Host Dosyası Değiştirerek Youtube-Twitter'a Girme
Reklamlar
-
kaldera adlı üyeden alıntı
Ahmetabi nickli üye uzunca bir ip listesini oraya koyması suç teşkil etmez.Yukarıdada ifade ettiğim gibi DNS leri değiştirerek yasaklı sitelere erişmenin ceza hukukunda karşılığı yok.Hükümet şuan istemediği sitelere erişimi Telekomun verdiği İP leri yasaklayarak ancak engelleyebiliyor.
Kullanıcılar bu DNS sunucularının İP lerini değiştirilmesini en az 5 yıldır hemen her mecrada bu bilgileri paylaşılarak hükümetin yasaklamak istediği web sitelerine erişmeyi çok basit bir şekilde öğrendiler.Ve bununda suç teşkil eden tarafı yok.
Devleti temsil eden hükümet diyorki ben sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmam lazım.yani twitteri kapat,kumarcıları kapat,youtube u kapat,bunun sonu yokki. milletinde aşırı tepkisini çekmesi işin cabası ..
peki neyapabiliriz o zaman kökünü kazımak inlerine girmek için .. o zaman bataklığı kurutucaz , bu arada sadece bataklığı kurutmakla kalmayacak burada dolaşanları beğenmediği şekilde yazanları çizenlerede cezai yaptırım veya kayıt altına alabilecek.
Ahmetabi nickli üyenin hatası şu.oraya koyduğu listenin hiç bir anlamı yok.kimsede dikkate almasın uygulamaya çalışmasın.
sebebi ise Dünyada DNS diye bir şey yokken yani 1985-90 yıllarında bu web sitelerinin İP kayıtları hosts dosyasında tutuluyordu.Türkiye ise interneti henüz bilmiyor ve aya gitmek uzaya çıkmak gibi geliyordu.
çok uzun bir süre çevirmeli bağlantıyı dahi kullanmaya yanaşmadık.
o yıllarda Pc lere korkarak uzaktan bakarken Amerika devletinde bir üniversite bu hosts dosyasını kaydını tutuyordu.İnterneti kullanan kişiler bu üniversiteye bağlanarak bu hosts dosyasının güncel halini almak zorundaydı.Yani başlığı açan Ahmetabinin listesi gibi ama çok daha uzun bir dosyayı update etmek zorundalardı.
Fakat bir problem oldu internet kullanıcılarının sayısı artmaya başladı.
dahili modem dediğimiz 56 K modem yani bir zamanlar pc kasasının içinde bulunan modemler bilirsiniz.
bunlar abuk subuk sesler (emar çektirenler bilir aynı öyleydi bu sesleri) çıkardığı içinmi yoksa telefon hattınıda meşgul konumuna aldığındanmı nedir biz bunu sevemedik...
Ama Amerikada internet kullanıcıları sürekli artıyordu bunların sayısı arttıkça bu hosts dosyanın hacmi öyle büyüdüki internete çıkan bilgisayarlar bu dosyayı update etmek için yaptığı bağlantı ve bu bağlantının aşırı uzun sürmesi bu amerikadaki üniversiteyi internete ilk çıkış için oradaki sunucuları iş göremez hale getirdi... yani hükümetimizin istediği gibi hiç bir siteye ulaşamadan kökünden film koptu
....ve DNS için ilk adımlar atıldı.
Çok daha uzuuun yazabilirim ama gerek yok.
Kısaca 30 yıl önce DNS vs daha bilinmiyorken kullanılan bir metodu sanki yeni bir formül ve faydalı birşeymiş gibi bununla ilgilenmenin hiç gereği yok.
Ahmetabi nickli arkadaştan bir rica edermisiniz o listenin bugünkü güncellenmiş halini verebilirmi? hem bu ipleri nerden buluyorsunuz diyen kişiyede izah edebilir nerden bulduğunu...
