Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Bu Ne SAÇMALIK!!

REKLAM ALANI
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    BEnde yıllarca otellerin restorantlarında süründükten sonra seyehat acentasına geçtim, memur gibiyim 12 ay iş rahat.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı MotorKafa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu Türkçeyi 2. üniversiteye borçlu olmalısın he?
    Her Konuda Tdk Oluyor Çıkıyorsun:D

OFG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    Alıntı MetinK. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her Konuda Tdk Oluyor Çıkıyorsun:D
    Birde TTK(Türk Tip Kurumu) olsaymış iyiymiş.

tubejh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ankara- Tekirdağ( Çerkezköy)-Çanakkale- artık nere olursa :)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 700
    Ne olacak genç nüfus o kadar fazla ki adamlar her türlü konuşabiliyor Allah bilir bu iş yerinde sigorta da yapmazlar.
    Başbakan çıksın konuşun 3 çocuk yetmez en az 5 çocuk diye.
    Emeklilik yaşı çekmişler 60-65 sanki Türkiye de az insan var ne olacak Adam geç emekli olacak yeni nesil iş bulamayacak
    Benim merak ettiğim özel sektör fazla yaşlı insanları çalıştırmak istemiyor acaba bu insanlar 45 yaşına geldiğinde o iş yerinde çalışa bilecek mi veya 45 sonra iş bulabilecek mi ?
    İnşallah insanlar oylarını doğru insanlara verir.
    kwsk-boy bunu beğendi.

Motosikleti
    CRF 250 L
    türkiye sosya faşit bir ülkedir batılı gibi görünüp orta doğulu olan gayri medeni bir ülkedir onun için insanlarından fazla bişey beklenemez, koruyucu ve gözetleyici devlet olmalıdır o adam yetişkin bir insanı günde 16 saat çalıştırıp hiç bir hakkını ve hak ettiğini vermeme cesaretini devletten almaktadır devlet devlet olsa köle çalıştıramazdı zira kölelik sultan abdulmecid zamanında resmi olarak kaldırıldı.
    tanertc ve durmazzz bunu beğendiler.

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı gürkanatik adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyler az önce biyerle görüştüm iş için garsonluk işi şef arıyomuş hadi dedim bi arıyım adam geldi yakındaymıs konustuk falan tecrüben varmı falan dedi 7 senedir otellerdeyim falan iyimiş diyo sonra şartlara bakın :D 30 lira günlük diyo sabah 9 gece 1 e kadar çalışma süresi şaka gibi sanarsın maaşını dolarla vericekmiş gibi bide eğitim durumun ne diyo 2. üniyi okuyorum dedim adam he iyi olur diyo düşünüp cins ya bu insanlar gerçekten kölelikten baska bisey değil çalışmıycaksın yemin ediyorum herkez bırakıcak işi anlıycaklar o zaman
    2. üniversite okuyan birisi bile böyle davranırsa çoğunluğu varoş vay bu memleketimin haline.
    bilmez misin?
    Telefonda bu Esnaf müsvettesine ; günde 16 saat çalıştirıp, fazla mesai vermeyip üstüne üstelik asgari ücretten bile düşük maaş vermekten bahsediyorsun!! "çalışma şartlarınız iş kanununa aykırı sizi şikayet edeceğim " diyemedin mi ?

Kanunen:
    Haftalık normal çalışma mesai saati 45 saattir.
    Haftada 6 gün çalışıyorsan günde 7,5 saat normal mesaindir . fazlası; fazla mesaidir.
    Fazla mesai isteğe bağlıdır . istemeyen çalışmak zorunda değildir.
    GÜNLÜK FAZLA MESAİ DAHİL MAKSİMUM ÇALIŞMA SAATİ 11 SAATTİR.
    Ayrıca GÜNDE EN FAZLA 3 SAAT FAZLA MESAİ YAPILABİLİR.
    haftalık 45 saat üzeri saatler fazla mesaiye girer. saatbaşı ücretin %50 zamlısını alırlar. 2014 1.dönem saatbaşı ücret 4,70-TL dir . Aylık asgari ücret ise Net: 846-TL dir.
    ÇALIŞANIN 1 GÜN BİLE ÇALIŞTIRILMASI ESNASINDA SİGORTA ETTİRMEK ZORUNLUDUR . İŞVEREN ÇALIŞAN İŞE BAŞLAMADAN BİRGÜN ÖNCE SİGORTA ETTİRMEKLE YÜKÜMLÜDÜR ARTIK BU İŞLER ONLİNE İNTERNET ORTAMINDA YAPILMAKTADIR ÇOK KOLAYDIR. HATTA BİR ESNAFIN AYDA EN AZ 300-TL ÖDEDİĞİ MALİ MÜŞAVİRİ BU İŞLERİ TAKİP EDİP YAPMAKLA YÜKÜMLÜDÜR .

