Çooooook eski Osmanlı-Türkiye resimleri.
Reklamlar
-
Reklamlar
-
paylaştığın için teşekkürler dostum..
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
-
çok güzel bir paylaşım olmuş genelde motor konuları dışında gündem ve siyasi başlıklar görmekten sıkılmıştım çok iyi geldi sabah kahvemi yudumlarken
-
Güzel paylaşım hocam eline emeğine sağlık.
-
-
Kurban olduğum atama bak. Her yerinden asalet akıyor.
-
O adsız kahramanlara Allah tan rahmet diliyor şehadet kokan ellerinde ve ayaklarının altından doya doya öpüyorum.
-
O zamanlarda yaşamayı çok ama çok isterdim.. Şimdilerde hayat çok kötü gençler hep intiharın eşiğinde .
-
KASIM 1931 (Damalı dolmuşlar)...
Ülkemizde ilk dolmuşlar, İstanbul’da 1930’ların başında ortaya çıktı. Taksi şoförü Civan Ali’nin önderliğinde başlayan uygulamada ilk hatlar, Taksim-Karaköy, Şişli-Pangaltı, Fatih-Beyazıt, Sirkeci-Karaköy’dü. 1931’de araçlara sarı-siyah damalar çizildi...
Fotoğraf için 1928 tarihi kayıt düşülmüş O günün şartlarında orta okul için hiçte fena olmayan bir görüntü ,uygulamalı eğitim sistemi olduğu açıkca görülüyor...(Yer:Malatya)
HAZİRAN 1939 (Tünel Metro Han). Devletleştirme politikası sonucu 16 Haziran’da İstanbul Belediye Reisliği’ne bağlı bir genel müdürlük kuruldu: İETT (İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri). Bu vesileyle yapılan “millileşme süslemeleri”.
BONUS
EYLÜL 1941 (Ayasofya Minaresi). 2. Dünya Savaşı, 1939 Eylül’ünde Almanların Polonya’ya saldırmasıyla başlamıştı. 60 milyondan fazla asker ve sivilin öldüğü savaş, dışında kalmasına rağmen Türkiye’yi de derinden etkilemişti. Cami şerefesinde kurulan uçaksavar sistemi
Fatma Girik.
YIL 1943... Cumhuriyet Bayramı... Beyazıt Meydanı... Şimdilerde olmayan havuz başı... Avrupa'da,kan,barut,insan çığlıklarının kol gezdiği II. Dünya Savaşı yılı. Türkiye'den bir insanımızın burnunun kanamadığı barış dolu yıllar.Beyazıt Meydanı'nda havuzdan bülbüllerin su içtiği yıllar.. (Fotoğraftaki çocuk Erdöl Boratap isimli bir vatandaşımız..Fakat kendisi artık aramızda yok...)
İstanbul'dan güzel bir kare...(1908)
Balkanlardaki Osmanlı...
İstanbul Beyazıt Meydanı'dan bir görünüm...(1930)
Henüz Osmanlı toprağı olan Selanik'te bir Türk Mahallesi...
Fotoğraf Sultanahmet Meydanı'nda develeri birbiri ardına çökertip müşteri bekleyen kömürcüleri göstermektedir...(1930'lar..)
Ankara Ulus Meydanı..
İstanbul...1938..
Fatih Terim ve Fulya Aksu'nun nikah töreninden...
Mudanya...(1928)
-
tuhaf,garip ama bir o kadar da gerçek bir huzur hissettim..o zamanlarda yaşamış,bu günleri hiç görmemiş olmayı istedim...
-
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
tuhaf,garip ama bir o kadar da gerçek bir huzur hissettim..o zamanlarda yaşamış,bu günleri hiç görmemiş olmayı istedim...
Bambaşkaymış be samet abi o zamanlar. Şimdiki gibi karmaşa, gürültüden yoksun... Çok farklı bir devir..
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
Resimlerin bir çoğundaki sefalet ekranımdan klavyeme kadar aktı resmen.
Bu resimlere bakarak o devirlerde yaşamayı isteyeceğimi hiç sanmıyorum.
Böyle gayet güzel.
Çok daha güzel olabilirdi belki ama sağolsun 70 yıldır memleketin başına geçenler kendi saltanatından başka hiçbirşey düşünmediklerinden olmamız gereken yerin çook uzağındayız.
-
daha önce bu kareyi paylaşmıştım görmeyenler için.. acı bir durum
-
devamını talep ediyorum
-
Super resimler. Tesekkurler
-
eline sağlık çok güzel fotoğraflar
-
çok güzel paylaşımlar devamını bekliyoruz
-
çok güzel
-
Devamı kısa bir süre sonra gelicektir arkadaşlar. Ara sıra tekrar bakın konuya
-
İzmir İl Temsilcisi
Adamsın dostum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)