Selamlar;
paylaşımdan ziyade T.C.'nin yasaklarını çiğnemem lafı için" madem öyle sende şikayet etmediğin için sende suçlusun" demek istedim
Reklamlar
-
zheroen adlı üyeden alıntı
paylaşımdan ziyade T.C.'nin yasaklarını çiğnemem lafı için" madem öyle sende şikayet etmediğin için sende suçlusun" demek istedim
tamam.. hangi konuda,kimi,hangi iddiayla ,hangi kanunun hangi ceza maddesi
sen önce bunları buraya bir yaz.herkeze emsal teşkil etmesi bakımından..yaz ama bekliyoruz.
Yok laf ola beri gele durumu varsa ben yazıcam sonra..
-
Ya anlatamıyorum yada anlamakta zorlanıyorsun yada anlamak istemiyorsun.
Paylaşıma benim tarafımdan söylenen birşey yok.
Adam Türkiye kanunlarına hiçe sayma olmuş bu demiş
Bende madem öyle ,sende sakladığın için suç işliyorsun dedim.
tck dan örnek soracak birini arıyorsan Vulture24' ye sor
Şakamısın nesin ,neyi zorlamaya çalışıyosun anlamadım
-
Dns,host değiştirmenin veya vpn,vps,vds türevleri uygulamalar kullanmanın cezai karşılığı yoktur.
-
Anlamayanlar için : Bu siteleri devletimiz YASAKLAMAMIŞTIR, sadece erişimini kısıtlamıştır.
Neden? Çünkü böyle bir suç kanunlarımızda yoktur. İsteyen keyfi istediği zaman keyfinin istediği uygulamayı kullanarak girebilir, hiç bir sorun yoktur !
(Önerim: Google Chrome zenmate uygulamsı)
-
-
Ya anlatamıyorum yada anlamakta zorlanıyorsun yada anlamak istemiyorsun.
Paylaşıma benim tarafımdan söylenen birşey yok.
Adam Türkiye kanunlarına hiçe sayma olmuş bu demiş
Bende madem öyle ,sende sakladığın için suç işliyorsun dedim.
tck dan örnek soracak birini arıyorsan Vulture24' ye sor
Şakamısın nesin ,neyi zorlamaya çalışıyosun anlamadım
o zaman benim mesajımı neden alıntı yapıyor bana ithafen yazıyor gibi duruyorsun.
TC yasaklarını çiğnemem diyen kişinin mesajını koysana ,altınada düşünceni yaz..
benim mesajımı neden alıntı yapıyor ve altına da şikayet etmemi öneriyorsun.
yok eğer hala şikayet et diye beni muhatap almışsan..Ben DNS sunucularının İP değişimleri hakkında demişimki
Diğer taraftan çeşitli özel web trafiği dediğimiz VPN uygulamalarının kullanımı hakkında şu anda Türk ceza kanununda suç teşkil eden bir madde kavram veya emsal teşkil eden bir cezai yaptırım bulunmamaktadır.
sen bunları gördüysen eğer nasıl '' şikayet etmezsen sende suçlusun'' diye beni tenkit edebilirsin
şaka gibi kim duruyor.....anlamakta zorlanan kim oldu şimdi..?
-
o zaman benim mesajımı neden alıntı yapıyor bana ithafen yazıyor gibi duruyorsun.
TC yasaklarını çiğnemem diyen kişinin mesajını koysana ,altınada düşünceni yaz..
benim mesajımı neden alıntı yapıyor ve altına da şikayet etmemi öneriyorsun.
yok eğer hala şikayet et diye beni muhatap almışsan..Ben DNS sunucularının İP değişimleri hakkında demişimki
sen bunları gördüysen eğer nasıl '' şikayet etmezsen sende suçlusun'' diye beni tenkit edebilirsin
şaka gibi kim duruyor.....anlamakta zorlanan kim oldu şimdi..?
1)topic'i yeniden gözden geçir(ben yine açıklıyayım)
2)senin mesajını alıntı yaparak cevap yazmadım Vulture24'e yazdım
3)Vulture24' yazdığım mesajı "SEN" alıntı yaparak ;Ahmet Abi' ni paylaşımında suç teşkil etmediğin "SEN" bana itafen söyledin.Yani Vulture24'ye yazman gerekeni "bana itafen yazdın" .