Fazla çalıştığınız mesainiz ödenmiyor mu ?
    Sigortanız yapılmamış mı ?
    Maaşlarınız Banka'ya yatırılmıyor illa elden mi veriliyor ?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170” i arayın ve ihbarda bulunun . anında denetçiler gelir , denetim yapılır, cezalar kesilir.
    Türkiye belki bir Almanya değil ama Uganda da değil .
    Bilinçli olunuz.
    Ahmanamra bunu beğendi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı OFG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Birde TTK(Türk Tip Kurumu) olsaymış iyiymiş.
    Gerçekten çok üst düzey bi espri. Çok fazla komik.
    Hani mesela bazı espriler yapıyolar bu kadar komik değil.
    Sen bu esprinin biraz az komiğini yap ben gene gülerim.
    Motosikletli Kaplumbağa...

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gene değil yine olicikti orası sayın TDK.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------

Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2. üniversite okuyan birisi bile böyle davranırsa çoğunluğu varoş vay bu memleketimin haline.
    bilmez misin?
    Telefonda bu Esnaf müsvettesine ; günde 16 saat çalıştirıp, fazla mesai vermeyip üstüne üstelik asgari ücretten bile düşük maaş vermekten bahsediyorsun!! "çalışma şartlarınız iş kanununa aykırı sizi şikayet edeceğim " diyemedin mi ?

Kanunen:
    Haftalık normal çalışma mesai saati 45 saattir.
    Haftada 6 gün çalışıyorsan günde 7,5 saat normal mesaindir . fazlası; fazla mesaidir.
    Fazla mesai isteğe bağlıdır . istemeyen çalışmak zorunda değildir.
    GÜNLÜK FAZLA MESAİ DAHİL MAKSİMUM ÇALIŞMA SAATİ 11 SAATTİR.
    Ayrıca GÜNDE EN FAZLA 3 SAAT FAZLA MESAİ YAPILABİLİR.
    haftalık 45 saat üzeri saatler fazla mesaiye girer. saatbaşı ücretin %50 zamlısını alırlar. 2014 1.dönem saatbaşı ücret 4,70-TL dir . Aylık asgari ücret ise Net: 846-TL dir.
    ÇALIŞANIN 1 GÜN BİLE ÇALIŞTIRILMASI ESNASINDA SİGORTA ETTİRMEK ZORUNLUDUR . İŞVEREN ÇALIŞAN İŞE BAŞLAMADAN BİRGÜN ÖNCE SİGORTA ETTİRMEKLE YÜKÜMLÜDÜR ARTIK BU İŞLER ONLİNE İNTERNET ORTAMINDA YAPILMAKTADIR ÇOK KOLAYDIR. HATTA BİR ESNAFIN AYDA EN AZ 300-TL ÖDEDİĞİ MALİ MÜŞAVİRİ BU İŞLERİ TAKİP EDİP YAPMAKLA YÜKÜMLÜDÜR .

Fazla çalıştığınız mesainiz ödenmiyor mu ?
    Sigortanız yapılmamış mı ?
    Maaşlarınız Banka'ya yatırılmıyor illa elden mi veriliyor ?

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK İLETİŞİM MERKEZİ “ALO 170” i arayın ve ihbarda bulunun . anında denetçiler gelir , denetim yapılır, cezalar kesilir.
    Türkiye belki bir Almanya değil ama Uganda da değil .
    Bilinçli olunuz.
    Neler dönmüş serhat yaa, Türkiye ne arada derede böyle bir ülke olmuş acaba?

