sonra ben koydum içmedi napalım diye düşünmeyin. herşey sevdiğimiz canlar için
Sıcak hava ve yoğun buharlaşma , börtü böcek kuş sair yaratıklar için kab ve su ihmal etmeyelim.
Ara sıra , konuyu hortlatın lütfen .
Konuyu hortlatalım. Böyle konuları hortlatmak iyidir.
hortlasin konu arkadaslar sadece ramazanda degil her mevsim yiyecek ve su koyalim.
iyi hortlattınız. koyayım yine bi kap su. yanına da az dostluk maması az bulgur. çiçek
Dostluk maması çok dandik ya, bizim sokaktaki kediler yemiyor. Hiç olmazsa 5 TL verin Bonnie alın azar azar verin.
Yemek vermek için illa marketlerden yem filan almaya gerek yok ki. Yemediğimiz, artan yemeklerimizi çöpe atacağımıza, oraya buraya savuşturacağımıza buzluğa koyalım. Hem bozulmaz. Sonra da minik dostlarımıza verelim.. Ama geceden dışarı çıkartıp çözülmesini sağlayın, tavsiye. Sonra sabah yanına koyduğunuzda çözülmesi epey zaman alıyor..
Artık yemekleri hayvanlara verme taraftarı değilim. Sadece kemik vs ise toplu olarak köpeklere verilebilir ama hayvanı görmeden bir kenara bırakılmamalı. Ayrıca kaş yapayım derken göz çıkarılıyor. Naylon poşetin içine yağlı artık yemekler yollarda dağılıyor leş gibi de kokuyor. Hayvan içinde yiyecek bir şey bulmak için eşeliyor, martılar ve kargalar da dadanıyor. Kuru mama çok pahalı bir şey değil ki neyden tasarruf edeceksiniz. Ayda 3-5TL dan kaçıyorsan zaten hiç bir şey verme.
Tasarruf etmek için demiyorum, 3-5 tl nin lafını mı yapıcam. öyle bi söz kullanmamışım farkındaysanız. Sadece evde de alternatif çözümlerin olabileceğini sunuyorum. Poşet kullanımını ben de tasvip etmiyorum, en başta plastik kullanımına karşıyım. Bir kaba konabilir; dönüşte yemek bittiyse aynı yerden kap alınabilir. vs vs.......
Siz öyle yapabilirseniz olur tabi neden olmasın da, apartmandan aşağı poşetle yemek atan gördüm ben. Attığı şey de salçalı yağlı makarna içinde kıymadan etten eser yok. Tabi her yere saçılmış görüntüyü tahmin edersiniz. Sorsan ben hayvanlara yardım ediyorum onlara yemek veriyorum der. Nasıl veriyorsun? Camdan atarak !
Arada 1-2 haftada sıcak mevsimde bi hort yazsanızda ( başlık umrumda değil , her hafta yaz mevsiminde bi horta değer , ücreti yaradandan bekleriz evelallah. ) , birisi okuyup çay altlığına temiz su bıraksa , bir serçe/börtü böcek kedi vs can susuzluktan kırılmasa ...
Ohh, negüzel yine bendenize gelsin sevap kasayım , belki 1-2 minnak suzuzluktan kurtulurda , duyarlı okuyucuyu sayesinde baada sevap point düşer.
Klima aç çarpıl , vantilatör va iyiki , bu ne sıcaktır ..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)