Haha siz anlattıkça daha da çok ısındım kuşlara gezip durması benim de çok hoşuma gider. Lakin şöyle bir sorun var. Halıya felan pisleyebilir mi siz istemeden ? Pisledi diyelim temizlemesi kolay mıdır ? Annem çok titiz birisidir. O yüzden bu konu da önemli benim için
,
pisler bir rahatsızlığı yoksa ıslak mendille çok rahat temizlenir
Bulunduğu odada yeniyse çarpar düşer odayı tanıdımı alıştımı çarpıp düşmez iyi birer birey oluyorlar hemde
Bir ay bekledim alışsın diye.Ondan sonra kafesten çıktı ama hala tanıyamadı demek ki...
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:47 ----------
fatek95 adlı üyeden alıntı
İlginiz için teşekkür ederim internette genel bilgiler var. ben bir de kullanıcı yorumunu almak istedim ufak ama önemli ayrıntılar bazen belirtilmiyor. Mesela en çok merak ettiğim mevzulardan biri de şu: kuşlar istediğimiz zaman ötmeyi bırakır mı ? Kafesin üstünü örtsek susarlar( ötmeyi kesmek anlamında) mı ? Kafesten elimize alıp sevebilir miyiz, kaçarlar mı ? Acemilik her alanda var gördüğünüz gibi
Onlar zaten kafeste yaşıyorlar... En azından ötmesini engellemeyelim bence...
Ben rahatsız olsam da hiç bir zaman kuşun üzerini bir şeyle örtmedim ama örtünce tabii ki susuyorlar
Kafesten eline alıp sevebilirsin ama elini mümkün olduğunca yavaş hareket ettirip onunla konuşarak yaklaş ki korkmasın
İlk zamanlar eline almaya çalıştığında kaçar ama sana alıştıkça eline kendi gelir
pisler bir rahatsızlığı yoksa ıslak mendille çok rahat temizlenir
Tamamdır o zaman sıkıntı olmaz peki koku yapar mı evde ? Hazır bileni bulmuşken tüm sorularımı sorayım
Didem17 adlı üyeden alıntı
Bir ay bekledim alışsın diye.Ondan sonra kafesten çıktı ama hala tanıyamadı demek ki...
Sizin kuş erkekti demi. Fazla sıkılmaya gelemeyiz biz, kendi haline bırakmalı bence
Bir de kanaryanın pislemesi çok oluyor mu ? Koku yapıyor mu evin içinde ?
Didem17 adlı üyeden alıntı
Onlar zaten kafeste yaşıyorlar... En azından ötmesini engellemeyelim bence...
Ben rahatsız olsam da hiç bir zaman kuşun üzerini bir şeyle örtmedim ama örtünce tabii ki susuyorlar
Kafesten eline alıp sevebilirsin ama elini mümkün olduğunca yavaş hareket ettirip onunla konuşarak yaklaş ki korkmasın
İlk zamanlar eline almaya çalıştığında kaçar ama sana alıştıkça eline kendi gelir
Şimdi şöyle ki bulunduğum ortam icabı bazı zamanlar ötmemesi gerekebilir. Bu zaten yılda sayılıdır sınava hazırlanan bir evimiz var kuşumuz lys gecesi öterse hem kuşun hem de benim sonum iyi olmayabilir
Tamamdır o zaman sıkıntı olmaz peki koku yapar mı evde ? Hazır bileni bulmuşken tüm sorularımı sorayım
Sizin kuş erkekti demi. Fazla sıkılmaya gelemeyiz biz, kendi haline bırakmalı bence
Bir de kanaryanın pislemesi çok oluyor mu ? Koku yapıyor mu evin içinde ?
Şimdi şöyle ki bulunduğum ortam icabı bazı zamanlar ötmemesi gerekebilir. Bu zaten yılda sayılıdır sınava hazırlanan bir evimiz var kuşumuz lys gecesi öterse hem kuşun hem de benim sonum iyi olmayabilir
kuşların kendine has bir kokusu var anneme sorarsanız kokuyor bana sorarsanız kokmuyor yav el kadar hayvan zaten pislese ne kadar pislicek, kafesini düzenli temizlerseniz kokusunu sadecee yanaşınca duyarsınız. Gece karanlıkta hiç bir ev kuşu ötmez merak etmeyin. gün aydınlanmadan seslerini çıkarmazlar
oldu olacak hayabusa olsun, hayabusa çok hızlı bir kuş cinsidir ayrıca suzukinin 1300 cc hipersport tabir edebileceğimiz dünyanın en hızlı motosikleti olarak bilinen (şehir efsanesi) modelidir. resimde hayabusanın kendisi ve suzukinin sizin kuşun rengine de benzeyen gsx-r 1300 modeli bulunmakta;
Bu boncuk çok tatlıymış ya )
Masum olan bi çocuklar bi de şu hayvanlar... Allah uzun ömür versin Boncuğa...Benim Rüzgar ve motorum da 2014 model olacak ((:
Bu sorunu da hallettigimize gore simdi asli gorevimiz olan; yeni baslayanlara hunharca ybr ve cbf onererek motordan ve hayattan soğutma gorevimize geri donebiliriz.