Demek alo 170 aranınca anında denetçiler geliyormuş falan. Tam bir ütopyalık memleket olmuş.

Bulursan haftada 6 güne 7,5 saat mesaili bir iş Boğaziçi'ni bırakıp Odtü'de sürünen bir gariban olarak gider ben çalışırım o işte.

Muhasebecisi Türk olan İngiliz şirketinde çalıştım yurtdışında eğer işin içinde Türk varsa kanun, kural yoktur.

Adam işçilerin fazla mesailerini topluyor, farzı misal 73 saat çıktıysa 3 saati atıyor 7 günlük veriyordu. 85 in 5 ini atıp 8 günlük veriyordu. yaklaşık 300 işçiden kırptığını saat başı 6 dolardan hesaplarsan ki ben yaptım aylık 7-8 bin dolarcık cebe atıyordu.

Öyle yöeticileri Türk olan şirketlerdeki entrikalara değinmiyorum bile.
    OFG bunu beğendi.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Alıntı yqavuzhyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://prntscr.com/2uo82k
    http://prntscr.com/2uo8sj

Boş ver sıkma canını. Herkes doğrusunu bilecek diye bir şey yok sonuçta.
    Motosikletli Kaplumbağa...

OFG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Ninja 250R
    pekala,tamam.

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı yqavuzhyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------

Neler dönmüş serhat yaa, Türkiye ne arada derede böyle bir ülke olmuş acaba?

Demek alo 170 aranınca anında denetçiler geliyormuş falan. Tam bir ütopyalık memleket olmuş.

Bulursan haftada 6 güne 7,5 saat mesaili bir iş Boğaziçi'ni bırakıp Odtü'de sürünen bir gariban olarak gider ben çalışırım o işte.

Muhasebecisi Türk olan İngiliz şirketinde çalıştım yurtdışında eğer işin içinde Türk varsa kanun, kural yoktur.

Adam işçilerin fazla mesailerini topluyor, farzı misal 73 saat çıktıysa 3 saati atıyor 7 günlük veriyordu. 85 in 5 ini atıp 8 günlük veriyordu. yaklaşık 300 işçiden kırptığını saat başı 6 dolardan hesaplarsan ki ben yaptım aylık 7-8 bin dolarcık cebe atıyordu.

Öyle yöeticileri Türk olan şirketlerdeki entrikalara değinmiyorum bile.
    Ağır yazacağım ama kusura bakma şahsi algılama, bu zihniyetle muhtemelen ilkokul mezunu bir patronun altında köle gibi çalışmaya mecbur gözüküyorsun .
    Odtu değil USA-MIT mezunu bile olsan zihniyet önemli.
    Benim de odtü , itü , Yıldız teknik mezunu ark larım var.
    hiçbiri senin zihniyetinde değil.
    Ford da çalışıp kuruşu kuruşuna fazla mesaisini alıyor .
    bir başkası COLA da çalışıp kuruşu kuruşu mesaisini alıyor ki el değiştirmiştir yine aynı şekilde.
    hele ki işçi kesimi zaten 3 kuruş alıyor hayatını kurtaran o fazla mesailerdir.
    BAzen şirketler fazla mesai ücreti verilmeyeeğiniş söylüyorlar ozaman da kimse fazla mesaiye kalmıyor .
    Lakin ;
    dersen ki ben Odtü işletme mezunuyum ayda 3.000-tl maaş alıyorum ama fazla mesai vermiyorlar . evet vermeyebilirler.
    kanunen vermek zorundalar ama vermezler çünkü maaşın yüksektir.
    ama bir koç verir. bu da senin tercihindir şikayet edersin ve o şirketten muhtemelen atılırsın ama o şirket kol gibi cezayı yer ve sen de mesailerini veren adam gibi bir şirkete girmeye çalışırsın.

