Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza yaptık kolum kırıldı.Daha önce kolu kırılmış arkadaşlar bakabilirmi ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    Panther38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA R25 MİDNİGHT BLACK
    Alıntı cx571 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardesimm benımde kolum kırıldı. Şu anda %100 sağlıklı kullanıyorum. Bol Bol süt yoğurt yumurta ye. İçebiliyosan Kemik suyu iç ıyıleşmeyi ve güçlenmeyi hızlandırıyor.
    Geçen senede Kaza sonucu sol omuz köprü kemiğim kırılmıstı.Ameliyat oldum. 3 ay iyileşme süresi verdi doktor. 1,5 ay sonra motor tepesındeydım zamanla düzelcek acele edme.

Not: SİĞARA İÇİYOSAN İÇMEE. KEMİK GELİŞİMİNİN ANASINI BELLİYOR ( DOKTOR SÖLEDİ) Siğara içmediğin için çabuk iyileştin dedi.
    Zaten sigara ve alkolün sıhhat için içilmemesi lazım. En yakın zamanda sigarayı bırakır umarım.
    Hayal Perest bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

geçmiş olsun,benimde ulna dirsek kemiğim 9 yerinden kırılmıştı,felaket bişeydi yani,dünya kadar ameliyat geçirdim,gelelim senin konuya,kasmış deriymiş etmiş hepsini boşver hepsi zamanla geriye geliyor fakat eklem olayına çok dikkat et,fazla zorlamadan kolunu açmaya çalış sıcak su içinde sık sık antreman yap,çünkü eğer hızlı bir şekilde açmazsan o kolu zaman geçtikçe hareket kısıtlılığı kalır.gerekirse fizik tedaviye git,peşini bırakma.sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum.benim kolumda yüzde 10 kısıtlılık kaldı ki bu büyük bir mucizeydi doktorlar bile ilk başta yüzde 50 bekliyorlardı çok hırs yaptım çok çalıştım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------

Alıntı Karlıyollar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Femur kemiği kırığı hakkında bilgisi olan var mı ?
    Daha önce yakınında veya kendinde kırılmış olan ?
    var femurun hangi bölgesi kırıldı,femur başımı femur boynu mu yoksa uzun kısım mı?parçalı kırık mı tek kırık mı?

Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Alıntı movibiker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun,benimde ulna dirsek kemiğim 9 yerinden kırılmıştı,felaket bişeydi yani,dünya kadar ameliyat geçirdim,gelelim senin konuya,kasmış deriymiş etmiş hepsini boşver hepsi zamanla geriye geliyor fakat eklem olayına çok dikkat et,fazla zorlamadan kolunu açmaya çalış sıcak su içinde sık sık antreman yap,çünkü eğer hızlı bir şekilde açmazsan o kolu zaman geçtikçe hareket kısıtlılığı kalır.gerekirse fizik tedaviye git,peşini bırakma.sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum.benim kolumda yüzde 10 kısıtlılık kaldı ki bu büyük bir mucizeydi doktorlar bile ilk başta yüzde 50 bekliyorlardı çok hırs yaptım çok çalıştım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:23 ----------

var femurun hangi bölgesi kırıldı,femur başımı femur boynu mu yoksa uzun kısım mı?parçalı kırık mı tek kırık mı?
    Sol femur boynunda ve ortasında kırık parçalı değıl
    bu arada kırık bende değil yakınimda

Hayal Perest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Yorumlar için teşekkür ederim.malesef sigara kullanıyorum.sıcak su ile hergün kolumu ovuyorum açmaya çalışıyorum.kolda acı sızı yok ama tam açmaya çalıştığımda kasma oluyor ve açılmıyor yani.Resimde eli diğer elim giibi dün tutamıyorum dikkat edin şimdi düz tutuyorum.umarım kolumda diğer kol gibi olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------

Kolun resmini de atıyorum.resme iyi bakın en son o kadar açabiliyorum.

