Keşke isim kısmınıda boş bıraksalar. Dinimi seçebiliyorum ama adımı seçemiyorum ki.
Kızılderililer gibi isimsiz bir genç yaptığı kahramanlığa göre isim alsa
Otobüsün önünden çocuğu kurtaran ayı (Bu biraz uzun oldu ama)
Keşke isim kısmınıda boş bıraksalar. Dinimi seçebiliyorum ama adımı seçemiyorum ki.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
Uzun isim: Bozkırın alaca ıssızlığında gecenin karanlığını bir bıçak gibi yırtan tren sesi
Kısa isim: Çufçuf
Hatta hepsi boş olsun.
Biz kendimizi başardıkça, hatatta ne olduğumuzu anladıkça dolduralım
Hatta kimlikler, isimler, sınırlar,milliyetler olmasın.
Herkes cıscıbır istediği yere istediği ortama girebilsin.
Tüm dünya kardeştir. (İpin ucu kaçtı birkere )
Biri beni banlasıın
Bu isim uzun ama anlamlı...Akira
Bizim Türkiye de dediğin gibi serbestlik olsaydı en çok ta ALLAHIN AYISI diye isim olurdu bence...
Motor kullanırken bu ismi 4 tekerlere karşı çok kullanıyorum ama kaskın içinde olduğum için beni anlamıyorlar...
Bu uygulama süper bir uygulama bence... Dünya da dini ID defterine yazılı bir tek biz varız sanırım... Kimsenin dini kimseyi ilgilendirmeyeceği için yerinde bir kanun bence....
Regal Raptor
DADYW
DD250E-9
34 SIU 67
Kimlikte din hanesi tabiki olmalıdır.
Ama onu doldurma özgürlüğü insanın elinde olmalı , mesela :
İSLAM
HRİSTİYAN
MUSEVİ
DİĞER
gibi seçenekler bulunmalı.Hiçbirini istemeyen , "DİĞER"i seçmeli...
Çünkü eğer boş bırakırsan DİNSİZ olarak algılanır ve halk arasında dinsiz ,
imansız diye tabir edilen , esprilerde ve hakaretlerde kullanılan insan statüsüne girersin ...
bence nüfus kağıdında din hanesi gereksiz
varda neye yarıyor hiçbiyerde kullanılmıyor.
beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir
Kimlikte dini fişlenmeye ben de karşıyım. Memlekette o kadar çok değişik fikirlere sahip insan ve konu hakkında hiçbir malumatı olmayan insanlar var. O yüzden de kimin o bilgiyi nasıl kullanacağı hiç belli olmuyor.
Bunun sakıncalarını sadece bizde değil yıllarca diğer ülklerin vatandaşları da yaşadığından birçok ülkede de kimlikte din hanesi kaldırıldı.
Karara imza atanları tebrik ederim.
tamamen katılmakla birlikte ufak şeyler eklemek istiyorum.. din gönül işidir hayatı yaşama şeklidir. kağıt işi kalem işi değil.aslolan kağıtta yazması değil gönülde ışımasıdır..kağıtlardan silsinler,yozlaşan toplumumuzda gönüllerden de silindi yeterince zaten, yardımlaşmaya,dayanışmaya bakın aramızdaki, yozlaşmalara bakın... önemli olan gönüllerde yer bulmasıdır dinin. kağıtta yazması değil.BBRR adlı üyeden alıntı
ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)