bu kanunlar boşa yok . ben de işverenim .
    25 kişi çalıştıran bir atölye ortağıydım . bir çalışan gitti 3 gün yok . her sabah geç gelir uyarı , tutanak vs sonunda kanuni hakkımı uygulayıp iş akdine son verdim . naptı ertesi gün şikayette bulundu bu şirkette sigortasız çalıştırılıyor , bu şirkette çocuk işçi çalıştırılıyor bu şirkette mesai paraları yatırılmıyor vs .
    ne oldu ?
    denetçiler bastı şirketimi .
    onlara kapıyı açmamanın bile cezası var.
    geldiler denetlediler. çalışanları teker teker sorguya çektiler.
    ne çıktı hiçbirşey .
    Her bir çalışanım sigortalı ve bankaya kuruşu kuruşuna hakları ödeniyordu .
    kısaca muhtemelen daha öğrencisin ve iş hayatından haberin yok .
    kimse aptal değil .
    hele ki üniversitelisin haklarını bil kimse üç kuruşa çalışmıyor Türkiye'de bunu da iyi bil.
    Asgari ücrete bile adam bulamıyorsun. Abi bu iş zor . Abi bu para az .Niye az ? Şu konveyörün başında dur çıkan ürünlere su sık bukadar basit. yok abi zor . bu adam desen ki . gün boyu şu sandalyede otur maaş verecem . yok müdürüm sandalyede oturmak zor der.
    arsa mı bağışladın sanki çalıştım bir ay daa çalışmam .
    bu zihniyette okadar adam var ki.

Kendine bir değer biç . Sistem varoşlar , eğitimliler ve kendini bilenler üzerine kurulu . Oto Sanayide sigortasız çalışan bile ayda 1.500-tl indirmese saniye durmuyor orda, bahşiştir, çıkma mal kakalama , arabadan benzin mazot çalma , hatta yangın tüpünden yolunu bulan var.
    piyasa sistemini kurmuş bu piyasayı ODTÜ de öğrenemezsin.
    Odtü den mezun olduğunda bana göre sudan çıkmış bir balıksın, benim gibilerin yazdıklarını kelime kelime okuyarak birşeyler öğrenebilirsin.
    Ahmet Abi bunu beğendi.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ağır yazacağım ama kusura bakma şahsi algılama, bu zihniyetle muhtemelen ilkokul mezunu bir patronun altında köle gibi çalışmaya mecbur gözüküyorsun .
    Odtu değil USA-MIT mezunu bile olsan zihniyet önemli.
    Benim de odtü , itü , Yıldız teknik mezunu ark larım var.
    hiçbiri senin zihniyetinde değil.
    Ford da çalışıp kuruşu kuruşuna fazla mesaisini alıyor .
    bir başkası COLA da çalışıp kuruşu kuruşu mesaisini alıyor ki el değiştirmiştir yine aynı şekilde.
    hele ki işçi kesimi zaten 3 kuruş alıyor hayatını kurtaran o fazla mesailerdir.
    BAzen şirketler fazla mesai ücreti verilmeyeeğiniş söylüyorlar ozaman da kimse fazla mesaiye kalmıyor .
    Lakin ;
    dersen ki ben Odtü işletme mezunuyum ayda 3.000-tl maaş alıyorum ama fazla mesai vermiyorlar . evet vermeyebilirler.
    kanunen vermek zorundalar ama vermezler çünkü maaşın yüksektir.
    ama bir koç verir. bu da senin tercihindir şikayet edersin ve o şirketten muhtemelen atılırsın ama o şirket kol gibi cezayı yer ve sen de mesailerini veren adam gibi bir şirkete girmeye çalışırsın.

bu kanunlar boşa yok . ben de işverenim .
    25 kişi çalıştıran bir atölye ortağıydım . bir çalışan gitti 3 gün yok . her sabah geç gelir uyarı , tutanak vs sonunda kanuni hakkımı uygulayıp iş akdine son verdim . naptı ertesi gün şikayette bulundu bu şirkette sigortasız çalıştırılıyor , bu şirkette çocuk işçi çalıştırılıyor bu şirkette mesai paraları yatırılmıyor vs .
    ne oldu ?
    denetçiler bastı şirketimi .
    onlara kapıyı açmamanın bile cezası var.
    geldiler denetlediler. çalışanları teker teker sorguya çektiler.
    ne çıktı hiçbirşey .
    Her bir çalışanım sigortalı ve bankaya kuruşu kuruşuna hakları ödeniyordu .
    kısaca muhtemelen daha öğrencisin ve iş hayatından haberin yok .
    kimse aptal değil .
    hele ki üniversitelisin haklarını bil kimse üç kuruşa çalışmıyor Türkiye'de bunu da iyi bil.
    Asgari ücrete bile adam bulamıyorsun. Abi bu iş zor . Abi bu para az .Niye az ? Şu konveyörün başında dur çıkan ürünlere su sık bukadar basit. yok abi zor . bu adam desen ki . gün boyu şu sandalyede otur maaş verecem . yok müdürüm sandalyede oturmak zor der.
    arsa mı bağışladın sanki çalıştım bir ay daa çalışmam .
    bu zihniyette okadar adam var ki.

