Motosiklet Sürerken Gelen Agresiflik
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Sakin ol birader sen zararli cikarsin trafikteki agresifliginden. Motor uzerindesin cunku. Birak bahsettigin boyuttaki sinir stresi zihnin bulanikken bile binmeyeceksin bu zikkima.
sakin.
-
hacı o zaman sen hiç kuruçeşme-taksim beşiktaş-maslak trafiğine girme katil olursun..
-
, fazla asabiyet sana zarar olarak döner ileride, sakin kalmak için çabala. Bana da asabiyet geliyor, içimdeki canavar çıkıyor ama daha birşeyler kırmadım neyse ki .
-
Zamanla alisirsin. Asiri download olmussun,kalabalik tragikten ara sira kac,trafigi az tatli virajli agaclarla cevrili yollara sur yukseklere cik tum gerilimini atarsin.
-
Su testisi su yolunda kirilir bunu hic unutma istisnasi yoktur.sen motorun amacini veya ruhunu kavrayamamissin daha yavas yavas o da olur insallah
-
Aşırı geriliyorsun sen , bi gün gene birinin aynasını kırıp gazlarken kurşunlar yanından geçebilir
-
ysfist adlı üyeden alıntı
Sakin ol birader sen zararli cikarsin trafikteki agresifliginden. Motor uzerindesin cunku. Birak bahsettigin boyuttaki sinir stresi zihnin bulanikken bile binmeyeceksin bu zikkima.
sakin.
Doğru,bunun farkındayım da zaten ama dediğim gibi kendimi kontrol edemiyorum.
cem_bloodz adlı üyeden alıntı
hacı o zaman sen hiç kuruçeşme-taksim beşiktaş-maslak trafiğine girme katil olursun..
Hocam benim derdim trafikteki insanların hata yatması değil.Her insan hata/kaza yapar adı üstüne kaza isteyerek yapılmayan bir şey.
Benim gıcık kaptığım öküzlük yapıp hiç 2 cmlerine takmamaları..
seigen adlı üyeden alıntı
, fazla asabiyet sana zarar olarak döner ileride, sakin kalmak için çabala. Bana da asabiyet geliyor, içimdeki canavar çıkıyor ama daha birşeyler kırmadım neyse ki
.
Bence yanlış.Bazen asabi olmak gerekiyor ama benim gibi kendini 'bi bok' sananlar için sıkıntı.
Motosiklet öğrenirken hani böyle ilk 1-2 ay tam öğrendim diye kendini kandırıyorsun ya o devredeyim,kurtulamadım bir türlü..
Kırma konusunda ,dediğim gibi kendimi bir an kaybediyorum.Kan beynime sıçrıyor,bütün sakinliğim anlayışlılığım gidiyor.
Drayke adlı üyeden alıntı
Zamanla alisirsin. Asiri download olmussun,kalabalik tragikten ara sira kac,trafigi az tatli virajli agaclarla cevrili yollara sur yukseklere cik tum gerilimini atarsin.
Fikir için teşekkürler..
Pazar günü yalova etkinliği felan var inşallah biraz stres atarım
caneroz adlı üyeden alıntı
Aşırı geriliyorsun sen , bi gün gene birinin aynasını kırıp gazlarken kurşunlar yanından geçebilir
En azından 1 hafta önce ehliyet almış,babasının parasıyla altına son model araba çekmiş,arkadaşlarına hava atma derdinde olan bir gerizekalının altına kalmamış olurum
Güzel dilekleriniz sizin içinde geçerli..
İyi akşamlar..
Tavsiye veren arkadaşlara teşekkürer..
Ciddi problem olduğunu düşündüğümden psikologa gitmeye karar verdim...
Deliii doktarııı çözer belki üşünü'dedi babam hadi hayırlısı
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
ben sadece şehir içi trafikte oluyom öyle ama seninki kadar değil hal hatır soruyom en fazla birde şehir içinde kullanmamaya gayret ediyorum kullanacaksam bile bir kaç km fazla yapıp motosiklet için daha az tehlikeli sinir olmayacağım güzargahtan gitmeye çalışıyorum
-
orh adlı üyeden alıntı
ben sadece şehir içi trafikte oluyom öyle ama seninki kadar değil hal hatır soruyom en fazla
birde şehir içinde kullanmamaya gayret ediyorum kullanacaksam bile bir kaç km fazla yapıp motosiklet için daha az tehlikeli sinir olmayacağım güzargahtan gitmeye çalışıyorum
Benzerinin daha fazlasını yapıyorum :D
İş yerim fikirtepe de evim ile arası 6km ,akşam işten çıkıyorum.