Motosikleti
    Alıntı Hayal Perest adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorumlar için teşekkür ederim.malesef sigara kullanıyorum.sıcak su ile hergün kolumu ovuyorum açmaya çalışıyorum.kolda acı sızı yok ama tam açmaya çalıştığımda kasma oluyor ve açılmıyor yani.Resimde eli diğer elim giibi dün tutamıyorum dikkat edin şimdi düz tutuyorum.umarım kolumda diğer kol gibi olur...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------

Kolun resmini de atıyorum.resme iyi bakın en son o kadar açabiliyorum.
    http://i.hizliresim.com/wOlvE0.jpg
    Doktora görün bi istersen
    Doğduğun yerde değil doyduğun yerde yaşarsın.

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Doktora görün bi istersen
    Şimdi böyle dediniz içim rahat etmedi.ben gideyim
    Yeni sürücüler gidecekleri yer seçer ve giderler,eski sürücüler yön seçer
    ve giderler.
    İnsanlar motosiklet gibidir,her birinin farklı tarzı ve özelliği vardır

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    dostum 14 yıllık sağlık memuru 6 yıllık ortopedi teknikeri ve kolunu 4 kere kırmış biri olarak söylüyorum
    egzersiz yapacaksın bildiğin halter
    dirseğini dayayacaksın dizine halter kaldırıp indireceksin
    kolun düzelsin diye zorlayacaksın
    başka çaresi yok
    Hayal Perest ve Ahmet Abi bunu beğendiler.

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Doktorun bana dediklerini ben yazayım size.

Kolun yavaş yavaş açılıcak eskisi gibi olucak merak etme.bütün kolu kırılanlar bacağı kırılanlar alçı çıktıktan sonra bu korku bakışı ile bakıyorlar bana.sanki hiç düzelmicek kolum hep böyle kalıcakmış gibi bakıyorlar.merak etme eve gittiğinde koluna sıcak suyla masaj yap verdiğim egzersizi yap zamanla iyi olucak kolun.kolun çok iyi sıkıntı yok daha da iyi olucak korkmanı gerektirecek bir şey yok.

bunları doktor dedi bana 4 gün önce.4 gün önce 2 elle klavye bile yazamıyordum ağrıyordu elim dönmüyordu.
    ve giderler.

Motosikleti
    Eğer doktor egzersiz verdi ise onları aksatmayın.Değisım olmazsa doktora gorunun veya fizik tedavi alın.

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Eğer doktor egzersiz verdi ise onları aksatmayın.Değisım olmazsa doktora gorunun veya fizik tedavi alın.
    Değişim var.kırık kolumu yüzüme getiremiyordum şimdi çok rahat getiriyorum.saçlarımı bile yapıyorum.günlük olarak aktif kullanıyorum.kolum ilk zamanlar resimde ki gibi de açılmıyodu.resimdee biraz tuhaf çıkmış ama resimden daha iyi halde.
    ve giderler.

Motosikleti
    Geçer ıns benım kolda hareket kaybı yok ama güç kaybı var.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    şişik ve travmalar için kocakarı ilacı:
    mısır unuyla yoğurt karıştırılıp, elde edilen bulamaç, geceden bölgeye sürülür ve etrafı bezle sarılır (eşarp olur mesela)
    bende çok işe yaramıştı

bir süredir kullanılmayan kasların bir kısmı eridiğinden ve güçsüzleştiğinden, bölgeyi zorlamadan yapılacak antrenmanların faydası olur

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Arkadaşlar ilgilendiğiniz için ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim allah razı olsun.motorunuzu çok dikkatli sürün.insanın başına gelmediği sürece motorun şaka olmadığını anlaması zor oluyo.tekeriniz düz bassın allaha emanet olun motorcu abilerim kardeşlerimm..
    ve giderler.

ciddi hareket kısıtlılığı var,bizim söylediklerimiz sadece kendi tecrübelerimiz olur sen en iyisi bir fizik tedavi doktoruna git,ortopedilik bir iş yok sende,fizik tedavi bölümüne gideceksin.dediğim gibi o kolu açmak için çok hırs yapman lazım,ben kendi kolumu ağlaya ağlaya açmıştım çok zahmetli çok eziyetli bir iş,Allah şifalar versin.