Kendine bir değer biç . Sistem varoşlar , eğitimliler ve kendini bilenler üzerine kurulu . Oto Sanayide sigortasız çalışan bile ayda 1.500-tl indirmese saniye durmuyor orda, bahşiştir, çıkma mal kakalama , arabadan benzin mazot çalma , hatta yangın tüpünden yolunu bulan var.
    piyasa sistemini kurmuş bu piyasayı ODTÜ de öğrenemezsin.
    Odtü den mezun olduğunda bana göre sudan çıkmış bir balıksın, benim gibilerin yazdıklarını kelime kelime okuyarak birşeyler öğrenebilirsin.
    Ben işverenim, ben yeni mezuna sudan çıkmış balık derim ayaklarını bir kenara bırakırsak ben gerçek ve olması gereken arasındaki farkı ortaya koyuyorum.

3 Yıldır yazları yurtdışında çalışırım,
    scheineder electric Almanya
    Austroplan avusturya
    Lukoıl Bağdat
    ICST - Karbala
    ve bunların yanında ifşa etmek gibi olmasın diye isimlerini vermeyeceğim Holding statüsündeki Türk firmaları.

Buralarda gördüğüm şeyler doğrultusunda anlatıyorum. Bir Alman firmasında işçilerin yediği yemeklerin kalörileri bile diyetisyenler tarafından hesaplanırken Türk yöneticilerin bulunduğu şirketlerde yerden 150-200 metre yüksekte 55 derece sıcağın altında kaynak yapan işçinin hakkı çalındı diyorum. Sen bana laga luga yapıyorsun. Ne kadar maval okursan oku, sen olması gerkenleri yazıyorsun ben ise var olanları. Senin anlattığın SABANCI daha birkaç ay önce kendi çimento fabrikalarında çalışan işçiler sendikaya üye oldular diye onları işten çıkardı. Aralarında tanıdıklarımda vardı. Hepsi şikayet etti, hepsi mahkemeye başvurdu şimdi işsiz, güçsüz dolanıyorlar. Böyle kurumsal firmalar bile bunları yaparken küçük işletmeler işçilerin canlarını okumaya devam edecekler.

Piyasa öğrenmek için, kıllı göbekli yerli patronların ağzına bakmamak için Allah'a şükür 3 dil biliyorum, sürekli uluslararası firmalarda deneyim kazanıyorum ve piyasanın istediğinden çok daha fazla pratik ve teorik bilgiye sahip bir mühendislik öğrencisiyim.

Tekrar ediyorum, senin satırlar boyunca yazdıkların ''olması gerekenler'' benim yazdıklarım ise ''hali hazırda var olanlar''

Benim stajyerlik maaşım ( Örnek verdiğin hırsız-edepsiz sanayi esnafı gibi çalmadan, çırpmadan ) zaten 1/4 dereceli devlet memurlarının genel müdür/bürokrat statüsünde çalışanların maaşına yakındı. Allah'a şükür 30 işçiye iş veren bir atölyeden değil, uluslararası firmalardan edindiğim deneyimler böyledir. Ben piyasa bilmesemde, toy olsamda 7-8 bin lira gibi bir parayı her ay cukkalarım ama işçimin hakkını savunamam, onları paragöz patronlardan koruyamam, o adamın alnının terinin hakkını veremem. Sadece kendi hakkımı alabilirim. HELE SENİN YAZDIKLARINI YAPARAK onlar haklarını alamayacaklarını zaten biliyorlar.
    Ahmet Abi bunu beğendi.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    İstanbul'da garson bulunmuyor. Etrafımızdaki restoranlar işkuru hergün arıyorlarmış. Garson yok.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)