4)Bende 2. açıklamamda paylaşıma değil ,Vulture24'ye eğer bu suçsa sakladığın için sende suç işliyorsun dedim.
5)Vulture24'ye yaptığım kinaye net anlaşılıyor
6)yani benim sana itafen yazdığım birşey yok
7)Ben sana anlaşamamızın sebelerini tek tek "ya ben anlatamıyorum ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun" diye yazdım içinden sadece anlama zorluğu ile ilgi olanı sen tuttun çıkardın
8)Anlamakta zorluk çekiyorsan anlatayım; burada birşeyler paylaşmaya çalışıyoruz zaten, muhatap bulmak için polemik çıkarmaya gerek yok.
9)Bilgi paylaşmak için zorla muhattap arıyorsan sana itafen yazılmış birşey olmasına gerek yok.
10)Bunun suç olduğunu zannedenlere açıkılma yapacaksın,senin muhatabın yanlış,muhatabın ben değilim
-
yok Anlaşamıycaz bir türlü..
ama iyi olmuş madde madde yazman. Bak şimdi bende o maddelerine cevap vercem.
1)topic'i yeniden gözden geçir(ben yine açıklıyayım)
3)Vulture24' yazdığım mesajı "SEN" alıntı yaparak ;Ahmet Abi' ni paylaşımında suç teşkil etmediğin "SEN" bana itafen söyledin.Yani Vulture24'ye yazman gerekeni "bana itafen yazdın" .
4)Bende 2. açıklamamda paylaşıma değil ,Vulture24'ye eğer bu suçsa sakladığın için sende suç işliyorsun dedim.
7)Ben sana anlaşamamızın sebelerini tek tek "ya ben anlatamıyorum ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun" diye yazdım içinden sadece anlama zorluğu ile ilgi olanı sen tuttun çıkardın
8)Anlamakta zorluk çekiyorsan anlatayım; burada birşeyler paylaşmaya çalışıyoruz zaten, muhatap bulmak için polemik çıkarmaya gerek yok.
9)Bilgi paylaşmak için zorla muhattap arıyorsan sana itafen yazılmış birşey olmasına gerek yok.
10)Bunun suç olduğunu zannedenlere açıkılma yapacaksın,senin muhatabın yanlış,muhatabın ben değilim
21 numaralı mesajda benim mesajımı alıntı yapmış ve yazmışsınya en üstte duruyoya..
evet oda doğru.ama adam zaten 17.mesajda devletimin istemediği yerlere girmem demiş.sende 18.nolu mesajda şikayet et bence diyorsun.
bende 19. mesajda sana diyorumki neyi şikayet edecek suç yokki ortada ..sonra Vulture24 e ithafen ben neden bişey yazayımki. adam zaten yasaklılara girmem diyor.Şunumu diyecem ben
''gir kardeşim yasak falan yok.''Yani Vulture24 e ne demem gerekiyorki sen ona yazacaktın diyorsun.Anlayamadıkki ?
evet demişsin.fakat adam zaten yasaklı sitelerde işim olmaz ben girmem diyor.Girmez ise eğer kendini memnun edecek.tamammı.
bu adam yasaklara bulaşmadığı için neyi saklıyorda yataklık edip suç işliyor.Burasınıda anlayamadım...
18. nolu kendi mesajını diyorsan yine aynı şey kinaye falan yok.adam senin ordaki cümlenin muhatabı olamıyorki.olsa tamam diyecem bende..
21.nolu mesaja bak benim mesajımı alıntı yapmışsın.burada Vulture24'ye yazmışsan benle ne alakası var diye sana 22 nolu mesajı yazmışım..
7)Ben sana anlaşamamızın sebelerini tek tek "ya ben anlatamıyorum ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun" diye yazdım içinden sadece anlama zorluğu ile ilgi olanı sen tuttun çıkardın..
istersen birini hakem kılalım bir incelesin.kimin anlaşılamadığı bir belirlensin valla. çorbaya döndü çünkü konu..
ortadaki yanlışlığı ben çıkarmadımki. 21 olu mesaj yüzünden bana ithafen gibi duruyor.
buradada açık ifade edeyim net değil ne anlatma istediğin.
tamam.. Vulture24 bunun suç olduğunu zannederek ben girmem demiş.senin 18.mesajındaki tutarsızlık tetiklemiş diğer yazılanları.
netice itibariyle bazı hatalar olmuş ama başlatan ben değilim..
