vikipedyadan kaynak olmaz ama duymuştum bu gibi iddaları.. arada sırada ulan acaba diyorum bende. yetersiz kayıt, kanıt..
bu idda çok dolandı ya dillerde doğru olma ihtimali var. South parkın bu konuyla ilgili çok güzel bir bölümü vardı hatta
Konuyla ilgili güzel bir belgesel (Discovery veya National)çekildi. Mutlaka izleyin. Sorunun cevabını alırsınız.
Keyifli sadece ama aya cikmis olsam boyle teoriler donse arkamdan ortaligi yikardim
İlk olarak apollo programı ile gidilmediğini iddia etsek bile daha sonra farklı milletler defalarca araçlarını gönderdiler. En son 2013 de çinliler adam indirdi. O zaman yalan bile olsa artık gerçek.
"bu amerikanın oyunu, arkasında kim var? israil"cilerin saçmalıklarından. ayagidip gelmek pek de karmaşık bir teknoloji gerektirmiyor. ay uzay ölçeğinde çok yakın. bir oksijen tüpü, yeterince yakıt ve yön verici gazlar. aynı dönemde rusya uzaya insan yollamıştı. bu noktada aya gitmek kolay zor olan ilk defa uzaya çıkmaktır. radyo iletişimi zaten o dönemde gelişmişti. bir uzay mekiğini dünyadan kaldırmak için muazzam yakıt gerekir, ancak aydan kalmak için, güçlü bir yay sistemi ya da mancınık bile yeterlidir.
Ayın atmosferi yok, yer çekimi çok az, bi çekirge bile ay yüzeyinden yeterince sert zıplasa, geri dönmesi saatler alabilir :D... Aydan ayrılmak, aya gitmekten daha zor olsa gerek... ki o bile çok kolay olurdu...
10 yıldan fazladır dünya yörüngesinde uzay istasyonu var. onlarca insan gitti geldi... dünyanın yörüngesinde koca bir istasyonu döndürmek, aya gönderip geri getirmekten 100 kat daha zor.
Aya nasıl gidiliri tartışmayıp aslında aya gidilmedi diye tartışmak işimize çok yarıyo harbiden ...
Kim demiş aya inilmedi diye..
Daha sabah geldim... Gece hayatı çok hızlı...
Tavsiye ederim sizde gidin...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)