Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

İngiltere'de çalışmak için çağırıldım...

REKLAM ALANI
    numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana kıbrıstan iş teklifi geldi...burası da yurt dışı sayılır... çalışma izni ile burda kalıyorum...
    yoksa 1 aydan fazla izin yok...
    şuan 2 sene 4 ay oldu buraya geleli..
    sondaj makinesi operatörüyüm...
    gelmeden önce patronum olacak adam pasaport felan işlerin için para göndereyim dedi...
    birbirimizi tanımayız etmeyiz... sadece daha önce birlikte çalıştıgım jeoloji mühendisi onun sınıf arkadaşı...
    beni de onun vasıtası ile buldular...
    ben parayı kabul etmedim... geldiğim de yaptıgım masrafları verirsiniz dedim...
    çünkü burda kalmam için gerekli masrafları onlar karşılayacak...
    çalışma izni masrafları - uçak bileti- ehliyet vs vs...
    ben demedim onlara gelip çalışayım diye...
    ankarada da bana bir sürü iş var...

neyse patronum ön izin için çalışma dairesine başvurdugunda burda yokmu da türkiyeden adam getiriyorsun demişler...
    oda prosedür yerine gelsin diye gazeteye ilan verdi... 1 ay sonra bulamadım türkiyeden getireceğim dedi...
    benden de operatörlük belgesi istendi...olmadığı için daha önceki çalıştıgım yerden bonservis sayesinde operatör oldugum kanıtlandı...
    ben kıbrısa gelmeden önce çalışma izni için ön izin belgesi hazırlandı... o belge bana fakslandı ve kıbrısdaki gümrükten (hava alanındaki polisten) çalışacağım diyerek o belge ile geçtim...
    o belge olmasa da turist olarak gene geçebilirdim... buraya gelmede sorun yok yani...
    başka ülkelere böyle kolay girilmez yani... kıbrısa kimliği olan herkesi turist olarak 1 ay süreliğine alırlar...
    daha sonra pasaportumu muhasebeci aldı, sağlık raporu, başvurular bilmem neler 1 ay sonunda 1 yıllık çalışma iznim cıktı...
    suan 3. çalışma iznim yapıldı... en fazla 1 yıl yapılabiliyor... her sene yenilenmesi lazım...
    1 defa çalışma izni cıktı mı daha sonrakıler için tekrar adam aradım bulamadım gazeteye ilan verdim vs şeylere gerek yok...
    kısaca çalışacak kişi sadece pasaportunu çıkartıp fotokopisini iş verene gönderecek...
    varsa ustalık belgesi yoksa bonservisle beraber...
    geri kalan her şeyi iş veren halledecek...
    fotokopi göndermenin nedeni de çalışma izni için ön izin belgesi çıkartsın...
    bu dedikleriniz de cv doldurduktan 3-4 ay sonra geri dönüş yapıldığını açıklar. sizin anlattıklarınıza benzer şeyler söylediler.

davet eden şirketin de bağlı olduğu bir organizasyon şirketinin de internet sitesine ulaştım. açık adres ve bu adresteki işletmeyle ilgili google'da 200'den fazla yorum var. böyle bir şirket(ler) olduğu kanaati oluşmaya başladı bende.

vesselam.
    image is nothing without power, power is nothing without control.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı numangokce adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu dedikleriniz de cv doldurduktan 3-4 ay sonra geri dönüş yapıldığını açıklar. sizin anlattıklarınıza benzer şeyler söylediler.

davet eden şirketin de bağlı olduğu bir organizasyon şirketinin de internet sitesine ulaştım. açık adres ve bu adresteki işletmeyle ilgili google'da 200'den fazla yorum var. böyle bir şirket(ler) olduğu kanaati oluşmaya başladı bende.

vesselam.
    aradaki en büyük ve ortalığı işkilllendiren fark
    onlar sizden para istiyor...
    bende de tam tersine pasaport masrafların için para göndereyim dediler...
    vesselam

biz de zaten para olsa elin memleketinde neden çalışmak isteyelimki...
    sen onlardan iste parayı çalışmaya başlayınca maaşımdan düşersiniz de...

benzer bir olay anlatayım...
    ankaradayken arkadaşım için sahibinden de iş ilanı verdik...
    kendisi ağır vasıta şoförü... bir sürü src belgeleri felan da var... şoförlük işi arıyoruz...
    büyük kargo şirketlerinde de çalışmış bonservis o biçim...
    ayrı tarihlerde 4-5 kişi aradı...
    5000 tl ver seni ankarada bilmem ne belediyesinde işe aldırıyım dedi... şöyle adamlarım var böyle tanıdıklarım var...1 hafta da iş senindir felan...

sen bizi işe aldır, her ay maaşımın yarısı senindir dedik... o kadar para olsa zaten iş ilanı vermezdik...
    böyle söyleyince telefon kapandı bir daha da aramadılar...

Motosikleti
    uzun uzun araştırmalarım ve konsoloslukla yazışmalarım sonucunda beni çalışmaya davet edenlerin güvensiz kişiler olduğunu düşündürdü. bu yıl birleşik krallığa turizm dışında vize uygulaması yokmuş. seyahat sigortasını da bu hizmeti veren dilediğimiz şirketten alabilirmişiz. özetle memleketim kurtulamadı benden (: hayırlısı diyelim (:

[Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bi ara modaydı bulgar hanım ablaları arayıp canim ben türkiyeye gelicek bana 100 euro gönder falan.

Oda bunların ingiltere modeli galiba

Motosikleti
    Alıntı [Turan] adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bi ara modaydı bulgar hanım ablaları arayıp canim ben türkiyeye gelicek bana 100 euro gönder falan.

Oda bunların ingiltere modeli galiba
    akıllandılar onlar. artık aramıyolar. çağrı yapıyolar. ararsan ne ala...

hala benzer amaçlarla e-posta adresime mailler geliyo. afrikanın bilmem neresinde öldürülmüş doktor bilmem kimin kızı hesabındaki parayı benim hesabıma aktarmak suretiyle ablamız Türkiye'ye gelecek parayı da beraber ezecekmişiz

dediğim gibi bulgar ablalarla afrikalı falancalara alışkın hale geldik de bunlar baya bi ilerletmişler demekki...

hayırlısı olsun diyelim.
    image is nothing without power, power is nothing without control.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)