-
yok Anlaşamıycaz bir türlü..
ama iyi olmuş madde madde yazman. Bak şimdi bende o maddelerine cevap vercem.
21 numaralı mesajda benim mesajımı alıntı yapmış ve yazmışsınya en üstte duruyoya..
evet oda doğru.ama adam zaten 17.mesajda devletimin istemediği yerlere girmem demiş.sende 18.nolu mesajda şikayet et bence diyorsun.
bende 19. mesajda sana diyorumki neyi şikayet edecek suç yokki ortada ..sonra Vulture24 e ithafen ben neden bişey yazayımki. adam zaten yasaklılara girmem diyor.Şunumu diyecem ben
''gir kardeşim yasak falan yok.''Yani Vulture24 e ne demem gerekiyorki sen ona yazacaktın diyorsun.Anlayamadıkki ?
evet demişsin.fakat adam zaten yasaklı sitelerde işim olmaz ben girmem diyor.Girmez ise eğer kendini memnun edecek.tamammı.
bu adam yasaklara bulaşmadığı için neyi saklıyorda yataklık edip suç işliyor.Burasınıda anlayamadım...
18. nolu kendi mesajını diyorsan yine aynı şey kinaye falan yok.adam senin ordaki cümlenin muhatabı olamıyorki.olsa tamam diyecem bende..
21.nolu mesaja bak benim mesajımı alıntı yapmışsın.burada Vulture24'ye yazmışsan benle ne alakası var diye sana 22 nolu mesajı yazmışım..
7)Ben sana anlaşamamızın sebelerini tek tek "ya ben anlatamıyorum ya anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun" diye yazdım içinden sadece anlama zorluğu ile ilgi olanı sen tuttun çıkardın..
istersen birini hakem kılalım bir incelesin.kimin anlaşılamadığı bir belirlensin valla. çorbaya döndü çünkü konu..
ortadaki yanlışlığı ben çıkarmadımki. 21 olu mesaj yüzünden bana ithafen gibi duruyor.
buradada açık ifade edeyim net değil ne anlatma istediğin.
tamam.. Vulture24 bunun suç olduğunu zannederek ben girmem demiş.senin 18.mesajındaki tutarsızlık tetiklemiş diğer yazılanları.
netice itibariyle bazı hatalar olmuş ama başlatan ben değilim..
1) 18 numaralı mesajı yazdım ama sana birşey yazmadım
2)18'i alıntı yapıp ahmet abinin paylaşımı suç değil dedin
3)yani sen bana mesaj yazdın
4)yanlış anladın ben paylaşıma değil 17 numaradaki mantığa yazdım dedim(21 numara)
5)senin dediklerine karşı çıkmadım ,ne demek istediğimi açıkladım ama sen bu mesajı bana itafen yazdın diye tuturdun
6)23 numarada dahada açıkladım yine anlamadın
7)28 numarada anlamakta zorlandığın için madde madde sıraldım .dikkat edersen sana yine madde madde sıralıyorum kolay olsun diye
8)evet konuyu başlatan sensin
9)netice itabriyle hatalar olmuş oda senin yanlış anlamandan kaynaklanıyor
10) daha başka nasıl anlatabilirim bilmiyorum
-
Ahmet Abi adlı üyeden alıntı
Dns,host değiştirmenin veya vpn,vps,vds türevleri uygulamalar kullanmanın cezai karşılığı yoktur.
kaç kez iazah edicem daha desem şimdi burda
------------------------------------------------
hangi kişi bunu ben zheroen e yazdığımı anlar . biri yazsın yahu. senin yaptığın tam olark bu.
daha ne kadar kör olabilirsin...ahmet abi demezmi bana neyi izah edeceksin demezmi....
