Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

leptop soğutması

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    öncelikle iyi akşamlar leptobumda cpu değilde harddisk ısınması var leptop soğutucusu aldım 2 güne elimde olur daha öncede varrdı ama bilgisayarın alt kapağında harddiskin orasında hava geçiş yeri yok çok az ye var ram lerin olduğu yerde filan bu kapağı söksem herşey dışarı çıkıyor soğutucuyu üstüne koyup kullansam sıkıntı çıkartırmı

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    o şekilde olmaz anakart ve diğer parçalara zarr verir baskı yapar yqani.

Motosikleti
    hımm harddiski soğutmak için ne yapabiliriz peki gta ıv gibi oyunlar oynarken işlemci okadar ısınmıyor ama harddiskin oraya el değmicek gbi oluyor usb ye takılı yandan bi fan koyuyorum ancak öyle soğuyor

solmyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kesinlikle olmaz. havanın o küçük deliklerden girerek dolaşacağı yolda soğutması, ısısını alması gereken parçalar var. o deliklerden girmeli ve fan çıkışından çıkmalı. açık bırakmayın sakın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:49 ----------

harddisk için ssd öneririm, ısınmaz, bilgisayarın hızını ikiye katlar, pil ömrünü uzatır

Motosikleti
    anladım sağolun zaten şuan kapalı altına yeni bi soğutucu alım inşallah o biraz yardımcı olur tuşlar bile ısınıyor :D

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Sök, işlemci macununu değiştir. Fanida güzelce temizle.. Tamamdir.

Ram kapağini 4-5 senedir 3 ayri laptopta sökuk kullandim. Bir zarar, sorun vs yaşamadim. Şuan hala açik kullanmaktayim...
    Kendim söker bakim yaparim. Missss

Edit: ram kapagi yok sanirim ? Tum kasami açikta kaliyor kapagi cikartinca ? O zaman önermem cd çikar, oraya bi fan daha tak. Elektronik bilgin yoksa fantezilerimi onermem ..
    rambomert bunu beğendi.

Motosikleti
    pc daha 4 aylık mı ne işlemci fanına komprasörle hava tuttum çok az toz çıktı macun istiyeceğini sanmıyoum işlemci ısınmıyor harddisk aşırı ısınıyor :S

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:55 ----------

elektrik okuyorum lise 3 teyim şuan Ac motor ileri geri yıldız üçgen 380 volt la haşır neşirim diyebilirim :D

edit: evet ram kapağı yok malesef tümü açığa çıkıyor :S

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Ssd disk alıp takabilirsin ,

Motosikleti
    ssd lerde hafıza biraz düşük kalıyor yazma ve okuma hızı iyi ama fraps die bir program var 30 saniye video çekiyor 800 mb yer kaplıyor :S oyunlarda aşırı ısınma göstermete ancak yandan bi fanla soğtuyorum

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Bi ara tuşlu telefonum yaz aylarında acayip ısınıyordu deridondurucuya koyup 10 dk beklettikten sonra kullanıma hazır oluyordu :D

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Ozaman ssd disk takıp , üzerindeki diskide dvd yuvasına dönüştürücü ile takıl kullanabilirsiniz. Tabiiki dvd çok sık kullanılmıyorsa. gerektiğinde basitçe çıkarıp takabilirsinizde.
    program kaydı arşiv diskine yapar siz uygulamaları ssd den açıp oynarsınız.

Motosikleti
    :D iyibi yonte. Ama daha taksitini bitirmedim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:18 ----------

En iyisi ssd takip videolari cikan harddiske atayim donusturucu ile dediginiz gbi

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Zalman STG-3 macun ile macun değişimini yapabilirsin.Bilgisayar yeni deme macun çok işe yarar. 20-25 TL ye al bu macundan.

ALt kapağı sökebilirsin, hiçbir zararı olmaz, hatta alt kapağı sök altına soğutucu koy. Eski laptopumda öyle yapardım. Soğutucuyu yine alimunyum Zalman öneririm.

Harddisk değiştirme işine gelirsek, ucuz yollu olsun dersen Seagate 7200 rpm 750gb yada 500 gb momentum harddsik kullanabilirsin. Ucuzdur ve ısınma yapmaz. SSd düşünürsen Xforce güç yönetim sistemi olan 500+- yazma okuma kapasiteli olan OCZ alabilirsin. Eski karddsikini CD'yi söktükten sonra oraya takabilirsin. Yada Direk usb girişinden kullanırsan hem pil uzun dayanır hemde gereksiz önyüklemeler yapmamış olursun.

Saydığım parçaları P170EM modeli laptopumda 2 yıldır kullanıyorum, hiç formatsız, harddiskler full dolu sıkıntısız ısınmasız kullanıyorum.

Bunların yanında pc marka modeline göre eğer bu işlerden anlıyorsan ve riskleri üstlenirim dersen Rootlanmış BIOS yükleyerek fanların rpm'lerini kendin kontrol edebilirsin. Mesela benim fanlar 90 dereceden sonra 100% çalışmaya ayarlıydı, ben 70 derece 120% olarak ayarladım, jet motoru gibi ses yapar ama en baba oyunda 75 dereceyi görmez.

Kısa vadede macun+soğutucu, uzun vadede SSd senın için karlı olacaktır.

Fotolar geç açıldı, şimdi gördüm. Grundig ne lan ? daha önce bir arkadaşımda vardı altına a4 koyduğumuz zaman kağıdın rengi ısıdan dolayı sarıya dönüyordu. Saydığım herşeyi iptal et, yeni pc al.

tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Bilisayarın garantisi bittiyse hdd oldu yere paralel olacak şekilde havandırma ızgaraları aç o baya bir işini görür .

Motosikleti
    malesef garantisi var daha 4-5 aylık :S

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)