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    ciddi hareket kısıtlılığı var,bizim söylediklerimiz sadece kendi tecrübelerimiz olur sen en iyisi bir fizik tedavi doktoruna git,ortopedilik bir iş yok sende,fizik tedavi bölümüne gideceksin.dediğim gibi o kolu açmak için çok hırs yapman lazım,ben kendi kolumu ağlaya ağlaya açmıştım çok zahmetli çok eziyetli bir iş,Allah şifalar versin.
    Hocam şimdi ben size açıklama yapayım.kol dirseğin önemli yerinden kırıldı.alçıya alındı 2 hafta hareketsiz öyle durdu.az bi zaman değil kol için.alçı çıktığında şuan kadar rahat değildim.resimde gördüğünüz kadar da açamıyordum.alçı çıkalı 7 gün oldu ve kaslar yavaş yavaş kendine gelmeye ve kolumu gayet rahat şekilde hareket ettirmeye başladım.Az zorda olsa motor sürmeye bile başladım.ciddi bir hareket kısıtlığım yok çok şükür.ağrı yok falan filan.kolumu zaten düz olması için hergün zorluyorum sıcak suda.gerçekten iyi durumda.zamanla açılıcak zaten.ama ben yinede doktora gidip sorucam.tekrar baksın kola ne var ne yok.kolay bi kırık değil yani.zaman alıcak ama açılıcak
    ve giderler.

benim 45 gün alçıda kalmıştı,12 vida bir tane plak 2 uzun çivi takmışlardı,senin durumun benimkinden 100 misli daha iyi demem o ki,gençliğe verip ihmal etme,kelle paça çorbası iç hergün motoruda biraz azalt

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Geçmiş olsun. Sol kol, sağ bilek, sağ el 3 parmak ve bir ayak parmağını kırmış birisi olarak ( motor kazası değil, çoğu spor sakatlıkları) geçmiş olsun dileklerimle. Dirsek hemen açılmayabilir sıcak su içinde antrenman yapman lazım. Ama doktoruna soru sormaktan çekinme. telefonla da sorabilirsin. Buna rağmen birşeylerin ters gittiğini düşünüyorsan röntgenlerinle başka bir ortopediste git.

Motosikleti
    Kuba Xcg 150
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun. Sol kol, sağ bilek, sağ el 3 parmak ve bir ayak parmağını kırmış birisi olarak ( motor kazası değil, çoğu spor sakatlıkları) geçmiş olsun dileklerimle. Dirsek hemen açılmayabilir sıcak su içinde antrenman yapman lazım. Ama doktoruna soru sormaktan çekinme. telefonla da sorabilirsin. Buna rağmen birşeylerin ters gittiğini düşünüyorsan röntgenlerinle başka bir ortopediste git.
    Ters durum fark ettim desem yalan olur.herşey olması gerektiği gibi yavaş yavaş düzelmeye başlıyor sanada çok geçmiş olsun dikkat et.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------

benim 45 gün alçıda kalmıştı,12 vida bir tane plak 2 uzun çivi takmışlardı,senin durumun benimkinden 100 misli daha iyi demem o ki,gençliğe verip ihmal etme,kelle paça çorbası iç hergün motoruda biraz azalt
    Çok geçmiş olsun

Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti kulanan arkadaşının ehliyeti varsa, sigortadan iyi para alabilirsin. Kaza tek taraflı, hatta sürücü hatalı olsa bile zarar gören yolcular sigortadan tazminat alabiliyorlar.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    kırık, çıkık, platin, zedelenme burkma
    her türlü tecrübem var.
    yapman gerekenler
    ilk önce hafif şeylerle başlayıp gittikçe ağırlığı arttırarak ağırlık kaldırman lazım
    iki koluna güzelce masaj yaptır
    üç sülük vur
    asla kolunu güçlendirmeyi ihmal etme yoksa ömrünün sonuna kadar kireçlenmeyle uğraşırsın

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)