Kadıköye geçip yemek yiyorum,
Üsküdar sahilde bir çay sigara keyfi,
Büyük çamlıca da ağaçlık alanlarlar da 15 dakikalık gezinti,
Ümraniye meydan üzerinde dudulluya kadar gidip oradan mustafa kemala bağlanan dümdüz 2 şerit kimsenin oladığı yokuştu dip gaz gidip rahatladıktan sonra eve geçiyorum :D
Hiç hesaplamadım ama ortalama 30-35 km arası birşey yapmış oluyorum
Daha ne yapim :D
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
şiişşşşşştttttt sakin,daha önünde nice seneler var senin, inancın var mı? bilmiyorum eğer varsa çek besmeleyi, sığındım rabbim sana de, bas marşa.
hadi kal sağlıcakla
-
Boşuna deli doktoruna para verme,motora şehir içinde binme düzelirsin..Bu devirde,delikanlılık kalmadı artık..Heskesin belinde tabanca,biri bigün şarjörü üstüne boşaltır..Gençsin yazık olur,kazasız sürüşler..
-
Şu yeşil yanar yanmaz kornaya 10 KERE basanlara acayip ayar oluyorum.Zaten öndeki arabalar ilerleyince trafik ilerleyecek adam 10 saniye sabredemiyor.
-
Zamanla alışacaksın ben senin aksine motosikleti sakinleşmek için suruyorum bu bahsettiğin tipler okadar çok ki zamanla umursamaz oluyorsun
Gerginken dikkatini yola vermiyorsun başına daha çok olay geliyor sakin kafayla olsaydın o yaya senin önüne atlamamış olabilirdi sen onu daha önce farkedip planını hazırlamış olabilirdin belki
-
Yeni başladığım zamanlardan hatırladığım kadarıyla, agresif tutum sergilemene sebep olan olayların %80'i tecrübesizliğinden kaynaklanıyor.
Bizler motosiklet sürücüsü olarak devamlı defansif sürüş halinde olmalıyız. Yolu okumalı, olabilecek bütün ihtimalleri düşünüp ona göre hızımızı ve konumumuzu belirlemeliyiz. Aksi halde hayatta kalmak şans işidir.
Yol kenarında yayayı görüp yola atlayacağını düşünseydin bu senin için sıkıntı olmayacaktı. Kendini tır ile kamyonun arasına sokmasaydın o duruma düşmeyecektin. vs. vs. gibi...
Şimdi bu söyleyeceğim şu anda sana saçma gelecek ama bence doğru olanı şu:
Canına ve malına bir zarar gelmedikçe olay mahallinden uzaklaş. Ben de neler yaşadım neler yaptım ilk zamanlarda. Birisinin aynasını camını hatta kafasını kırmayı gerçekten istediğim zamanlar oldu. İnsanların üzerine yürüdüm. Bir taksici elinde kapı aralığından çıkarttığı bir cisimle (göremedim bile) beni kovaladı da. Ama zaman geçtikçe bu öküzlerin hareketlerinin normal olduğunu anlıyorsun. Değiştiremeyeceğini anlıyorsun.
Herşeyden önemlisi, bu öküzlerin yapabileceği bütün hareketleri önceden sezinleyip konumunu ve hızını ona göre ayarlıyorsun. Ve yaşadığın sorun miktarında %80 azalma oluyor.
Yaşadığın sorunlarda da kendi hatanı sorgulayabilecek olgunuğa erişiyorsun. Ama bazen gerçekten öyle anlar geliyor ki işte o zaman kelimeler yetersiz kalıyor...
-
Trafikteki barzolardır bizi agresif yapan, keşke motosikletlerinde en az onlar kadar yolu ve saygıyı hakettiğini öğrenebilseler.
Keskin sirke küpüne zarar bence, boşver ben 2.kez bakmıyorum bile onlara. Bakınca dahada büyüyor, araçtan inecek oluyolar.
Bu yüzden benim yöntemim şehir içinde düşük hız, bol korna ve her köşeden bi barzo çıkabilme ihtimali paranoyası
‘’Whatever doesn’t kill you, simply makes you stranger’’
-
Hocam ibretliksin takipteyim maceralarını
-
Doprağa cıbıl ayah bas bişeyin kalmaz
-
takip mesafeni koru defansif sürüşü dene biraz yoksa daha çok sorun yaşarsın gibi görünüyor
motor sürücüleri agresif kullanıp sert manevralar yapmak zorunda değildir
-
Sen motor kullanma bence. Sinirli adam işi değil motor, kendi canını yakarsın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)