şaka filanmı bu
-
kaç kez iazah edicem daha desem şimdi burda
------------------------------------------------
hangi kişi bunu ben zheroen e yazdığımı anlar . biri yazsın yahu. senin yaptığın tam olark bu.
daha ne kadar kör olabilirsin...ahmet abi demezmi bana neyi izah edeceksin demezmi....
şaka filanmı bu
hayatın sana çok zor geldiğni düşünüyorum ve sana kolaylık yapıyorum
sensinnnn
-
http://hatabul.com/host-dosyasi-degistirme/
-
Onu bunu bırakında şu ip adresinde bir ipnelik var.
74.125.224.225 youtube.com www.youtube.com
Host dosyasına sadece bu adresi yapıştırıncada giriyor. Onca tatavaya gerek yok fakat... Artık nasıl oluyor çözemedim, bilgisayara würüz bulaşıyoruz hosta bunu yazınca. Bişi bişi spy würüzü. kis veya spyware doctor ile taratınca direk enseliyor namussuzu ve host dosyasından direk 225 ile biten kodu ...kip üzerine beyaz mendil atıyor bir köşeye bırakıyor yürü git lem sen kirlendin diye.
Piyasaya 74.125.224.225 youtube.com www.youtube.com yazın girer şeklinde yaymışlar... Millet çatır çatır host değiştiriyor ve würüz programları yoksa nanayı yiyorlar. Ciddi bir uyarıdır arkadaşlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:59 ----------
Edit.
Bir kaç gün şunu deniyeceğim.
208.117.236.70 youtube.com www.youtube.com
Gelişmeleri yazarım
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
tr_select adlı üyeden alıntı
74.125.224.225 youtube.com
www.youtube.com
Host dosyasına sadece bu adresi yapıştırıncada giriyor. Onca tatavaya gerek yok fakat... Artık nasıl oluyor çözemedim, bilgisayara würüz bulaşıyoruz hosta bunu yazınca. Bişi bişi spy würüzü. kis veya spyware doctor ile taratınca direk enseliyor namussuzu ve host dosyasından direk 225 ile biten kodu ...kip üzerine beyaz mendil atıyor bir köşeye bırakıyor yürü git lem sen kirlendin diye.
Piyasaya 74.125.224.225 youtube.com
www.youtube.com yazın girer şeklinde yaymışlar... Millet çatır çatır host değiştiriyor ve würüz programları yoksa nanayı yiyorlar. Ciddi bir uyarıdır arkadaşlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:59 ----------
Edit.
Bir kaç gün şunu deniyeceğim.
208.117.236.70 youtube.com
www.youtube.com
Gelişmeleri yazarım
account vs yani youtube kullanıcı paneline giremiyorsun sadece o ip yi yazınca. ve syimtg vs video çekemiyorsun arada.
Bu sebeple millet ne kadar ip varsa kopyalıyo gidiyor.
-
amaninmb adlı üyeden alıntı
account vs yani youtube kullanıcı paneline giremiyorsun sadece o ip yi yazınca. ve syimtg vs video çekemiyorsun arada.
Bu sebeple millet ne kadar ip varsa kopyalıyo gidiyor.
Yok kardeşim ben alayına girebiliyorum rahat rahat. Panelden beğeniyorumda, yorumda yazıyorum, videoda ekliyorum..
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
tr_select adlı üyeden alıntı
74.125.224.225 youtube.com
www.youtube.com
Host dosyasına sadece bu adresi yapıştırıncada giriyor. . Artık nasıl oluyor çözemedim,
verdiğin ip google nin.. ve dediğin ip yi çözdüğün zaman karşına
sunucu adının : lax04s08-in-f1.1e100.net bilgisine ulaşıyosun. ve bu sunucuda ABD de barınıyor. Tamam buraya kadar sorun sıkıntı yok.
şunumu demek istiyosun, ben host dosyasını editleyeyim.
ama youtube.com u 74.125.224.225 ip nosu ile nasıl ilişkilendiririm mi nedir.?
veya şöyle diyim 74.125.224.225 ile youtube.com nasıl bir alakası var?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)